To je odlicno za klub.Valencia je napisao/la:Svoj novac nece dati sigurno, ne daje taj nikome nista ako mu se nece visestruko vratiti.BosnianKingdom je napisao/la:Nemojte očekivati da će Ilievski dati neki svoj novac ili ogroman novac Messera ako ce mu to praviti gubitke. Od njega možemo očekivati da stegne sve strukture kluba i da ih natjera na bolji rad i određene inostrane sponzore.A Meserov novac, to je zanimljivo. On ima deset Svaba iznad sebe, kojima podnosi racune. Messer je gigantska koorporacija. Ne znam kako ce oni reagovati kada cuju za ovo. Nece im biti drago da se direktor razlvaci na dvije strane i da mozda zapostavlja Messer. Kredit mu daje to sto ima rezultate iza sebe pa konta da ce mu progledati kroz prste. Mozda je vec kontaktirao celnike kompanije.
Inace, Messer je sponzor jednom zenskom kosarkaskom ili fudbalskom klubu u Sarajevu, ne mogu se sada sjetiti, znam da je govorio nesto...
Sve u svemu, ocekujte da na pocetku krene mirno, dok se ne upozna sa situacijom u klubu. Onda krecu radikalne promjene i otkazi. Kazu da je u Messeru dao otkaze najboljim jaranima i da mu je bilo cudno zasto su ljuti na njega. To je samo posao.Covjek samo o parama misli, pravi robotizirani kapitalista po zapadnjackom modelu. Za poslovnu saradnju idealan - za druzenje, boze sacuvaj.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jeste.Ciabatta je napisao/la:Da li je skupština u 20h?
Ne znam i zašto se uopšte pita kade je skuština kada već znamo sve. Samo da se potvrdi večeras i to je to.
SRETAN BROJ - 1725
Evo ja sam pitar, ne idem na Opšte Diskusije, pa ću ponoviti isto pitanje, jer me baš živo zanima na osnovu čega mislite da je baš Slaviša taj Spasitelj na mjestu sportskog direktora? Nisam u vezi s njiim našao baš nijednu reference da očekujem da će biti novi Ramon Rodrigez.
Svaka čast, naš je čovjek, napravio korektnu karijeru kao igrač, ali mislim da će se ovom poslu kod nas tek učiti kao i mnogi prije njega. Ništa spektakularno ne očekujem.
Čisto ne vidim razlog za padanje u neku euforiju ni zbog Slaviše ni zbog Ilievskog. Ne mislim da su korak unazad al ne treba očekivati neka čuda i da se nešto strašno 'ubolo' (fala bogu 'ubolo' se s Čalom i to je jedino bitno
) Samo nek ne smetaju.

Svaka čast, naš je čovjek, napravio korektnu karijeru kao igrač, ali mislim da će se ovom poslu kod nas tek učiti kao i mnogi prije njega. Ništa spektakularno ne očekujem.
Čisto ne vidim razlog za padanje u neku euforiju ni zbog Slaviše ni zbog Ilievskog. Ne mislim da su korak unazad al ne treba očekivati neka čuda i da se nešto strašno 'ubolo' (fala bogu 'ubolo' se s Čalom i to je jedino bitno
Slazem se. Samo mu treba dati ovlasti i postaviti ciljeve. U tom slucaju, sve ce napraviti da stvari poslozi na pravo mjesto. Terorisat ce podredjene i tjerati ih da rade vise. I bice nagradjeni za to. Ako ne budu znali - pedala. Tako ide posao, jbg. Ja ne bih mogao tako. Zato su zapadnjaci uspjesni a mi neuspjesni. U svemu.MortemHz je napisao/la:
To je odlicno za klub.
Prica mi podavno jedan od njegovih bivsih saradnika. Bio neki koncert. Zamoli saradnika da nabavi ulaznice. Ovaj ode u toku radnog vremena i nabavi ulaznice. Zajedno odu na koncert. Sutra mu odbije 10-20% od plate jer je napustio firmu prije isteka radnog vremena.
Izgleda nemilosrdno i ruzno, pomalo neljudski i supacki, ali je to recept za uspjeh.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Znači po cijeloj tvojoj priči u klub nam dolazi .ebač velikih kapitalističkih razmjera.
SRETAN BROJ - 1725
@valencia; ti sto vise pricas o tom Ilievskom covjek mi se sve vise gadi. Ali on je samo jedan primjer ovog danas kapitalistickog,materijalistickog i nehumanog svijeta u kome zivimo. Ali to je vec posebna tema koja izlazi iz okvira teme na kojoj pisemo.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Neces zivjet s njim. On je tip covjeka kakav je prijeko potreban u nasem polumahalskom klubu gdje ima previse radnika koji su tu samo zbog plate, apsolutno su nepotrebni i beskorisni. jedva cekam da se to pocne cistit pa da budemo bar upola organizovani kao njemacki klubovi, a ko ce to znat bolje od jednog 'njemca'zagorski je napisao/la:@valencia; ti sto vise pricas o tom Ilievskom covjek mi se sve vise gadi. Ali on je samo jedan primjer ovog danas kapitalistickog,materijalistickog i nehumanog svijeta u kome zivimo. Ali to je vec posebna tema koja izlazi iz okvira teme na kojoj pisemo.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- Capodecina
Ne zna on šta je štrajk i pobuna...isfurat će se kad objektivna koševska publika bude tražila njegovu ostavku. 
