FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 18 dec 2016, 18:56

Post je postao/la Hrasno1921, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.

Treba ignorisati neke. Odvlače pažnju. Nisu konstruktivni. Stvaraju probleme.
Isto tako i par njih koji pjevaju drugu pjesmu.
Ok, razlike u mišljenju. Sto ljudi sto ćudi. Lako je prepoznati ove što nas "lože". Hajcaju.

Ne treba se zamarati nebitnim stvarima. Kao klub da smo u medijima radi prepucavanja već kao Primjer uspješnog sportskog kolektiva.
Ima koraka koji bi nas Izdigli iznad prosjeka.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 18 dec 2016, 18:57

Neandertalac je napisao/la:Post je postao/la Hrasno1921, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.

Treba ignorisati neke. Odvlače pažnju. Nisu konstruktivni. Stvaraju probleme.
Isto tako i par njih koji pjevaju drugu pjesmu.
Ok, razlike u mišljenju. Sto ljudi sto ćudi. Lako je prepoznati ove što nas "lože". Hajcaju.

Ne treba se zamarati nebitnim stvarima. Kao klub da smo u medijima radi prepucavanja već kao Primjer uspješnog sportskog kolektiva.
Ima koraka koji bi nas Izdigli iznad prosjeka.
:thumbup:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 18 dec 2016, 19:01

Scout1921 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Kako bi bilo dobro kada bi koliko toliko pogurali ovo Jedinstvo, kako igracki tako i sponzorski preko nekih ljudi, dobili bi ekipu - filijalu, poslati im par omladinaca koji su kod nas pred vratima prvog tima ...

Amar i ako udje u savez sigurno nece kao "igrac ispred kluba", ne kontam pojedince nikako :crazy:
Ma daleko je Bihac a ne pamte se kao neki talentovani kraj,par igraca sto su poznati.Bolje je pogurati klubove koji su blize,donekle stabilni..Gorazde,Rudar K....a mogli bi i Velez
Mislio sam opcenito zbog ove situacije u Jedinstvu ni zbog cega drugog, neke stvari bi se dale poklopiti, ali otom potom ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

podhum
Kontakt:

Post Postao/la podhum » 18 dec 2016, 19:12

Nemojte nas vi gurat zivota vam,..Velez ide pravim putem sada.
Vidimo se ubrzo.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 18 dec 2016, 19:45

Mislim da je jedini realan nacin da nadjemo GS da prodamo pravo na ime stadiona u narednih 10godina.
Tek tada bi bilo primamljivo stranim firmama koje se probijaju na trzistu balkana da recimo reprezentacija BiH igra na... lupam "Sberbank stadionu" ili "Telemach areni"...
Onda bi mozda mogli pricati o cifri dovoljnoj za Jug, natkrivanje istoka i nov teren.
Mislim svima je jasno da ce se stadion kad tad zvati "Ivica Osim", ali i on je rekao da to sada ne zeli i stadion ce uvijek ostati samo "Grbavica", sto zbog historije sto zbog samog naselja u kojem je.
Ali potragu za GS mislim da bi trebali pokrenuti u tom smijeru ukoliko je moguce...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 dec 2016, 19:53

tu i tamo je napisao/la:Mislim da je jedini realan nacin da nadjemo GS da prodamo pravo na ime stadiona u narednih 10godina.
Tek tada bi bilo primamljivo stranim firmama koje se probijaju na trzistu balkana da recimo reprezentacija BiH igra na... lupam "Sberbank stadionu" ili "Telemach areni"...
Onda bi mozda mogli pricati o cifri dovoljnoj za Jug, natkrivanje istoka i nov teren.
Mislim svima je jasno da ce se stadion kad tad zvati "Ivica Osim", ali i on je rekao da to sada ne zeli i stadion ce uvijek ostati samo "Grbavica", sto zbog historije sto zbog samog naselja u kojem je.
Ali potragu za GS mislim da bi trebali pokrenuti u tom smijeru ukoliko je moguce...
Može. 10 godina 10 miliona.

Ili samo sa imenom, tj reklamom na stadionu u dogovorenim proporcijama. To je nešto jeftinija varijanta. I kratkoročnija.

Lupam. "Audi arena". Milion godišnje.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 18 dec 2016, 20:00

Milion khuraca a ne maraka ... :crazy:

Jedna Zetra ili Skenderija ne mogu naci takvog sponzora koji ce milion davati a ne mi koji imamo cetiri razlicite tribine, kada se komplet stadion izgradi tada mozda - eventualno, kod nas takodjer nije takvo marketing trziste, ni veliko ni siroko, Dinamo je par puta pokusavao, klub koji je miljama ispred nas po svemu pa opet nista, jednostavno nismo takvo trziste, neostvarivo nazalost ...
1921'

