Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Glupi su komentari kako sami sebe pobjedjujemo i kako nas nsita ne ide kad je isti slucaj sa Spancima i samo zahvaljujuci njima smo drzali egal u drugom poluvremenu. 6-to mjesto je nesto realno za ovu ekipu.
Najgore moguće mjesto, šteta

- KingJamesMVP
- Kontakt:
A Litvu dobili i ona u finalu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Darko Talić, svaka ti čast momče, bio si najbolji igrač naše repke, kapa do poda. 
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Šteta za momke, dali su sve od sebe i osvojimo to najgore mjesto na turniru šesto. Vidjeli smo da cemo imati dva sigurna seniora Musu i Gegica a šteta za Čamparu izgleda da momak nema nikakav potencijal za seniore. Vi ste ponos države !

- Slatinash_7
- Kontakt:
Skroz bezveze izgubljena utakmica,ljudi nas uzeli na nasu neozbiljnost u odbrani..Musu su svaki put probili,ocekuje neku pomoc nesto,skroz nepotrebno za igraca njegovog kalibra..uvijek je zadnji u odbrani,ja ne znam sto mu je ovo danas trebalo..Campara 0 bodova..Gegic previse lopti bacio u bunar..nista nismo dobili od udarnog trojca,pa makar da su stisli u odbrani,nego Spanci ne mogu bazena pogoditi,sve su nam dali pod kosem dole..nasa cetvorica skacu na blokadu,skacu na loptu,njihovi ala Reyes samo sacekaju da im lopta u ruke dodje..skroz smo profulali osnove kosarke u odbrani,srljamo u napadu..ali eto,imas tri extremno talentovana momka,plus par igraca zadatka pa smo tu gdje jesmo..momcima svaka cast na rezultatu al ja truda ovih zadnjih utakmica nigdje vidio nisam..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Bitno je da nismo izpali iz A divizjie. Musa ce biti u top 5 igraca zbog statistike. Mozda je i bolje da nismo prosli na SP da mogu igrati EP ispod 18 spremni.
-
crvenocrnitz
- Kontakt:
Musa nas je def kostao, ne glumi dijete zvijezdu, igraj kosarku!
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Sani je momak koji je nosio peskire prije dvije godine u ovoj generaciji, na ovom prvenstvu vec solidne brojke, da ga nije bilo ne bi osvojili Eurobasket U16 nit bi Musa bio MVP, Musa je katastrofalan desni ulaz ne postoji, sut iz driblinga bez kojeg u NBA moze samo da cucla nikad nisam ni vidio kod njega, sut za 3p nema bolji od Antunovica, odbrana slaba, moze dominirati onako kako je i radio i na U16 na snagu i visinu naravno protiv ekipa koje mu to dopuste kao Finci jucer.SlobodaTuzla1919 je napisao/la:A je li Čamparu stavio?Wandelanoite je napisao/la:Treba napravit opciju da se Odma banuje onaj ko spomene Doncica i Musu u bilo kojem kontekstu, jos se ja nerviram neki dan sto neki sajt nije stavio Musu ni u TOP 20 za draft
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Po meni losa utakmica i nasa a i njihova , bolja unutarnja igra presudila. Sve u svemu 6 mjesto ok .

Talić ,Marić,Čerkez prolazna ocjena ostalo 0.
Neće se oni hljeba najesti od košarke .
Kako su nam igrači neinteligentni u p.m.
Neće se oni hljeba najesti od košarke .
Kako su nam igrači neinteligentni u p.m.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.
Carpe diem!
Carpe diem!
Sve u svemu nije loše, ostaje žal za SP. Iduće ljeto po medalju.
Samo naprijed Saraj'vo!
Campara ne spada u udarni trojac nigdje, pa ni u ovoj ekipi prosjecnih ofanzivaca a pogotovo ne spada u neku zlatnu trojku niti mi imamo istu.
Da se jos jednom prisjetimo delegata koji mu je nakon par trojki neki dan prognozirao NBA karijeru sa 20 minuta u prosjeku.
Da se jos jednom prisjetimo delegata koji mu je nakon par trojki neki dan prognozirao NBA karijeru sa 20 minuta u prosjeku.
