FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 22 dec 2016, 20:10

Gledam opet tekmu i ne mogu se načudit kako je ovaj Alaba prop'o. Prije ga ne bi dao za pet igrača, sad je prosječan bek dovoljan. Zadnju WC partiju je odigrao protiv Woba u kupu kad smo ih mlatnuli 3-1.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 dec 2016, 23:25

Šta ne valja s Dejvidom? :mrgreen:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 dec 2016, 02:26

Feldmarschall je napisao/la:Šta ne valja s Dejvidom? :mrgreen:
U odnosu na Juppovu i Pepove sezone (osim one u kojoj je bio povrijeđen) statistika mu je podijeljena sa dva, dosta manje interakcije sa krilima, u napadu, bukvalno, ne postoji a pasovi mu više idu nazad nego naprijed. Postao je, prilično, konzervativan, ono samo da se odradi posao. U odbrani se ne trudi bog zna kako a u napadu otkad nema pravog Riberija ni on ne postoji, hemije sa Costom skoro da i nema. Sve što on radi to radi i Bernat a vjerujem da bi radio i bilo koji bek. Nema više ni emocija, prije kad mu neko ne odradi dupli ili ne pošalje loptu u prostor znao bi zagalamiti a sad samo se vrati u odbranu, kad primimo gol, ništa, ono, dešava se, i to je to.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 23 dec 2016, 11:22

Kad je ulli predsjednik nismo izgubili 54 utakmice u nizu ..........
Badstuber nas najvjerovatnije napusta vec u zimu
Kod sulea se navodno umijesao chelsea i pokusava nam pokvariti stvar,sam igrac ima izlaznu klauzulu tako da trba vidjeti sto ce biti.Rudy inace potpisuje iduci tjedan
Robbern potpisuje novi ugovor na pocetku priprema

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 23 dec 2016, 11:24

sljivo je napisao/la:
U odnosu na Juppovu i Pepove sezone (osim one u kojoj je bio povrijeđen) statistika mu je podijeljena sa dva, dosta manje interakcije sa krilima, u napadu, bukvalno, ne postoji a pasovi mu više idu nazad nego naprijed. Postao je, prilično, konzervativan, ono samo da se odradi posao. U odbrani se ne trudi bog zna kako a u napadu otkad nema pravog Riberija ni on ne postoji, hemije sa Costom skoro da i nema. Sve što on radi to radi i Bernat a vjerujem da bi radio i bilo koji bek. Nema više ni emocija, prije kad mu neko ne odradi dupli ili ne pošalje loptu u prostor znao bi zagalamiti a sad samo se vrati u odbranu, kad primimo gol, ništa, ono, dešava se, i to je to.
Vjerujem da njemu vise odgovara kad igra ribery ispred njega jer mu on oslobađa prostor svojim ulascima u sredinu .Costa dribla uz liniju te je njemu onda zadatak da mu pokriva leđa i igra se vise bazira na lahmove prodore(e sad koliko on to vise moze?),primjer je prvi gol protiv leipziga. To sto se tice reakcija na terenu i nesto mirniji stav je nesto sto dode i sa iskustvom ,razlika je kada covjek ima 24 godine i kad ima 20

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 dec 2016, 11:35

Ne znam, ali imam osjećaj da bi Alaba negdje drugo proigrao, i da se zasitio ove sredine.

Čitao sam gdje Kicker piše da sa Alonsom, vjerovatno, neće doći do produženja što je i logično ako se priča oko Verrattija i ako smo doveli Rudyja.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 23 dec 2016, 11:46

Ljudi moji jesam li ja nesto masio kakav sa Rudy,sta je to ko je to.Da nije onaj iz so4, gnabry ok,dekster ode u psg,sanee svi nam izmicu,sad rudy :-S who

Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 dec 2016, 11:57

isakovich je napisao/la:Da nije onaj iz so4, gnabry ok,dekster ode u psg,sanee svi nam izmicu
Jbg, ovi se moraju platit. :mrgreen:

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 23 dec 2016, 13:39

Potpisali smo izgleda Niklas Süle-a iz Hoffenheima, za 20 miliona Eura.
Volim te Zeljo!!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 23 dec 2016, 13:43

To ja kao štopers a tendenciom napredovanja ??? Malo mi pretjerujemo s tim ne isprobanim varijantama.
VOLIM BAYERN

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 23 dec 2016, 13:46

isakovich je napisao/la:To ja kao štopers a tendenciom napredovanja ??? Malo mi pretjerujemo s tim ne isprobanim varijantama.
Dobar je on pravo, bice zvijerka za godinu, dvije
Volim te Zeljo!!!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 23 dec 2016, 15:07

Malo sam gledao za Rudyja, on ima 26 godina, a ko da sto godina igra u ligi :D Ako misle da je za Bayern, neka ga...ionako ce na klupu, i ulazice po potrebi.
Ryan Sessegnon - kazu da je neki potencijal, iz Fulhama, lijevi bek, Bayern zainteresovan, kao i bikovi. :D
Zao mi Badstubera, potencijal je bio do besvijesti, ali povrede su ga bas bas zeznule. Mozda ode u hsv...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 dec 2016, 19:32

Za Sulea je bio zainteresovan i Chelsea tako da je momak veoma tražena roba,kad ga vidim imam utisak da na leđima može nositi našu komplet odbranu i uraditi sprint :mrgreen: momak je golijat.Sa svojim fizičkim predispozicijama podsjeća me na Jaap Stama.

Nego možemo li nekog utopiti Kinezima imaju para na bacanje. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 23 dec 2016, 23:21

Suleta svakako podržavam, odličan je to mladi stoper, koji će nesumnjivo kod nas još napredovati, a on može samo napredovati u svjetsku klasu, jer je već sada odličan i cijenjen stoper.

Dok, šta god vi mislili transfer Rudija je čisto s.ranje na kub, pa makar i džaba bio.
On teško da ima mjesta i u ovom Hofi, a kamoli kod nas, Rode dok je dolazio za njega je bio Beckenbauer, daleko priznatiji igrač nego je Rudy sada.
Pored 3 standardna vezna igrača još ispred sebe ima i kImiha i Sanchesa, pa čak i na beku ima 3 opcije ispred sebe,
čisti transfer koji veze s mozgom nema. ;)

Neki kažu došao džaba, pa se ne može izgubiti.
kako ne može?
Ko njemu platu 2 mil. dati, ali hajde nije ni to bitno, bitno je da će tu biti samo marioneta, smetalo i ništa više,
a nije nam ni frka za širinom na tim pozicijama, tako da pogotovo nema smisla,
svakako da stavljam na lomaču onog ko je odogovoran za ovako neodogovoran potez.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 dec 2016, 23:45

Sebastian Deisler, Sebastian Rode, pa sad Sebastian Rudy, nisu baš Sebastiani ostavili traga u Bayernu; nekako ime Sebastian vežem za prosječnog igrača, čini mi se da je i ovaj to isto, mislim 26 godina ima, ne znam da je potencijal ne mogu kazati, ali hajde neka ga, dobar ako Rafko ode, može ovaj na beka.
A što se tiče Sulea, stvarno top transfer, politika kluba je bolje uzeti mladog igrača i pokušat ga razvit, pa ako propadne nije belaj, nego iskeširat preko 50 miliona za štopera pa da li se uklopi ili ne uklopi...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 dec 2016, 15:13

Ova anketa je jedna od najtežih dosad,kako se odlučiti između ove dvije igračke veličine.Kao da te neko pita koga je teže zamjeniti BMW M5 ili Mercedes S65AMG. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 dec 2016, 16:09

prije bi rekao Golf 2 vs Golf 4

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 25 dec 2016, 19:08

sljivo je napisao/la:
Jedno je igrati kad ispred odbrane imaš Schweinsteigera i Martineza na vrhuncu, drugo kad imaš Alonsa koji ni sebe ne može pokriti trkom. Prirodno je da će dobiti konzervativniju ulogu i više misliti o svom pozicioniranju u postavci s jednim pivotom, nego sa dva. Logika stvari. Plus kad na to dodaš da Ancelotti voli da mu defanzivci ''legnu'' malo dublje u polju i ostaju u ravnini/iza lopte imaš to što imaš. Sa dva pivota ekipe obično traže višak preko krila što je kod Juppa konkretno bio slučaj stavljajući u izolacije Riberyja i Robbena, a onda su bekovi ima obavezu pružati podršku i dolaziti na ''overlap'', samim tim biti više angažovani u zadnjoj trećini terena i bilježiti opipljivu statistiku.

Kod Guardiole je malo vremena proveo kao, recimo, klasični bek. Onda kada bi i startao obično je u posjedu postajao vezni. Zapravo ta stvar može poslužiti kao dobar orijentir za njegovu interakciju s Costom. Costa je prirodno krilo, ne uvlači se u sredinu tražeći loptu na jaču negu, nego obično ide pravolinijski u dribling i prodor koji završava centaršutom. Teorija pozicionog fudbala koji propagira Guardiola kaže da bek i krilo nikad ne smiju biti u istoj ravni, što će reći ako je krilo ostalo široko, bek ulazi u međuprostor i obrnuto. Bayern više ne igra pozicioni fudbal, ali logika se definitivno može primjeniti jer se radi o vrhunskim igračima koji ovakve stvari razumiju instinktivno. Ako mi je krilo već zauzeto, nemam potrebu ići se gurati i dovući tamo i svog igrača. Driblerima poput Coste se najviše pomogne kad mu saigrači razvuku protivnike pa ga ne mogu udvajati.

Ne kažem da nisi u pravu, sigurno gledaš Bayern više od mene, samo napominjem da dio ''problema'' može biti i u setu instrukcija koje su došle s klupe. Protiv RBL je odigrao dobru utakmicu u ono vremena koliko je rezultatski bila zanimljiva, a opet teško da je bio ozbiljnije uključen u završnicu napada svoje ekipe.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 dec 2016, 19:27

Da, upravu si, njega komentarišem čisto kao navijač, jednodimenzionalno, gledajući samo učinke na terenu; znam da iz svakog lošeg, na oko, igranja ima neka dublja istina (koju si ti napisao), ali mi je kao običnom navijaču bilo mrsko pisati i tražiti u svakoj mogućoj prilici. Na osnovu onog što je radio prije i kako sad to izgleda, meni kao njegovom fanu, nije ništa preostalo nego da iskažem krivnju, razočaranost, ljutnju i napišem, ber neke smislene (bez obzira što imaju dublji), razloge koji su dovele do takvih igara. Jbg, takvi smo mi navijači.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2016, 23:05

Saurman je napisao/la:Ova anketa je jedna od najtežih dosad,kako se odlučiti između ove dvije igračke veličine.Kao da te neko pita koga je teže zamjeniti BMW M5 ili Mercedes S65AMG. :D
Fakat.
Ja svoj glas jos uvijek nisam dodijelio jer se ne mogu odluciti a iskreno ne namjeravam s obzirom da su i jedan i drugi zaduzili klub i istom donijeli mnogo radosnih momenata.

Sule je ogroman potencijal a uz Hummelsa i Boatenga te Martineza ce sigurno dosta napredovati.

Izuzetno mi je drago sto se konstantno baziramo na dovodjenu top talenata.
Kimmich, Coman, Sanches, Sule su sve velike nade i sigurno da ce svi napraviti velike karijere.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []