NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

Evolution87
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la Evolution87 » 16 dec 2016, 11:33

D. Saric 8.5 UNDER 1.85

Nema vise minuta za Sarica kao sto je dobija na pocetku. Sa nekih prosjecnih 20ak minuta u narednim utakmicama ja ga ocekujem na 15ak. Na njegovoj poziciji je velika guzva, Ilyasova (koji igra odlicno u posljednje vrijeme), Embiid je prebacen na PF ( za veceras je GTD ali ce vjerovatno nastupiti), te se u tim vraca i Noel. Dakle tek je cetvrta opcija na toj poziciji. Protiv Detroita za 20 minuta svega 4 poena uz 1/3 sut iz igre i 2/2 sa slobodnih bacanja. Protiv Toronta je igrao jos manje 15 minuta, istina u toj utakmici je usao u probleme sa licnim greskama, ali nije igrao Noel, tu je imao svega 2 poena i to oba sa linije slobodnih bacanja uz sut iz igre 0/2. Vecerasnji protivnik, Lakersi odlicno brane tu poziciju gdje su drugi u ligi, te primaju svega 18.2 poena po utakmici. Vjerujem da ce u toku dana biti ili spustena granica ili kvota.
slika

OMJER: 8/11
BONUS: 2/2
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 16 dec 2016, 12:18

N. Batum (15.5) Over @1.85

-Nema se nešto puno tu pričati oko ovog para. Večeras protiv Celticsa nema Kembe koji je glavni igrač i najveći potrošač lopti u timu. Bez njega večeras Batum ima glavnu riječ i trebalo bi bez problema da ide 15+.
Na prosjeku je od 13.6ppg uz skroman procenat suta od 38% dok sa linije 3p puca 36%.
U decembru je na prosjeku od 14.4ppg.

Omjer: 4/9
Bonus par: 1/3
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2016, 13:38

M. Belinelli over 13.5 (1.85)

Kemba nije tu, to je glavni razlog zašto se odlučih odigrati Belinellija. Dvojio sam da li igrati na njega ili Batuma, a na kraju se odlučih za Marca najviše zbog manje margine (dva poena manja nego Batumova), a i činjenice da je na posljednje tri utakmice prebacivao ovu marginu (iako je tada igrao i Kemba). Clevelandu je ubacio 15, Indiani 14, a Washingtonu 16. Igrao je manje od 30 minuta, a večeras će sigurno dobiti koju dodatnu minutu (ne bih se iznenadio da utakmicu završi sa 32-33 minute). Ima odličan šut za tri poena (na 45%), sjajno izvodi slobodna bacanja (89%), a večeras će imati priliku da ispere užasnu prvu utakmicu protiv Bostona kad je zabio svega 5 poena uz katastrofalan šut iz igre.

B. Lopez over 21.5 (1.85)

Lopez protiv Lakersa nije prešao, oborivši cijeli svijet zabivši tačno 20 poena. Orlando je u posljednje vrijeme primao mnoooogo poena sa centarskih pozicija. Jordan im je dao 22, Howard 20, Nurkić i Jokić 31, a razlog je što Biyombo ne biva toliko agresivan da ne bi pravio više ličnih, jer nema Vučevića (povreda leđa). Ukoliko Nikola ne bude ni večeras spreman, onda će Biyombo opet biti "blaži", što će sigurno biti prava prilika da Lopez ubaci barem 25 poena. Lopez je Washingtonu i Denveru ubacio 25, odnosno 24 poena, Lakersima 20, Houstonu 26, dok je samo protiv Spursa bio na ispod 20 poena (zabio im je 16). Lopez je ove sezone baš počeo pucati trojke i to je dodatno ofanzivno oružje. Ne očekujem blowout, tako da bi Lopez trebao biti na 33+ minuta na terenu, a uzevši u obzir broj šuteva i činjenicu da je prva napadačka opcija, trebao bi preći ovu granicu.

