Ne vjerujem u te price nakon Misimovicevog govora na posljednoj Skupstini gdje je rekao da treneri nece imati svu slobodu prilikom dovodjenja igraca. Ne izgleda mi kao covjek koji ne drzi do svoje rijeci. Nek ne bude gresaka ko zadnja tri prelazna roka, to je najbitnije.Sema64 je napisao/la:Samo dr salko odreduje.U koga upre prst taj je kod nas ili u koga upre prst a kod nas je , taj je vanka na ovaj ili onaj nacin. Sad trenutno ,,nama se nude ,, oko 20 igraca (direktno ili posrednicki).Dr Salki se svida trenutno 3 iz BiH i 3 ino. Covjeku dali odrijesene ruke pa sta, to smo i zeljli ,,svi,, pa i na ovom forumu. A ako ,,ubode,, onda ce mu biti ,,sve dozvoljeno,,
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- plavousrcu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- Hrasno1921
- Kontakt:
Slavko kao da je unaprijed znao za ovaj novi sistem takmicenja pa je izjavio da je grupna faza Evropskih takmicenja realna za dvije do tri godine, dakle od sezone 2018./2019.
Dali ova pravila nova vaze samo za Ligu prvaka ili se noviteti uvode i u Evropa Ligi?, po ovome Zeljo kao prvak ako sam dobro shvatio igrao bi sa ekipama slicnog koficijenta kao i mi, i imali bi samim tim realne sanse da "bez vecih problema" doguramo do cetvrtog pretkola - play offa, takodjer nacionalni koficijenti se vise nece uzimati kao osnov vec samo uspjesi u Evropi za sastavljanje koficijenta.
Iskreno ocekivao sam ako nista od ovog portala detaljniju analizu sta bi to znacilo po bh. klubove, dali bi imali vece ili manje sanse, kakav bi to osvrt imalo na zaradu nasih klubova i sl. ovako zbog nedostatka analitickih clanaka na nasim sportskim portalima (opcenito), info. sam prisiljen traziti na Hrvatskim i Srpskim portalima, pa daj Aco ako niko makar ti se posveti ovome malo
Dali ova pravila nova vaze samo za Ligu prvaka ili se noviteti uvode i u Evropa Ligi?, po ovome Zeljo kao prvak ako sam dobro shvatio igrao bi sa ekipama slicnog koficijenta kao i mi, i imali bi samim tim realne sanse da "bez vecih problema" doguramo do cetvrtog pretkola - play offa, takodjer nacionalni koficijenti se vise nece uzimati kao osnov vec samo uspjesi u Evropi za sastavljanje koficijenta.
Iskreno ocekivao sam ako nista od ovog portala detaljniju analizu sta bi to znacilo po bh. klubove, dali bi imali vece ili manje sanse, kakav bi to osvrt imalo na zaradu nasih klubova i sl. ovako zbog nedostatka analitickih clanaka na nasim sportskim portalima (opcenito), info. sam prisiljen traziti na Hrvatskim i Srpskim portalima, pa daj Aco ako niko makar ti se posveti ovome malo
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Nema potpunu slobodu da nudi platu i uslove igraci, vec da kaze koga hoce i ljudi zaduzeni za pregovore ce ostalo odradit, nije kao npr menadjer u engleskoj da on pregovara, ali ima znaci slobodu da odlucuje koga hoce u ekipi i koga nece i nece mu se dovodit igraci koje nece, dakle nece uprava trazit pojacanja, a sad posto ce manje biti dovodjenja nego zadnja dva roka , automatski znaci i manje gresakaplavousrcu je napisao/la:Ne vjerujem u te price nakon Misimovicevog govora na posljednoj Skupstini gdje je rekao da treneri nece imati svu slobodu prilikom dovodjenja igraca. Ne izgleda mi kao covjek koji ne drzi do svoje rijeci. Nek ne bude gresaka ko zadnja tri prelazna roka, to je najbitnije.Sema64 je napisao/la:Samo dr salko odreduje.U koga upre prst taj je kod nas ili u koga upre prst a kod nas je , taj je vanka na ovaj ili onaj nacin. Sad trenutno ,,nama se nude ,, oko 20 igraca (direktno ili posrednicki).Dr Salki se svida trenutno 3 iz BiH i 3 ino. Covjeku dali odrijesene ruke pa sta, to smo i zeljli ,,svi,, pa i na ovom forumu. A ako ,,ubode,, onda ce mu biti ,,sve dozvoljeno,,
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Slavko će se i te kako pitati oko primanja igrača. Pa kada je trebao doći jedna od osnovnih stvari je bila da ga ispoštuju oko njegovog prijedloga plata za ekipu. On će postavljati okvire za plate, a onda će uprava pregovarati o finansijskim uslovima sa igračem ili njegovim zastupnikom.
