Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123
Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...
Ovu košarkašku Ligu Prvaka ove godine ganjam undere jako često i to najviše po običnoj statistici. Za danas su mi zapala dva para a to su: Venezia- Khimik i Asvel- Neptunas.
Prvi par je iz grupe B i Venecija ganja prolaz dalje dok je Khimik bez šansi. Margina na ovaj meč je 144,5, domaćini su na prosjeku od 145 koša, dok su gosti na 142. Ali ono što mi je baš zapalo za oko kod ove utakmice je da Khimik u gostima prosječno daje nekih 60 koševa a domaćini kod kuće daju 82 koša i da je prvi susret završen u debelom underu, tako da i danas očekujem utakmicu sličnog intenziteta.
Drugi par je duel prve i druge momčadi grupe C. Asvel je na skoru 4:0 kod kuće , dok su gosti u gostima na skoru 3:1. U gostima Neptunas igra jako tvrdo na malo koševa, i ako se uzme u obzir da i nijedna ekipa neće srljati već igrati polako organizovano, mislim da i ova utakmica ima šansi da završi u nekom underu do 145 poena, a margina je 150,5.
Prvi par je iz grupe B i Venecija ganja prolaz dalje dok je Khimik bez šansi. Margina na ovaj meč je 144,5, domaćini su na prosjeku od 145 koša, dok su gosti na 142. Ali ono što mi je baš zapalo za oko kod ove utakmice je da Khimik u gostima prosječno daje nekih 60 koševa a domaćini kod kuće daju 82 koša i da je prvi susret završen u debelom underu, tako da i danas očekujem utakmicu sličnog intenziteta.
Drugi par je duel prve i druge momčadi grupe C. Asvel je na skoru 4:0 kod kuće , dok su gosti u gostima na skoru 3:1. U gostima Neptunas igra jako tvrdo na malo koševa, i ako se uzme u obzir da i nijedna ekipa neće srljati već igrati polako organizovano, mislim da i ova utakmica ima šansi da završi u nekom underu do 145 poena, a margina je 150,5.
Tako blizu, a tako daleko.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Ovu LP niko ne igra ozbiljno. Na gostovanje se ne vode glavni igrači.Willy je napisao/la:Ako nekom treba kvota 1,15 neka igra par Zielona Gora - Partizan 1. Zbog bolesti u Poljsku nije otputovao trener Džikić, klub će prvi put voditi Nenad Čanak. Od igrača neće igrati Veličković, Robinson i Andrić. Od ranije je povrijeđen Majstorović. Prva utakmica u Beogradu je bila jako čudna, palo je oko 110 koševa. Oba kluba su dala 50 i nešto koševa. Ovu utakmicu sam igrao z1 (148,5), ali to nipošto nemojte igrati na veći ulog. Idem logikom da će Partizan dati najviše 65 koševa, a da domaći neće dati preko 80.
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Nymburk 1 @1,70, ne može im niko meda kući 
100% sportski i krajnje opušten potpis.

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
TrumaTrums je napisao/la:Gdje effenberg cojk je sila imali kakvi analiza sigurica veceras duzan sam ti kavu effenberg hehe
pajdo gdje zapelo? Evo tu sam?
Airbus Uk - Bala Town 1/2 @29
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
-
risingforce
- Kontakt:
Spanoulis 14,5 manje
Green 8,5 vise
Lojeski 11,5 vise
6,33
na posljednje 4 utakmice prolazio je ovaj tripl, nadam se da ce i veceras.. Spanoulis bi prema posljednjim najavama mogao igrati, ali to sigurno nece biti standardna minutaza... Printezis i Hackett su OUT pa ocekujem da Green i Lojeski povuku, u dobroj su formi..
Green 8,5 vise
Lojeski 11,5 vise
6,33
na posljednje 4 utakmice prolazio je ovaj tripl, nadam se da ce i veceras.. Spanoulis bi prema posljednjim najavama mogao igrati, ali to sigurno nece biti standardna minutaza... Printezis i Hackett su OUT pa ocekujem da Green i Lojeski povuku, u dobroj su formi..
dortmund-augsburg 1.pol. 2+ 2.44, probati 5+ na tekmu 5.00
-
risingforce
- Kontakt:
risingforce je napisao/la:Spanoulis 14,5 manje
Green 8,5 vise
Lojeski 11,5 vise
6,33
Poluvrijeme...Green prebacio, Lojeski jos 3, Spanoulis je na 2 poena..
-
risingforce
- Kontakt:
risingforce je napisao/la:risingforce je napisao/la:Spanoulis 14,5 manje
Green 8,5 vise
Lojeski 11,5 vise
6,33
Poluvrijeme...Green prebacio, Lojeski jos 3, Spanoulis je na 2 poena..

dovidjenja i prijatno
risingforce je napisao/la:Spanoulis 14,5 manje
Green 8,5 vise
Lojeski 11,5 vise
6,33
Svaka cast majstore, ispratim ti cesto prijedloge.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Win, win valjda je ko ispratio 2/2Civa je napisao/la:Ovu košarkašku Ligu Prvaka ove godine ganjam undere jako često i to najviše po običnoj statistici. Za danas su mi zapala dva para a to su: Venezia- Khimik i Asvel- Neptunas.
Tako blizu, a tako daleko.
Effenberg je napisao/la:TrumaTrums je napisao/la:Gdje effenberg cojk je sila imali kakvi analiza sigurica veceras duzan sam ti kavu effenberg hehe![]()
![]()
Airbus Uk - Bala Town 1/2 @29
-
risingforce
- Kontakt:
Houston - San Antonio 2 @ 1,87
-Prilicno sam siguran u ovaj par..Houston ima 5 poraza u zadnjih 6 medjusobnih duela, Spursi im nikako ne leze prije svega zbog toga sto niko bolje ne igra odbranu na Hardenu od njih.. Houston jeste u sjajnom nizu od 10 pobjeda ali od kvalitetnijih protivnika u tom nizu imali su samo Warriorse i eventualno Celticse, ostalo su bili timovi sa dna tabele.. Prvi centar Capela im je povrijedjen, tako da ce Nene poceti u prvoj petorci iako je i on rovit pa mu je najavljena limitirana minutaza.. Pod kosem ce im Spursi bukvalno praviti djecu
Gasol i Aldridge protiv Andersona, Nenea/Onuakua...
Valanciunas 11,5 2 @ 1,85
-Ocekuje se lagana pobjeda Raptorsa protiv Netsa koji su u ovom mecu bez Brooka Lopeza.. Na centru ce poceti Scola koji je smijesan odbrambeni igrac, pick 'n roll Lowrya i Jonasa ne moze ni u snu braniti, tako da ocekujem da Litvanac predje ovu granicu do poluvremena..
-Prilicno sam siguran u ovaj par..Houston ima 5 poraza u zadnjih 6 medjusobnih duela, Spursi im nikako ne leze prije svega zbog toga sto niko bolje ne igra odbranu na Hardenu od njih.. Houston jeste u sjajnom nizu od 10 pobjeda ali od kvalitetnijih protivnika u tom nizu imali su samo Warriorse i eventualno Celticse, ostalo su bili timovi sa dna tabele.. Prvi centar Capela im je povrijedjen, tako da ce Nene poceti u prvoj petorci iako je i on rovit pa mu je najavljena limitirana minutaza.. Pod kosem ce im Spursi bukvalno praviti djecu
Valanciunas 11,5 2 @ 1,85
-Ocekuje se lagana pobjeda Raptorsa protiv Netsa koji su u ovom mecu bez Brooka Lopeza.. Na centru ce poceti Scola koji je smijesan odbrambeni igrac, pick 'n roll Lowrya i Jonasa ne moze ni u snu braniti, tako da ocekujem da Litvanac predje ovu granicu do poluvremena..
- bugojanac1234
- Kontakt:
Varzim - Fafe 1/2 .. neki osjecaj kvota 41
Zenska odbojka AO - Hapoel 1 1.70 ( pticica sapnula, slaze li ima da bude zadavljena )
Zenska odbojka AO - Hapoel 1 1.70 ( pticica sapnula, slaze li ima da bude zadavljena )
Civa je napisao/la:Ovu košarkašku Ligu Prvaka ove godine ganjam undere jako često i to najviše po običnoj statistici. Za danas su mi zapala dva para a to su: Venezia- Khimik i Asvel- Neptunas.
Ma ja se ne kontam u kosarku pogotovo evropsku, ali znam taj Lyon i Khimki da kad vidim to ime i visoke granice da stavljam under makar crko i nemao jesti. Ali eto nisam zapazio, kud nisam ovo naletio prije i vidio a ne da igram onu gamad Galatu da ce prebacit, a ostase 20 poena ispod granice. Jedino sto sam ih ufatio da ce preko 6 izgubiti, jedino to.
Effenberg je napisao/la:Effenberg je napisao/la:TrumaTrums je napisao/la:Gdje effenberg cojk je sila imali kakvi analiza sigurica veceras duzan sam ti kavu effenberg hehe![]()
![]()
Airbus Uk - Bala Town 1/2 @29![]()
Hvala, https://gyazo.com/9251ef88182898b1e3cb759d53a137fe
Danas Hertha 1,6, Monaco h1 1,70 i Njemačka u18 1.45..po meni ziceri
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Evo "zicera" i par riječi o njima.
Mega Leks - Mornar 1 @1,30
Pobjeda i jedne i druge vodi na šestu poziciju, koja vodi u playoff Europa kupa, u očajnoj su formi oba tima, ali razlika u kvaliteti je ogromna Mega Leks je dosta bolji i kvalitetniji tim. Domaći ove sezone zaista nemaju sreće što u ovim Europskim, što u ligaškim utakmicama, većinom gube po dva, tri razlike... i većinom to budu egal utakmice, dok Mornar gubi sa stilom, najčešće dvocifrenom razlikom, Mornar je u seriji od 13 poraza u gostima, a bliži im se i četrnaesti. Pred svojim navijačima Mega Leks uzima ovo lagano, i „skida“ Cibonu sa šeste pozicije.
Fenerbahče - Darussafaka 1 @1,35
Fener pred svojim navijačima izgleda strašno, teško da im bilo ko može parirati, imaju odličnu ekipu. S druge strane Darusafaka je nakon 4 poraza u Euroligi, uspjela dobiti zadnji meč protiv Reala kući, te se tako progurati na sedmo mjesto. Uz ponajboljeg trenera, i publiku kao šestog igrača Fener ovdje ne bi smio kiksati, a ujedno pobjeda bi ih katapultirala na drugo mjesto.
Bayern - Leipzig 1 @1,45
Svaka čast Leipzigu, ali Bayern ovdje uzima i zasjedaju na lidersku poziciju. Dosta im je više Leipzig bodovno parirao, vrijeme je da se pokaže ko je „babo“.
Monaco - Caen 1 @1,30
Monaco nakon kiksa i poraza protiv Lyona u prošlom kolu, danas kao jedinu opciju imaju pobjedu nad slabašnim Kanom, koliko je Kan očajan u gostima pokazuje omjer od 0 pobjeda, tek jednog remija i 7 poraza! Domaći će se svakako htjeti iskupiti svojim navijačima, bili su vidno razočarani i ljuti u meču protiv Lyona, pa tako da je ovdje i hendikep sasvim dobra opcija.
PSG - Lorient 1 @1,25
PSG posljednje tri ligaške utakmice ne zna za pobjedu, taj post bi danas morali prekinuti ukoliko ne žele dopustiti Nici i Monaku da se odlijepe na prve dvije pozicije, Di Maria i Pastore su upitni, ali vjerujem da će i oni zaigrati, a bilo kako bilo, s kakvom god postavom da izađu Lorient bi morao „pasti“. Nema se šta puno reći za goste, drže to poslednje mjesto već nekoliko kola, u gostima su uspjeli otkinuti tek 2 boda u 9 mečeva, pa tako mislim da oni na ovom gostovanju nemaju šta tražiti.
Ja sam išao sa srednjim ulogom, dodao još Frankfurta, nema šta Helios tražiti u Njemačkoj.

Mega Leks - Mornar 1 @1,30
Pobjeda i jedne i druge vodi na šestu poziciju, koja vodi u playoff Europa kupa, u očajnoj su formi oba tima, ali razlika u kvaliteti je ogromna Mega Leks je dosta bolji i kvalitetniji tim. Domaći ove sezone zaista nemaju sreće što u ovim Europskim, što u ligaškim utakmicama, većinom gube po dva, tri razlike... i većinom to budu egal utakmice, dok Mornar gubi sa stilom, najčešće dvocifrenom razlikom, Mornar je u seriji od 13 poraza u gostima, a bliži im se i četrnaesti. Pred svojim navijačima Mega Leks uzima ovo lagano, i „skida“ Cibonu sa šeste pozicije.
Fenerbahče - Darussafaka 1 @1,35
Fener pred svojim navijačima izgleda strašno, teško da im bilo ko može parirati, imaju odličnu ekipu. S druge strane Darusafaka je nakon 4 poraza u Euroligi, uspjela dobiti zadnji meč protiv Reala kući, te se tako progurati na sedmo mjesto. Uz ponajboljeg trenera, i publiku kao šestog igrača Fener ovdje ne bi smio kiksati, a ujedno pobjeda bi ih katapultirala na drugo mjesto.
Bayern - Leipzig 1 @1,45
Svaka čast Leipzigu, ali Bayern ovdje uzima i zasjedaju na lidersku poziciju. Dosta im je više Leipzig bodovno parirao, vrijeme je da se pokaže ko je „babo“.
Monaco - Caen 1 @1,30
Monaco nakon kiksa i poraza protiv Lyona u prošlom kolu, danas kao jedinu opciju imaju pobjedu nad slabašnim Kanom, koliko je Kan očajan u gostima pokazuje omjer od 0 pobjeda, tek jednog remija i 7 poraza! Domaći će se svakako htjeti iskupiti svojim navijačima, bili su vidno razočarani i ljuti u meču protiv Lyona, pa tako da je ovdje i hendikep sasvim dobra opcija.
PSG - Lorient 1 @1,25
PSG posljednje tri ligaške utakmice ne zna za pobjedu, taj post bi danas morali prekinuti ukoliko ne žele dopustiti Nici i Monaku da se odlijepe na prve dvije pozicije, Di Maria i Pastore su upitni, ali vjerujem da će i oni zaigrati, a bilo kako bilo, s kakvom god postavom da izađu Lorient bi morao „pasti“. Nema se šta puno reći za goste, drže to poslednje mjesto već nekoliko kola, u gostima su uspjeli otkinuti tek 2 boda u 9 mečeva, pa tako mislim da oni na ovom gostovanju nemaju šta tražiti.
Ja sam išao sa srednjim ulogom, dodao još Frankfurta, nema šta Helios tražiti u Njemačkoj.
http://www.cskabasket.com/news/?id=15735
Vcrs ne igraju Teodosic i De Kolo, ostali u Moskvi. Makabi je stvarno ocajan, mislio sam staviti na CSKA sada nisam ne znam... :/
Vcrs ne igraju Teodosic i De Kolo, ostali u Moskvi. Makabi je stvarno ocajan, mislio sam staviti na CSKA sada nisam ne znam... :/
Ja to ne bi dirao, mora i Makabi proigrat, hendi +7,5 na njih je po meni najbolje...po'marke je napisao/la:http://www.cskabasket.com/news/?id=15735