Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mercurial
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la mercurial » 18 dec 2016, 20:57

Ne znam koji je recept protiv Francuza, jedino neka luda suterska serija.

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 18 dec 2016, 20:57

Znači borba za peto mjesto
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2016, 20:57

no rules je napisao/la:jesmo li igrali sa Francuzima ikako , mislim ekipa Musa , Čampara , Sikiriaš itd ?
Jesmo kad smo bili prvaci, i lagano smo ih uzeli. Samo im tada nisu bila ova '98 godišta, a kod nas igrao i Sikiraš
Anfernee "Penny" Hardaway #1

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 dec 2016, 20:58

no rules je napisao/la:jesmo li igrali sa Francuzima ikako , mislim ekipa Musa , Čampara , Sikiriaš itd ?
Jesmo na prvenstvu u Litvaniji i dobili ih vrlo lagano, a prosle godine izgubili na svjetskom u Spaniji. Tad su oni bili jaci za Ponsa i Hoarda. Sad ti momci fale, ali su tu ovi iz '98. godista, plus onaj 'mali' sto je 2000. (malo je reci da je zvijer).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 dec 2016, 20:58

francuze dobiti kao nas danas latvijci.
opaliti 30-40 trica pa nek udje 12-15 uz neke kontre i polukontre, a u odbrani tuci i samo tuci dok ne popizde.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2016, 20:58

Tracy3McGrady je napisao/la:Ma dajte ljudi kako je moglo završiti ovo je i premija. Jbg. Nismo znali privesti tekmu kraju, Gegic griješi i baca loptu negdje naprijed i plus tehnička. Na kraju puna šaka brade. Sa francuzima se potući pa sta bude, Musa ih je već dobijao kad smo bili prvaci zašto ne opet.

I treba imati na umu da su Musa i Campara '99 godište, a ujedno su pored Gegica 2 naša najvažnija igrača. Ipak i to nešto znači jbg. Kad smo osvojili oni su bili izlazna godišta, a sad su ulazna. Sa 5. Mjestom bi ja bio prezadovoljan

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Ono realno, od 4 nasa najbitnija igraca, tri su 99-to godiste, ne treba zaboravljati Cerkezovica koji vrhunski posao radi bez lopte.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 18 dec 2016, 20:59

Da hoce i nas u utorak krenut pa da i mi pogodimo sve sto bacimo...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 18 dec 2016, 21:01

Gledao sam Francuze danas i nemamo sanse iskreno.Sto su fizicki bolji to na stranu drugo je sto su organizovaniji i lice na ekipu imaju glavu i rep.Nadati se nekoj sreci,valjda Musa poludi u utorak.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2016, 21:01

<3 LiMes <3 je napisao/la:Igrali smo sad s njima na SP-u, poderali su nas ko dijete napolitanku. Fizički s njima ne možemo, ukoliko bude igra kao večeras, solo mode, nećemo preći 50 poena. Samo ih možemo dobiti sa 20 asistencija.
Igrac koji nas je poderao (Pons) ne igra na prvenstvu, ali igraju novi lazni tinejdzeri. :D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 dec 2016, 21:01

legenda reala je napisao/la: Sto ga vise gledas sve si sigurniji da od njeg nece biti nista :mrgreen:
Ma ne, mi o njemu pricamo kao nekom NBA potencijalu, dizemo ga u nebo izjavama da ce biti nas najbolji kosarkas ikada. On sam prosipa nekakve price da ce osvojiti koliko vec NBA prstena, da je Jordan, itd. Mislim, sve je to fino, budi ti momak samouvjeren, nemam nista protiv da sebi postavlja visoke ciljeve, ali daj se potrudi iz dana u dan da budes bolji. Najlakse je pricati, po sebi to odlicno znam.

Musa u dosadasnjem dijelu prvenstva (pogotovo veceras) nije pokazao apsolutno nista. Sto je dao poena, ili su slobodna bacanja, ili neke trice, koje je pogadjao u katastrofalnim procentima. Prodori vrlo rijetko. A, ima sigurno preko 35 min u prosjeku. Kakva je onda razlika izmedju njega (TOP TOP prospekta po nasim pricama) i ostalih igraca, kada ga bez problema zaustavljaju? Nisu vise kadeti pa da se na visinu i snagu (+ brzina) moze dati 20 poena za poluvrijeme. Dvije ravne godine on tapka u mjestu, a mi mozemo ovdje pricati sta hocemo.

U seniorima daje lakse poene iz nekoliko razloga. Nerijetko su to poeni iz kontre (sto on odlicno istrcava), prakticno ziceri. Protivnici ga vjerovatno najmanje cuvaju od svih Cedevitinih igraca, sto on zna iskoristiti brzim prvim korakom u lijevu stranu. Ubaci i tamo koju tricu, slobodno bacanje. Hocu reci, nijedan protivnik nece njega skautirati, kada se zna da je njegovih 10-ak minuta. Ovdje se svi baziraju na njega, svi treneri potenciraju da se on cuva, proucava se njegova igra i slabosti iste.

Sto se igre tice, nikako nisam zadovoljan. Meni je ovo prikazano daleko ispod svih prosjeka. Do zadnje sekunde strahujes protiv jedne Litvanije, koja nista osim divljih suteva nema.

Veceras osim Zovke (momak ne znam ima li vise od 195 cm), koji se borio i skakao protiv 3x visih i jacih od sebe, donekle Gegica i Campare koji je pogodio neke suteve, ne znam da li jos nekoga vrijedi istaci. Cerkezovic je maksimalno borben, ali dzaba kad masa zicere, a momak igra poziciju za koju mu fali 10 centimetara.

Ne znam vise sta reci i cemu se nadati protiv Francuza...

P.S. Nije tebi upucena ova prica o Musu, znam da se zafrkavas. :D Onako sam iznerviran, pa se raspisah.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 18 dec 2016, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 18 dec 2016, 21:01

Ma kod Francuza me strah onaj Ntilkina ce morati odigrati jednu utakmicu na svom nivou, inace je dosad daleko ispod istog. Ali opet Gega je haman identican igrac njemu pa ce se poništiti njih dvojica jer je ovaj Ntilkina bolji u odbrani od Amara. A ovaj novi Bumbaje ili kako vec za njega Marica zalijepiti i nadati se da niko od ovih ostalih ne iskoci.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 18 dec 2016, 21:05

Protiv Francuza ne moze proci Musino i Gegicevo zabijanje pod kos. Francuzi izgledaju na ovom EP nesto kao Bucksi, previse je tu centimetara na parketu da ih mozes napadati pod kos, blokada imaju na izvoz. Jedino opaliti 25-30 trica i mozda nas krene.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 18 dec 2016, 21:08

Federer17 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Sto ga vise gledas sve si sigurniji da od njeg nece biti nista :mrgreen:
Ma ne, mi o njemu pricamo kao nekom NBA potencijalu, dizemo ga u nebo izjavama da ce biti nas najbolji kosarkas ikada. On sam prosipa nekakve price da ce osvojiti koliko vec NBA prstena, da je Jordan, itd. Mislim, sve je to fino, budi ti momak samouvjeren, nemam nista protiv da sebi postavlja visoke ciljeve, ali daj se potrudi iz dana u dan da budes bolji. Najlakse je pricati, po sebi to odlicno znam.

Musa u dosadasnjem dijelu prvenstva (pogotovo veceras) nije pokazao apsolutno nista. Sto je dao poena, ili su slobodna bacanja, ili neke trice, koje je pogadjao u katastrofalnim procentima. Prodori vrlo rijetko. A, ima sigurno preko 35 min u prosjeku. Kakva je onda razlika izmedju njega (TOP TOP prospekta po nasim pricama) i ostalih igraca, kada ga bez problema zaustavljaju? Nisu vise kadeti pa da se na visinu i snagu (+ brzina) moze dati 20 poena za poluvrijeme. Dvije ravne godine on tapka u mjestu, a mi mozemo ovdje pricati sta hocemo.

U seniorima daje lakse poene iz nekoliko razloga. Nerijetko su to poeni iz kontre (sto on odlicno istrcava), prakticno ziceri. Protivnici ga vjerovatno najmanje cuvaju od svih Cedevitinih igraca, sto on zna iskoristiti brzim prvim korakom u lijevu stranu. Ubaci i tamo koju tricu, slobodno bacanje. Hocu reci, nijedan protivnik nece njega skautirati, kada se zna da je njegovih 10-ak minuta. Ovdje se svi baziraju na njega, svi treneri potenciraju da se on cuva, proucava se njegova igra i slabosti iste.

Sto se igre tice, nikako nisam zadovoljan. Meni je ovo prikazano daleko ispod svih prosjeka. Do zadnje sekunde strahujes protiv jedne Litvanije, koja nista osim divljih suteva nema.

Veceras osim Zovke (momak ne znam ima li vise od 195 cm), koji se borio i skakao protiv 3x visih i jacih od sebe, donekle Gegica i Campare koji je pogodio neke suteve, ne znam da li jos nekoga vrijedi istaci. Cerkezovic je maksimalno borben, ali dzaba kad masa zicere, a momak igra poziciju za koju mu fali 10 centimetara.

P.S. Nije tebi upucena ova prica o Musu, znam da se zafrkavas. :D Onako sam iznerviran, pa se raspisah
.

Igrao sam protiv Dzanana,znam igrace koji su mu bili saigraci i te price o ufuranosti i prevelikoj samouvjerenosti su i vece.Treba da manje prica i da vise radi
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 dec 2016, 21:09

pandza je lijepo rekao da je uspjeh proci u knock-out fazu. to smo uspjeli i cilj je ispunjen. treba biti realan. igramo sa 98-99 mix. odmoriti sad malo, pokusati iznenaditi francuze, a ako ne uspijemo - onda pokusati uloviti to 5 mjesto sto vodi na SP, a ako ni to ne uspijemo, nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh kako je i bilo zacrtano. s druge strane, nema predaje! ostali smo jedini sa balkana. slo-cro-ser su zavrsili svoje, i mi ostajemo jedini predstavnik medju 8 da nesto napravimo.
nikad ti ne znas, moze biti luda noc. nadati se polufinalu, a ako ne - nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 dec 2016, 21:12

Federer17 je napisao/la:

P.S. Nije tebi upucena ova prica o Musu, znam da se zafrkavas. :D Onako sam iznerviran, pa se raspisah.

Previse ocekujete..Nije ovo prventstvo bih pa da trpa po 30 poena...Niko ne spominje Gegica kojeg ste trazili kao startnog p.g u seniorskoj selekciji..Mushidi nije nista pokazao,ali se i dalje u njemackoj vodi kao top talenat...znaci,previse zelimo od Muse a godinama podcjenujemo jace selekcije od nas.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2016, 21:13

hz1987 je napisao/la:pandza je lijepo rekao da je uspjeh proci u knock-out fazu. to smo uspjeli i cilj je ispunjen. treba biti realan. igramo sa 98-99 mix. odmoriti sad malo, pokusati iznenaditi francuze, a ako ne uspijemo - onda pokusati uloviti to 5 mjesto sto vodi na SP, a ako ni to ne uspijemo, nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh kako je i bilo zacrtano. s druge strane, nema predaje! ostali smo jedini sa balkana. slo-cro-ser su zavrsili svoje, i mi ostajemo jedini predstavnik medju 8 da nesto napravimo.
nikad ti ne znas, moze biti luda noc. nadati se polufinalu, a ako ne - nije kraj svijeta. i ovo je uspjeh!
to je to, slazem se sa svime. Gdje djeca treniraju i gdje su vecina odrasli, ovo je ravno medalji na olimpijskim igrama.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 dec 2016, 21:18

Federer17 je napisao/la: Veceras osim Zovke (momak ne znam ima li vise od 195 cm), koji se borio i skakao protiv 3x visih i jacih od sebe, donekle Gegica i Campare koji je pogodio neke suteve, ne znam da li jos nekoga vrijedi istaci. Cerkezovic je maksimalno borben, ali dzaba kad masa zicere, a momak igra poziciju za koju mu fali 10 centimetara.
Musa je po indexu korisnosti bio nas najbolji igrac danas.
Cuj Zovko :rol:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 18 dec 2016, 21:21

Pustite se Francuza kakve su gluposti ovdje navaljane majko moja. Sta su to Francuzi odigrali do sada pogotov u napadačkom smislu? Sve im se svodi na snagu i soliranje . Opustite se ljudi sanse su 50-50 danasnja utakmica i ta su dva različita svijeta.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 18 dec 2016, 21:21

Francuzi danas nebi dobili Srbiju, da im frajer nije dao 31 koš uz ludu statistiku, trica 1/1 dvice 9/10 i slobodna 10/11.
Rusi su ga uštopali bio je na oko 20%.
Danas je 30 sec prije kraja bili 68:68, Srbi gube loptu u drugoj sekundi napada...

Može se igrati samo se treba boriti, kakva predaja.

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 18 dec 2016, 21:24

tesko je igrati protiv ekipe kojoj treba pobjeda sa desetak razlike sad pa sad deset poena se okrene gore dolje,, latvijci su danas prosli kao nasi seniori protiv litvanije. Kako god ocekujum musa da poludi u cetvrtfinalu i probamo ih iznenadit samo je sigurno da se campara nece naigrat protiv njih jer ljudi igraju preagresivnu odbranu a njegova tehnika i nije na visokom nivou. Ja bih ga volio vidjeti kroz par goodina na SG-u i da iskace kroz blokove na sut

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.