Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Ajmo razgovarat normalno i manit se prča o mitomanija i normalno pisat imena klubova. Ne znan koji je to problem da se ne može normalno napisat ime kluba. Minimum poštovanja triba postojat.dscile je napisao/la:@kaysersose
Standardno, odma neke price o mitomaniji i standardno.. a cinjenica je da si ispao debil. Pokusavas zapoceti neku diskusiju o toj nekoj regionalnoj ligi i snazi klubova u njoj, a namjerno pogresno napises imena srpskih klubova. E sad, to vise govori o tebi nego o mitomanima koje prozivas. Ja nemam komplekse da pisem Rjeka ili Hayduk.
HNL je bolja SL, ali nije toliko drasticna razlika.. iako vi mozete to tako misliti. Dovoljno je upaliti Arenu i odgledati koju utakmicu obje lige preko vikenda. Isto tako, ne vidim kako neko moze tvrditi da bi npr. Rijeka sigurno dobila Partizan/Zvezdu. Pa to bi bili derbiji pred punim tribinama, naelektrisana atmosfera.. A nije velika razlika u kvalitetu kao da dolazi Real.
Ne odgovara liga svima. Hajduk ima prosjek zadnjih 5 godina - 10 000 ljudi po utakmici i lagano izlazimo iz dugova.Argentina je napisao/la:Osim Dinama ova liga ama bas svima odgovara, a nakon reforme lige prvaka 2018 i Dinamu ce odgovarati jer necee moci plasirati se u istu. Nasim klubovima koji imaju prosjek 1000 gledalaca na stadionu, ako ne i manje(nasa liga je i Krupa, Metalege kojoj bude 300 ljudi) bi dosla kao budali samar. Klubovi nam ne mogu dalje od drugog pretkola, za 20 godina uspjeli smo 3 puta biti u play offu i to slavimo kao uspjeh. Smatram da bi se povecao broj ljudi radi kvaliteta, igraci bi se lakse prodali, npr Stevanovic jedan nakon tri dobre tekme bi makar privukao paznju Dinama ako nista.
Ako prosjek Zelji sa 3500-4000 koliko je sada skoci na 10000, znaci vise novaca, interesantniji je i investitorima i sponzorima. Novcano ova liga puno donosi. nek je 15 tekmi sa po 5000 vise ljudi sa kartom od 5KM to je 375 000. Eto ti tribine koja se na Grbavici gradi, euforija je veca, znaci vise ljudi u fun shou, vise clanskih, vise godisnjih, vise kuovine akcija stolice/karte itd.
Neko spominje navijace, tj sukobe, pa uefa je iskorijenila te huligane skoro svugdje, zabrana gostujucih naivjaca(sto podrzavam) jer bolji su normalni navijaci sa porodicama na tribinama nego te usijane glave. Liga previse donosi da bi to bio problem. Jedna godina bez te lige bi klubovima bila propast, jer bi igrao s klubovima katastrofalne kvalitete i gdje bi bilo 2000 ljudi i nula sponzora, znaci kao sada. A svi znamo da sa ovim sada zadnjih 20 godina tonemo.
Pa normalno da ce pitat jer Hajduk npr. ima 43 000 članova i 7000 pretplata. Članovi biraju Nadzorni odbro na izborima svako 4 godine a Nadzorni odbor upravu. Zvezdini navijači imaju predstavnike u skupštini ili tako nešto. Dakle, pita ih se.irfo je napisao/la:Baš ce neko pitat navijacke grupe jesu li oni za ili protiv, nit ce ikoga zanimat njihovo misljenje...
Nisam primjetio.Vjerojatno zato jer mi je ta osoba na ignoru.alan_kardec je napisao/la:Zato je ono crljena zvizda i partyzan vrhunsko forumsko dostignuće za koje se u konzumu dobija vreća kupusa, naravno hrvatskog, ne futoškog kako ne se kasnije ne bi morali izvinjavati.SiamoNoi je napisao/la:Ovo i Rijeka slabija od Zvezde i Partizana su definitivno pobjednici tjedna.dzelllo je napisao/la:,Sarajevo,Velez,Sloboda,Celik,Borac>>>>>>HNL
Kakvi su ovo argumenti haha. Dobili inter pred 6, 7 godina u gostima u uzvratu kada je inter igrao s drugom ekipom jer je prvu utakmicu razbio hajduk na poljudu s 3-0. U meduvremenu rijeka izbacila stuttgart, dobila feyenoord, standard, remizirala s lyonom, betisom, victoriom, minuta falila da mazne sevillu, ove sezone ispali od turske ekipe na golove u gostima koja je trenutno nakon 14. kola prva u turskom prvenstvu. U meduvremenu je i split, pa cak i lokomotiva nekoliko puta izbacivali ukrajinske ekipe, cak ga je splita torino jedva izbacio u play offu europa lige.reddevil96 je napisao/la:Haha jos reci da su Sarajevo Vojvodina Maribor budućnost čelik i ostale pripizdine vece od HajdukaKingJamesMVP je napisao/la:Kakav Hajduk, nisu ni treći klub u Hrvatskoj
dobiti inter u gostima i ove godine ispasti na penale od hapoela je stvarno loše evo svi navedeni klubovi i Rijeka su uspješniji bili Haha
Btw 43 000 pretplatnika
Sent from my iPhone using Tapatalk
KayserSose je napisao/la:To je moja sloboda izražavanja. Čak nije ni ništa uvredljivo. Ali srpski kmečavci imaju urođeni gen za kmečanje, pa umjesto da objasne po čemu je to Zvezda ispred Hajduka kad ovaj potonji u Europi ima bolje rezultate, oni kmeče o benignim stvarima. Meni je to jasno jer činjenice su uvijek bile najveći neprijatelj srpske mitomanije, ali bar bi na sportskom forumu očekivao neko dostojanstvo.
Što se tiče izvinjavanja, nisu nama predsjednik i premijer devedesetih hodočastili po susjednim zemljama i pričali da su to naše zemlje i o tome da će za jednog našeg pasti njihovih sto.
Slavija je dobila jednu veliku určinu.alan_kardec je napisao/la:Pappy je napisao/la:Kako je Slavija mogla potrošiti na plate kada nije ni vidjela te pare ?Esport je napisao/la:Gledajmo sa praktićne strane, za samo jedno ućešće u toj lizi svaki klub će dobiti dovoljno para, da u prvoj fazi terene dovedu na nornalan nivo,
od ovih oranica na kojima sada klubovi igraju, tek sa 500-600 0000 eura se mogu napraviti normalni(po svjetskom standardu) tereni.
Ta liga u naš fudbal donosi sredstva, koja UEFA može usloviti sa ulaganjem u infrastrukturu.
Ko je protiv toga taj je protiv razvoja našeg fudbala. Povečava se broj derbi utakmica, TV prenose neće pokrivati Moja TV, dolaze sponzori, sve to uvjetuje napredak fudbala.
Kada 5-6 stadiona dostigne željeni nivo tada se može uvjetovati igranje u Premijer lizi samo onima ćija infrastruktura to može podnjeti.
Tada se iz solidarnih sredstava(uz pomoć UEFA), mogu unaprijediti i ostali stadioni.
Poznat je primjer Slavije, koja je dobila sredstva za popravak terena, a potrošila ga na plaće. Od toga treba bježati.
Kako sam ja čuo, Slavija nije dobila keš već uefa-inu donaciju u vidu busena i svih propratnih stvari. Navodno je u tu donaciju ušlo i prisustvo tog nekog stručnjaka za postavljanje terena (kako se sjećam u pitanju je bio neki Grk) Sve skupa, vrijednost donacije je iznosila 100000 evra.
Jesam li u pravu @pappy?
TMovac je napisao/la:Realno po cemu bi se razlikovalo gostovanje u Sirokom i gostovanje u Zagrebu, i gostovanje u Banja Luci i gostovanje u Beogradu. I jedni i drugi te caste sa tribina. Tako da sam ja za regionalnu ligu ukoliko ce Zeljo imati finansijske koristi ( samo bi zabranio gostujuce navijace ). A ukoliko ce biti nesto tipa ABA lige gdje ce samo organizator kupiti pinku, a klubovi igrati dzabaluka, onda sam protiv.Karlo je napisao/la:ljudi ba sta vam je , vi hocete stvarno mrtvih glava zasita,ja mislim da nijedan ljudski zivot nije vrijedan toga , zbog nekih interesa,interesa nekih klubova ,nekih ljudi u tim klubovima kako da napune svoje dzepove i kase klubova ,ja mislim da ljudski zivot toga nije vrijedan..
Zabraniti dolazk gostujucih navijaca to je besmisleno u svakom pogledu ,jer ne vidim svrhu jel se fudbal igra radi publike ili radi maktetnga od stane nekih kompanija ,a navijaci su samo "bonus",nidje veze.Po meni ovo je projekat koji je u startu osudjen na propast ,jed.ne vidim kako je moguce tehnicki to perfektno organizovati da se sve sprijec enemilsecen i dogadaji .zaista
Tesko je s tobom normalno komunicirati jer se tvoj post sastoji iz vrijedjanja ostalih klubova neznajuci kakav je tvoj ali hajde da odgovorim. Zrinjski je 'trenutno' bolji na tabeli od ostalih Bosanskih klubova ali to trenutno ne mora nista da znaci. Sutra moze i Siroki upasti u top 3 ili neko slican.reddevil96 je napisao/la:http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/cef ... i/5388943/
Predsjednik Uefe dolazi pregovarati za tu smiješnu ligu
Btw zasto tu na forumu nitko ne spominje da bi trebao Zrinjski igrati koji je bolji od ostalih bosanskih klubova
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.