FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alipasino » 12 dec 2016, 20:38

I ja kupujem zajedno sa sinom desetogodisnju samo sto se necu slikat i ta sranja kupim i vozdra.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 12 dec 2016, 20:40

Alipasino je napisao/la:I ja kupujem zajedno sa sinom desetogodisnju samo sto se necu slikat i ta sranja kupim i vozdra.
Ovo je ljudska veličina!
Doktore
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 dec 2016, 20:40

Hrasno1921 je napisao/la:Slavko kao da je unaprijed znao za ovaj novi sistem takmicenja pa je izjavio da je grupna faza Evropskih takmicenja realna za dvije do tri godine, dakle od sezone 2018./2019. :D

Dali ova pravila nova vaze samo za Ligu prvaka ili se noviteti uvode i u Evropa Ligi?, po ovome Zeljo kao prvak ako sam dobro shvatio igrao bi sa ekipama slicnog koficijenta kao i mi, i imali bi samim tim realne sanse da "bez vecih problema" doguramo do cetvrtog pretkola - play offa, takodjer nacionalni koficijenti se vise nece uzimati kao osnov vec samo uspjesi u Evropi za sastavljanje koficijenta.

Iskreno ocekivao sam ako nista od ovog portala detaljniju analizu sta bi to znacilo po bh. klubove, dali bi imali vece ili manje sanse, kakav bi to osvrt imalo na zaradu nasih klubova i sl. ovako zbog nedostatka analitickih clanaka na nasim sportskim portalima (opcenito), info. sam prisiljen traziti na Hrvatskim i Srpskim portalima, pa daj Aco ako niko makar ti se posveti ovome malo :bih:
Sistem takmicenja se znao od septembra, sada je samo postao sluzben.

Promjene ima i u Ligi Prvaka i u Ligi Evrope.

U Ligi Prvaka nasi klubovi umjesto drugog od sada pocinju od prvog pretkola kao i vecina ostalih. To znaci da za razliku od prije kada si sa prolaskom dva pretkola mogao doci do grupne faze LE, sada moras proci tri pretkola. Ali na drugu ruku svi prvaci dobijaju jos jednu sansu za kvalifikovanje za razliku od prije gdje su tu sansu samo dobijali oni u trecem pretkolu i play-off. I relativno su ta pretkola laksa, ali to je kompenzovano kroz to jedno dodatno pretkolo gdje se svaka ekipa moze okliznuti. Kao prvak BiH sada bi trebalo da bude minimum da dostignemo trece pretkolo LE, no vec u tom pretkolu vecina protivnika ce biti ili ravnopravni ili mali favoriti (prvaci Norveske, Kipra, Azerbejdzana, Kazakstana, Srbije i sl.). U play-off su vec skoro svi nosioci favoriti tako da ce biti potrebno srece pri izvlacenju da bi se proslo (prvaci Bjelorusije, Izraela, Kipra, Škotske, Poljske, vjerovatno i Hrvatske i sl.). Prvacima definitivno jeste izaslo se u susret jer od 44 prvaka na mjestima 11 do 55 cak 16 ce igrati grupnu fazu (4 u Ligi Prvaka i 12 u Ligi Evrope) sto znaci vise od trecine no zato vecina mora odigrati jedno pretkolo vise sto znaci vise vremena za filtriranje. Za razliku od sada kada je prolaz u Ligu Prvaka bio realan svaku sezonu za Dinamo Zagreb sada ce to postati mnogo teze jer umjesto 5, kvalifikuju se tek 4 + dolaze jos dva sampiona koja moraju proci kvalifikacije koje su prije bile izravno u grupnoj fazi. Protekle dvije sezone kroz play-off Lige Prvaka za sampione su kvalifikovali ekipe poput Dinamo Zagreb, Ludogorets, Kopenhagen, Astana, Legia, BATE i sl. dok ce sada to vrlo vjerovatno biti ekipe kao sto su Ajax, Basel, Olympiacos, Sparta Prag i sl.

U Ligi Evrope za nepravke (ostale tri ekipe koje igraju Evropu iz BiH) ce vec situacija postati mnogo teza jer tipa vec u drugom pretkolu dolaze sestoplasirani iz liga kao sto su Italija, Njemacka, Engleska, Španija, petoplasirani Francuske i Portugala i sl. U prvom pretkolu gdje pocinju i nasi klubovi pocinju takodjer i cetvrtoplasirani iz liga Nizozemske, Grcke, Austrije i trece plasirani Hrvatske i Rumunije. Znaci za razliku od sada kada je trece pretkolo bilo nesto sto se ocekuje od Željezničara ili Sarajevo ce postati nesto cime trebamo biti zadovoljni jer play-off ce biti veoma elitan kada se uzme u obzir da pricamo o kvalifikacijama za Evropa Ligu. 141 klub ce se kroz pet rundi kvalifikacija boriti za 13 mjesta u grupnoj fazi LE kroz ovu rutu za neprvake za razliku od sada kada se 142 kluba bore za 22 mjesta. Linija razdvajanja izmedju nosioca i nenosioca ce se neznatno povecati.

Drzavni koeficijent se oduzima iz klupskog koeficijenta sa tim da ako ti je klupski koeficijent nizi od drzavnog, preuzimas drzavni koeficijent.

Sto se tice zarade, nema se tu sta puno pricati za sada jer novcane nagrade jos nisu objavljene. Tek kada budu mozemo reci kakav ce imati uticaj. Prvak bi trebao da zaradi vise nego do sada ali koliko jos ne znamo jer ce igrati vise utakmica zasigurno. Ostali klubovi ce vrlo vjerovatno zaradjivati isto kao do sada jer ce dobijati po pretkolu vise ali ce vjerovatno i ranije ispadati. Raspodjela u grupnoj fazi ce biti poprilicno izmjenjena jer ce na nju uticati i koeficijent, kao i prethodne osvojene titule, a i prihodi od TV prava ce biti ravnomjernije rasporedjeni.

Ovim promjenama je najvise profitirao sami vrh (Španija, Engleska, Njemacka i pogotovo Italija) gdje su prije imali 11 izravno plasiranih u grupnu fazu LP, a sada ce imati 16 tj. 50%. Takodjer je sada uradjeno da je 26 ekipa izravno plasirano u grupnu fazu LP te se tek trazi sest ekipa kroz kvalifikacije za razliku od sada kada se trazilo 10 ekipa kroz kvalifikacije.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 dec 2016, 20:46

Hrasno1921 je napisao/la:
Projekat nadzemne garaze je mnogo mnogo jeftiniji nego podzemne, taj projekat je na papiru jos od 2011., u ovom slucaju komplet naselju zaista trebaju parking mjesta, a ovaj pored Lorisa pogotovo zbog blizine stadiona i velike koncentracije automobila za vrijeme utakmica.
Meni je samo bitno da neko 100% potvrdi dali sa tim parkingom rjesavamo te nase probleme za kategorizaciju ako ne, parking tamo vamo dobro ce nam doci da raja imaju gdje parkirati i nista vise.
Mozemo li mi taj parking posto ce biti zatvorenog tipa upravo koristiti za te stvari jer samo ulica ce dijeliti stadion i buduci parking.

Kao sto i irfo rece ima i parking ispod dvorane ali on je samo za posjetioce dvorane i eventualno i znam da se danas ulazi sa posebnim propusnicama kao u javnu garazu (dijelom i jeste javna garaza) ali nikako po meni nebi mogli mi koristiti za te svrhe, i zbog toga sto garaza dvorane ima svega 30.tak parking mjesta, a sama dvorana broji 1.500 sjedecih mjesta (ako si mislio na broj mjesta u dvorani a ne parking mjesta :D )
U slucaju Lorisa se treba gledati i drustveni aspekt gdje ce izgradnja/prosirenje nadzemnog parkinga dodatno zagusiti naselje jer ce se povecati saobracaj u mirovanju koji ce praviti prepreke. Parking Loris treba Opcina da oznaci kao kapitalan projekat (meni jednako bitan kao parking preko puta Vijecnice) i da naprave rjesenje koje ce trajati decenije, a to je iskljucivo podzemni parking. No nije ovo forum za to.

Da, mozes korisiti i druge parkinge za potrebe kluba tj. ovih 150 VIP parking mjesta sto je jedino potrebno za kategorizaciju. Samo sto moras zakupiti taj prostor za citav dan utakmice od vlasnika (o ovom slucaju kako za Loris, tako i dvorane je to Opcina) te jos platiti osiguranje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 dec 2016, 21:54

Sad kad Krupa dovede Zakarica i isfura nas.[emoji23] [emoji23]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 12 dec 2016, 21:57

što bi ns isfurala, to može značiti samo da ga mi nismo htjeli dovesti

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 dec 2016, 22:05

Tako je.[emoji106]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 13 dec 2016, 10:25

Ode Memija sve su prilike.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 dec 2016, 10:50

HausMan je napisao/la:Ode Memija sve su prilike.
Hvala mu za sve i sretno. Nisam pristalica stalnih prodaja, ali i za njega i za nas je najbolje da ide. Jos samo da novce iskoristimo za dovodjenje dobrih igraca.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 13 dec 2016, 11:57

Slavko mu je digao formu taman toliko da ga neko primijeti i da ga možemo prodati, a on sebi da može obezbijediti životnu egzistenciju, veću platu, bolje uslove za napredak.

elamalakia
Kontakt:

Post Postao/la elamalakia » 13 dec 2016, 12:01

Alipasino je napisao/la:I ja kupujem zajedno sa sinom desetogodisnju samo sto se necu slikat i ta sranja kupim i vozdra.
Alipasino! :tokralju:
Heroji su iz ulice, a ne iz nerealnog filma, heroj je Keli, heroj je Đilda!
Heroj je iznad populizma i besmisla, heroj je heroj i kad kamera ne snima!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 dec 2016, 12:16

Prema saznanjima Večernjih novosti, UEFA će i konkretno stati iza tzv. "Balkanske lige" sa 24 kluba tako što će obezbijediti budžet od 19, 2 miliona eura, odnosno oko 800.000 po klubu samo za učešće? Svaki klub će biti dodatno nagrađen prema plasmanu.
Dovoljno da se uradi i teren i pocnu radovi na juznoj tribini
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 13:20

irfo je napisao/la:
Prema saznanjima Večernjih novosti, UEFA će i konkretno stati iza tzv. "Balkanske lige" sa 24 kluba tako što će obezbijediti budžet od 19, 2 miliona eura, odnosno oko 800.000 po klubu samo za učešće? Svaki klub će biti dodatno nagrađen prema plasmanu.
Dovoljno da se uradi i teren i pocnu radovi na juznoj tribini
Ne znam kakav je stav kluba i rukovodtsva kluba po tom pitanju, negdje sam procitao da ono sto NFSBIH dogovori klub mora da ispostuje jer je isti clan tog saveza, i ako sam protiv te lige/kup-a (vec koji format bude) svakako da ce zarada konkretno sto se tice nas biti i vise nego dobra, na tih 800.000 eura dodas, iznos od prodaje karata dodje ti npr. Dinamo, Zvezda, Partizan sigurno da ce biti minimalno +8.000 dusa na stadionu kao i vecu atraktivnost domacih sponzora jer ce autom. imati siroko trziste za samopromociju samim tim i davat ce vise,a da ne govorim o eventualno tv. pravima, citam na jednom srpskom forumu kako je Arena Sport vec stala prva u red da otkupi TV.prava, znaci po tom pitanju se nesto zaista ozbiljno vrti i dogadja.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 13:22

AnelZ je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Slavko kao da je unaprijed znao za ovaj novi sistem takmicenja pa je izjavio da je grupna faza Evropskih takmicenja realna za dvije do tri godine, dakle od sezone 2018./2019. :D

Dali ova pravila nova vaze samo za Ligu prvaka ili se noviteti uvode i u Evropa Ligi?, po ovome Zeljo kao prvak ako sam dobro shvatio igrao bi sa ekipama slicnog koficijenta kao i mi, i imali bi samim tim realne sanse da "bez vecih problema" doguramo do cetvrtog pretkola - play offa, takodjer nacionalni koficijenti se vise nece uzimati kao osnov vec samo uspjesi u Evropi za sastavljanje koficijenta.

Iskreno ocekivao sam ako nista od ovog portala detaljniju analizu sta bi to znacilo po bh. klubove, dali bi imali vece ili manje sanse, kakav bi to osvrt imalo na zaradu nasih klubova i sl. ovako zbog nedostatka analitickih clanaka na nasim sportskim portalima (opcenito), info. sam prisiljen traziti na Hrvatskim i Srpskim portalima, pa daj Aco ako niko makar ti se posveti ovome malo :bih:
Sistem takmicenja se znao od septembra, sada je samo postao sluzben.

Promjene ima i u Ligi Prvaka i u Ligi Evrope.

U Ligi Prvaka nasi klubovi umjesto drugog od sada pocinju od prvog pretkola kao i vecina ostalih. To znaci da za razliku od prije kada si sa prolaskom dva pretkola mogao doci do grupne faze LE, sada moras proci tri pretkola. Ali na drugu ruku svi prvaci dobijaju jos jednu sansu za kvalifikovanje za razliku od prije gdje su tu sansu samo dobijali oni u trecem pretkolu i play-off. I relativno su ta pretkola laksa, ali to je kompenzovano kroz to jedno dodatno pretkolo gdje se svaka ekipa moze okliznuti. Kao prvak BiH sada bi trebalo da bude minimum da dostignemo trece pretkolo LE, no vec u tom pretkolu vecina protivnika ce biti ili ravnopravni ili mali favoriti (prvaci Norveske, Kipra, Azerbejdzana, Kazakstana, Srbije i sl.). U play-off su vec skoro svi nosioci favoriti tako da ce biti potrebno srece pri izvlacenju da bi se proslo (prvaci Bjelorusije, Izraela, Kipra, Škotske, Poljske, vjerovatno i Hrvatske i sl.). Prvacima definitivno jeste izaslo se u susret jer od 44 prvaka na mjestima 11 do 55 cak 16 ce igrati grupnu fazu (4 u Ligi Prvaka i 12 u Ligi Evrope) sto znaci vise od trecine no zato vecina mora odigrati jedno pretkolo vise sto znaci vise vremena za filtriranje. Za razliku od sada kada je prolaz u Ligu Prvaka bio realan svaku sezonu za Dinamo Zagreb sada ce to postati mnogo teze jer umjesto 5, kvalifikuju se tek 4 + dolaze jos dva sampiona koja moraju proci kvalifikacije koje su prije bile izravno u grupnoj fazi. Protekle dvije sezone kroz play-off Lige Prvaka za sampione su kvalifikovali ekipe poput Dinamo Zagreb, Ludogorets, Kopenhagen, Astana, Legia, BATE i sl. dok ce sada to vrlo vjerovatno biti ekipe kao sto su Ajax, Basel, Olympiacos, Sparta Prag i sl.

U Ligi Evrope za nepravke (ostale tri ekipe koje igraju Evropu iz BiH) ce vec situacija postati mnogo teza jer tipa vec u drugom pretkolu dolaze sestoplasirani iz liga kao sto su Italija, Njemacka, Engleska, Španija, petoplasirani Francuske i Portugala i sl. U prvom pretkolu gdje pocinju i nasi klubovi pocinju takodjer i cetvrtoplasirani iz liga Nizozemske, Grcke, Austrije i trece plasirani Hrvatske i Rumunije. Znaci za razliku od sada kada je trece pretkolo bilo nesto sto se ocekuje od Željezničara ili Sarajevo ce postati nesto cime trebamo biti zadovoljni jer play-off ce biti veoma elitan kada se uzme u obzir da pricamo o kvalifikacijama za Evropa Ligu. 141 klub ce se kroz pet rundi kvalifikacija boriti za 13 mjesta u grupnoj fazi LE kroz ovu rutu za neprvake za razliku od sada kada se 142 kluba bore za 22 mjesta. Linija razdvajanja izmedju nosioca i nenosioca ce se neznatno povecati.

Drzavni koeficijent se oduzima iz klupskog koeficijenta sa tim da ako ti je klupski koeficijent nizi od drzavnog, preuzimas drzavni koeficijent.

Sto se tice zarade, nema se tu sta puno pricati za sada jer novcane nagrade jos nisu objavljene. Tek kada budu mozemo reci kakav ce imati uticaj. Prvak bi trebao da zaradi vise nego do sada ali koliko jos ne znamo jer ce igrati vise utakmica zasigurno. Ostali klubovi ce vrlo vjerovatno zaradjivati isto kao do sada jer ce dobijati po pretkolu vise ali ce vjerovatno i ranije ispadati. Raspodjela u grupnoj fazi ce biti poprilicno izmjenjena jer ce na nju uticati i koeficijent, kao i prethodne osvojene titule, a i prihodi od TV prava ce biti ravnomjernije rasporedjeni.

Ovim promjenama je najvise profitirao sami vrh (Španija, Engleska, Njemacka i pogotovo Italija) gdje su prije imali 11 izravno plasiranih u grupnu fazu LP, a sada ce imati 16 tj. 50%. Takodjer je sada uradjeno da je 26 ekipa izravno plasirano u grupnu fazu LP te se tek trazi sest ekipa kroz kvalifikacije za razliku od sada kada se trazilo 10 ekipa kroz kvalifikacije.
:thumbup:

Hvala na objasnjenju, najdetaljnije da i obican laik moze shvatiti neke stvari ... :D
1921'

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 13 dec 2016, 13:38

@AnelZ

U sustini, bas bi nam valjalo da budemo sampioni. :mrgreen:
19091921

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 13:41

Jesmo li ovo Sejada Salihovica zvali na probu a on nije pristao !? :lol: :rol:
1921'

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 13 dec 2016, 13:42

Nismo mi pristali, nudio nam se

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 13 dec 2016, 13:46

Hrasno1921 je napisao/la:
Ne znam kakav je stav kluba i rukovodtsva kluba po tom pitanju, negdje sam procitao da ono sto NFSBIH dogovori klub mora da ispostuje jer je isti clan tog saveza, i ako sam protiv te lige/kup-a (vec koji format bude) svakako da ce zarada konkretno sto se tice nas biti i vise nego dobra, na tih 800.000 eura dodas, iznos od prodaje karata dodje ti npr. Dinamo, Zvezda, Partizan sigurno da ce biti minimalno +8.000 dusa na stadionu kao i vecu atraktivnost domacih sponzora jer ce autom. imati siroko trziste za samopromociju samim tim i davat ce vise,a da ne govorim o eventualno tv. pravima, citam na jednom srpskom forumu kako je Arena Sport vec stala prva u red da otkupi TV.prava, znaci po tom pitanju se nesto zaista ozbiljno vrti i dogadja.
Moram priznati da mi je malo iznenađujuće da nisi za ovaj balkanski kup-ligu. Nekako sam stekao dojam da starija raja žele to takmičenje a ovi mlađi iz nepoznatih razloga izbjegavaju. Dovoljno je pogledati snimke prijeratnih utakmica protiv ondašnjih ekipa i jeza te prođe.
Smatram da bismo baš mi trebali biti pokretačka snaga iz BIH za organizovanje tako jakog takmičenja. Mali milion pozitivnih efekata bismo dobili tom ligom. Imali bi sigurno drastično povečan broj članova (masa raje ovu ligu ne shhvata ozbiljno i šprdaju se s njom u poređenju sa nekadašnjom, što i jest istina) Svaka tekma u Dolini urnebes, pun stadion, bolji kvalitet fudbala itd. TV prava, ulaznice, dobar izlog za mlađe igrače, sve bi bilo dinamičnije i sa više medijske pažnje, kao nekada. Na kraju krajeva takva liga bi jednostavno tjerala sve nas da budemo bolji, a to nam realno fali, taj neki pozitivan rivalitet sa ostalima. Svi znamo da je naša liga ispod svakog kriterija, po kvaliteti, infrastrukturi, posjećnosti, marifetlucima itd.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 14:38

Tomic je ipak, hvala bogu nije Salihovic ... :mrgreen: :bih:
1921'

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 13 dec 2016, 14:39

"Željezničar je u prošlosti, koliko znam, griješio sa dovođenjem igrača i u klubu žele da najprije dođem i jedno vrijeme treniram sa ekipom. Meni se ne isplati prevaliti toliki put, tako da mislim da od cijele priče neće biti ništa. Ako ne dobijem uskoro neku primamljivu ponudu, onda se vjerovatno vraćam u Latviju. Takav imam dogovor s klubom", dodao je fudbaler koji je rođen u Tuzli.

Opametili smo se

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: andreasbaader, Cwirek, Google Adsense [Bot], WeekendOffender i 94 gosta.