-
SlobodaTuzla1919
- Kontakt:
SVAKA ČAST MOMCI! 6. mjesto u Europi sa dosta igrača sa 17 godina! Sami smo sebi krivi što nismo izrborili SP, ali nema veze idemo dalje, ne treba biti zadovoljan jer smo mogli bolje, ali ne treba biti ni razočaran. Šteta što nije bilo Sikiraša sa njim bi se manje sikirali i vjerujem da bi bili bolji rezultati, ali da su babi muda bila bi muško... Teško je doći do TOP 5 kada fulaš po 10 slobodnih bacanja po tekmi, kad 2 trice pogodiš po tekmi, kada te ekipe dominiraju na skoku, šteta... Sve u svemu, svaka čast i hvala svim! Idemo dalje, sljedeće EP očekujemo barem neku medalju
Talić, Gegić i Musa koliko toliko dobri, Čampara razočarao...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
Steta poraza.Odmah pocetkom godine treba spremati ekipu za naredno Ep obezbijedit ucesce na turniru u Njemackoj i dobro selektovat ekipu.
Treba ponovo Trbicu dati sansu jer odlicno radi pozicionirani napad sa visokim igracima koji su kjucni na ovom nivou(valjda se Burko popravio)
Uz zdrave,spremne i god.iskusnije Campara,Musa i Cerkezovic+ Sikiras,Mutic,Kocic,Jankovic itd. ponovo napadamo visoke ciljeve
Treba ponovo Trbicu dati sansu jer odlicno radi pozicionirani napad sa visokim igracima koji su kjucni na ovom nivou(valjda se Burko popravio)
Uz zdrave,spremne i god.iskusnije Campara,Musa i Cerkezovic+ Sikiras,Mutic,Kocic,Jankovic itd. ponovo napadamo visoke ciljeve
Cerkezovic i Talic, po meni najprijatnija iznenadjenja. Pogotovo Cerkezovic. Ljudi moji, momak sa svojih 195 cm skace, bori se, zicere ne promasuje kao gotovo svi u nasoj ekipi. Nevjerovatno je fizicki jak, ne mogu ga pomjeriti kada se postavi. Mogu samo misliti sta bi bilo da ima barem 205 cm. Talic odlican s loptom, pametan i smiren igrac. Moglo bi biti nesto od njega u buducnosti. Gegic me danas najvise razocarao.
Najvece razocarenje ubjedljivo Sani Campara. Sav nekakav nezainteresovan, indolentan, a izgleda da je takav i prema samome sebi, s ozbirom na ovo sto je prikazao na prvenstvu. Bez obzira na hendikep s visinom koji ima, apsolutno nista popravio nije. Musa protiv jacih ekipa, boljih igraca kao da ga ljudi stave u dzep. Koliko samo izgubljenih lopti i promasenih suteva. Smijem se kladiti da mu sut sa polu-distance i distance na ovom EP nije bio iznad 25%.
Najvece razocarenje ubjedljivo Sani Campara. Sav nekakav nezainteresovan, indolentan, a izgleda da je takav i prema samome sebi, s ozbirom na ovo sto je prikazao na prvenstvu. Bez obzira na hendikep s visinom koji ima, apsolutno nista popravio nije. Musa protiv jacih ekipa, boljih igraca kao da ga ljudi stave u dzep. Koliko samo izgubljenih lopti i promasenih suteva. Smijem se kladiti da mu sut sa polu-distance i distance na ovom EP nije bio iznad 25%.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jedina razlika između nas i Španaca je ta što Španci koriste mozak za razliku od nas.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
sergejevic
- Kontakt:
Pa ne znam sta je lose na ovom turniru ?
Nismo bas najbolje poceli i nekako smo pobjedili Izrael, onda je dosla Litvanija koja je, kao uvijek, medju favoritima prvenstva. Njih smo totalno nadigrali i pokazali da mozemo daleko. Nazalost, najlosija partija je bila vec protiv Latvije. Tu smo morali mnogo bolje i pametnije odraditi i ovjeriti to prvo mjesto i lakseg protivnika u narednom krugu. Francuzi su vjerovatno najdominantnija ekipa na prvenstvu i protiv njih ovakvi nismo mogli vise. Opet pobjeda protiv Finske i borba za svjetsko prvenstvo, opet nezgodan protivnik kojeg nismo dobili. Ostaje to sesto mjesto, sto je, po meni, veliki uspjeh. Neki od glavnih nasih igraca, zapravo vecina njih, je ulazno godiste za ovaj uzrast. Dakle, Musa, Campara, Cerkezovic su igrali protiv, vecinom, starijih a to mnogo znaci u tim godinama. Pored toga su nam falila dva veoma vazna igraca, posebno Sikiras, a i oni su usput ulazno godiste. Siguran sam da bi s njima u ekipi napravili mnogo vise i osvojili medalju, ali naravno, ima sljedece prvenstvo kada ce ovi momci igrati protiv vrsnjaka.
