NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2016/2017
Upravo smo zaključili da liga broji bar 40 elitnih ofanzivaca
Jedine dobre opcije su Oladipo (koji uopste nije dobar fit sa Westbrookom) i Kanter. Ali su i oni prosjek ili jedva iznad prosjeka.IlCapitano je napisao/la:@Clutch
Ne kazem da je los, dapace odlican je sa kakvom ekipom igra. Ali ima i dobre ofanzivne opcije pored sebe koje ne koristi dovoljno i onda i sam sebe dovodi u situaciju da mora divljati jer svi njega cuvaju. A realno nije da ga prosjecna ekipa sprjecava, radio je i radio bi slicne stvari i sa mnogo boljim saigracima.
Adams, Roberson, Morrow, Sabonis, Grant su ostatak njegovih opcija. Ja tu ne vidim dobre ofanzivne opcije. Ima recimo Robersona sa kojeg cuvar gotovo uvijek pomaze na Westbrooku kad ovaj ide na ulaz. Roberson sutira 31% za 3 ove sezone sto je debelo ispod prosjeka lige a gotovo sve su otvorene bile jer mu ih Westbrook iskreira.
Pritom se slazem da je njegov decision making uvijek bio upitan, al sam misljenja da ovaj prime Westbrook je dosta napredovao u tom segmentu i da bi sa boljim timom oko sebe imao znacajno bolje procente, al da ovako svjesno sili i forsira. Ima uzasno sklopljen tim oko sebe i za svoj stil igre.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Lowry je na dobrih 21.2, 46% šuta iz igre, 45% za tri poena (plus, treba reći kako puca preko 7 trojki po meču), 85% slobodna bacanja.NEZALAGANJE je napisao/la:Kad mi stavis njihove procente suta(pored ppga) za 2p,3p,TS% i EFG%,reci cu ti.Quinlan je napisao/la:@NEZALAGANJE
samo pitanje Wall, Beal, Derozan, Lowry, Isiah, CJ, Kemba su svi elita?
cisto informativno me zanima tvoj kriteriji elite, pa da vidim po ovim igracima?
Kawhijeve znam,zato ga i ubrajam gdje ga ubrajam.
TS 62%. Dakle, po ovom je sama krema.
Mada, da budem iskren, ja to ne mislim tako. No, svakako je druga napadačka opcija, a ima ovakve brojke. Jbt, mene je čak iznenadio ovom statistikom. Kako je loše ušao u sezonu, nisam očekivao ovakve brojke.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ne, Love i Giannis nisu elitni ofanzivci i ne moze me nijedna TS% i eFG% lista uvjeriti u suprotno. Giannisa mi je uzitak pratit kako se razvija i mislim da ce biti top 5 igrac lige kroz koju godinu al tesko ce ikad biti elitni ofanzivac. Love koji je u Cavsima vise strech 4 nego neki nositelj napada (dobro, ove godine ima vise lopte u postu nego prije) da bude elita i iznad Jamesa il Hardena ? Nema apsolutno nikakve sanse. Pa na toj listi se igraci poput Kembe, Beala, McColluma, Klaya i slicnih nalaze dosta ispred ADa ili Westbrooka reciom i sad na osnovu toga treba tvrditi da je ijedan od njih uopce blizu ovoj dvojici po ofanzivnom kvalitetu ? Nemoj me nasmijavati molim te.
Kad je bila priča o elitnim defanzivcima, uslov je bio defanzivna petorka. Sad vidim prolazi i po 20 igrača..
Walk on, with hope in your hearts.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Netacno.I jos jedan si u nizu lazljivaca.Prica je bila da bi se neko smatrao elitnim defanzivcem ,TREBAO bi barem nekada biti u defanzivnoj petorci,pa da ga mozemo uvrstiti u elitu.Kawhi je vec bio u jednoj i u drugoj petorci lige,tako da je apsolutno kredibilan za bilo koju vrstu rasprave.artemis77 je napisao/la:Kad je bila priča o elitnim defanzivcima, uslov je bio defanzivna petorka. Sad vidim prolazi i po 20 igrača..
@Buffon Da,Artest je imao ovakvu kontrolu i dribling.

Jel Kawhi ikad bio među top5 ofanzivnih igrača? Ako jeste, svi će ti reći da je elitni. Drži se svojih riječi, nemoj govorit da sam lažljivac.NEZALAGANJE je napisao/la:Netacno.I jos jedan si u nizu lazljivaca.Prica je bila da bi se neko smatrao elitnim defanzivcem ,TREBAO bi barem nekada biti u defanzivnoj petorci,pa da ga mozemo uvrstiti u elitu.Kawhi je vec bio u jendoj i u drugoj petorci lige,tako da je apsolutno kreditovan za bilo koju vrstu rasprave.artemis77 je napisao/la:Kad je bila priča o elitnim defanzivcima, uslov je bio defanzivna petorka. Sad vidim prolazi i po 20 igrača..
@Buffon Da,Artest je imao ovakvu kontrolu i dribling.![]()
![]()
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Drzim se svojih rijeci.Bio je u top petorci lige pored one defanzivne.I reci cu ti uvijek to,zato sto si prenio neistinu.
Koliko ja znam tu se ne gleda samo napad, tako da spinuješ očito.
eto epi i monolog ti stavise Lowrya i Kembu, ali ti i ubroja i CJ-a i Grka i Lovea, pa kod tebe izgleda ima brat bratu 40 elitnih ofanzivaca?NEZALAGANJE je napisao/la:Kad mi stavis njihove procente suta(pored ppga) za 2p,3p,TS% i EFG%,reci cu ti.Quinlan je napisao/la:@NEZALAGANJE
samo pitanje Wall, Beal, Derozan, Lowry, Isiah, CJ, Kemba su svi elita?
cisto informativno me zanima tvoj kriteriji elite, pa da vidim po ovim igracima?
Kawhijeve znam,zato ga i ubrajam gdje ga ubrajam.
znas li ti sta znaci termin elitni? npr. kao sto je Kawai elitni defanzivac, to znaci da je sama krema lige = ELITA, ne moze biti 40 ni elitnih defanzivaca niti ofanzivaca niti treceg neceg, elitnih je vrlo mali broj i to su oni koji su na samom vrhu i to je ono sto ti se pokusava cijelo vrijeme objasniti ali ti glavom kroz zid kao i inace, jednostavno kao sto nije svako elitni defanzivac kao Kawai, tako Kawai nije elitni ofanzivac kao Durant, harden i sl.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Jarane ti si pravo dijete, ali bas ono...evo ako ces kopati po hajlajtsima.NEZALAGANJE je napisao/la:Netacno.I jos jedan si u nizu lazljivaca.Prica je bila da bi se neko smatrao elitnim defanzivcem ,TREBAO bi barem nekada biti u defanzivnoj petorci,pa da ga mozemo uvrstiti u elitu.Kawhi je vec bio u jednoj i u drugoj petorci lige,tako da je apsolutno kredibilan za bilo koju vrstu rasprave.artemis77 je napisao/la:Kad je bila priča o elitnim defanzivcima, uslov je bio defanzivna petorka. Sad vidim prolazi i po 20 igrača..
@Buffon Da,Artest je imao ovakvu kontrolu i dribling.![]()
![]()
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Koliko ja znam,imas ove procente koje sam postavio u statistikama i za proslu sezonu,pa opleti i vidi gdje je rangirao Leonard.artemis77 je napisao/la:Koliko ja znam tu se ne gleda samo napad, tako da spinuješ očito.
@Q U toj statistici koju sam postavio ih je destak.To je elita.Ali kao sto rekoh,vidjecemo gdje ce ko biti do kraja sezone,jer je varljivo.U prvih tridesetak tekmi ove sezone,ti su ljudi tu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 21 dec 2016, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Joakim Noah, elitni ofenzivac. Bio čovjek u prvoj petorci lige.NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko ja znam,imas ove procente koje sam postavio u statistikama i za proslu sezonu,pa opleti i vidi gdje je rangirao Leonard.artemis77 je napisao/la:Koliko ja znam tu se ne gleda samo napad, tako da spinuješ očito.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pomenuh statistike suta zajedno sa petorkom,a lik pominje Noaha.

Tvoje riječi. Sam si uvrstio Noaha.Prica je bila da bi se neko smatrao elitnim defanzivcem ,TREBAO bi barem nekada biti u defanzivnoj petorci,pa da ga mozemo uvrstiti u elitu.Kawhi je vec bio u jednoj i u drugoj petorci lige,tako da je apsolutno kredibilan za bilo koju vrstu rasprave.
Stari moj ti se sa svojim faktima i procentima samo dublje zakopavas,ne radis bas sebi uslugu.
Kawhi nije elitni ofanzivni talent,niti je trenutno elitan,ne postoji fakt kojim mozes to pobiti.
Ovo je isto suludo al ono da je kawhi ofanzivno uz bok najboljem ofanzivcu lige i jednom od najversatilnijih scorera ikad je najveći nosense ikad iza kojeg vjerovatno jos uvijek stoji forumaš pod nazivom Kawhi.
Kawhi nije elitni ofanzivni talent,niti je trenutno elitan,ne postoji fakt kojim mozes to pobiti.
Ovo je isto suludo al ono da je kawhi ofanzivno uz bok najboljem ofanzivcu lige i jednom od najversatilnijih scorera ikad je najveći nosense ikad iza kojeg vjerovatno jos uvijek stoji forumaš pod nazivom Kawhi.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pametnice,nemoj da me vuces za jezik,ako nisi pratio diskusiju od pocetka.artemis77 je napisao/la:Tvoje riječi. Sam si uvrstio Noaha.Prica je bila da bi se neko smatrao elitnim defanzivcem ,TREBAO bi barem nekada biti u defanzivnoj petorci,pa da ga mozemo uvrstiti u elitu.Kawhi je vec bio u jednoj i u drugoj petorci lige,tako da je apsolutno kredibilan za bilo koju vrstu rasprave.
Pominju se procenti suta,EFG%,TS% i odredjeni broj poena uz petorke koje sam pomenuo nakon sto si se ti javio sa svojom neistinom o defanzivcima.Jel Noah u ovom prvonavedenom?
@Reds Ne izmisljam ja fakte,samo vidim da je po ppgu,te naprednim metrickim podacima Kawhi u vrhu i da je top ofanzivac.A sta ti mislis i kako se tebi cini,iskreno me zaboli.
Moze tebe zabolit puno toga,al jos nikom nisi uspio dokazat da je ofanzivna elita.
Čekam te.
Čekam te.
Pa et da postoje "ofanzivne" petorke, Kawhi ne bi bio ni u jednoj do sad, tako da analogno onom što si pričo za defanzivce Kawhi nije elitni ofanzivac. Jesam sad nešto slago?
na kraju ispade vise od onih pocetnih 33 elitnih ofanzivaca da ima u ligi
@nez eto kawhi elitni ofanz i najbolji def lige(zvanicno) kako onda nije najbolji igrac lige ili makar top3.Koliko znam 1+1=2, a samo nemoj da ima ovlasti ko james,steph ili durant jer oni igraju za statistiku jel tako
Sent from my iPhone using Tapatalk
@nez eto kawhi elitni ofanz i najbolji def lige(zvanicno) kako onda nije najbolji igrac lige ili makar top3.Koliko znam 1+1=2, a samo nemoj da ima ovlasti ko james,steph ili durant jer oni igraju za statistiku jel tako
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.