:upitnik:Bosniacum Lilium je napisao/la:
bas si lepa, sta ti fali
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Obicnim rijecima se moze je li tako?Hendo je napisao/la:Da li ste znali da je oko 200 godina u Americi bilo protivzakonito proslavljati Božić zbog toga što je potekao od paganskog praznika?
Zadnja država koja je u Sjedinjenim Američkim državama dozvolila proslavu Božića bila je Oklahoma 1907. godine.
Ne razumijem ove muslimane, tokom cijele godine uči "Lem jelid ve lem juuled" ( Nije rodio i rođen nije ) i onda čestita Božić.
ZZ
Drago mi je da je bilo odličnoSiamoNoi je napisao/la:Molders je napisao/la:...

Opet kažem, uvijek je ludilo kada su tu Urban & 4. Jedva čekam kad će opet ovamo nastupat.
- samo_lijevo
- Kontakt:

Sretan praznik mom komsiji Dubravi i ostatku forumskog pucanstva koje slavi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Musliman ne može nikako čestitati Božić, ostali "međunarodni" praznici se mogu čestitati riječima sretan praznik. Ali Božić nikako. Dovodiš u pitanje svoju vjeru tj akidu, Allah nema djeteta.moj uzor-S.G je napisao/la:Obicnim rijecima se moze je li tako?Hendo je napisao/la:Da li ste znali da je oko 200 godina u Americi bilo protivzakonito proslavljati Božić zbog toga što je potekao od paganskog praznika?
Zadnja država koja je u Sjedinjenim Američkim državama dozvolila proslavu Božića bila je Oklahoma 1907. godine.
Ne razumijem ove muslimane, tokom cijele godine uči "Lem jelid ve lem juuled" ( Nije rodio i rođen nije ) i onda čestita Božić.
Pogotovo: ""Gotovo da se nebesa raspadnu, a Zemlja provali i planine zdrobe što Milostivom pripisuju dijete. Nezamislivo je da Milostivi ima dijete!"
(Merjem, 90.-92.)
Kocka je bačena

upravo sam se obrijao skroz nakon skoro 8 mjeseci trimovanja i odrzavanja brade, not cool

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Sretan Božić svima koji slave! Sve najbolje, uživajte.
Sad sam se sjetio sto sam za tebe Hendo glaso na kanti godine.
Kad si vec kreno.And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 25 dec 2016, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Čestit Božić i sretni praznici. 

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Kontekst ovog ajeta tiče se bojnog polja. Neprijatelji islama i neuki ljudi ovaj ajet citiraju van konteksta... Da bismo razumjeli kontekst, moramo početi od prvog ajeta spomenute sure. Na početku se govori o ugovoru između muslimana i mekanskih mušrika. Mušrici su taj ugovor prekršili. Nakon toga, dat je period od četiri mjeseca da se poprave i povrate. U suprotnom, bit će im objavljen rat. Peti ajet sure Et-Tevbe kaže:Heller je napisao/la:Sad sam se sjetio sto sam za tebe Hendo glaso na kanti godine.
Kad si vec kreno.And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out.
Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je. (Et-Tevba, 5)
Ovaj ajet je citiran za vrijeme bitke.
Mušrici su prekršili ugovor već potpisan na papiru a svi znamo šta se dešava kada neko prekine potpisani ugovor. Kako su prekršili ugovor? Tako što su ubili par muslimana.
Da ne kažeš da mi nije bitno što sam dobio poene od tebe, citirao sam te.

Kocka je bačena
Takodjer sretan Bozic, sve najbolje.
Cuj ovog ne moze se cestitati, ma daaaj, pa islam uci dobrom ponasanju, odnosima medju ljudima bilo koje vjere. Ljudi cestitaju Bajram, ect a sada bi mi trebali ko tukci sutit, msm da se to krsi sa sustinom vjere.
Cuj ovog ne moze se cestitati, ma daaaj, pa islam uci dobrom ponasanju, odnosima medju ljudima bilo koje vjere. Ljudi cestitaju Bajram, ect a sada bi mi trebali ko tukci sutit, msm da se to krsi sa sustinom vjere.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ma bmk za Musiricima,Muslimanima, Katolicima, propagiras da ne treba Bozic cestitati, to je valjda stvar elementarne kulture, izbjegavam cestitanje po forumima i drustvenim mrezama, cestitam meni bliskim i dragim ljudima, Bajrame i Bozice i kurceve i palceve.
Nullius in verba
Pa Helleru, nisi ti ateista, ti si prostitutka. Šta god se slavi i gdje god se pije ti ti tu.Heller je napisao/la:Ma bmk za Musiricima,Muslimanima, Katolicima, propagiras da ne treba Bozic cestitati, to je valjda stvar elementarne kulture, izbjegavam cestitanje po forumima i drustvenim mrezama, cestitam meni bliskim i dragim ljudima, Bajrame i Bozice i kurceve i palceve.