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
ako je kako se piše za ovog Ilievskog, Said će bit domar
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
FrancescoTotti je napisao/la:Neces zivjet s njim. On je tip covjeka kakav je prijeko potreban u nasem polumahalskom klubu gdje ima previse radnika koji su tu samo zbog plate, apsolutno su nepotrebni i beskorisni. jedva cekam da se to pocne cistit pa da budemo bar upola organizovani kao njemacki klubovi, a ko ce to znat bolje od jednog 'njemca'zagorski je napisao/la:@valencia; ti sto vise pricas o tom Ilievskom covjek mi se sve vise gadi. Ali on je samo jedan primjer ovog danas kapitalistickog,materijalistickog i nehumanog svijeta u kome zivimo. Ali to je vec posebna tema koja izlazi iz okvira teme na kojoj pisemo.
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Iz ProzoraMortemHz je napisao/la:Zena mu je iz Bosne ako sta znaci.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
BORD DIREKTORA
Član - Alen Hujić (Šef borda direktora)
Član - Dino Čolaković
Član - Elvir Krajina
Član - Lim Meng Kwong
Član - Ken Choo
RUKOVODSTVO
Predsjednik kluba/ Predsjednik Skupštine - Edis Kusturica
v.d. Generalni direktor - Sabrina Buljubašić
Tehnički direktor - Elvir Kantardžić
Generalni sekretar - Mirza Hadžić
SPORTSKI KOMITET
Šef Akademije - Sanjin Alagić
Član sportskog komiteta - Predstavnik većinskog ulagača za sportska pitanja
Šef stručnog štaba - Mehmed Janjoš
Šef skauting službe - Faruk Ihtijarević
Član - Alen Hujić (Šef borda direktora)
Član - Dino Čolaković
Član - Elvir Krajina
Član - Lim Meng Kwong
Član - Ken Choo
RUKOVODSTVO
Predsjednik kluba/ Predsjednik Skupštine - Edis Kusturica
v.d. Generalni direktor - Sabrina Buljubašić
Tehnički direktor - Elvir Kantardžić
Generalni sekretar - Mirza Hadžić
SPORTSKI KOMITET
Šef Akademije - Sanjin Alagić
Član sportskog komiteta - Predstavnik većinskog ulagača za sportska pitanja
Šef stručnog štaba - Mehmed Janjoš
Šef skauting službe - Faruk Ihtijarević
- PeppermintSA
- Kontakt:
1) Slaviša je već bio sportski direktor tri-četiri godine u Francuskoj drugoj ligi.hase73 je napisao/la:Evo ja sam pitar, ne idem na Opšte Diskusije, pa ću ponoviti isto pitanje, jer me baš živo zanima na osnovu čega mislite da je baš Slaviša taj Spasitelj na mjestu sportskog direktora? Nisam u vezi s njiim našao baš nijednu reference da očekujem da će biti novi Ramon Rodrigez.![]()
Čisto ne vidim razlog za padanje u neku euforiju ni zbog Slaviše ni zbog Ilievskog. Ne mislim da su korak unazad al ne treba očekivati neka čuda i da se nešto strašno 'ubolo' (fala bogu 'ubolo' se s Čalom i to je jedino bitno) Samo nek ne smetaju.
![]()
2) Bio je dugo jedan od rukovodećih ljudi najveće menadžerske kuće u Francuskoj, uvezan s bogom-ocem u svim krajevima francuskog govornog područja uključujući i francuski fudbalski savez, budući da je i francuski državljanin.
3) Upoznat je s našom ligom itekako dobro jer svako malo dolazi u Sarajevo i redovan je na Koševu.
4) Dalje, igračka je legenda našeg kluba, član šampionske generacije i igrač koji je zabio možda odlučujući gol te šampionske sezone na gostovanju kod Vojvodine, što nam je donijelo titulu.
5) Bio je reprezentativac BiH u sred ratu, kada smo igrali samo nezvanične, humanitarne utakmice, a kada su mnoge, danas ižvakane patriote, odbijale da igraju za reprezentaciju (ovo spominjem jer sam po nekim portalima pročitao par komentara koji imaju nacionalistički prizvuk).
6) Veliki je prijatelj sa članovima našeg stručnog štaba. Sa Zijom je recimo nokat i meso, tako da bi sinergija bila nevjerovatna kada bi on došao.
7) I za kraj, čovjek je koji voli ovaj klub i koji je napravio dosta stvari u svom životu, za razliku od uhljeba koji bi samo da se negdje uhljebe.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Helikopter prelijece kosevom, da to nije precjednik dosao

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Bio sam par puta u njihovom sjedistu u Rajlovcu. Napucano maksimalno. Drze do imidza. Na ulazu slikovnice.zagorski je napisao/la:@valencia; ti sto vise pricas o tom Ilievskom covjek mi se sve vise gadi. Ali on je samo jedan primjer ovog danas kapitalistickog,materijalistickog i nehumanog svijeta u kome zivimo. Ali to je vec posebna tema koja izlazi iz okvira teme na kojoj pisemo.
Mi juznjaci nismo takvi. Mi, Talijani, Spanci, Grci itd. Zbog toga najbolje radimo kada je kandzija tu. I dobri smo radnici kada hocemo i moramo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Valencia, pocni navijati za Sarajevo. Treba nam jos ovakvih ljudi. 
Rece covjek da nas je uvjek simpatisao, a oizivi u šeheruMortemHz je napisao/la:Valencia, pocni navijati za Sarajevo. Treba nam jos ovakvih ljudi.
- TobeYarabi
- Kontakt:
ode said