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 18 dec 2016, 20:23

Vas dvojica se samo svadjate a u principu isto govorite.
Pa nije stadion sa 4 razlicite tribine ako bi se novcem od tog sponzorskog ugovora napravile jos dvije tribine kao sadasnji sjever... To bi bio onda odlican stadion.
I nije 10miliona vec 1.5 ili 2mil.
I kakve veze imaju propali olimpijski objekti koji ne sluze svojoj svrsi i zasto uopste navodis te koncertne i predizborne hale ( nazalost to su postale nije da likujem).
Ovo bi bio ultra-moderni stadion najveceg bosanskog kluba na kojem bi igrala i reprezentacija BiH.
Samo javljanje komentatora recimo sa utakmice BiH - Njemacka sa "Ziraat Bank arene" bi bila investicija a da ne pricamo o ciklusuma kvalifikacija i Zeljinih europskih utakmica gdje bi sponzor nasao svoj interes.
Ne pricamo o lokalnim firmama vec o firmama koje ulaze na trziste cijelog balkana...
Trgovine, Banke, Operateri, Logistika, Energetika...
Morate priznati da je sada ipak u poslovnom svijetu vrhunac imati stadion sa svojim imenom, a mi ne trazimo stotine miliona eura kao Englezi, Spanci, Njemci... Vec par miliona maraka i manje...
I bili bi sponzor mjesto na dresovima, prostor u medijima i najvaznije ime stadiona...
To je izvodivo samo je pitanje da li se moze uzeti 500 000 , 1mil ili 1.5mil.
Za 500 000 se ne isplati sigurno.

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 18 dec 2016, 20:30

Ne isplati se objasnjavati likovima koji samo znaju prevarom doci do para ili se prodaju za 100KM. Sta takvi likovi znaju o biznisi i sta se sve moze prodati.
Zadnja izmjena: 1921fcz, dana/u 18 dec 2016, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 18 dec 2016, 20:31

:bih: Od dva kandidata iz kantona za izvrsni odbor FNSBiH prosao je jedan nas zeljovac.A sad je lobiranje na sceni prema,,clanovima skupstine,, ko ce proci u IO. Prema inf . provj. za naseg kand. ce glasati .Tri od cetiri regije :Banjaluka,Doboj,Bijeljina a od kantona ,,Covicevih,, 80% jer su samo zrinjevci kontra nas a ostali kantoni50%.Tako da bi krajem mjeseca imali jednog naseg u IO NF SBiH. Sretno nam . Izgleda da ce biti puno ovih firmi sa po 10 ulaznica za ,,istok,, od 1000 km

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 18 dec 2016, 20:52

Kako stojimo trenutno sa kupljenim ulaznicama?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 dec 2016, 20:56

Slažem se Tu i Tamo@, za 500 000 se ne isplati.

Za promijenu imena stadiona mora biti ozbiljna lova. Obično sponzorstvo može za tu cifru. Željo je brend kojem bi GS valjao a sigurno isplativa investicija.

Realno gledajući;

Vijesti o Želji i na primjer Sponzoru koji ulaže novac i dobija promijenu imena stadiona, samo u prvom danu bi vidjelo nekih 3_5 miliona ljudi, što u našoj zemlji što u zemljama regiona. Za početak.
Znači za neku minornu cijenu po osobi dobije se reklama.
Džaba.

Nekih dvadesetak tv kuća bi prenijelo tu vijest i nekih 50_ak raznih portala. Ne samo sportskih.
Ne može to za neku "siću".

Ne slažem se što me stavljaš u ravan sa botom.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 18 dec 2016, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

TMovac
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la TMovac » 18 dec 2016, 21:07

Pitanje je da li se stadion moze zvati po sponzoru kada su medjunarodne utakmice repke u pitanju. Znam da se
u klupskim euro utakmicama ne smiju koristiti komercijalna imena stadiona (Bayenova Alianz arena, Besiktaseva Vodafone arena... se ne zovu tako kada su utakmice LP, nego samo u domacem natjecanju). Tako da pitanje je ukoliko je ista stvar i kad repka igra, da li se sponzoru isplati dati pare za nesto sto ce vidjeti samo u utakmicama nase lige.

Postano kroz Forum SportSport.ba a
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 18 dec 2016, 21:25

@tmovac
Ne razumijem,
A kako se zove Alianz arena , ili Fly Emirates stadion...?
Na kojem smo mi stadionu gostovali u Budimpesti...Grupama Arena?
Ja samo za ta imena znam a sponzorska su...
Nisam posebno upucen ali to su imena tih stadiona i nema drugog imena.

Nije sad pravo vrijeme za to, ali kad se izgradi istok bice puno jasnije potencionalnim investitorima o kakvom se projektu radi i o ozbiljnosti ljudi u klubu.
Tek kada bude gotov istok, onda cemo biti u stanju pregovarati o gradnji Juga i ostalog i GS.
Tek tad cemo biti ozbiljniji.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 dec 2016, 22:41

tu i tamo je napisao/la:@tmovac
Ne razumijem,
A kako se zove Alianz arena , ili Fly Emirates stadion...?
Na kojem smo mi stadionu gostovali u Budimpesti...Grupama Arena?
Ja samo za ta imena znam a sponzorska su...
Nisam posebno upucen ali to su imena tih stadiona i nema drugog imena.

Nije sad pravo vrijeme za to, ali kad se izgradi istok bice puno jasnije potencionalnim investitorima o kakvom se projektu radi i o ozbiljnosti ljudi u klubu.
Tek kada bude gotov istok, onda cemo biti u stanju pregovarati o gradnji Juga i ostalog i GS.
Tek tad cemo biti ozbiljniji.
Evo nasao sam

Allianz Arena je jedan od najmodernijih stadiona na svijetu smješten u sjevernom dijelu Münchena. Tvrtka Allianz je kupila pravo da stadion nosi njeno ime sljedećih 30 godina. Kada se igraju utakmice Lige prvaka stadion nosi ime München Arena, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu, stadion je nosio ime FIFA WM-Stadion München, zbog zabrane FIFE da stadioni koriste imena nekog sponzora.

Dva profesionalna nogometna kluba iz Münchena se koriste ovim stadionom, FC Bayern München i TSV 1860 München od sezone 2005./06. Prije toga su oba kluba koristila Olympiastadion (Olimpijski stadion).

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 18 dec 2016, 23:03

Prica je nerealna iz nekoliko razloga, ideje nisu lose nimalo ali su trenutno neizvodljive i to iz hiljadu i jednog razloga, ovaj forumski buntovnik kao i inace voli da palamudi, kritikuje, preusmjerava ali lako ja ne forumu, sve u svemu lijepo je na forumu to sve ...
1921'

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2016, 23:33

15. augusta 1976. godine sarajevski fudbalski klub "Željezničar" odigrao je prijateljsku utakmicu protiv londonskog Arsenala. Veliki Arsenal gostovao je na Grbavici povodom obilježavanja 55. rođendana fudbalskog kluba "Željezničar". Rezultat je glasio 1-1. Strijelac jedinog gola za Željezničar bio je Džemal Šerbo. Arsenal nije pružio partiju kakvu je očekivala sarajevska publika. Izostali su dugi pasovi, visoki skokovi, precizni šutevi i oštri udarci prema golu "plavih", prenosi agencija Patria.

U svojoj bogatoj historiji Željezničar je igrao protiv mnogih poznatih klubova. Treba naglasiti da je 50. rođendan fudbalskog kluba "Željezničar" uveličao milanski Inter koji je gostovao na Koševu. Utakmica je odigrana 16. juna 1971. godine, a završena je rezultatom 3-3. 19. septembra 1969. godine FK "Željezničar" odigrao je prijateljsku utakmicu protiv brazilskog Santosa, kojeg je predvodio jedan od najboljih nogometaša na svijetu svih vremena – Pele. Ekipa Santosa bila je tada trostruki svjetski prvak. Utakmica protiv Santosa odigrana je na dan obilježavanja 47. godišnjice sarajevskih "Plavih".
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 dec 2016, 08:53

Ima li kakvih novih vijesti za Miroslava? Dokle smo sa pregovorima, sta se desava?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 dec 2016, 09:04

Neandertalac je napisao/la:Treba iskoristiti ovu trenutnu poziciju kluba, klub je narastao, svi pričaju o Želji. To će biti još izraženije sa tribinom jer dolazi novi element koji nas diže par levela. Novi članovi, veće interesovanje.
Sa tim usporedo možemo dodatno narast ako;
-dobijemo generalnog sponzora
-ojačamo svoj položaj u savezu.
-pojačamo Stručni kadar sa Sportskim direktorom.

_GS

Pravi trenutak za to iz ugla eventualnog ulagača. Sada smo u žiži javnosti. Generalni znači; Ime firme na dresu.
Ime firme na ulazu u stadion. Nove reklame, najmodernije oko terena. Plus, dobija ogromno medojsko interesovanje cijele zemlje pa šire što Željezničar kao veliki klub može.
Cijena. Izgradnja Juga i sanacija terena. Oko 2 mil za koje pare bi GS bio u toj ulozi 4 godine ili 500 000 po sezoni.
Megamix to može.
Željo će kako sam već naveo rasti, neka raste još više. Zato i takva cijena u koju je ukalkulisano da će su izdići pa samim tim i cijena raste.

-Savez

Idealan trenutak. Moramo se "trznuti" i konačno nešto konkretno tu poduzeti. Da imamo i Naš glas tamo. Neko zvučno ime iz svijeta fudbala, uglednog čovjeka, fudbaleri, sportistu, Željovca.

-SD

Osoba koja bi bila u žiži javnosti. Osoba oko koje bi se vrtio sportski segment. Takođe osoba koja je cijenjena i ugledna u fudbalskom svijetu. Neko Naš. Neko ko zna šta je Željo u sportskom dijelu. Da imamo taj Željin identitet, uvijek dostojanstven i ponosan na istoriju.
Da dodatno narastemo.

Koraci koje bi ja volio vidjeti.
Ovo su potezi koji su dobri za Želju!

UPRAVA NAPOLJE!

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 19 dec 2016, 09:13

Brate dragi ne moras sam sebe citirat logično je da se sam sa sobom slažeš ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Doktorinho i 41 gost.