Ne može musliman čestitati Božić jer Božić je noć kada je Bog dobio sina. Musliman je osoba koja kaže nema Boga osim Allaha, Jednog, Jedinog. Krši sam svoj temelj vjere.
Uostalom, ja, kao teolog, bolje poznajem Bibliju od pojedinih kršćana.
U Evanđelju po Luki navodi se niz događaja iz vremena Isusovog rođenja koji indirektno govore o približnom datumu njegovog rođenja. Luka o tome pripovijeda: „Dogodilo se da je u one dane izašla uredba od cara Augusta da bi se popisao sav svijet. To je bio prvi popis proveden kad je Kvirinje upravljao Sirijom. I svi su se išli upisati, svaki u svoj grad. Tada je i Josip, jer je bio iz doma i roda Davidova, izišao iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju, u Davidov grad koji se zove Betlehem, da se upiše s Marijom, svojom zaručenom ženom, koja je bila trudna. Dogodilo se, dok su oni bili ondje, da su se joj navršili dani da rodi. I rodila je svojega prvorođenog sina, te ga umotala u pelene i položila u jasle, jer za njih nije bilo mjesta u svratištu. A u tom istom kraju bili su pastiri, boravili su u polju i čuvali noćnu stražu nad svojim stadom. I gle, pristupio im je anđeo Gospodnji i slava ih je Gospodnja obasjala, te su se jako prestrašili. A anđeo im je rekao: “Ne bojte se, jer vam, evo, navješćujem dobru vijest o velikoj radosti koja će stići k svakom narodu; jer vam se danas u gradu Davidovu rodio Spasitelj, koji je Krist, Gospodin. A ovo vam je znak: naći ćete novorođenče umotano u pelene gdje leži u jaslama.” I odjednom se s anđelom pojavilo mnoštvo vojske nebeske hvaleći Boga i govoreći:“Slava Bogu na najvišoj visini, a na zemlji mir, među ljudima dobra volja!” I dogodilo se, čim su anđeli otišli od njih na nebo, da su pastiri rekli jedan drugomu: “Hajdemo sad do Betlehema i pogledajmo to što se dogodilo, događaj koji nam je Gospodin obznanio.” I došli su žureći se, te našli Marju i Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. A kad su to vidjeli, razglasili su unaokolo tu besjedu što im je bila izrečena o tom djetetu. I svi koji su to čuli, divili su se zbog onoga što su im govorili pastiri. A Marja je čuvala sve te riječi i promišljala o njima u srcu svome. Zatim su se pastiri vratili slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli, kako im je bilo rečeno.“ (Novi zavjet, Udruga Stablo života, Čakovec, 2010. god., Evanđelje po Luki, 2:1-2:20, str. 73-74.)
Da ne objašnjavam ovo, čak je i sam papa Benedikta XVI u knjizi Isus Nazarećanin: Priča o djetinjstvu u koji papa tvrdi kako je kršćanski kalendar zasnovan na pogrešnom proračunu.
Kocka je bačena
Covjece ovo nije srednji vijek, pricamo o modernom drustvu. Zivis vrata do vrata, znaci komsija Katolik, cestita ti tvoje praznike i sada dodje vrijeme Bozica a ti oboris glavu te prodjes ko mulac.
Sta si time postigao, uvrijedio covjeka, mozda cak i zeznuo prijateljstvo a to sigurno nije bit niti jedne vjere.

Sta si time postigao, uvrijedio covjeka, mozda cak i zeznuo prijateljstvo a to sigurno nije bit niti jedne vjere.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 dec 2016, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ja sam musliman i mogu i hocu cestitati Bozic. Ti si bolestan
gaston je napisao/la:Čestit Božić i sretni praznici.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Sunce ti, ovaj ko da je ISIS-ovac.
Takodje i od mene srecan Bozic svima koji slave. Lijepo ga provedite
Takodje i od mene srecan Bozic svima koji slave. Lijepo ga provedite

Hendo je u pravu. Cestitanjem Bozica musliman negira svoju vjeru. Jbg tako je, neko ce cestitati a neko nece.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.