- plavousrcu
- Kontakt:
Izvini, gledao sam klip govora i nigdje Misimovic ne spominje sto ti govoris. Moze li nam neko postaviti govor da se ne nadmudrujemo ovdje.irfo je napisao/la:Nema potpunu slobodu da nudi platu i uslove igraci, vec da kaze koga hoce i ljudi zaduzeni za pregovore ce ostalo odradit, nije kao npr menadjer u engleskoj da on pregovara, ali ima znaci slobodu da odlucuje koga hoce u ekipi i koga nece i nece mu se dovodit igraci koje nece, dakle nece uprava trazit pojacanja, a sad posto ce manje biti dovodjenja nego zadnja dva roka , automatski znaci i manje gresakaplavousrcu je napisao/la:Ne vjerujem u te price nakon Misimovicevog govora na posljednoj Skupstini gdje je rekao da treneri nece imati svu slobodu prilikom dovodjenja igraca. Ne izgleda mi kao covjek koji ne drzi do svoje rijeci. Nek ne bude gresaka ko zadnja tri prelazna roka, to je najbitnije.Sema64 je napisao/la:Samo dr salko odreduje.U koga upre prst taj je kod nas ili u koga upre prst a kod nas je , taj je vanka na ovaj ili onaj nacin. Sad trenutno ,,nama se nude ,, oko 20 igraca (direktno ili posrednicki).Dr Salki se svida trenutno 3 iz BiH i 3 ino. Covjeku dali odrijesene ruke pa sta, to smo i zeljli ,,svi,, pa i na ovom forumu. A ako ,,ubode,, onda ce mu biti ,,sve dozvoljeno,,
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ljudi dragi u kojoj ekipi i klubu na svijetu trener vodi pregovore oko finansija tj. uslova igraca? to rade oni koji su zaduzeni za klupske finansije tj. ljudi u upravi, Slavki ako se neki igrac svidi, i on smatra da ce biti pojacanje a zeli ga dovesti to proslijedi Cenanu kao klupskom skautu, Cenan zatim sastavlja CV.(kao pisani trag) i isti dostavlja upravi koja nakon toga kontaktira igraca i pregovara, to je taj nacin i drugog nema.
Irfo je aposlutno u pravu ...
U proteklom periodu i Cenan je znao ostvarivati prvi kontakt sa igracima te ponuditi uslove koje je uprava proslijedila (slucaj sa Zebom)
Irfo je aposlutno u pravu ...
U proteklom periodu i Cenan je znao ostvarivati prvi kontakt sa igracima te ponuditi uslove koje je uprava proslijedila (slucaj sa Zebom)
1921'
Tako je
,
tako se radi svugdje , i u vecim ligama, menadjer dobija transfer budzet, i odluci otprilike tolko i tolko sam spreman dati za tog igraca i tolko potrositi iz transfer budzeta i ne ulazi u neke detaljnije pregovore, samo kaze koga hoce i dalje imaju ljudi zaduzeni da pregovaraju i dovrsavaju uslove, zar mislite da je npr murinjo pregovaro sa minom railom u vezi plate, bonusa i ostalog? ili su to cinili ljudi kojima je to poso ?
nije ovo igrica ko football manager pa da trener odlucuje o svemu
tako se radi svugdje , i u vecim ligama, menadjer dobija transfer budzet, i odluci otprilike tolko i tolko sam spreman dati za tog igraca i tolko potrositi iz transfer budzeta i ne ulazi u neke detaljnije pregovore, samo kaze koga hoce i dalje imaju ljudi zaduzeni da pregovaraju i dovrsavaju uslove, zar mislite da je npr murinjo pregovaro sa minom railom u vezi plate, bonusa i ostalog? ili su to cinili ljudi kojima je to poso ?
nije ovo igrica ko football manager pa da trener odlucuje o svemu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Niko nije rekao da trener vodi pregovore, ali sigurno je da će Slavko biti konsultovan oko plata za igrače koji dolaze. Isto kao što je i za Zebu bio konsultovan. Baro oko nekog okvira, npr on kaže da taj igrač vrijedi 3-6 hiljada, i onda uprava pregovara u tom okviru, ne Slavko naravno...
