Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

madridist
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la madridist » 25 dec 2016, 11:09

A ako imas srece dovoljno je znati pin platinaste kartice :mrgreen:
Ovo sto kolega Heller govori vrijedi mozda za 0,5% zaposlenih u BiH.
Licno poznajem dvoje kolega koji su zavrsili Elektrotehniku u Tz ,jedno radi u Audiju vec tri godine a druga je u BMW ,radno vrijeme je fleksibilno ali i radni dani osim praznika.
U svakom slucaju imam i prijatelje koji rade za USA kompanije online od kuce na spediciji ,to mi je mozda i najbolja opcija,lova odlicna posao nije zahtjevan ,yebi ga samo oni su se povezali jos prije 15 i kusur godina radeci za ifor ili kako se zvao...
Heller mislis svojom seljadijom onom koju poznajes , i vani je maltene isto samo pricaju strani jezik :mrgreen:
Nije sad da cim predjes granicu Slovenije sa Austrijom zacujes milozvuk Beethovenove 9 simfonije koji se nikad ne gasi jer su kulturno na tom nivou da ne mogu bez tog funkcionisat :mrgreen:
Seljakluk i primitivizam je globalna pojava..
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 25 dec 2016, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:10

Hendo je napisao/la:Ako si obrazovan, slažem se da ne moraš ići nigdje. Ali naš narod treba da nauči tešku lekciju na svojoj koži jer on misli da sve zna i nikom nevjeruje.
Evo sad ova njega starijih u Njmačkoj, sve je više i više problema. Prvo posao je haram čisti ( služiš alkohol i svinjetinu i još mnogo toga ) pa mnogi momci i djevojke odustaju, a drugo kada matematički sve sabereš i oduzmeš, bolje je biti doktor u Bosni nego u Njemačkoj. Ljudi misle 1300 eura da je nešto u Njemačkoj, ali to nije ni kap u moru koliko ti mjesečno treba.
Opet, ja govorim samo o Njemačkoj i Francuskoj, jer znam kakva je situacija tamo.

Doktor 1300 € u Njemačkoj? Da to nije glumac u dječijoj igraonici? :lol: :lol: :lol:

Nisam ja kriv ljudima sto se ne mogu nac u deficitarnom zanimanju, svi bi da budu filozofi (ne zanimanje nego pametolozi) a kasnije cuclaju muda.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 25 dec 2016, 11:15

Heller je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Ako si obrazovan, slažem se da ne moraš ići nigdje. Ali naš narod treba da nauči tešku lekciju na svojoj koži jer on misli da sve zna i nikom nevjeruje.
Evo sad ova njega starijih u Njmačkoj, sve je više i više problema. Prvo posao je haram čisti ( služiš alkohol i svinjetinu i još mnogo toga ) pa mnogi momci i djevojke odustaju, a drugo kada matematički sve sabereš i oduzmeš, bolje je biti doktor u Bosni nego u Njemačkoj. Ljudi misle 1300 eura da je nešto u Njemačkoj, ali to nije ni kap u moru koliko ti mjesečno treba.
Opet, ja govorim samo o Njemačkoj i Francuskoj, jer znam kakva je situacija tamo.

Doktor 1300 € u Njemačkoj? Da to nije glumac u dječijoj igraonici? :lol: :lol: :lol:

Nisam ja kriv ljudima sto se ne mogu nac u deficitarnom zanimanju, svi bi da budu filozofi (ne zanimanje nego pametolozi) a kasnije cuclaju muda.
Pflege, njega starijih. Tu ide 99% naših bosanskih "doktora". I onda dođu u Bosnu i pričaju kako su doktori.
Isto kao ona zeničanka kada su je pitali šta radi, ona kaže ja sam Putzfrau, ono Frau je gospođa a Putz ne znam prevesti. Ona čistačica. :rol:
Kocka je bačena

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 dec 2016, 11:17

Troškovi života vani su peterostruko veći nego ovdje, plus što nemaš ništa svoje. Samo tuđe koristiš i krvavo plaćaš.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 dec 2016, 11:24

Meni su najjači likovi koji idu s kafe na kafu i pričaju kako ne bi bili robovi švabama. Pa budi rob onda Bošnji za 500 maraka.
Troškovi nisu 5 puta veći nego 2 3 puta a plate su 5 6 puta veće.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 dec 2016, 11:28

jasmin10 je napisao/la:Meni su najjači likovi koji idu s kafe na kafu i pričaju kako ne bi bili robovi švabama. Pa budi rob onda Bošnji za 500 maraka.
Plaćaš kiriju, plaćaš režije i plaćaš osiguranje, prevoz i šta misliš koliko je to para ?

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:30

Stone Island je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Meni su najjači likovi koji idu s kafe na kafu i pričaju kako ne bi bili robovi švabama. Pa budi rob onda Bošnji za 500 maraka.
Plaćaš kiriju, plaćaš režije i plaćaš osiguranje, prevoz i šta misliš koliko je to para ?
Kakvo osiguranje? Placas zdravstveno i ovdje i onda dobijes kurcinu kad ti zatreba.
Nullius in verba

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 dec 2016, 11:30

Pa sta ti misliš kolika je plata ? Pa to sve plaćaš i kod nas. Neće ti niko nista dzaba dati.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 dec 2016, 11:32

to su obicni neradnici kojima nije problem da njegovi roditelji budu "robovi" a da se on time koristi haman do 40-te godine

imaju jedva zavrsena 3 razreda srednje i oni bi da biraju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 25 dec 2016, 11:34

Ja ne znam da se iko vratio iz Svabije, Svice ili Austrije.. pa posle kenjao kako nije zaradio. Svi se vrate puni para, bez obzira na troskove.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:34

miki_92 je napisao/la:
to su obicni neradnici kojima nije problem da njegovi roditelji budu "robovi" a da se on time koristi haman do 40-te godine

imaju jedva zavrsena 3 razreda srednje i oni bi da biraju
Najjaca mi je ona, zasto fizikaneri malo zaradjuju, ****, ponuda i potražnja. Al jaci su mi tipovi ko Hendo. Nema tog doktora koji ce iz BiH otici za 1300€ vani. Nema.
Nullius in verba

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 dec 2016, 11:34

Heller je napisao/la:
Kakvo osiguranje? Placas zdravstveno i ovdje i onda dobijes kurcinu kad ti zatreba.
U jednom Beču, svaki mjesec dana plaćaš zdravstveno osiguranje. Svakih mjesec dana plaćaš i osiguranje za auto. Ako nemaš auto, moraš 300 e godišnje dati za gradski prevoz u slučaju da nisi student. Prijatelj mi u studentskom domu ima 400e troškova mjesečno a zamisli tek kako ide kada si u nečijem stanu i kad u tu cijenu nisu uračunate režije već platiš koliko potrošiš struje, vode, smeća i interneta te platiš nekih 600,700e kirije.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 dec 2016, 11:36

jasmin10 je napisao/la:
Pa sta ti misliš kolika je plata ? Pa to sve plaćaš i kod nas. Neće ti niko nista dzaba dati.
Evo zamisli da je 10e satnica i da radiš osam sati dnevno ? Koliko je to para na kraju ? Preko 15e nigdje nije satnica, ne računajući Skandinaviju i računaj da moraš baš potrefiti da imaš takvu satnicu.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 dec 2016, 11:38

Heller je napisao/la:
Najjaca mi je ona, zasto fizikaneri malo zaradjuju, ****, ponuda i potražnja. Al jaci su mi tipovi ko Hendo. Nema tog doktora koji ce iz BiH otici za 1300€ vani. Nema.
ma to je preseravanje, zna se ko radi za 1300 sa starcima

nema sanse da neko ko se skolovao za doktora tolike godine kod nas ode tamo i prevrce babe za 1300 eura, u sta mu je onda proslo svo to skolovanje, jel intelektualno nazadovao ili napredovao
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:38

Stone Island je napisao/la: U jednom Beču, svaki mjesec dana plaćaš zdravstveno osiguranje. Svakih mjesec dana plaćaš i osiguranje za auto. Ako nemaš auto, moraš 300 e godišnje dati za gradski prevoz u slučaju da nisi student. Prijatelj mi u studentskom domu ima 400e troškova mjesečno a zamisli tek kako ide kada si u nečijem stanu i kad u tu cijenu nisu uračunate režije već platiš koliko potrošiš struje, vode, smeća i interneta te platiš nekih 600,700e kirije.
I zaradis 2-2,2 k€

Sad u Bosni zaradis 400 KM, a valja obuc djecu, obuc sebe, jest, platiti kiriju, struju, grijanje. :oops: :oops: 300€ za gradski prevoz godisnje uopste nije puno u Sarajevu ti treba oko 720 KM za godisnju kartu mislim.

gdje nije satnica preko 15€ za Inzinjera il Doktora? :roll:
Nullius in verba

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 dec 2016, 11:39

Pa u Sarajevu plaćaš godišnje 600 maraka gradski prevoz.
Kolike su kirije kod nas ? Na platu od 800 maraka plaćaš 300 maraka kirije sa režijama. Plus ostali troškovi.

Čuj nigdje nije preko 15 eura satnica. Ti očito nisi upoznat sa stanjem u inostranstvu.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:42

Neko ko radi moj poso u GB il Fr zaradi oko 4-6k€ mjesecno bez prekovremenih. Tako da ja idem cim mognem :opaopa:
Nullius in verba

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 dec 2016, 11:43

Heller je napisao/la:
Stone Island je napisao/la: U jednom Beču, svaki mjesec dana plaćaš zdravstveno osiguranje. Svakih mjesec dana plaćaš i osiguranje za auto. Ako nemaš auto, moraš 300 e godišnje dati za gradski prevoz u slučaju da nisi student. Prijatelj mi u studentskom domu ima 400e troškova mjesečno a zamisli tek kako ide kada si u nečijem stanu i kad u tu cijenu nisu uračunate režije već platiš koliko potrošiš struje, vode, smeća i interneta te platiš nekih 600,700e kirije.
I zaradis 2-2,2 k€

Sad u Bosni zaradis 400 KM, a valja obuc djecu, obuc sebe, jest, platiti kiriju, struju, grijanje. :oops: :oops: 300€ za gradski prevoz godisnje uopste nije puno u Sarajevu ti treba oko 720 KM za godisnju kartu mislim.

gdje nije satnica preko 15€ za Inzinjera il Doktora? :roll:
Od hiljadu ljudi koji odu gore, samo njih pedeset možda nađe posao u struci. Čeka te skela burazeru, tacna... imaju oni inženjera koliko poželiš.
Jeste, treba ti 720KM za kartu ali ako te u Sarajevu uhvati bez karte, letiš van tramvaja dok u Beču plaćaš 100e za svaki put kad budeš uhvaćen bez nje tako da je moraš imati.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 dec 2016, 11:44

Min plata doktora opce prakse u Svabiji nije ispod 3000 eura s tim da isti naravno napreduje pa moze izaci i duplo vise.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 dec 2016, 11:45

Jes u Dojclandu pogotovo imaju viska inzinjera :facepalm: :facepalm:

Al eto Bosna je bolja.
Nullius in verba

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []