D. Cousins 28,5 UNDER @1 ,60
Nemam puno sta pricati i filozofirati o ovom tipu, dovoljno je reci da se Sacramento veceras sastaje sa Memphisom a to je ujedno i duel Marka Gasola i Cousinsa. Mark Gasol je jedan od najboljih rim protectora, igrac koji savrseno cita igru, jak i veoma dominantan centar na oba kraja. Rodjo ce veceras pored teskog matchupa u napadu imati protiv sebe i mnogo zadataka i u odbrani, jer je Mark ujedno u izostanku Conleya i prva opcija Meda, najvise lopti trosi. S toga tesko je ocekivati Cousinsa iznad ove granice kada uzmemo u obzir da ce morati propisati krv za svaki poen a pored toga mnogo se truditi i u odbrani da koliko toliko ustopa Marka, ne vidim ga nikako iznad ove granice.
R. Gobert 11,5 OVER @ 1,85
Rudy Gobert, ponajbolji defanzivac lige, ali ovoga puta ne igram nekog igraca under jer mu je matchup Gobert, nego igram ovog mladog Francuza over. Gobert igra u strasnoj formi i u zadnjih 5 susreta reda sljedece brojke: 12,17,20,22 i 14, znaci svaki puta u posljednjih 5 susreta Rudy je prelazio ovu granicu, a veceras bi trebao imati i jos laksi zadatak, bar na papiru. Naime, kako je vec poznato, Dallas igra bez svog prvog centra i sjajnog defanzivca Boguta, ali i pored toga njihov rezervni centar Mejri, koji je ionako skromnih defanzivnih performansi, je upitan za ovaj mec i postoji sansa da ne zaigra, a ukoliko ne zaigra Dallas vise nema klasicnog centra pa cemo gledati neke od PFova kako se guraju u reketu sa Gobertom, od kojih je ovaj 'za glavu' visi, i ne bi trebali predstavljat nikakvu opasnost Rudyu da i veceras nastavi svoj niz.
Salah Mejri (ankle) went through some of Thursday's practice and will be questionable to play against the Jazz on Friday.
G. Antetokounmpo 23,5 UNDER @ 1,85
Ovo mi je i ujedno najrizicniji par kojeg igram, ali ga moram uzeti. Fantasticni Grk igra u zivotnoj formi i to je jasno kao dan, na posljednje 3 utakmice ubacuje redom 30,30 i 28 poena, ali i pored toga ja sam ga uzeo manje. Jedan od razloga je Jimmy Butler koji ce ga cuvati, Jimmy je top3 bocni defanzivac u ligi, medjutim, Ante je sinoc igrao bas protiv Bullsa, znaci ovo mu je i b2b utakmica, i odigrao je nevjerovatnih 39 minuta za koje je strpao 30 poena uz 50% suta. S toga, logikom da ni on nije masina i stroj, smatram da ce veceras ipak malo povuci rucnu, i odigrati koji minut manje, a ujedno mislim i da ce Jimmy pojacati odbranu i da nece dozvoliti da mu Grk ubaci drugu noc zaredom nekih 25+ poena, opet kazem, ovaj tip mi je najnesigurniji ali jednostavno ga moram uzeti.
Omjer: 7/8
Bonus: 1/3
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase