Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Federer17

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Federer17 » 12 dec 2016, 21:36

Jedino kod nas se svi mijesaju u sve poslove, Jusufu haman ni ovaj Savez ne odgovara. Da mi je vidjeti da se Jokic, Saric, Teodosic, ili bilo ko drugi mijesa zasto je (ili nije) neki igrac uvrsten u 12 (ili nesto slicno tome)... Jusuf sebi uzima previse za pravo, igraj kosarku i ne guraj nos gdje ti nije mjesto. Sta je umislio nekakvog mirotvorca, pravicnog supermena, pozvanog da daje sud za bilo sta sto se desi?!

Pojedinci koji brane ove ispade, malo je reci da su providni. Ne moraju ni pisati komentare, njihovo misljenje se vec zna. :lol:

Pomak
Kontakt:

Post Postao/la Pomak » 12 dec 2016, 21:56

:facepalm: Nije mi jasan Jusufov otac koji dopusta da mu menadžer ovako manipuliše djetetom.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 dec 2016, 04:05

Mala skola kosarke Salaha Mezrija Jusufu Nurkicu (pogotovo u odbrani), a ti pricaj i pametuj o nekim glupostima koje te uopste ne trebaju interesovati.

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 13 dec 2016, 09:16

nerminh74 je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la:Mnogo seres za nekog ko je odigrao kurceve kvalifikacije i svadjao se sa navijacima i svima u i oko reprezentacije. Idi i ti u Sloveniju picko jedna! Kikanovic je za tebe Jordan!!
Jedno je kritikovati nepotrebnu izjavu sa kojom se mjesao gdje ne treba, ali ovi se nije susreo sa istinom
Stalno nesto sere i mjesa se gdje treba i gdje ne treba, a kad treba igratu kosarku za reprezentaciju onda je jadan. Moje misljenje je da u kvalifikacijama nije nista pokazao, ni on, ni Mirza, sto na kraju krajeva i nasi rezultati u istim pokazuju.
I da, Kikanovic mi je drazi igrac i veci covjek od ovog razmazenog seljacica koji slusa Baju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2016, 10:09

ultrasegamega je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la:Mnogo seres za nekog ko je odigrao kurceve kvalifikacije i svadjao se sa navijacima i svima u i oko reprezentacije. Idi i ti u Sloveniju picko jedna! Kikanovic je za tebe Jordan!!
Jedno je kritikovati nepotrebnu izjavu sa kojom se mjesao gdje ne treba, ali ovi se nije susreo sa istinom
Stalno nesto sere i mjesa se gdje treba i gdje ne treba, a kad treba igratu kosarku za reprezentaciju onda je jadan. Moje misljenje je da u kvalifikacijama nije nista pokazao, ni on, ni Mirza, sto na kraju krajeva i nasi rezultati u istim pokazuju.
I da, Kikanovic mi je drazi igrac i veci covjek od ovog razmazenog seljacica koji slusa Baju.
svako ima pravo na mišljenje, ali mislim da će se svi složiti da je bio naš najbolji igrač u kvalifikacijama, isto tako svi će se složiti da je puno bolji igrač od elmedina što se i u kvalifikacijama pokazalo
naravno da ostaje za divljenje elmedinov odnos prema reprezentaciji, ali ovo dvoje ne treba mješati
također ostaje da i jusuf ne treba komentarisati odluke selektora kada nije bio uključen u proces niti je prisutan
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 dec 2016, 13:05

NEZALAGANJE je napisao/la:Juka ovim potezom samo potvrdjuje da se nije smjelo jednom pojedincu dopustiti da "srusi" cijeli savez,ma ko to bio. :oops: :oops:
Samo nastavi momcino,vole te tvoje ovcice,s tobom cemo biti prvaci svijeta. ;)
Zipa da ne budeš trajno banovan , radi ove rečeine :oops:

administracija portala je bila za Enesa i Juku protiv saveza Haruna, Dine,.... računajuci i moderatore ;)

ovdje sam 100% sa tvojim komentarom !

Izgleda da @nermin jos uvijek brani Juku i radi ove besmislice, kada je Dino Kobić usao u 12 a Ibrahim Mulaomerović (a igraju za istu klub u Sloveniji) ispao i to od strane selektora Pandže koji nam je donio najbolji rezultat ikada , zajdeno sa glavnim igračima Musa, Sikiraš i Čampara.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 13 dec 2016, 13:49

Zipa ti da ne budes banovan zbog iznosenja neistina. Vodicu se onim misljenje je kao gu.zica, svako ga ima...

PS Drzite se teme
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 dec 2016, 15:07

TrollsRoyce je napisao/la:Meni je draze da se mijesa i da se bori za bilo kakvu pravdu,nego da suti i da ignorise prevarante u savezu kojih ocito ima,kao i u svim drustvenim sferama BiH.
sada je direktno udario na josipa pandzu, ali ovcice i to podrzavaju...
Pomak je napisao/la::facepalm: Nije mi jasan Jusufov otac koji dopusta da mu menadžer ovako manipuliše djetetom.
bosnjo bi za $$$$ prodao i rodjenu mater.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 dec 2016, 15:23

nemam nista protiv da se Juka oglasi oko stvari koje nisu vezane direktno za parket, ako za tako nesto ima potrebe, al ovakve stvari mu nisu potrebne (bez obzira dal je to napisao on, admin, menadzer), to je odluka selektora motivisana sportskim razlozima i kao takva mora da se postuje! ne znaci da ta djeca trebaju ici na velika takmicenja samo zato sto su se odlucila igrat za BiH, ljudi iz KSBiH njih su doveli jer u njima vide potencijale za buducnost, uostalom, jedan momak je otisao, drugi nije, boze moj, neka radi, trenira, pa ako ostvari napredak, biti ce poziva i za njega

kakva su to djeca uopste, a pogotovo njihovi roditelji, kada ta djeca dvoume za koga igrati, a rodjeni u Bosni i Hercegovini i k tome su jos, pazite sada, Bosnjaci! imal u tim ljudima imalo patriotizma..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2016, 16:06

Kobe Bryant je napisao/la:
Izgleda da @nermin jos uvijek brani Juku i radi ove besmislice, kada je Dino Kobić usao u 12 a Ibrahim Mulaomerović (a igraju za istu klub u Sloveniji) ispao i to od strane selektora Pandže koji nam je donio najbolji rezultat ikada , zajdeno sa glavnim igračima Musa, Sikiraš i Čampara.
nisam ga branio fino sam napisao da je on bio u kvalifikacijama naš najbolji igrač i da je trenutno naš najbolji igrač, ali isto sam istakao da mu ovaj komentar uopće nije trebao niti je njegovo da ovo komentariše
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 dec 2016, 16:12

nerminh74 je napisao/la:
nisam ga branio fino sam napisao da je on bio u kvalifikacijama naš najbolji igrač i da je trenutno naš najbolji igrač, ali isto sam istakao da mu ovaj komentar uopće nije trebao niti je njegovo da ovo komentariše
no hard feelings , sutra će snijeg 2 m :D

nemoj se ljutiti ti si i stariji malo od mene ali se 100% znamo sa tekmo kk Bosne , ali si priznaj previše branio Juku kada je onaj slucaj bio , a jeste najbolji kada nema Djedovica i kada je Teletovic onakav.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 dec 2016, 16:13

Dok on smišlja statuse, Jokić trpa
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 dec 2016, 16:39

Rokoko87 je napisao/la:Dok on smišlja statuse, Jokić trpa
mana je to sto nije puno napredovao, ali ipak mu je teze nego Jokicu , ima manju minutazu , a igra protiv prvih postava , kada se sve sabere Jokic bi trebao biti jos bolji od Juke a nije toliko.

Ali slazem se uglavnom , manje Baje i statusa FB , a vise teretane i dvorane.... ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 dec 2016, 17:31

Kobe Bryant je napisao/la:mana je to sto nije puno napredovao, ali ipak mu je teze nego Jokicu , ima manju minutazu , a igra protiv prvih postava
pa nama stvarno nikad ugoditi... kad je bio rezerva bilo je "juki ne odgovara sto je rezerva pa igra sa drugom postavom"... sad mu ne valja sto je prva postava... :tokralju:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 dec 2016, 17:40

KK_Bosna je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:mana je to sto nije puno napredovao, ali ipak mu je teze nego Jokicu , ima manju minutazu , a igra protiv prvih postava
pa nama stvarno nikad ugoditi... kad je bio rezerva bilo je "juki ne odgovara sto je rezerva pa igra sa drugom postavom"... sad mu ne valja sto je prva postava... :tokralju:
hehehhehe , pa zar tebi moram dodatno objesnjavati ? znaci Nurkic igra u prosjeku 21 min , a Jokic 24 .

To je isto kao što je lakersova klupa najbolja u ligi , a pored toga i igra najvise minuta.