Gegic odigrao maestralan turnir i zaista me najvise odusevio. Jedan od najboljih opcenito na prvenstvu i sigurno je da ima najveci potencijal od svih u nasoj ekipi. Mnogo skokova, blokada, konstatno odlicna odbrana, dosta asistencija i jos vise namjestenih zicera koje smo fulali. Svaka cast momku. Mislim da je jedini bio konstatan i da nam je to pravilo ogromne probleme. Ostali su igrali na momente, Musa na trenutke odlican, onda nestane, pa se stvori Talic i odradi utakmicu, pa nestane, onda Campara jednu utakmicu odigrao dobro, Cerkezovic onako solidan, pa nestane i to nas je unistilo. Kada je bilo najpotrebnije nismo uspjevali timski odigrati i prikljuciti vise igraca u ofanzivi. Klupa totalno podbacila, to je najveci razlog padanja pri kraju odlucujucih utakmica. Slomila nas je Francuska s nekim tricama i par ofanzivnih skokova kada se lomila utakmica, danas Spanija, a Latvija s nekim divljim tricama. Mi nismo imali takvu opciju s klube, nedostajao nam je neko ko ce pogoditi par suteva, uhvatiti po neki skok i sve je palo na ledja Gegicu, Musi i Campari, a ova dva zadnja nisu mogli povuci kao ranije.
Sikiras bi sigurno imao zagarantovanih desetak poena i protiv jake Francuske, a mnogo bi znacio u tom skoku, a Mutic bi imao tu energiju koju nisu imali Antunovic i Zovko s klupe. Dvije dobre opcije mnogo znace i tesko je to bilo nadoknaditi nasim glavnim igracima.
Na kraju se moze samo cestitati selektoru i ovim momcima. Igrali su i dali koliko mogu trenutno, naravno uvijek moze bolje, ali tesko ih je kriviti kada se sve sumira. Apsolutno su nadigrali finalistu turnira u grupi, to je jasan pokazatelj da pripadamo medju sigurno sest najboljih ekipa. Nazalost, vise voljom zrijeba nego kvalitetom se odrede te pozicije. Tu treba traziti razlog zasto nismo igrali za trece ili mozda prvo mjesto, a ne za peto. Ne smije se zaboraviti cinjenica da smo i s tim Francuzima igrali egal gotovo cijelu utakmicu i da smo izgubili tek na kraju, a Litvaniju pobjedili. Dakle, kvalitet imamo i bice jos mnogo turnira za ove momke, a poraz nije kraj svijeta samo novi izazov.
Nismo bas najbolje poceli i nekako smo pobjedili Izrael, onda je dosla Litvanija koja je, kao uvijek, medju favoritima prvenstva. Njih smo totalno nadigrali i pokazali da mozemo daleko. Nazalost, najlosija partija je bila vec protiv Latvije. Tu smo morali mnogo bolje i pametnije odraditi i ovjeriti to prvo mjesto i lakseg protivnika u narednom krugu. Francuzi su vjerovatno najdominantnija ekipa na prvenstvu i protiv njih ovakvi nismo mogli vise. Opet pobjeda protiv Finske i borba za svjetsko prvenstvo, opet nezgodan protivnik kojeg nismo dobili. Ostaje to sesto mjesto, sto je, po meni, veliki uspjeh. Neki od glavnih nasih igraca, zapravo vecina njih, je ulazno godiste za ovaj uzrast. Dakle, Musa, Campara, Cerkezovic su igrali protiv, vecinom, starijih a to mnogo znaci u tim godinama. Pored toga su nam falila dva veoma vazna igraca, posebno Sikiras, a i oni su usput ulazno godiste. Siguran sam da bi s njima u ekipi napravili mnogo vise i osvojili medalju, ali naravno, ima sljedece prvenstvo kada ce ovi momci igrati protiv vrsnjaka.
