San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 dec 2016, 12:14

I jos jedan razlog za optimizam.
the starters haven't even played 16 games together and the team is only on pace to win 65 games.
;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 dec 2016, 12:28

adriano_leite je napisao/la:
lumani je napisao/la:Mi pricamo o igracu koji shutira 43%za 3 poena :D (J.R 28.9 min,Shumpert23,Jefferson19Frye18)ovo su samo Cavsi necemo o drugim ekipama.
Da li ti uopste razumijes o cemu ja pisem? JR Smith je Bruce Bowen osobno za Millsa, znaci nije totalna ubleha jer je koristan u odbrani i kad ga ne ide sut i ne forsira kao nekad (konacno odrastao). Znaci Smith je cjelokupno bolji i korisniji igrac od Millsa. Shumpert je defanzivac i nije neko ko samo zna sutirati trice (ne znam samo zasto ti njega navede kao sutera za tri poena). Dakle, koristan je ako nista bar zbog odbrane. O Mikeu i Fryeu sam vec pisao u prethodnom postu.

Dakle, da probam ovako: MILLS JE POTPUNO BESKORISTAN I STETI EKIPI UKOLIKO NE POGADJA SUTEVE. Kad udje u zonu pa pogodi par vezanih suteva, onda ga mozes trpiti na drugom dijelu parketa, ali kada ne ide sut, forsira, ispucava se, ne zna kreirati za druge, ne zna napasti obruc za lake poene da bi vratio ritam i mnogo drugih stvari. Samo zna trcati (ali ni to korisno jer u odbrani ne postoji), pa ako je to koristan back up play za ekipu koja nema korisnog startnog PG (Parker je daleko danas od onog sto je nekad bio), onda ok, Mills je koristan. Blago Spursima sa Millsom i Parkerom na PG.

Ocigledni ti mene nisi razumio ;) Mills je igrac sa klupe i kada ude ima zadatak :thumbup: a coovijeka koji shutira preko 40%za 3 poena bi ja kao trener pustio da se ispucava do zore ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 dec 2016, 12:46

Ma @NEZALAGANJE brate normalno je da si optimista jer je to tvoj tim. Bio sam i ja optimista sa Bennettom, Eyengom, Grahamom, Erdenom i ostalim trulezima jer volim svoj tim.

Medjutim, ja sam gledao tekmu i nisam vidio apsolutno nista vrijedno pomena osim Kawhija. Uasto sam pisao sve sto sam pisao?

**** Mo i Felton pune Spurse kako hoce. Da je Paul bio drugo poluvrijeme sposoban nema sanse da bi se ostalo u utakmici i na desetak poena (iako je razlika vecinu utakmice bila blize 15 nego 10).

Mills je ublehas obicni koji moze pogoditi 3 i nista vise i kad ne pogadja sut treba mu dupe poslati na klupu a ne da igra 25 minuta. Sto igra 25 minuta? Jer je onaj mali jos zelen za bitne minute a Parker prestaje igrati ozbiljnu kosarku 2 sezone. Kad se doda petorka kakav je sinoc bila (Mills, Simmons, Kawhi, Pau i LMA) onda dobijes 0 kreatora i za sebe i za ostale. Kawhi napreduje i moze kreirati sebi ali kako ostalima kreirati? Simmons nije suter niti ce kad biti i nema potrebe za forsiranjem kao sinoc. Mills ne moze kreirati napad ni kad se petorka uvjezbava na treningu "protiv zraka". Sta raditi u takvim momentima? Spustati loptu na post doktorima posta, ali ne, Mills i Simmons se ispucavaju. Kawhi najbolji asistent sinoc jer mora lik sam da igra. Sinoc Clippersi dosta oslabljeni ali opet odrzali skolu kosarke Spursima. Zamisli da je na poluvremenu izasao Kawhi kako bi to izgledalo? A tek uz njega i LMA? Ek takvi su sinoc bili Clippersi bez dva glavna igraca i opet se u igri to nije mnogo osjetilo.

Sto se tice LMA, da sam ja LMA ni ja ne bi ginuo za ekipu kad znam da Divljak sopa trice i ne vidi me na postu ni bilo gdje, dok Simmons baca klade. Jos dodas tome Parkera koji je ostao samo ime i imas katastrofu od bekova. Od njih svih Green izgleda najbolje a to je meni tipka za paniku. Trebalo bi i Dedmona u prvu petorku sa LMA radi odbrane, a nek Pau siluje klupe protivnika.

Vjerujem u Popa, ali od ove ekipe nista ne ocekujem nakon sramote sinoc. Da te mrtvi Felton i Mo ubiju, pa to je strasno. Cak je i Wes Johnson imao solidnu dionicu dok ste bili u igri na cca -12. Eh posto volite Greena, koja je razlika izmedju njega i Wesa Johnsona? Green je bolji spot up suter i to je to. Eh sad, Green je starter, a Wes treci cetvrti covjek s klupe (Crawford nek je prvi, Rivers drugi, Mo Wes i Felton se smjenjuju kao treci igraci s klupe).

Znam da Popovich dosta kalkulise, da ce mozda i trejd uraditi, ali ovo sinoc je vrijedno svake kritike. Jedino ako Manu otkrije eliksir za podmladjivanje pa mogne biti glavni kreator u ekipi (Kawhi je to trenutno, ali previse je od covjeka traziti da sve radi).

Nek vam je Bog na pomoci.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 dec 2016, 13:08

Slazem se sve s tobom @adriano osim za Millsa i Greena. Super su mi ove sezone, a Green prosle i kad nije imao dobru RS u PO je bio treci igrac ekipe. Tony je jedan od najvecih igraca fransize i moras ga istrpiti. Meni izgleda spremnije nego prosle dvije sezone.

Sreca uz ovakvog Kawhija (necjerovatno je ovo sto radi, meni treci u MVP trci nakon onih triple double budala) mozemo istrpiti sve to pa i LaMarcusov spori ulazak u sezonu, koji je imao i prosle sezone. LaMarcus je i dalje covjek sa 30 poena u rukama u playoffu.

Deadmon je prava stvar i najbolje pojacanje ove sezone.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 dec 2016, 13:14

@adriano Previse kritike prijatelju na tim koji ima 2.rekord lige i previse kritike za igraca koji igra mozda i najbolju svoju sezonu otkako je u ligi(Mills).Upratio si pogresnu utakmicu protiv nama najnezgodnijeg protivnika.Trebao si vidjeti kako se dobila gotovo izgubljena utakmica u HOU u gostima i sa njihovim nizom od 10 uzastopnih pobjeda.;) Nije istina da je od Parkera ostalo samo ime,s tim da ce se desavati noci poput ove,sto je i logicno.Razlika izmedju Greena i Johnsona?Green je i dalje jedan od najboljih backcourt defanzivaca lige.Lik koji je fakticki "otac" 3&D igraca.LAC je su jako nezgodna ekipa,pa vas isto razmontirase na proste faktore.Oni igtaju vrhunski protiv svih ekipa izuzev GS protiv kojih imaju mentalnu blokadu.Dugo su na okupu i bilo bi cudno da ih izdominira tim sa 7 novih igraca i 2 mjeseca igranja zajedno.Skontaj malo to.Isto tako,klupa im nikad nije bila jaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 dec 2016, 13:59

NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Previse kritike prijatelju na tim koji ima 2.rekord lige i previse kritike za igraca koji igra mozda i najbolju svoju sezonu otkako je u ligi(Mills).Upratio si pogresnu utakmicu protiv nama najnezgodnijeg protivnika.Trebao si vidjeti kako se dobila gotovo izgubljena utakmica u HOU u gostima i sa njihovim nizom od 10 uzastopnih pobjeda.;) Nije istina da je od Parkera ostalo samo ime,s tim da ce se desavati noci poput ove,sto je i logicno.Razlika izmedju Greena i Johnsona?Green je i dalje jedan od najboljih backcourt defanzivaca lige.Lik koji je fakticki "otac" 3&D igraca.LAC je su jako nezgodna ekipa,pa vas isto razmontirase na proste faktore.Oni igtaju vrhunski protiv svih ekipa izuzev GS protiv kojih imaju mentalnu blokadu.Dugo su na okupu i bilo bi cudno da ih izdominira tim sa 7 novih igraca i 2 mjeseca igranja zajedno.Skontaj malo to.Isto tako,klupa im nikad nije bila jaca.
Ja sam pun kritika i na racun svog tima samo necu da mnogo pisem po forumu zbog navijaca mog tima koji ne vide dalje od Jamesa.

Vas poraz me pogodio jer nisam mogao da vjerujem da ekipa onako izgleda protiv oslabljenih Clippersa. To sto Mills igra najbolju sezonu vise govori o tome kakav je igrac nego koliko dobru sezonu igra.

Mozda sam potrefio losu utakmicu, ali sam vidio sasvim dovoljno utakmica Parkera da mogu reci da je gotov. Jednostavno mi izgleda strasno gledati ga ovakvog kakav je sad. Zabice on ponekad 15 16 poena i pomislit ces evo ga, kad vec sljedecu tekmu wake up call. Hitno vam treba play a ako ces Millsa koristiti samo za 3, onda moras imati nekog ko zna nesto kreirati. Ja navedoh Dellya kao boljeg od Parkera i Millsa, ne znam da li se slazes s tim?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 dec 2016, 14:18

Pa slusaj,Mills de facto nije PG kad je Manu na parketu sa njim.Zato ti je vjerovatno i djelovao slabije sinoc.Isto tako,Simmons nije najbolji kad on primarno kreira.Bolji je kad povremeno "odmori" Manua dok su zajedno na parketu,ali ovo sinoc mu je dobro iskustvo.Svakako da bi Delly vise koristio od sadasnjeg PG dvojca, jer igra u oba pravca.Parker je to sto jeste u ovaj fazi karijere,pokusava se navici na novu ulogu,nesto slicno onoj koju je Kidd imao u DAL.On ce u ovakvim duelima imati zapazeniju ulogu protiv drugih petorki,jer Kawhi moze kreirati u prvoj,a Mills mu daje bolji spaceing.Ista situacija je i sa Gasolom.Ovo si mogao vidjeti u 1.tekmi protiv GSW.Vjeruj mi,ova ekipa ce imati svoje defanzivne limite,ali bice mnogo bolja za PO.U oba pravca.Kljuc bolje igre je bolja igra Aldridgea.Kad skontas,mozda je i najbolji post up igrac lige,a nije na nivou na kojem je finisirao proslu sezonu.Cim on podigne to,lakse ce biti i braniti,iako je i sada odbrana dosla u top 5.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2016, 03:07

Murray starta veceras. :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2016, 03:28

Pop grades #Spurs a B-minus, C-plus: "We are a work in progress. Pretty inconsistent. We haven't played many 48-minute games."
More Pop on state of #Spurs: "We have a long way to go. But everyone is
willing. We have a hard-working crew."
Upravo ono o cemu sam pisao ranije.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 dec 2016, 12:40

Portland se muci u zadnje vrijeme al nije slucajno da smo izgledali ovako dobro i to na b2b.Kada nema Parkera/Gasola imas plus defanzivce , a vise suteva dobiju Kiwi i LMA sto je prava stvar.Kada LaMarcus igra sa Deadmondom ovaj radi smecarski posao dok LA dobija suteve koje zeli,previse je slican sa Gasolom u tom smislu.Mislim da je neminovno cilj Popovicha da ih sto vise razdovoji u playoffu gdje Gasol u second unitu moze biti prava stvar sa Manuom/Milsom i loptom koja se krece stalno.Dok u pogledu Kavaja jednostavno vidis da ima jos vecu odgovornost i ukljucen je od prve sekunde napada.Inace prvih 3,4 minuta svake utakmice Spursa , Tony , Gasol i svi dobiju po par suteva pa tek onda pocinjemo igrat za Khawia (zelimo sve ukljucit)a sad je on od prve sekunde bio glavna opcija.

Dejounte mi se itekako svidio.Defanzivno naspram Parkera i Milsa mi je djelovao kao Gary Payton.Ono sto je najbolje kod njega je ta duzina gdje je stalno preuzimao i bekove Portlanda a veceras sa Lillardom i Mccollumom je imao tezak zadatak i dobro ga obavio.U napadu samo vrtio setove bez da je trazio svoje suteve(1 spotup trojka udje kao kap , nice)i naravno nema jos akcija za njega al koliko je eksplozivan iz tog driblinga dodje na svaki dio terena koji zeli samo jos treba se naviknut na NBA duzinu protivnika.Ovakav prvi korak , ovakve fizikalije , Khawi/Green/Murray na perimetru ugasi svjetlo svojom duzinom.Naravno jos ima tu izgubljenih , jos treba se naviknut na sistem i dosta stvari al vidis da sve je tu , citav paket da bude legit NBA igrac pa sad vidjet cemo plafon.Nadam se da ce igrati sve vise u nastavku sezone jer utakmice su zanimljivije s njim na terenu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2016, 16:47