Philadelphia - L.A. Lakers 2 (2.04)

Najbolja prilika da Lakersi prekinu užasni niz je Philadelphija. Lakersi su trenutno na osam vezanih poraza, ali treba biti iskren i napisati kako su većinu tih proaza doživjeli bez Russella i Younga koji su se vratili, istina sa doziranom minutažom, tek protiv Knicksa. Phila je, uz Dallas, upisala najmanje pobjeda u ligi (samo 6), no treba biti iskren i reći kako su u posljednje vrijeme u mnogo boljoj formi od Lakersa (što i nije teško). Russell i Young su sad već dovoljno zdravi, Randle, Williams i Clarkson kao ispomoć su po meni sasvim dovoljan razlog da po ovom koeficijentu očekujem pobjedu Lakersa. Izgleda da će Embiid i Okafor opet igrat zajedno, jer su i protiv Toronta 13 minuta igrali zajedno na parketu. S druge strane će im se "suprotstaviti" Randle i Mozgov, no iako u Embiidu vidim lagani over, opet mi to nije dovoljno da ovdje Phila upiše pobjedu.

Bonus tip:

N. Batum over 15.5 (1.85)

Omjer: 5/9
Bonus: 0/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 16 dec 2016, 13:45

Toronto (-5.5) - Atlanta 1 @1,62
Toronto je nakon Clevelanda najbolja momcad Istoka. Najvjerojatnije ce biti 2. u konferenciji, dok ce se Atlanta, nastavi li ovako, boriti za ulazak u playoff. Prosle godine je Toronto igrao finale Istoka protiv Clevelanda, sto dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.
Toronto na omjeru od 10-4 kod kuce, izgubili su samo od Warriorsa, Sacramenta i 2x Clevelanda. Sva cetiri poraza su bila gusta, -6, -5, -4, -3.
9/10 tekmi su dobili s ovim hendikepom (cak i puno vecim) pa mislim da ce i veceras Atlantu dobili minimalno 6 razlike. Vec su igrali prije 2 tjedna i Toronto je dobio cak 44 razlike!
Ukupno od zadnjih 11 tekmi imaju 10 pobjeda i 1 poraz, onaj od Clevelanda. Dobili su Filadelphiu, Boston, Milwakuee i Houston u gostima, a ostalo su bile domace pobjede. 9/10 domacih pobjeda u hendikepu:
vs Milwaukee 22 razlike
vs Minnesota 14 razlike
vs Atlanta 44 razlike
vs Lakersi 33 razlike
vs Memphis 15 razlike
vs Philadephia 27 razlike
vs New York 11 razlike
vs Miami 9 razlike
vs Detroit 18 razlike

Takoder, Toronto ih je u zadnjih 4/5 duela u Air Canada Centru dobijao s minimalno ovim hendikepom:
04.12.16 NBA Toronto Raptors Atlanta Hawks 128 : 84
31.03.16 NBA Toronto Raptors Atlanta Hawks 105 : 97
11.03.16 NBA Toronto Raptors Atlanta Hawks 104 : 96
17.01.15 NBA Toronto Raptors Atlanta Hawks 89 : 110
30.10.14 NBA Toronto Raptors Atlanta Hawks 109 : 102

Stvarno igraju u strasnoj formi i malo tko se naigra protiv njih na njihovom terenu, tako da mislim da Atlanta ima minimalne sanse veceras.
Omjer 4/8
Bonus 2/2

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 16 dec 2016, 14:11

Galatasaray - Milano ( 164,5 ) over 1,74

Susret dviju ekipa sličnih snaga, bez nekog izrazitog favorita. Odlučio sam se na ovu granicu jer obje ekipe vole brzu košarku, pada na njihovim utakmicama dosta koševa i ne bi me iznenadio velik broj poena i večeras. Od 6 domaćih utakmica Galata samo u jednoj nije prebacila ovu marginu, dok Milano od 5 gostujućih u 2 nije prebacio ovu marginu. Galata u prosjeku daje 83 poena a Milano 85 po utakmici. Samo neka danas budu obje ekipe na svm prosjeku i biti će dobro.

CSKA Moskva ( 87,5 ) under 1,84

Aktualni prvak dočekuje Barcelonu u svojoj dvorani danas. De Colo im je upitan, šanse da zaigra su 50-50 dok za Teodosića koji je isto u zadnje vrijeme bio ozlijeđen nema podataka, vjerojatno će nastupiti. S druge strane Barcelona je kompletna i željna da prekine crni niz poraza koji ju je zadesio. Dosada u prvenstvu su u 11 utakmica samo u 2 primili više od ove granice pa sam se odlučio za ovo. Očekujem da će gosti maksimalno usporiti ritam utakmice i da neće ući u trku s domaćinima koji u zadnje dvije utakmice nije prebacio ovu granicu.

Bonus 0/2
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 16 dec 2016, 14:40

R Gobert (11.5) Over @1.85

Jazzeri večeras igraju sa Dalasom koji je već neko vrijeme bez startnog centra Boguta.
Prošli meč je članak povrijedio i zamjenski centar, Mejri, i velika je mogućnost da ne nastupi večeras.
Gobert je u odličnoj formi i prebacivao je ovu granicu u svih 5 posljednjih susreta.
Ima sjajan procenat šuta od 68.2% što je najbolji šuterski procenat u ligi.
Ukoliko večeras ne bude Mejrija onda će na poziciji centra igrati Powel koji je PF i nema šanse da zaustavi Rudy-a.

Omjer:4/9
Bonus Par: 1/3
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 16 dec 2016, 15:01

Galatasaray - Milano Konačni pobjednik, uključujući produžetke 2 1,94

Domacin je na omjeru 3-8 gosti na 4-7 veoma bitna utakmica za oba tima, kako bi ostala u trci za plasman dalje. Galata u posljednje vrijeme šteka napadacki zadnja dva meca nisu dali više od 61, Panathinaikos ih je ostavio na 58 poena dobio ih 27 razlike, da stvari nisu baš tako jednostavne pokazalo se u ligi gdje su izgubili od Istanbula 10 razlike ubacili samo 61 poen odigrali kriminalno u napadu, Ataman ponovo koristi vrlo malo igraca u rotaciji i to bi mogao biti veliki problem za njih. Milano ove sezone igra dosta brze što nije stil Jasmina Repeše ali su se tu dobro snasli izgubili od Olympiakosa, Reala, Cska, Fenera i Uniksa mozemo reci da je tu kiks samo poraz od Uniksa koji ih je ostavio ispod 80 poena dobio 20 razlike. Protiv okrnjenog CSKA u se drzali poluvrijeme na kraju dozivjeli ubjedljiv poraz od 15 razlike. Moraju se vaditi protiv galate što nece biti lahko ali ne i ne moguce !

K.Simon (11.5) Više 1,85

Nema više Gentile-a sada je glavna napadacka opcija Milana, Krunoslav Simon koji se redovno vrti baš oko ove granice, Repeša mu je dao slobodu u napadu što mislim da za njeg nece biti problem prebaciti ovu granicu uz pristojan sut. Zadnjih pet meceva samo jednom prelazio ovu granicu ali dva puta se zaustavljao na 11 poena. Zadnjih 5 meceva ubacivao je 11, 7, 19, 10, 9..

Bonus tip

Broj koševa Barcelona (73.5), uključujući produžetke Tip: Više 1,61
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 dec 2016, 15:13

Galatasaray - Milano kp1 @1,77

Domacini su na omjeru 3/8 a gosti 4/7 i obje ekipe se nalaze daleko od 8 pozicije.Turci su na omjeru od 3/3 kuci a gosti 1/4.Milano je zaredom 4 poraza zaredom u euroligi.Problem s izostancima nema nijedna ekipa i salju na teren ono najbolje sto imaju.Galatasaray (3,9 bpg) je druga u ligi sto se tice blokiranih suteva i je mozda kljuci faktor za kontrolu u paintu posto milano najvise suteva ima u paintu i druga je ekipa po najmanje pokusaja za 3 poena.

Omjer: 6/11
bonus : 1/2

Sent from my iPhone using Tapatalk

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 16 dec 2016, 15:13

NANDO DE COLO 17,5 PREKO (1.85)

Znam vratio se tek poslije povrede, al' ja ga moram odigrati po ovoj margini. Samo jednom otkako je počela euroliga je ostao ispod ove margine. U ostalim situacijama išao je preko i 20 čak. Vjerovatno najbolji igrač eurolige. Igrao je za vikend u vtb ligi, znači da se oporavio.

CSKA ZBROJ KOŠEVA EKIPE 85,5 PREKO (1.61)

Kompletni su. I De Colo i Teo se vraćaju, možda neće imati punu minutažu, al' za ekipu kakva je CSKA i bez njih dvojice je 86 poena dostižno. Nerijetko idu na 90+, al s obzirom da su se tek vratila ova dvojica idem sa opreznijom varijantom.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO 23,5 ISPOD (1.85)

Alfa i omega bucksa ove sezone. Međutim, btb utakmica, a što je još važnije protiv istog protivnika. Sinoć ih je zatrpao u prvom poluvremenu, u drugom je zabio 10 poena. Mislim da nema šanse da i večeras pruži takvo poluvrijeme, jer će Chicago sigurno posvetiti mu više pažnje. Još ako ga bude čuvao Butler, tip se čini sigurnim.

OMJER: 5/8
BONUS: 1/3
Viva la France, as they say in Rome.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 16 dec 2016, 15:47

Cousins UNDER 28,5 @ 1,6

Rođo je bez dileme najdominantniji centar u NBA i merak ga je gledat. Ali danas ide na tvrd orah zvani Gasol i Zekonja. Memfis ovu tekmu će dobit lagano samo ukoliko zaustave njihovog najopasnijeg igraca a mislim da će uspjeti ga zadržati ispod 29 poena. U dosadašnjih 5-6 susreta nije bio ni blizu ove granice, a ne vjerujem ni večeras da će doci do 30+ poena. Moguće je da uđe u problem sa ličnim greškama jer znao svi da je Rođo dosta temperementan igrač i ne trpi sranja pa često dobija tehničke faulove. Po meni jedan od izglednijih tipova danas za odigrat.

Ryan Anderson OVER 13,5 @ 1,85

Dosta zahvalan igrač za igrat kada se sastanu ekipe koje preferiraju brzu košarku. New Orleans je ekipa koja najlošije brani PF poziciju i primaju oko 25 poena u prosjeku. Odličan šuter za tri poena mislim da će iskoristiti večeras te rupe u odbrani i ubaciti barem 15 poena. U prosjeku igra 25-30 minuta po meču što je sasvim dovoljno da prebaci ovu granicu u brzoj utakmici koja nas očekuje večeras.

Batum OVER 15,5 @ 1,85

Kemba je OUT danas sigurno, što nam ide u veliku korist kad je u pitanju ovaj tip. Batum nije tip igrača koji će isforsirat šut jedino ako ga usere što mislim da bi moglo biti večeras jer će on morati jednostavno uzet koju loptu više ako žele večeras izboriti pobjedu. Očekivao sam granicu 16-17 jer nema kembe ali evo wwin nas časti ovom 15,5 dok je na prosjeku 14 poena kada Kemba igra. Znamo da je Kemba alfa i omega ekipe i da će se njegovih 20 lopti rasporedit po saigračima večeras i tu vidim Batuma kao lidera.

Jonas Valanciunas UNDER 10,5 @ 1,85

Glavni razlog što ga igram under jeste Dwight Howard aka Supermen. Jonas mi je drag igrač zato što ne srlja i igra što bi rekli europski. Mislim da će večeras teško preko Howarda se naigrat što se ofanzive tiče jer imaju puno boljih opcija u napadu i valačunasa ne vidim preko 10 poena večeras. Atlanta je druga ekipa u NBA koja najbolje brani centarsku poziciju dopustajuci u prosjeku 14 poena. Jonasova minutaza dosta varira od 20 do 30 minuta.

Bonus tip: Philadelphia - LALakers OVER 210.5 @ 2

Omjer 4/7
Bonus tip: 1/2

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 16 dec 2016, 15:51

D. Cousins (28.5) UNDER 1,60

Mislim da ce ova granica pasti za 2-3 poena u toku dana, za sad su oborili kvotu pa ga mogu uzeti ovdje u takmicenju. Vec je svima poznato kako Memphis brani reket, defanzivno jedan od najjaci centara lige - Marc Gasol, veceras ce imati tezak zadatak da zaustavi Cousinsa. Istina, Gay je upitan za veceras, ali ako i ne zaigra ja to ne vidim kao velik -minus ovom paru jer ce Memphis znati na sta moraju obratiti paznju i zatvaranjem Cousinsa zatvorit ce i lagane poene Sacramenta. Ovdje je cak moguc i BO jer ako Gay i Mclemora ne budu igrali, Cousinsa zatvore i ostave na nekih 17-20 poena, ocekujem 15-tak razlike za Memphis i to uz rezerve u zadnjoj cetvrtini.

R. Gobert (11.5) OVER 1,85

Napokon jedna kvota 1,85 :mrgreen: Sta reci za ovaj par, dominantni reket Utaha ide na jedan od najlosijih reketa lige - Dallas. Kada bi igrao Bogut pa bi mozda i bilo dileme, ali ovako nema nikakve + Mejri je upitan i ako on ne zaigra uskace na C Powell koji inace igra 4 i ne vidim kako moze cuvati dosta viseg i jaceg Goberta. Granica je postavljena dosta nisko, u zadnjih 5 utakmica svaki put je prelazio ovu granicu: 14, 22, 20, 17, 12 tako da ne vidim kako protiv loseg reketa Dallasa ne bi presao.

Omjer: 10/11
Bonus tip: 1/2
SAMO ČELIK !

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 16 dec 2016, 16:04

K.Hines 10,5 manje @1.85
Prvi moj današanji par je iz utakmice CSKA- Barcelona. Prije svega mislim ako Barca želi bilo kakvih šansi u ovoj utakmici to će biti na taj način da se uspori igra što je više moguće, jer ako se krenu trkati sa CSKA primit će 90 poena minimalno. Za CSKA danas će ponovo nastupiti De Colo i Teodosić, ali i Joel Freeland. Zašto baš njega napominjem, razlog je taj što će K.Hinesu biti smanjena minutaža i uz već J.Augustina CSKA će sada da rotira tri centra i svi će dobiti nekih 13-17 minuta susreta naravno kako koji. Barca je do sada kako tako uspjela da limitira protivničke centre. K.Hinesa očekujem na terenu kad u Barci bude J.Dorsey jer su tu negdje visinom, ne vjerujem da će Iturdis njega poslati na Tomića zbog visinske razlike, Hines može Tomića dizati na benču, ali u reketu 20 centimerata jako znači. Do sada je na prosjeku u Euroligi na 8,5 poena po meču uz nekih 20 minuta. Ovu marginu je prelazio u samo 3 susreta. Danas zbog već kazanog da se vraća i Freeland i nekih 15-tak minuta ne vjerujem da će ići preko 10 poena. U nekim kladionicama je već na 9.5.

T.Rice 16.5 viš[email protected]
Prošli put sam ga predložio manje i zavali bogme po foruma nadam se da danas neće biti tako. Jednostavno CSKA nije neka sila u branjenju protivničkih plejmejkera, a za ovo šilo i nema neke odbrane. Opasan sa trice, dobar u prodoru i danas Teodosić, De Colo neće adekvatnu odbranu na njemu moći odigrati. Prošli put smo vidjeli kad god Granger najbolji defender Efesa ode da predahne ili dopusti mu bar malo prodora da je ovaj to kažnjavao znalački. Doelman, Koponen, Peperoglu će za svaki šut morati dobro da se potrude protiv Kurbanova, Voroncijevića, Antonova, Khirjape. On jeste na prosjeku od 16.3 poena po meču, ali dok god bude utakmica u egalu T.Rice će biti taj koji će držati Barcelonu u priključku kako asistencijama, tako i poenima. Još ako uzmemo u obzir da se CSKA i ne može pohvalit tom odbranom od niskih igrača i da se svaki malo kvalitetni plejmejker naigrao protiv njih:Larkin 17, Wanameker 18, Ljulj 21, Spanulis 14, Langford 36 tako da mislim da i Rice može dati neki doprinos od bar 20 poena.

Omjer:2/7
BT:2/1
Tako blizu, a tako daleko.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 16 dec 2016, 16:49

Bellinelli 13,5 vise @1,85
-Ovo je jedan od mojih omiljenih igraca u NBA i veceras ga moram odigrati..Kao sto vjerovatno znate, Kemba Walker nece igrati veceras sto znaci barem 5 minuta vise za ovog po mom misljenju TOP 3 sutera za 3 poena u ligi. U odlicnoj je formi, od zadnjih 7 meceva 5 puta je presao ovu granicu i ne sumnjam da ce biti tako i veceras jer ce igrati preko 30 minuta.. Boston nije nista specijalno u defanzivi, ocekujem jedan brz mec i vidim Bellinelija na 16+ poena

Rice 16,5 vise @1,85
-Vidim da je ovo mozda danas i najigraniji par.. Prije 10-ak dana sam ga predlozio under u ligaskom mecu i lagano je prosao, jer oporavak Koponena i dovodjenje Renfroa znaci samo odmor za Ricea u ligi, dok je Euroligi na 35+ minuta ponovo.. CSKA vrlo lose brani bekove protivnickih ekipa, a scorer kakav je Rice to mora iskoristiti ako Barca hoce bilo kakvu sansu u ovom mecu..

De Colo 17,5 manje @ 1,85
-Nakon vise mjeseci pauze DeColo se vraca u ekipu..Veceras CSKA igra protiv Barcelone i ja ne vjerujem da ce Itudis odmah forsirati De Coloa jer za takvo nesto nema potrebe..Takodjer, danas se u ekipu vraca i Teodosic, a izostankom ove dvojice odlicno su se pokazali braca Kulagic, Jackson i Higgins, koji su odrzali ekipu na sjajnom omjeru 10-1.. De Colo kada je potpuno zdrav igra 33+ minuta, a u situaciji kada se tek vraca na teren poslije vise od mjesec dana odsustva ne vjerujem da ce dobiti vise nekih 25 minuta, jer nema ni potrebe pored ostalih sjajnih opcija na bekovskim pozicijama...

Bonus tip: K.Simon 11,5 vise @ 1,85

omjer: 5/8
b.t 0/0

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 16 dec 2016, 17:14

Toronto (-5.5) - Atlanta 1 1.62

Razmisljao sam izmedju Toronto preko 108 koseva ili ovoga, oboje bi trebalo lagano da prodje ali eto ovo mi je sigurnije ako ce vec toronto pobjedit to ce bit BO. A i svakako su igrali prije dvije sedmice Toronto dao 130 koseva skoro I 40 razlike.. Derozan se opet vratio u formu a Lowry za sad konstantan.
Atlanta primila 130 poena od Orlanda proslu utakmicu toliko o odbrani :damn:

offtop. Inace mi smrdi ova kvota na pobjedu Toronta 1.30 ovo je previse sa obzirom na historiju omjera i trenutne forme valjda nije neka navlakusa ali eto moram probat.

8/9

bonus: 0/2

Philadelphia/D.Šarić (8.5) over 2.20

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 16 dec 2016, 17:23

Philadelphia-LA Lakers 2 @ 2,00
LAL ako igdje moze doci do prekida ove crne serije LAL-a od 8 poraza to je kod lose Phile, u prilog im ide i to da su u posljedni 5 meceva izmedju ove dvije ekipe 4 otisle na stranu LAL-a.

G. Antetokounmpo - (MIL) 23,5 manje @ 1,85
Sinoc je odigrao 40 minuta protiv istog protivnika i imao oko 50% sut, vcr.ga ocekujem da ce imati manju minutazu i da ce ici na Butller-a koji bi se trebao uozbiljiti u odbrani i ne dozvoliti Grku da za poluvrijeme zabije ni priblizan broj poena kao sinoc (20pt. za 1 pol.). Sinoc je negdje i izasla obavijest da postoji mogucnost da nece igrati jer je osjecao neke bolovi u ruci, ali je ipak nastupio i uradio to sto je uradio. Vcr. ocekujem manju minutazu i ozbiljniju odbranu Chikaga.

BONUS Tip
Chicago -Milwaukee 1 1,65

OMJER
3/7
BONUS TIP
0/0

Ljiljan00
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljan00 » 16 dec 2016, 17:36

COUSINS (28,5) UNDER @1,60
Protiv Gasola ima 16 meceva u karijeri te nikad nije ubacio vise od 23 poena.Memphis je do sada igrao odlicno i upisali su 18 pobjeda i 8 poraza i trenutno su 7.ekipa NBA lige, dok je Sacramento u donjem dijelu tabele sa ucinkom od 9 pobjeda i 16 poraza..U ovom mecu odlucio sam se da igram najboljeg igraca Sacramenta Cousinsa da nece postici vise od 28 poena,Cousins u gostima ubacuje skoro 4 poena manje u prosjeku nego kod kuce.Memphis brani odlicno reket tako da mislim da ce Cousins under.

Batum OVER 15,5 @ 1,85
Veceras se sastaju Boston-Charlotte.Glavni razlog zasto igram Batuma je izostanak Kembe.Batum će morati preuzeti ulogu glavnog igrača. Umjesto Kembe u prvu ekipu će upasti Ramon Sessions koji nije ni blizu toliki potrošač lopti.Batum bi ipak trebao imati najviše minuta i najduže loptu u rukama te vjerujem da će uz koji šut više preći granicu od 15.5. Zadnjih 5 utakmica je zabijao 20, 13, 9, 16 i 14 poena a i inače se vrti oko 14-15 poena mislim da je red da preuzme odgovornost i pokuša pogurati svoj tim.

Bonus tip:R. Gobert (11.5) OVER 1,85

omjer:3/5
bonus:2/2

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 16 dec 2016, 17:51

D.Cousins 28,5 Under 1.60

Rodjo ove sezone igra 34,5 munuta u prosjeku i daje 28,3 poena za to vrijeme. Vecerasnji matchup mu je M.Gasol protiv kojeg ima uzasne brojke. Na 16 meceva protiv njega nije zabio vise od 23 poena. Memphis svoje protivnike ostavlja na 97,3 poena po mecu i na samo 43% suta iz igre. Memphis sa pozicije centra prima svega 13,8 poena sto je najmanje u ligi. Cousins u gostima pruza losije partije i daje manje 4 poena po mecu. Ako ga nebudu odmarali mislim da je ovo jedan lagani under.

H.Barnes 18,5 Under 1.70

Dalas protiv Utah. U najavi utakmica sa malo poena. Utah u prosjeku prima 95,2 po utakmici sto je najmanje u ligi. Svoje protivnike ostavljaju na 42,8% suta iz igre. Barnes ove sezone igra 34,5 minuta i daje 20,4 poena. Utah posebno dobro brani reket i tu bi Barnes trebao biti u potpunosti nemocan. Moguci je i neki blowout jer je u Dalasu trenutno bolnica. Nedostaju im Nowitzki, Bogut i Barea.

Omjer 6/7 Bonus tip 0/2
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 dec 2016, 18:07

D. Cousins 28,5 UNDER @1 ,60

Nemam puno sta pricati i filozofirati o ovom tipu, dovoljno je reci da se Sacramento veceras sastaje sa Memphisom a to je ujedno i duel Marka Gasola i Cousinsa. Mark Gasol je jedan od najboljih rim protectora, igrac koji savrseno cita igru, jak i veoma dominantan centar na oba kraja. Rodjo ce veceras pored teskog matchupa u napadu imati protiv sebe i mnogo zadataka i u odbrani, jer je Mark ujedno u izostanku Conleya i prva opcija Meda, najvise lopti trosi. S toga tesko je ocekivati Cousinsa iznad ove granice kada uzmemo u obzir da ce morati propisati krv za svaki poen a pored toga mnogo se truditi i u odbrani da koliko toliko ustopa Marka, ne vidim ga nikako iznad ove granice.

R. Gobert 11,5 OVER @ 1,85

Rudy Gobert, ponajbolji defanzivac lige, ali ovoga puta ne igram nekog igraca under jer mu je matchup Gobert, nego igram ovog mladog Francuza over. Gobert igra u strasnoj formi i u zadnjih 5 susreta reda sljedece brojke: 12,17,20,22 i 14, znaci svaki puta u posljednjih 5 susreta Rudy je prelazio ovu granicu, a veceras bi trebao imati i jos laksi zadatak, bar na papiru. Naime, kako je vec poznato, Dallas igra bez svog prvog centra i sjajnog defanzivca Boguta, ali i pored toga njihov rezervni centar Mejri, koji je ionako skromnih defanzivnih performansi, je upitan za ovaj mec i postoji sansa da ne zaigra, a ukoliko ne zaigra Dallas vise nema klasicnog centra pa cemo gledati neke od PFova kako se guraju u reketu sa Gobertom, od kojih je ovaj 'za glavu' visi, i ne bi trebali predstavljat nikakvu opasnost Rudyu da i veceras nastavi svoj niz.

Salah Mejri (ankle) went through some of Thursday's practice and will be questionable to play against the Jazz on Friday.

G. Antetokounmpo 23,5 UNDER @ 1,85

Ovo mi je i ujedno najrizicniji par kojeg igram, ali ga moram uzeti. Fantasticni Grk igra u zivotnoj formi i to je jasno kao dan, na posljednje 3 utakmice ubacuje redom 30,30 i 28 poena, ali i pored toga ja sam ga uzeo manje. Jedan od razloga je Jimmy Butler koji ce ga cuvati, Jimmy je top3 bocni defanzivac u ligi, medjutim, Ante je sinoc igrao bas protiv Bullsa, znaci ovo mu je i b2b utakmica, i odigrao je nevjerovatnih 39 minuta za koje je strpao 30 poena uz 50% suta. S toga, logikom da ni on nije masina i stroj, smatram da ce veceras ipak malo povuci rucnu, i odigrati koji minut manje, a ujedno mislim i da ce Jimmy pojacati odbranu i da nece dozvoliti da mu Grk ubaci drugu noc zaredom nekih 25+ poena, opet kazem, ovaj tip mi je najnesigurniji ali jednostavno ga moram uzeti.

Omjer: 7/8
Bonus: 1/3
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 16 dec 2016, 18:10

D. Šarić (8.5) Over @2.20

-Mimo svih procjena i očekivanja, ja ću danas Darija tipovati over. Znamo svi priču o smanjenju granice ali za večeras je upitan Embiid a i Noel nije 100% siguran tako da ga očekuju dodatne minute koje će imati na PF. Na prosjeku je od 9.6ppg sa procentom šuta od skoro 40%.
Sa linije za 3p puca 39%. U posljednje 2 utakmice je igrao nešto manje i ostao je ispod ove granice ali je u 4 ranije tekme debelo prelazio granicu.

Bonus par: 1/3

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 16 dec 2016, 18:26

A.Bradley 18.5 under (1.85)

Vraca se I.Thomas,a Bradley ide na Batuma kome ne igra Kemba Walker.U obrani je Batum zvijer,i to govori obrana bekovske pozicije gdje Charlote prima 20.4 poena po utakmici,posljednjih 5 utakmica primaju 16.2 poena.Na Rotu Bradleya vide na 17 poena.Imat ce manje suteva i bit ce opterecen u obrani jer ce dosta napada ici na Batuma tako da bi mogao sakupit brze osobne pogreske.

6/8
0/1
Igraj Široki ti si najbolji!

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.