Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 18 dec 2016, 12:57

Nije zajebancija

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 dec 2016, 14:04

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:GRADSKA JELKA :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

slika
Pa gore okićena i od naše kucne a to je zaista teško postići :lol: :rol:
I ko da je nešto nagrizlo na lijevoj strani :urnebes:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 18 dec 2016, 22:42

Mladić iz Tuzle koji je prije dvije godine preživio tešku saobraćajnu nesreću treba pomoć dobrih ljudi

Da bi ponovo samostalno hodao i potpuno se oporavio od šoka nakon što je preživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zauvijek izgubio prijatelja Sead Jogunčić treba pomoć dobrih ljudi. Podsjetimo, Jogunčić je kao suvozač teško nastradao u saobraćajnoj nesreći 27. januara 2015. godine u tuzlanskom naselju Miladije dok je njegov prijatelj Selmir Kovačević koji je te noći bio za upravljačem putničkog motornog vozila “Mazda” smrtno stradao na licu mjesta nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid pekare koja se nalazila u neposrednoj blizini saobraćajnice.

slika

Sead Jogunčić sa teškim tjelesnim povredama glave i grudnog koša prevezen je u UKC Tuzla na Odjel intenzivne njege gdje su ljekari uspjeli da spase njegov život, i od tada do danas traje njegov oporavak. “Dva mjeseca sam proveo u komi i kada su me probudili ničega se nisam sjećao. Tada sam saznao da mi je drug poginuo i da sam jedan od hiljadu koji preživi ovakvu nesreću. Skoro će dvije godine od nesreće a ja se još uvijek nisam u potpunosti oporavio. Ljekari u Tuzli su učinili sve što su mogli da mi pomognu ali za nastavak liječenja treba da idem u Krapinske Toplice. Međutim, moji roditelji nemaju novca da to plate.” – kazao je u razgovoru Sead Jogunčić.

Fizikalni tretman u Krapinskim Toplicama košta negdje oko 35.000 kuna odnosno nešto više od 9.000 KM i prema riječima Seadove majke nakon toga bi njen sin ponovo mogao samostalno hodati bez ičije pomoći.

“Živimo u Opštinskoj garsonjeri od 19 kvadrata od 1995. godine, prije toga smo nekoliko puta deložirani. Naša primanja su više nego skormna, nikada ne bismo tražili pomoć dobrih ljudi da nije u pitanju zdravlje našeg sina” kazala je Amira Jogunčić.

Porodica Jogunčić više puta se obraćala za pomoć raznim firmama i kompanijama kao i Gradu Tuzla iz čijeg budžeta je isplaćeno 1.000 KM za pomoć Seadu Jogunčiću. Pomogla je i kompanija “Deling” iz Tuzle sa 300 KM i još nekoliko dobrih ljudi ali sredstva za nastavak liječenja još uvijek nisu prikupljena. Sead Jogunčić prije nesreće se bavio rukometom a danas je veliki navijač FK Sloboda i ne propušta niti jednu utakmicu Slobode na Tušnju na koju ga vodi otac Muhamed koji je u granatiranju Tuzle 1992. godine ostao bez lijeve ruke. Dok sin i otac gledaju utakmicu Slobode na Tušnju, ispred stadiona Seadova majka Amira prodaje košpice kako bi dodatno ostvarila prihod za svoju porodicu. Ranije je Amirin suprug na tuzlanskom Korzou prodavao kokice ali su mu to zabranili uz obrazloženje da mora registrovati obrt kako bi to nastavio raditi. U tom slučaju Muhamed bi se morao odreći invalidnine od koje hrani porodicu, što nije učinio.

Porodica Jogunčić apeluje na sve dobre ljude da ukoliko mogu pomognu im u prikupljanju novčanih sredstava kako bi njihov sin otišao na liječenje u Krapinske Toplice i potpuno se oporavio. U međuvremenu Sead Jogunčić uz pomoć prijatelja priprema svoj maturski rad kako bi svoje srednjoškolsko obrazovanje priveo kraju. Ukoliko želite pomoći u liječenju Seadu Jogunčiću, možete to učiniti putem žiroračuna u “Intesa San paolo banci”. Broj računa je: 154-001-00000019-10. Broj partije: 994674-22-452860 ili lično na adresi Envera Šiljka 17, naselje Mosnik u Tuzli. Novčanu donaciju možete donijeti i u prostorije UG “Prijatelji FK Slobda” na adresi Patriotske lige br.4 u centru grada ili porodicu Jogunčić pozvati na broj 035 961 345 i dobiti sve dodatne informacije o načinu na koji im se može pomoći.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 18 dec 2016, 22:54

staragarda je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:GRADSKA JELKA :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

slika
De jel ovo neka zajebancija... Recite mi molim vas da jeste
Nije zahebancija, al' zato skupo placena. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Moramo biti svi ko jedan! Mi tuzlaci! :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2016, 20:39

Ko se malo bolje razumije u laptope i te fazone?

Uzela cura nov laptop neki dan i radio je wifi, da bi posljednjih par dana nema sanse da se konektuje, jednostavno samo njene wifi konekcije nema, a ostale imaju u listi (sve dostupne konecije koje laptop uhvati).
Na mobitelima se nakacimo na mrezu, cimerka u drugoj sobi isto ima mrezu na kompjuteru, a njen laptop nece. Probali smo i ruter na off/on i opet isto.

Ne kontam da na listi imaju tudje konekcije, a samo njene nema, tako da ne vjerujem da joj je vec mrezna crkla. Nismo nikakav antivirus instalirali pa da joj blokira mrezu niti je ona ista cackala pa da joj je windows firewall blokiro konekciju.
Sutra cu svoj laptop donjeti pa probati mogul uhvatiti konekciju, a njen laptop cu probati kod sebe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Rimes87 » 19 dec 2016, 20:43

Beduin je napisao/la:Ko se malo bolje razumije u laptope i te fazone?

Uzela cura nov laptop neki dan i radio je wifi, da bi posljednjih par dana nema sanse da se konektuje, jednostavno samo njene wifi konekcije nema, a ostale imaju u listi (sve dostupne konecije koje laptop uhvati).
Na mobitelima se nakacimo na mrezu, cimerka u drugoj sobi isto ima mrezu na kompjuteru, a njen laptop nece. Probali smo i ruter na off/on i opet isto.

Ne kontam da na listi imaju tudje konekcije, a samo njene nema, tako da ne vjerujem da joj je vec mrezna crkla. Nismo nikakav antivirus instalirali pa da joj blokira mrezu niti je ona ista cackala pa da joj je windows firewall blokiro konekciju.
Sutra cu svoj laptop donjeti pa probati mogul uhvatiti konekciju, a njen laptop cu probati kod sebe.
Pokusaj deinstalirat pa ponovo instalirat drajvere od wireless kartice.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 19 dec 2016, 20:44

Ako joj je Telemach, nakaci je na UNIFI, isti modem druga konekcija

Beduin
Kontakt:

Re: RE: Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2016, 21:05

Rimes87 je napisao/la:

Znaci moguce da prepoznaje druge konekcije iz komsiluka, a da nece ovu koju je i koristio prijasnjih dana?
Jer kad je kupila laptop morali smo dici sistem i nije nesto htio Windows 7 pa smo instalirali 10-ku i skinuli drivere. Moguce da ne valjaju.

Esport - nije Telemach, cini mi se da je txtv, ako se dobro sjecam.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Rimes87 » 19 dec 2016, 21:20

Beduin je napisao/la:
Rimes87 je napisao/la:

Znaci moguce da prepoznaje druge konekcije iz komsiluka, a da nece ovu koju je i koristio prijasnjih dana?
Jer kad je kupila laptop morali smo dici sistem i nije nesto htio Windows 7 pa smo instalirali 10-ku i skinuli drivere. Moguce da ne valjaju.

Esport - nije Telemach, cini mi se da je txtv, ako se dobro sjecam.
Da, meni se to isto desilo, mogo sa telefona nisam mogo sa laptooa se skopcat, pa je proferceralo lad sam to s drajverima uradio, mislim ne znam hoce li njoj pomoci, ali vrijedi pokusati ako je vec jednom upalilo :)

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 09:43

iii odemo mi u kino.ovo najnovije,cinestar.
roug van.
bog te, :urnebes: :urnebes: :rol: mislim kino je super, film dobar,al cijene :twisted:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 21 dec 2016, 09:48

Sariel je napisao/la:iii odemo mi u kino.ovo najnovije,cinestar.
roug van.
bog te, :urnebes: :urnebes: :rol: mislim kino je super, film dobar,al cijene :twisted:
Koliko je nase kino? Nisam bio jos nisam bio Tz ima dva mjeseca :(
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 09:53

Heller je napisao/la:
Sariel je napisao/la:iii odemo mi u kino.ovo najnovije,cinestar.
roug van.
Koliko je nase kino? Nisam bio jos nisam bio Tz ima dva mjeseca :(
e kino je ogrooomno... :urnebes: :rol:
stvari s ovog foruma su definitivno prelazne i zarazne :urnebes:

kino je odlicno, al i skupo,sinocnja karta za roug van 8 maraka, plus marka i po 3d civke po osobi, kokice 8 kermi, sokici 3.
puta 2...
vidim da ima nekih popusta na porodicne karte 3-4 osobe 13,5/15km...
imaju i cijene za 2d od 4 do 6 km...
otprilike to je to.

slika

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 21 dec 2016, 09:56

S čim su te kokice osam kermi bog te ****, porcija pečenja je jeftinija
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 09:57

pa mamipara za djecu,one kantice star wars :urnebes:
jos sam dobro proso bilo je jos nekih igracaka, zajebancija,

a znas kakva su djeca, ko onaj tobe kad zapne sa slikama i gifovima i ne odustaje :urnebes:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 dec 2016, 11:11

Najbolje ti je uzeti Karlovacko i nachose, to dodje 6,5.
A i one srednje kokice od 3,5 su ogromne. Kola od 2,5 je ono okej, nije ni premala nije ni velika.

A karte treba ganjati srijedom, tada budu nize cijene od po 4,5 ili uzimati grupne.
Isto treba otvoriti ko je student sebi za 2 KM karticu i sa njom bi dobijao nize cijene. A nekad bi imao i citav dan po cijeni jednog filma da gleda.

Ja sam bio prvi dan samo i dobio dvije karte za Infiltrator za 7 KM ukupno. I na ulazu dobijem film Jobs i neki crtani. Hajd ko i dobro sam prosao..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 21 dec 2016, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 11:12

tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje ti je uzeti Karlovacko i nachose, to dodje 6,5.
A i one srednje kokice od 3,5 su ogromne. Kola od 2,5 je ono okej, nije ni premala nije ni velika.

A karte treba ganjati srijedom, tada budu nize cijene od po 4,5 ili uzimati grupne.
Isto treba otvoriti ko je student sebi za 2 KM karticu i sa njom bi dobijao nize cijene. A nekad bi imao i citav dan po cijeni jednog filma da gleda.
nisam ja student,ja sam gospodin cojk,fukara iz tuzle :cool: :opaopa: :urnebes:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 dec 2016, 11:14

Sariel je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje ti je uzeti Karlovacko i nachose, to dodje 6,5.

nisam ja student,ja sam gospodin cojk,fukara iz tuzle :cool: :opaopa: :urnebes:
Uzmi onda sebi zlatnu karticu boli te qrac, ona je 10. Al imas kako gledas skupljas bodove pa kroz par puta sto platis dobijes npr 2 karte besplatno kad naberes bodova.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 11:18

o jeb te bodovi pa nije bingo delimano pa da za tavu skupljam.
kad odem odem.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 21 dec 2016, 11:31

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zlatnim kasikama jedes kokice

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 21 dec 2016, 11:35

ma dobar je nas zlakatu,al samo kuka , sad hoce crnjak da nam prenese i na kino .
:stop: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.