Gegic odigrao maestralan turnir i zaista me najvise odusevio. Jedan od najboljih opcenito na prvenstvu i sigurno je da ima najveci potencijal od svih u nasoj ekipi. Mnogo skokova, blokada, konstatno odlicna odbrana, dosta asistencija i jos vise namjestenih zicera koje smo fulali. Svaka cast momku. Mislim da je jedini bio konstatan i da nam je to pravilo ogromne probleme. Ostali su igrali na momente, Musa na trenutke odlican, onda nestane, pa se stvori Talic i odradi utakmicu, pa nestane, onda Campara jednu utakmicu odigrao dobro, Cerkezovic onako solidan, pa nestane i to nas je unistilo. Kada je bilo najpotrebnije nismo uspjevali timski odigrati i prikljuciti vise igraca u ofanzivi. Klupa totalno podbacila, to je najveci razlog padanja pri kraju odlucujucih utakmica. Slomila nas je Francuska s nekim tricama i par ofanzivnih skokova kada se lomila utakmica, danas Spanija, a Latvija s nekim divljim tricama. Mi nismo imali takvu opciju s klube, nedostajao nam je neko ko ce pogoditi par suteva, uhvatiti po neki skok i sve je palo na ledja Gegicu, Musi i Campari, a ova dva zadnja nisu mogli povuci kao ranije.
Sikiras bi sigurno imao zagarantovanih desetak poena i protiv jake Francuske, a mnogo bi znacio u tom skoku, a Mutic bi imao tu energiju koju nisu imali Antunovic i Zovko s klupe. Dvije dobre opcije mnogo znace i tesko je to bilo nadoknaditi nasim glavnim igracima.
Na kraju se moze samo cestitati selektoru i ovim momcima. Igrali su i dali koliko mogu trenutno, naravno uvijek moze bolje, ali tesko ih je kriviti kada se sve sumira. Apsolutno su nadigrali finalistu turnira u grupi, to je jasan pokazatelj da pripadamo medju sigurno sest najboljih ekipa. Nazalost, vise voljom zrijeba nego kvalitetom se odrede te pozicije. Tu treba traziti razlog zasto nismo igrali za trece ili mozda prvo mjesto, a ne za peto. Ne smije se zaboraviti cinjenica da smo i s tim Francuzima igrali egal gotovo cijelu utakmicu i da smo izgubili tek na kraju, a Litvaniju pobjedili. Dakle, kvalitet imamo i bice jos mnogo turnira za ove momke, a poraz nije kraj svijeta samo novi izazov.
Wandelanoite je napisao/la:Sani je momak koji je nosio peskire prije dvije godine u ovoj generaciji, na ovom prvenstvu vec solidne brojke, da ga nije bilo ne bi osvojili Eurobasket U16 nit bi Musa bio MVP, Musa je katastrofalan desni ulaz ne postoji, sut iz driblinga bez kojeg u NBA moze samo da cucla nikad nisam ni vidio kod njega, sut za 3p nema bolji od Antunovica, odbrana slaba, moze dominirati onako kako je i radio i na U16 na snagu i visinu naravno protiv ekipa koje mu to dopuste kao Finci jucer.SlobodaTuzla1919 je napisao/la:A je li Čamparu stavio?Wandelanoite je napisao/la:Treba napravit opciju da se Odma banuje onaj ko spomene Doncica i Musu u bilo kojem kontekstu, jos se ja nerviram neki dan sto neki sajt nije stavio Musu ni u TOP 20 za draft
Banuj se ,promijeni ime,ucini bilo sta...
lumani je napisao/la:Wandelanoite je napisao/la:Sani je momak koji je nosio peskire prije dvije godine u ovoj generaciji, na ovom prvenstvu vec solidne brojke, da ga nije bilo ne bi osvojili Eurobasket U16 nit bi Musa bio MVP, Musa je katastrofalan desni ulaz ne postoji, sut iz driblinga bez kojeg u NBA moze samo da cucla nikad nisam ni vidio kod njega, sut za 3p nema bolji od Antunovica, odbrana slaba, moze dominirati onako kako je i radio i na U16 na snagu i visinu naravno protiv ekipa koje mu to dopuste kao Finci jucer.Wandelanoite je napisao/la:Treba napravit opciju da se Odma banuje onaj ko spomene Doncica i Musu u bilo kojem kontekstu, jos se ja nerviram neki dan sto neki sajt nije stavio Musu ni u TOP 20 za draft
Banuj se ,promijeni ime,ucini bilo sta...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.