FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljoooooooooo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljoooooooooo » 20 dec 2016, 11:38

irfo je napisao/la:Nije realno uzeti vise od 250 hiljada godisnje od GS-a u trenutnoj situaciji
I to bi bilo nesto, mada po meni mizerno i nikad se ne bih spustio na taj nivo, radije da ga nemamo nikako.
Cini mi se da se nekad spominjala cifra od 400.000 ispod koje se ne bi islo ni u ludilu, moguce da se taj prag
dizao ili spustao u medjuvremenu.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 20 dec 2016, 11:42

Neandertalac je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: Ima na desetine firmi samo u BiH koji na marketing izdvajaju Milione!
reci mi barem tri koje godisnje na oglasavanje izdvoje vise od 500k?
ja tvrdim da takvih nema!

postoje firme koje izdvajaju vise od drugih a koje za ta izdvojena sredstva putem svojih marketing strategija dosezu daleko veci reach nego bi to bio ukoliko bi se odlucili da sav taj budzet preusmjere iskljucivo u Zelju.
Coca Cola
Red Bull
Telecom operateri
Coca Cola globalno ne podrzava timove. samo saveze, asocijacije, turnire, lige, projekte...
Red Bullu bi trebali objasniti da je bolje uloziti u Zelju 300k i dosegnuti loko reach od max 2 miliona nego u skokove u Mostaru gdje desezu gloabal reach 100 miliona i vise.
BH Telekom za taj iznos pokrije i Savez, i klubove i prava prenosa. u istom kontekstu treba posmatrati i druga dva operatera.

sta ti pokusavam reci!? jako je malo kompanija, gotovo da ih nema, koje mogu izdvojiti toliki novac za sponzorstvo jednog kluba pa makar bio najveci u drzavi. postoje bolji nacini oglasavanja za manje para, ako vec pricamo bez emocija.

zaslosno je to reci, ali Zeljo na tom polju jos uvijek ne vrijedi toliko koliko mi mislimo, zelimo i koliko bi voljeli.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 20 dec 2016, 11:43

Prevent, Hastor željovac ?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 20 dec 2016, 11:51

Ma ljudi nebitno je jeli neko Zeljovac ili nije, to sto je neko Zeljovac ne znaci da ce klubu pokloniti par stotina hiljada maraka na ime GS., u marketingu niko se ne vodi emocijama, vec za pare koje ljudi daju nesto i traze i zauzvrat, Zeljovce koje imamo a da daju na emocije su Elpi Kommerc, Brajlovic (bio), Unigradnja, i Manuel Caffe zahvaljujuci Almiru i to je to.
Mi imamo pogresan pristup tim stvarima i nerealna ocekivanja i kao takvi pise se sto se pise, @za_zivot je to najbolje opisao i objasnio ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 dec 2016, 11:54

Za.. život..cijeli@

Pošto vidim da vladaš materijom, bar u osnovama, pokušaj nam objasniti koji je naš "reach" i koliko sada "vrijedimo" uzimajući u obzir sva dešavanja, uslove i ostale vrijednosne parametre.

Volio bih da čujem realno i stručno mišljenje. Ja sam se i ogradio u više navrata naglašavajući da pričam laički.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 20 dec 2016, 12:08

Sve je biznis, ako neko da 200.000, on racuna da ce ih vratiti i zaraditi novih 200, recimo.
Nema ljubavi u biznisu, a pogotovo ti koji imaju brdo para su tako istrenirati da odmah
gledaju kako da to uduplaju sto imaju.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 12:10

Neandertalac je napisao/la:
Idemoplavi je napisao/la:Kad se vec piše konstruktivno, pravo je tesko naci GS da ti da živu lovu, mi od rata pa na ovamo smo imali deal nesto sitno para i ostalo kompenzacija usluga raznih, nismo imali niti jedan da kazes wow ugovor koji je mogao da opravda poziciju GS. Ono sto znam da je pod A marketing službe i pojeinih članova da se nadje GS, mislim cak da je bas urađen ozbiljan projekat po tom pitanju i da su rekli ako nam ovo ne prođe onda do nekih boljih vremena ne treba očekivati da cemo ga i imati u blizoj buducnosti. Ima iznos ispod kojeg se nece ici da se time ne bi narusila ozbiljnost Branda kakav je Željezničar.
Govor Gsn Misimovica u oba pojavljivanja nam jasno govori neke stvari.
Novac.
Ljudi koji donose novac u klub.
Nema ljubavi već interes, tj osoba vrijedi toliko koliko može pomoći klubu.

Nema; pokušali smo.
Ko je "pokušao"?
Nema čekat ćemo bolja vremena. Čuj to, past će sa neba, sam od sebe. Aha...

Samo je klub bitan! Znaš ili ne znaš! Šta su tvoji zadatci, obaveze, parametri i po tome se ocjenjuje učinak.
Ispunjava li taj i taj svoje obaveze. Kratko, jasno.
Bez ikakve sentimentalne veze, osjećaja već klasični omjer uloženog i dobivenog.

Da nam ne bi otišla ova fina tema u pogrešnom pravcu, da ne bi ispalo kako se pljuje, smjenjuje i da ovu priču "neki" ne bi iskoristili da pojasnim.
Ako nemamo stručne ljude trebamo ih pronaći. Ne treba nikoga smjenjivati već ljudima davati zaduženja u okvirima njihovih mogućnosti tj ako su za ovo zadužni ljudi koji imaju potrebno znanje onda ne rade dobro a ako nemaju onda naći ljude koji ga imaju.

Takođe priča, ne znaš kako je to teško, ko će ti dati tolike pare, malo tržište itd, ne stoji.
Ima na desetine firmi samo u BiH koji na marketing izdvajaju Milione!
Nisi me dobro shvatio, nije da nece pokusavat, vec je uradjen ozbiljan projekat da bi se isti privolio dobio i td, naravno da ce se valjda traziti ako se uspije. A da ti ja kažem, oko 12 godina sam radio u raznoraznim marketinskim agencijama vodio od kino klijenata do ogromnih, ti veliki sto ti kazes gledaju svaki euro cent da ga pametno utrosi, jer ocekuje isto tako da mu taj uloženi novac ostavri profit. Ako ces iskreno ciljna skupina koja posjecuje stadion je u vecm broju omladina bez vecih primanja i loseg imovnog stanja tako da taj ostvareni reach koji bi oni brojkom nekom na papiru ostvarili njima u samoj konacnici ne bi donijelo puno hljeba. Živ novac se tesko daje a ti veliki klijenti imaju svoje globalne strategije od kojih rijetko kad ostupe, a pogotovo u ovom ojađenom tržistu kakvo je Bosna, morate shvatiti da nas svi smatraju kao tržiste u kojem se daju pare samo da na karti ne bude rupa prazna u prisutnosti, pojedini klijenti vise pive prodaju u dva kola njemačke lige nego u Bosni za cijelu godinu. Shvatam ja i tvoju želju i želju svih nas da imamo GS ali daleko je to od laganog posla.
1921

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 20 dec 2016, 12:33

Neandertalac je napisao/la:Za.. život..cijeli@

Pošto vidim da vladaš materijom, bar u osnovama, pokušaj nam objasniti koji je naš "reach" i koliko sada "vrijedimo" uzimajući u obzir sva dešavanja, uslove i ostale vrijednosne parametre.

Volio bih da čujem realno i stručno mišljenje. Ja sam se i ogradio u više navrata naglašavajući da pričam laički.
u BiH nas je max 3.5 miliona podjeljenih na tri etnicke skupine i dva entiteta sto ne smijemo zanemariti.
od toga fudbal prati max 30%. baratamo sa nekom grubom cifrom od cc 1 milion ljudi koji u vecoj ili manjoj mjeri prate fudbal i koji prate utakmice na tvu, citaju vijesti na sportskim portalima i prate klubske web stranice i ostale komunikacijske kanale. 90% njih cine muskarci.
znaci da sve kompanije koje prodaju robe i usloge vezane za zene otpadaju odmah. to znaci da mozemo prekriziti najjace oglasivace odnosno one koji izdvajaju najvise novca a to su proizvodjaci, zastupnici ili distributeri sredstava za ciscenje, sredstva za higijenu i sl....
od ozbiljnih koji mogu izdvojiti znacajnija sredstva nam ostaju kompanije iz auto industije, trgovine energenatima, telekomunikacijskog sektora, bankarskog sistema i poneka trgovacka kompanija tipa Konzum, Bingo ili proizvodjaci tipa Violete... koje su postali regionalni igraci za velikim prometom. na manje kompanije ne mozemo racunati jer su njihove dobiti male da bi mogle gurati tako jaka sponzorstva.

sve u svemu, trziste je slabo, nepotentno....

na BH marketing trzistu je generalno tesko govoriti o validnom reachu jer nemamo adekvatne alate za pracenje. sve se svodi na "vjeruj mi na rijec", "frizirane gledanosti" "frizirane posjete" i sl....
ali iz gore navedenih brojki, jasno je da godisnji reach preko naseg kluba ne moze biti veci od par miliona.
ponavljenje jednog te istog, prema jednim te istim ne dize reach nego "utvrdjuje gradivo"

ako mene pitas, sa nekih 200 milja na ime GS ja bi se sve pucao nogom u guzicu.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 dec 2016, 12:40

Pošteno. Svaka čast na analizama.

Kao stručnjaci, recite mi;
U idućoj godini jedan veliki projekat se završava a počinju još dva veća ili bar jedan. Tj Tribina Istok a u najavi Teren i Tribina Jug. Samim tim baza korisnika će uz adekvatne markentiške akcije a kroz bazu, članove biti veća.
Dalje, naredna takmičarska donosi Euro utakmice na Našem stadionu po prvi put nakon više godina a akcija u kojoj su učestvovali navijači medijski prelazi okvire naše države. Reach je malo veći, zar ne.
Još jedna stvar. Mi se kao klub pojavimo u medijima skoro svaki dan u prosjeku. Kako kažeš "utvrđivanje gradiva" tj skoro svaki dan ciljana grupa vidi reklamu.
Tako nešto ako se ne varam.

Medijsko interesovanje se treba naplatiti.
Je li moguće naći nekoga da to adekvatno isprati tj lično mislim da bi "morali" naći nekoga.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 20 dec 2016, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 12:41

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Za.. život..cijeli@

u BiH nas je max 3.5 miliona podjeljenih na tri etnicke skupine i dva entiteta sto ne smijemo zanemariti.
od toga fudbal prati max 30%. baratamo sa nekom grubom cifrom od cc 1 milion ljudi koji u vecoj ili manjoj mjeri prate fudbal i koji prate utakmice na tvu, citaju vijesti na sportskim portalima i prate klubske web stranice i ostale komunikacijske kanale. 90% njih cine muskarci.
znaci da sve kompanije koje prodaju robe i usloge vezane za zene otpadaju odmah. to znaci da mozemo prekriziti najjace oglasivace odnosno one koji izdvajaju najvise novca a to su proizvodjaci, zastupnici ili distributeri sredstava za ciscenje, sredstva za higijenu i sl....
od ozbiljnih koji mogu izdvojiti znacajnija sredstva nam ostaju kompanije iz auto industije, trgovine energenatima, telekomunikacijskog sektora, bankarskog sistema i poneka trgovacka kompanija tipa Konzum, Bingo ili proizvodjaci tipa Violete... koje su postali regionalni igraci za velikim prometom. na manje kompanije ne mozemo racunati jer su njihove dobiti male da bi mogle gurati tako jaka sponzorstva.

sve u svemu, trziste je slabo, nepotentno....

na BH marketing trzistu je generalno tesko govoriti o validnom reachu jer nemamo adekvatne alate za pracenje. sve se svodi na "vjeruj mi na rijec", "frizirane gledanosti" "frizirane posjete" i sl....
ali iz gore navedenih brojki, jasno je da godisnji reach preko naseg kluba ne moze biti veci od par miliona.
ponavljenje jednog te istog, prema jednim te istim ne dize reach nego "utvrdjuje gradivo"

ako mene pitas, sa nekih 200 milja na ime GS ja bi se sve pucao nogom u guzicu.
Kod nas je Reach zasicen vec nakon provg kola, sve ostalo su istih onih dvije milje i kapak :). Svugdje u svijetu postoje firme koje verifikuju posjete u kinima, tržnim centrima, sportskim borilistima... Kod nas je vrhunac ovo sto smo mi kao klub transparentni i obajvimo. Ja mislim da bi mi generalnog sponzora jednio mogli dobiti da je ozbiljan da mu pruzimo neku kontra uslugu koja je materijalne prirode. Bit ces mi GS a li ti dam sve prostore na istoku i stadion ce se zvati po tebi...
1921

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 20 dec 2016, 12:54

Neandertalac je napisao/la:Pošteno. Svaka čast na analizama.

U idućoj godini jedan veliki projekat se završava a počinju još dva veća ili bar jedan. Tj Tribina Istok a u najavi Teren i Tribina Jug. Samim tim baza korisnika će uz adekvatne markentiške akcije a kroz bazu, članove biti veća.
Dalje, naredna takmičarska donosi Euro utakmice na Našem stadionu po prvi put nakon više godina a akcija u kojoj su učestvovali navijači medijski prelazi okvire naše države. Reach je malo veći, zar ne.
Još jedna stvar. Mi se kao klub pojavimo u medijima skoro svaki dan u prosjeku. Kako kažeš "utvrđivanje gradiva" tj skoro svaki dan ciljana grupa vidi reklamu.

Je li moguće naći nekoga da to adekvatno isprati tj lično mislim da bi "morali" naći nekoga.
ako dobro razumijem smjer tvog pitanja, ja bi rekao da vec imamo takvog na celu kluba.
samo takav kalibar moze naci sponzora takvog kalibra.
slican se slicnom raduje.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 12:59

Pije i to sve tvoje vode, da ne mislis da nisi u pravu, ali i dalje moje je misljenje da je uzorak mali za bilo kojeg velikog klijenta. Jedino ako napravimo iskorak u rezultatu u evropi onda ima nekog smisla. I Dinamo nema GS a realno su ispred po svemu. Teska tema bas. Znas ovo sto se kone pusu sa turkisom a u stvarnom zivotu dobili par milja u kesu i placene karte i to komercijalne nije cak ni carter let, ako se sjecas da su do poljske isli preko istambula let im trajao 12 sati mogli su autobusom tri puta doci...
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 dec 2016, 13:06

Idemoplavi je napisao/la:

Pije i to sve tvoje vode, da ne mislis da nisi u pravu, ali i dalje moje je misljenje da je uzorak mali za bilo kojeg velikog klijenta. Jedino ako napravimo iskorak u rezultatu u evropi onda ima nekog smisla. I Dinamo nema GS a realno su ispred po svemu. Teska tema bas. Znas ovo sto se kone pusu sa turkisom a u stvarnom zivotu dobili par milja u kesu i placene karte i to komercijalne nije cak ni carter let, ako se sjecas da su do poljske isli preko istambula let im trajao 12 sati mogli su autobusom tri puta doci...
Ne znamo koliko kone dobijaju, da budemo korektni.

Trebamo se usredotočiti na naše sadašnje stanje i blisku budućnost. Realno, fakat imamo šta ponuditi iz ugla te komercijalne ljubavi, sponzora i sponzorisanog, samo moramo naći zajednički interes.

Nije taj naš trenutni reach tako zanemariv a onaj u budućnosti pogotovu.

Da zaključimo. Očekujem da se iz kluba na skupštini oglase po ovom pitanju te da nam prezentuju naredne korake i pojasne prošle.

Hvala na lijepoj i konstruktivnoj diskusiji.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 dec 2016, 13:09

Neandertalac je napisao/la:Savez.

Već dugo vremena nemamo svoj Glas u savezu. U tom periodu svi smo svjedočili nekim Brutalnim Pljačkama u režiji sudija i odgovornih lica, te Kabadahijdko Uličarskim odnosom Saveza prema Najvećem i Najtrofejnijem BiH klubu kao u slučaju "Crtanja Linija".

Opet poslušati govor Gsn Misimovića.
FK Željezničar je u periodu od, do, na ime poreza i doprinosa izdvojio toliko i toliko novca.
Pa dalje; Budžet FK Željezničar u godini 2016 iznosi...
Pa dalje; FK Željezničar planira da u budućnosti uloži Sredstva u tim, infrastrukturu, ljudstvo...
Pa dalje; Navijači i prijatelji FK Željezničar su pomogli akciju Europska Grbavica u iznosu...

Milionska sredstva. Novac. Ugled. Ime. Renome. Imidž.
Rezultati. Budućnost. Investicije, rizici, profit, kapital.

Gledajući sve navedeno FK Željezničar je institucija. Kao takav, nije pitanje treba li već Mora imati nekoga da štiti Klubske interese. Mora.

Ne smije nam se dešavati da nas sudije po sezoni zakinu u prosjeku min pet do deset puta kardinalnim greškama.
Sudija iz Milica pored Vlasenice, lokalni anonimus, uzme desetak milja km ili manje i Ugrozi milionska ulaganja FK Željezničar. Popisa se po ugledu i veličini.
U utakmici protiv kluba kojima Deset puta manji budžet od našeg.

Mi ovde moramo preventivno djelovati. U suradnji sa našim legendama, savjetodavno, pronaći najbolje moguće rješenje za klub. Slično kao i u slučaju GS FK Željezničar ima ime i uticaj koji mora iskoristiti. Trenutno ponašanje u kojem smo na milost i nemilost nam ne godi i kao najVeći to nije uloga koja nam pripada.

Zaštitimo naše interese! Naš klub! Naš ugled!

Da malo promijenimo temu.

Šta učiniti povodog ovoga?

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 13:42

A sto se saveza tiče tu smo uvijek bili donji. Sjeti se samo znamenitih ulaganja po selendrama Goal projektima u Orašju i sl, kao i za vecinu stvari pitaju se likovi kojima napredak fudbala brand kakav smo mi nije ni u peti. Njima je bitan lični interes, pola saveza su nebitni laktarosi koji su se tu zacementirali godinama. Imas tu likova koji vedre i oblace od kad postoji savez a da nisu medijski eksponirani. Najžalosnije je to sto je svojevremno NS postao mjesto gdje su se uhljebivali bivi fudbaleri koji nisu imali sta raditi i oni su se tu zakopitili. To je leglo lezihljebovica i nezanja. I tu pojedinac neki nas pa makar to bio Amar ne može doprinijeti nista dok se NS sistemski ne promjeni iz korjena gdje ce raditi licencirani sportski djelatnici, ekonomisit pravnici i sl....
1921

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 20 dec 2016, 14:03

Ko ono napisa da imamo Zeljovce za kandidate ispred FSKS za novu skupstinu NFSBIH !? :crazy:

Begic nakon predsjednikovanja sada hoce alo i delegat da bude, a ova j Dzindo pomocnik ministrice za kulturu i sport FBIH, malo im pa hoce da nastave ili da zajasu malo i u savezu, uhljup do uhljupa, jedini te isti se vrte samo u krug ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 14:09

Ovo samo potvrdjuje onaj moj prethodni post...
1921

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 dec 2016, 14:13

Idemoplavi je napisao/la:A sto se saveza tiče tu smo uvijek bili donji. Sjeti se samo znamenitih ulaganja po selendrama Goal projektima u Orašju i sl, kao i za vecinu stvari pitaju se likovi kojima napredak fudbala brand kakav smo mi nije ni u peti. Njima je bitan lični interes, pola saveza su nebitni laktarosi koji su se tu zacementirali godinama. Imas tu likova koji vedre i oblace od kad postoji savez a da nisu medijski eksponirani. Najžalosnije je to sto je svojevremno NS postao mjesto gdje su se uhljebivali bivi fudbaleri koji nisu imali sta raditi i oni su se tu zakopitili. To je leglo lezihljebovica i nezanja. I tu pojedinac neki nas pa makar to bio Amar ne može doprinijeti nista dok se NS sistemski ne promjeni iz korjena gdje ce raditi licencirani sportski djelatnici, ekonomisit pravnici i sl....
Nije ni Dinamo prije deset godina vedrio u HNS-u. Skontali su u neko doba da moraju preuzeti uticaj i to su uradili. Mi isto moramo uraditi kod nas. Kako? Bilo kako, ali moramo. Neka sjednu nasi u petak i naprave plan i program kodnog naziva preuzimanje saveza. Blebetanje, kukanje i supljiranje nam nista ne donose. Pitanje je imamo li mi snage to uraditi. Sa ovakvim razmisljanjem nemamo, ali onda ne trebamo ni kukati kada se neki novi Goal bude pravio u pizdicima, a ne ovdje.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 20 dec 2016, 14:19

plavousrcu je napisao/la:
Idemoplavi je napisao/la:A sto se saveza tiče tu smo uvijek bili donji. Sjeti se samo znamenitih ulaganja po selendrama Goal projektima u Orašju i sl, kao i za vecinu stvari pitaju se likovi kojima napredak fudbala brand kakav smo mi nije ni u peti. Njima je bitan lični interes, pola saveza su nebitni laktarosi koji su se tu zacementirali godinama. Imas tu likova koji vedre i oblace od kad postoji savez a da nisu medijski eksponirani. Najžalosnije je to sto je svojevremno NS postao mjesto gdje su se uhljebivali bivi fudbaleri koji nisu imali sta raditi i oni su se tu zakopitili. To je leglo lezihljebovica i nezanja. I tu pojedinac neki nas pa makar to bio Amar ne može doprinijeti nista dok se NS sistemski ne promjeni iz korjena gdje ce raditi licencirani sportski djelatnici, ekonomisit pravnici i sl....
Nije ni Dinamo prije deset godina vedrio u HNS-u. Skontali su u neko doba da moraju preuzeti uticaj i to su uradili. Mi isto moramo uraditi kod nas. Kako? Bilo kako, ali moramo. Neka sjednu nasi u petak i naprave plan i program kodnog naziva preuzimanje saveza. Blebetanje, kukanje i supljiranje nam nista ne donose. Pitanje je imamo li mi snage to uraditi. Sa ovakvim razmisljanjem nemamo, ali onda ne trebamo ni kukati kada se neki novi Goal bude pravio u pizdicima, a ne ovdje.
Volio bi i ja gledati na svijet u ružičastim naočalama ali mi ne ide, ipak znam gdje živim i s kim živim...
i porediti režimski klub sa nama je opet smijesno...
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 dec 2016, 15:16

Ja se ne slažem.

Previše zavisimo od drugih u ovoj konstalaciji snaga. Znači imamo dvije opcije; ili da platimo "reket" nekome od moćnika ili da postavljamo svoje ljude.
Nema treće opcije i jedino bi nam ostalo da kukamo preko medija i "uvlačimo" se guzicu da nas ostave na miru. ( Kako Quinlan@ reče)
Meni se ta pozicija ne sviđa ni malo.
Pasivna previše, imam osjećaj kao da sam nagužen i samo čekam kad će se nekom "loli" dići belegija pa da me razdjeviči bez vazelina a ja mogu jedino okice zatvorit.

Nismo Kuje hbga. Mi smo Najveći i Najtrofejniji.
Počnimo se tako ponašati.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.