- plavousrcu
- Kontakt:
Nece niko da postavi kada mu ne odgovara u diskusiji
. Na 8.45 pocinje i Misimovic kaze: nece sef strucnog staba imati apsolutnu autonomiju u dovodjenju igraca. Lendric je bio odluka ove strukture ljudi. Nisam lose cuo i nisam pogrijesio. Zbog toga ne vjerujem u price da ce se Slavko samo pitati. Nije ovo Misimovic reda radi naglasio na Skupstini. Poslao je poruku svima.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 11 dec 2016, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
Evo opet teorije zavjere, znači još uvijek Miske dovodi igrače a ne Slavko
- plavousrcu
- Kontakt:
Ti ko kobac kakav napadas. Kakva teorija zavjere? Rapravljamo o govoru Misimovica na Skupstini. Ti mislis da je lagao? On nije covjek koji tek tako nesto kaze.kontinen je napisao/la:Evo opet teorije zavjere, znači još uvijek Miske dovodi igrače a ne Slavko
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ja ali ovo je bilo u junu, nakon debakla sa transferima, promasajima sa igracima, trenerom, odlascima Hervasa i kompanije, dolaskom Slavke taj dio ce voditi iskljucivo on i niko vise, pa ja imam info. da je to trenutno tako, da je drugacije ja bi to iskorostio ali vjeruj mi nije.
Sportski segment ce voditi ljudi iz te oblasti a ne kao prije pravnici, bankari i sl. zato i jeste sportski segment otisao u k***, da se to nebi ponavljalo odluceno je drugacije i to traje sve od dolaska Slavke na mjesto trenera.
Jedino gdje uprava moze reci da se igrac ne moze dovesti jeste probijanje finansijskog budzeta po tom pitanju ...
Sportski segment ce voditi ljudi iz te oblasti a ne kao prije pravnici, bankari i sl. zato i jeste sportski segment otisao u k***, da se to nebi ponavljalo odluceno je drugacije i to traje sve od dolaska Slavke na mjesto trenera.
Jedino gdje uprava moze reci da se igrac ne moze dovesti jeste probijanje finansijskog budzeta po tom pitanju ...
1921'
Potencirate na to da će više Misimović odlučivati nego Slavko. Naravno da mu neće dati da pretumba cijelu ekipu, da izmjeni sve, ili ako bude neki dobar kapitalac koji se može dovesti kao što je bio zahirovic, stevanovic, lendric oni ce ga dovesti, jer ne mora pomoći na terenu, može i u marketingu
- plavousrcu
- Kontakt:
Informisem se iz novina, portala i sa zvanicne kao i sa foruma sto nije relevantno za bilo sta. Zelio sam reci da ne vjerujem da ce se Petrovic iskljucivo pitati za transfere, a misljenje sam izgradio na osnovu govora Misimovica na Skupstini. Nisam ni rekao kako Bog zapovjeda i odmah mi pojedinci pokusavaju zacepiti usta. Ne mislim na tebe, ali cemu to.Hrasno1921 je napisao/la:Ja ali ovo je bilo u junu, nakon debakla sa transferima, promasajima sa igracima, trenerom, odlascima Hervasa i kompanije, dolaskom Slavke taj dio ce voditi iskljucivo on i niko vise, pa ja imam info. da je to trenutno tako, da je drugacije ja bi to iskorostio ali vjeruj mi nije.
Ne može se sa tobom pričati, tvoj cilj je da kontruišeš stvari.
One se mijenjaju, prošlo je dosta mjeseci od tog istog govora
- plavousrcu
- Kontakt:
U postu iznad potvrdis moja pisanja i post kasnije me napadas. Nije ni vazno, neka dovodi ko hoce samo nek ne bude budalestina ko u posljednja tri prelazna roka.kontinen je napisao/la:Ne može se sa tobom pričati, tvoj cilj je da kontruišeš stvari.
Samo tebi treba vjerovati sta pises jer ti si sve znas.kontinen je napisao/la:Potencirate na to da će više Misimović odlučivati nego Slavko. Naravno da mu neće dati da pretumba cijelu ekipu, da izmjeni sve, ili ako bude neki dobar kapitalac koji se može dovesti kao što je bio zahirovic, stevanovic, lendric oni ce ga dovesti, jer ne mora pomoći na terenu, može i u marketingu
- Hrasno1921
- Kontakt:
Sta te briga ko sta kaze, ili argument na argument ili ignore, pa ja ovim padobrancima novoregistrovanim uopste i ne odg., par postova ima a reg. prije par sedmica i sad sa njim da se peglam jer kontrira? neka hvala, idi logikom da ulazis u diskusije sa forumasima koji imaju staza, najednostavnijeplavousrcu je napisao/la:Informisem se iz novina, portala i sa zvanicne kao i sa foruma sto nije relevantno za bilo sta. Zelio sam reci da ne vjerujem da ce se Petrovic iskljucivo pitati za transfere, a misljenje sam izgradio na osnovu govora Misimovica na Skupstini. Nisam ni rekao kako Bog zapovjeda i odmah mi pojedinci pokusavaju zacepiti usta. Ne mislim na tebe, ali cemu to.Hrasno1921 je napisao/la:Ja ali ovo je bilo u junu, nakon debakla sa transferima, promasajima sa igracima, trenerom, odlascima Hervasa i kompanije, dolaskom Slavke taj dio ce voditi iskljucivo on i niko vise, pa ja imam info. da je to trenutno tako, da je drugacije ja bi to iskorostio ali vjeruj mi nije.
Ja iskreno znam da je tako, Slavki se trenutno niko ne petlja ni u dovodjenje ni u sklapanje transfer liste, pa prekrizio je dvojicu igraca (Secerovic-Lazic) koje je on trenirao u Radniku a ovaj prvi mu je bio jedan od kljucnih igarac u prosloj sezoni.
Uprava vidi sta je do sada kada su se oni pitali oko igrackog kadra uradila, us*** su i sefa i stanicu, shebali sve sto se moze shebati, i normalno zbog pritiska javnosti, navijaca i prozivanja odlucili su drugacije a ujedno se i ogradili od sportskog segmenta, zato je i na Slavki sva odgovornost prvo sto se tice rezultata na terenu a zatim i igraca jer on svakog kojeg dovede za njega i odgovara, a velika je to odgovornost koja ga kad tad moze doci i kostati glave odnosno trenerske pozicije, ali hvala bogu Slavko je to sve pohvatio kako treba i sad zasad odlicno mu ide, a na proljece svakako da ocekujem bljesak komplet ekipe ...
1921'
Ne trollaj temu, za prepucavanja imas pmHausMan je napisao/la:Samo tebi treba vjerovati sta pises jer ti si sve znas.kontinen je napisao/la:Potencirate na to da će više Misimović odlučivati nego Slavko. Naravno da mu neće dati da pretumba cijelu ekipu, da izmjeni sve, ili ako bude neki dobar kapitalac koji se može dovesti kao što je bio zahirovic, stevanovic, lendric oni ce ga dovesti, jer ne mora pomoći na terenu, može i u marketingu![]()
- Hrasno1921
- Kontakt:
Evo sheba temu za cas, a cijelo jutro normalna rasprava ko da smo na kafi negdje ...
Neki ocito imaju zadatak i to jedni te isti, svaki dan, svaki post ista prica, reg se prije par sedmica ima par postova i konstantno ista prica, kada ga banuju eto ga opet
Neki ocito imaju zadatak i to jedni te isti, svaki dan, svaki post ista prica, reg se prije par sedmica ima par postova i konstantno ista prica, kada ga banuju eto ga opet
1921'
Trenutno korisnika/ca: relativizam, WeekendOffender i 31 gost.