Apsolutno si upravu @raule,s tim da je jos uvijek potrebno da Tony pocinje tekme.On najbolje uvede ekipu u setove koji su neophodni za nastavak utakmice,posto protiv jacih ekipa ne mozes ocekivati 35+min dominacije Kawhia i LMA,niti je dobro da to radi Mills protiv startnih petorki,od 1.minute.Kad se od starta da lopta u ruke Kawhiju,ostali onda pocnu samo gledati sta ce on uraditi!?Postanemo staticni i predvidljivi.Nesto slicno se desilo u tekmi sa LAC.Parker je dopustio da ga par promasenih otvorenih suteva izbaci iz tekme i onda je poceo one men show.Da se razumijemo,uvijek sam za "one men show" Kawhia u smislu da je lopta u njegovim rukama kad se tekma lomi u zadnje 2-3min,ali nikako po cijelu cetvrtinu.Zbog ovoga nam je i Manu jos uvijek jedan od bitnijih igraca.Sto se tice igranja Gasola i Aldridgea zajedno,po meni to sve zavisi od protivnika.Imas nekoliko protivnika,od ovih PO ekipa, gdje oni djeluju ili ce djelovati jako dobro,siguran sam(OKC,MEM,UTA).Cak u ovu grupu mozemo ubrojati i HOU jer tu imamo jednu "anomaliju".Naime,Anderson nije toliko fizicki jak igrac,te je Pop zadnje 2 tekme protiv njih, na njega stavio Kawhia cime smo im prakticno razbili omiljenu pik igru,dok LMA moze bez vecih problema cuvati Arizu.S druge strane,nasi visoki mogu dominirati na postu.Ovo nije moguce uraditi protiv LAC(jer je Blake presnazan za Kawhia) i onda pocne da puse na sve strane.Paul pocne da nas ubija pikovima sa Blakeom,Redick pocne da trci na sve strane,od silnih preuzimanja Jordan pocne da nam skace,a kad sve to nekako primirimo,onda Paul pocne da udriblava na mid range i pogadja taj sut(nesto sto bi vrlo rado dopustili npr.Conleyu ili Westbrooku).Zato je ovdje kljuc Dedmon,da moze preuzeti Paula ili brze stici do Griffina nakon pika,ali da bi ovo radio u POu protiv njih,morace rapidno razviti svoj kosarkaski IQ,jer je tu CP zaje.ban.Sreca je da decko,za sada,jako brzo uci.Sto se tice GSa,tu vec imamo nekoliko rjesenja(Dedmon sa LAom protiv njihove nize petorke ili 4 niska sa LAom),a i Pop je pokazao da bez problema bencira Paua i Tonya cim im ofanzivna produktivnost "ne pokrije" defanzivnu.Eto,ovo je neka moja analiza dosadasnjeg dijela, za eventualne PO protivnike. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2016, 16:58

Eh da,zaboravih pohvaliti Murraya sinoc.Mnogo manje je srljao nego u svom prvom startu i tacno se vidjelo da su mu igre u Austinu prijale.Drago mi je sto je sinoc glupo izgubio nekoliko lopti,cisto da vidi sta mu moze proci u buducnosti,a sta ne!? ;) Kako @raul rece,duzina i prvi korak fantasticni,za pristojan sut sa Chipom ne brinem,a kad se popuni i fizicki,zaista nece imati nikakvog limita da postane igrac kakav zeli biti.Jbt i ovako nespreman za NBA odaje utisak da moze stici na bilo koje mjesto na parketu sa lakocom.Defanzivni potencijal za ovu eru ne treba ni pominjati.Sve vani moze preuzeti plus je odlican skakac za PGa.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 dec 2016, 23:33

Dresovi su bolesni , a igra nije losa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 dec 2016, 23:37

Stvarno su top,a LMA kao da nas je vidio sta smo sve pisali ovih dana o njegovoj igri. :D

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 25 dec 2016, 23:37

Joj Lamarcusa što sipa :D
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 25 dec 2016, 23:38

Vratice se Bullsi u ovo nekako.

LaMarcus cisto da pokaze da moze.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 25 dec 2016, 23:52

Ovo je da kazes kako ni djeca ne bi ovo uradila.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 dec 2016, 00:10

Kako uzasna rola klupe.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 dec 2016, 00:45

Dzenan Rahimic bi uhvatio koji skok vise od Gasola.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2016, 00:50

Klupa je vecwras upropastila tekmu,ali i CHI je poceo puno bolje igrati.Zanimljivo je.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.