Postao/la Principatus » 23 jul 2010, 20:21
Iskreno ne razumjem zasto poneki umanjuju pobjedu Zrinjskog ili zasto im se to ne svidja. Mislim, znamo mi svi da Zrinjski upravo nije razbio Barcelonu, ali koga briga, pa bolje je i ovako da se na pocetku prodje dalje, nego da se izleti odmah. Meni je licno drago sto se ih napunili, kamo srece da su to ostale BiH ekipe uspjele, ma samo dijelic toga. Otisli ste tamo i jednostavno ih razbili, bez ikakvog pretjeranog respekta. Dok su se ponekima dobro napunile gace, da se niko ne nadje uvrijedjenim, ali hrabrosti cesce fali, mozda vise nego fudbalskog znanja.
Isto tako sam navijao i za SB, i jucer sam se nervirao zbog onako nepotrebno ispustene sanse i kiksa. Nisam primjetio u novinama neko dizanje tenzija protiv vas, ali iskreno i ne pratim PL i sve okolo toga toliko, samo ovo u Europi i kupove u BiH. No iskreno receno i ovaj clanak iznad se moze svrstati u isti cosak. O velikoj zavjeri bosnjackih medija protiv Zrinjskog i sire. Sorry, nemoram uzeti za ozbiljno. Najinteresantnija izjava mi je ipak bila ova: "...Zrinjskog i Ultrasi koji sa ponosom pronose ime hrvatskog Zrinjskog po cijelom svijetu."
Samo da na to nesto kazem, kao neko ko zivi izvan BiH, i da se niko ne uvrijedi i ne vidi neku daljnu zavjeru ili sakrivenu uvredu. Gledao sam naprimjer Siroki Brijeg protiv Austrije, na njemackom. Komentator je bezbrojno puta rekao stvari kao: Bosanski golman i ovu loptu kupi, bosanski igraci SB-a, bosanski klub, Bosanci idu u konter itd. To je kako se Zrinjski, SB, Borac ili bilo ko shvaca u Europi. Dakle nosi se ime bosanskog Zrinjskog po cijelom svijetu.
To navodim samo iz razloga, jer se autor navedenog teksta nenamjerno ili namjerno vara. I to je isto jedan od razloga, zasto sam i za vas navijao i zasto cu se dalje radovati uspjehu. Nije mi namjera ikoga da poducavam o tome koju zemlju mora da voli, ili kako treba da misli, to je licna stvar svake osobe. No to ne mijenja nista na prethodno navedenom. Pozdrav.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.