Jel teze igrati protiv startera ? , a opet Jokic 11 ppg a Juka skoro 10 ppg u skokovima su isti 7,3 , dok Juka ima i jednu blokadu po tekmi , znaci nije losiji statisticki od Jokica uz to da nije nesta napredovao i igra manje minuta, a Jokic se nesta hvali kako moze biti skoro pa franshizni igrac a kao Nurkic ne moze dalje od ovoga .

btw. uvijek je bolje kada je prva postava pa makr i manje minuta , ali bitno i da napreduje a u najboljim godinama mora igrati vise minuta.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2016, 17:58

no hard feelings , sutra će snijeg 2 m :D

nemoj se ljutiti ti si i stariji malo od mene ali se 100% znamo sa tekmo kk Bosne , ali si priznaj previše branio Juku kada je onaj slucaj bio , a jeste najbolji kada nema Djedovica i kada je Teletovic onakav.
U slucaju mahmutovic sam ga branio sa razlogom ali ovdje nije njegovo da se mjesa, a i sa djedovicem i teletovicem on ja sada nas ubjedljivo najbolji igrac

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 dec 2016, 17:59

samo kazem ono sto sam procitao. kukalo se kako je juka rezerva, sad se kuka da je starter... svi su krivi, samo on nije... al bitno je da se junacina popisala i po pandzi :tokralju:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 dec 2016, 19:20

Kobe Bryant je napisao/la: hehehhehe , pa zar tebi moram dodatno objesnjavati ? znaci Nurkic igra u prosjeku 21 min , a Jokic 24 .

To je isto kao što je lakersova klupa najbolja u ligi , a pored toga i igra najvise minuta.

Jel teze igrati protiv startera ? , a opet Jokic 11 ppg a Juka skoro 10 ppg u skokovima su isti 7,3 , dok Juka ima i jednu blokadu po tekmi , znaci nije losiji statisticki od Jokica uz to da nije nesta napredovao i igra manje minuta, a Jokic se nesta hvali kako moze biti skoro pa franshizni igrac a kao Nurkic ne moze dalje od ovoga .

btw. uvijek je bolje kada je prva postava pa makr i manje minuta , ali bitno i da napreduje a u najboljim godinama mora igrati vise minuta.
Jel' to Jokić sinoc igrao samo protiv rezervnih centara protivnicke ekipe i je li Nurkić samo protiv starnih igrao?

Imaju oni slicnu statistiku, ali Jokić tek u poslednjih 6-7 meceva igra na svojoj prirodnoj poziciji centra!
Samo u ova 4 decembarska meca ima 18 p i 10 sk!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 dec 2016, 19:38

marconato je napisao/la:
Jel' to Jokić sinoc igrao samo protiv rezervnih centara protivnicke ekipe i je li Nurkić samo protiv starnih igrao?

Imaju oni slicnu statistiku, ali Jokić tek u poslednjih 6-7 meceva igra na svojoj prirodnoj poziciji centra!
Samo u ova 4 decembarska meca ima 18 p i 10 sk!
Gledao sam ih ja svaku utakmicu ove sezone, tu je to, u 5 deka sto se kaze (mislim na prikazanu igru i statistiku). Nekada Nurkic bude bolji, nekada Jokic. U utakmicama u kojima su obojica pocinjali kao starteri (Jokic na neprirodnoj poziciji, kako kazes, iako je i u Megi cesto igrao u paru sa Vardom), vrlo malo vremena su proveli zajedno, pogotovo kada je Malone shvatio da to nije bas najbolja opcija (a nije mu dugo trebalo). Odigraju nekoliko minuta zajedno (na pocetku utakmice i 2. poluvremena), a onda uglavnom jedan od njih bude na klupi, drugi na parketu.

Juka je, recimo, proslu utakmicu odigrao puno bolje od Joke, ali bez obzira na to, Malone ga vise nije uvodio u drugom poluvremenu (nakon sto je izasao). Ocigledno da Malone ima razloge (bez obzira sto je izgubio nekoliko dobivenih utakmica) zbog kojih Jokic gotovo uvijek zavrsava utakmice (subjektivne ili objektivne, nebitno), sto mozda ne bi bio slucaj u nekom drugom klubu, sa drugim trenerom. Dva totalno razlicita igraca, da se spoje u jednog, vjerovatno bi to bio TOP 3 centar lige.

Zagalo
Kontakt:

Post Postao/la Zagalo » 13 dec 2016, 22:23

Nisam mislio da se miješam ali glava je glavna razlika između Nurkića i Jokića. Jokić je miran,povučen momak i drugačijeg vaspitanja što opet rezultira drugačijim karakterom.Svjestan je da mora puno da radi i fokusiran je samo na košarku.Pa momak je tražio da bude rezervni centar umjesto startna četvorka.Vidi se da nema sujete i da razmišlja dugoročno.Svjestan je da u ovoj ligi može upjeti samo kao petica bilo to u Denveru ili negdje drugo. Nasuprot njemu Nurkić se pomalo gubi.Petlja se u sve i svašta.Polije sezone nema gdje ga nema a vrlo često pravi derneke po Beogradu sa Breninim sinom.Jenostavno,kao da nema nikog ko bi ga disciplinovao a to mu baš treba.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Google Adsense [Bot], rishovski i 18 gostiju.