Druga je stvar kad radiš u toku studija za te pare, a druga stvar kada radiš bilo šta skoro tri godine nakon završetka fakulteta. To da su ti najbolji bili, jesu po nekim stvarima možda, ali budimo realni. Perspektiva i budućnost je jedna yebena stvar kada skontaš šta i koliko možeš u ovoj državi jer se sve vrti oko istih stvari.Hendo je napisao/la:Radio sam 4 godine kao konobar od 2005-2009 dok sam studirao Fakultet islamkih nauka u Sarajevu u Caffe Shopu u Vogošći. Imao sam 350 km platu i 3 km svaki dan da jedem. To su najbolji dani mog života.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Hendo buraz, meni to vise vuce na neku nostalgiju 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Kako smo mi lud narod. Par-nepar ludilo. 

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
Nešto u fazonu "Varljivo Leto 68 Parody"Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni to bilo sve zanimljivo posmatrati, divim se tom nivou hedonizma

- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosniacum Lilium je napisao/la:

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nece nista da skodisljivo je napisao/la:Nešto u fazonu "Varljivo Leto 68 Parody"Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni to bilo sve zanimljivo posmatrati, divim se tom nivou hedonizma

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika 

Kakvo su sranje mediji. Dosad nisam procitao nista pametno na tu temu. Clanci se dijele na one koji podrzavaju Dinu i one koji su protiv Dine.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- IlProfessore
- Kontakt:
Je li riječ o Konakoviću ili Merlinu?Kawhi je napisao/la:Kakvo su sranje mediji. Dosad nisam procitao nista pametno na tu temu. Clanci se dijele na one koji podrzavaju Dinu i one koji su protiv Dine.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- samo_lijevo
- Kontakt:
Logicno. Svakako ce EU zatvoriti sa ili bez nas (vlasti). Ne znam sta je tu smijesno, bolje je polako krenuti, nego da se mora preko noci otpustiti hiljade radnika.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika
Kako ovaj ljudski talog tuzlak1987 ima obraza ista pisati na ovom forumu nakon sto ga ljudi provalise jucer na temi kante ?
Obojici :IlProfessore je napisao/la:Je li riječ o Konakoviću ili Merlinu?Kawhi je napisao/la:Kakvo su sranje mediji. Dosad nisam procitao nista pametno na tu temu. Clanci se dijele na one koji podrzavaju Dinu i one koji su protiv Dine.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika

Ja bih bio ozbiljno razocaran da nas ovakve prime. Doduse, vec su Hrvatsku i cijeli istocni blok preko reda.samo_lijevo je napisao/la:Logicno. Svakako ce EU zatvoriti sa ili bez nas (vlasti). Ne znam sta je tu smijesno, bolje je polako krenuti, nego da se mora preko noci otpustiti hiljade radnika.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika

ovdje sam prestao čitati, još jedan u nizu sa miki maus diplomom.Hendo je napisao/la:Pa Helleru, nisi ti ateista, ti si prostitutka. Šta god se slavi i gdje god se pije ti ti tu.Heller je napisao/la:Ma bmk za Musiricima,Muslimanima, Katolicima, propagiras da ne treba Bozic cestitati, to je valjda stvar elementarne kulture, izbjegavam cestitanje po forumima i drustvenim mrezama, cestitam meni bliskim i dragim ljudima, Bajrame i Bozice i kurceve i palceve.![]()
Ne može musliman čestitati Božić jer Božić je noć kada je Bog dobio sina. Musliman je osoba koja kaže nema Boga osim Allaha, Jednog, Jedinog. Krši sam svoj temelj vjere.
Uostalom, ja, kao teolog, bolje poznajem Bibliju od pojedinih kršćana.
U Evanđelju po Luki navodi se niz događaja iz vremena Isusovog rođenja koji indirektno govore o približnom datumu njegovog rođenja. Luka o tome pripovijeda: „Dogodilo se da je u one dane izašla uredba od cara Augusta da bi se popisao sav svijet. To je bio prvi popis proveden kad je Kvirinje upravljao Sirijom. I svi su se išli upisati, svaki u svoj grad. Tada je i Josip, jer je bio iz doma i roda Davidova, izišao iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju, u Davidov grad koji se zove Betlehem, da se upiše s Marijom, svojom zaručenom ženom, koja je bila trudna. Dogodilo se, dok su oni bili ondje, da su se joj navršili dani da rodi. I rodila je svojega prvorođenog sina, te ga umotala u pelene i položila u jasle, jer za njih nije bilo mjesta u svratištu. A u tom istom kraju bili su pastiri, boravili su u polju i čuvali noćnu stražu nad svojim stadom. I gle, pristupio im je anđeo Gospodnji i slava ih je Gospodnja obasjala, te su se jako prestrašili. A anđeo im je rekao: “Ne bojte se, jer vam, evo, navješćujem dobru vijest o velikoj radosti koja će stići k svakom narodu; jer vam se danas u gradu Davidovu rodio Spasitelj, koji je Krist, Gospodin. A ovo vam je znak: naći ćete novorođenče umotano u pelene gdje leži u jaslama.” I odjednom se s anđelom pojavilo mnoštvo vojske nebeske hvaleći Boga i govoreći:“Slava Bogu na najvišoj visini, a na zemlji mir, među ljudima dobra volja!” I dogodilo se, čim su anđeli otišli od njih na nebo, da su pastiri rekli jedan drugomu: “Hajdemo sad do Betlehema i pogledajmo to što se dogodilo, događaj koji nam je Gospodin obznanio.” I došli su žureći se, te našli Marju i Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. A kad su to vidjeli, razglasili su unaokolo tu besjedu što im je bila izrečena o tom djetetu. I svi koji su to čuli, divili su se zbog onoga što su im govorili pastiri. A Marja je čuvala sve te riječi i promišljala o njima u srcu svome. Zatim su se pastiri vratili slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli, kako im je bilo rečeno.“ (Novi zavjet, Udruga Stablo života, Čakovec, 2010. god., Evanđelje po Luki, 2:1-2:20, str. 73-74.)
Da ne objašnjavam ovo, čak je i sam papa Benedikta XVI u knjizi Isus Nazarećanin: Priča o djetinjstvu u koji papa tvrdi kako je kršćanski kalendar zasnovan na pogrešnom proračunu.
Čestit Božić svima koji slave!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ako budemo slusali strance sve na kraju necemo imati nista i moze doci do toga da nam samo jednog dana zavrnu pipu i za plin.samo_lijevo je napisao/la:Logicno. Svakako ce EU zatvoriti sa ili bez nas (vlasti). Ne znam sta je tu smijesno, bolje je polako krenuti, nego da se mora preko noci otpustiti hiljade radnika.tuzlak1987 je napisao/la:Radio Sarajevo predlaze zatvaranje rudnika
Mi smo takva drzava da moramo imati rudnike, sad je problem sto onaj ugalj koji se uzima na crno zagadjuje vise nego onaj sto se moze uzeti u rudniku..
- samo_lijevo
- Kontakt:
Kao da cemo biti neki teret. Bas se brinu za drzavu velicine Berlina.Kawhi je napisao/la: Ja bih bio ozbiljno razocaran da nas ovakve prime. Doduse, vec su Hrvatsku i cijeli istocni blok preko reda.
Pa dobro, mi trenutnim gospodarima Evrope dodjeo samo kao jeftina radna snaga, koja ce raditi ono sto uzviseni Germani ne zele i roditi jos slicnih kmetova. Doduse, nas i ne vole toliko jer se druga generacija fino asimilira i obrazuje. Zato su bolji Bugari, Rumuni, Turci, Arapi i slicno. Nama po tom ulasku slijedi gora sudbina nego Hrvatskoj sto se tice iseljavanja.samo_lijevo je napisao/la:Kao da cemo biti neki teret. Bas se brinu za drzavu velicine Berlina.Kawhi je napisao/la: Ja bih bio ozbiljno razocaran da nas ovakve prime. Doduse, vec su Hrvatsku i cijeli istocni blok preko reda.
- samo_lijevo
- Kontakt:
A sta bi to zli stranci uradili? Ukinuli ugalj i ostavili da zivimo od ledine?tuzlak1987 je napisao/la:
Pa ako budemo slusali strance sve na kraju necemo imati nista i moze doci do toga da nam samo jednog dana zavrnu pipu i za plin.
Mi smo takva drzava da moramo imati rudnike, sad je problem sto onaj ugalj koji se uzima na crno zagadjuje vise nego onaj sto se moze uzeti u rudniku..
Znam da moramo, od kako je pokusaja od drzave uglavnom kasni po 50 godina u odnosu na ostatak kontinenta. Pobogu nama se tesko odreci nekih stvari, imamo mi nasu tradiciju koja nas kako vidino drzi u blagostanju.
Tako je recimo Ruhrgebiet "morao" imati rudnike, pa eto i dalje zive i to fino zive. Eno rudnici pod zastitom Unesca.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nesto sumnjam da nam EU zeli dobro i da nas voli. Pogasi sve sto pravimo da moramo uvoziti sve u konacnici tako dodje.samo_lijevo je napisao/la:A sta bi to zli stranci uradili? Ukinuli ugalj i ostavili da zivimo od ledine?tuzlak1987 je napisao/la:
Pa ako budemo slusali strance sve na kraju necemo imati nista i moze doci do toga da nam samo jednog dana zavrnu pipu i za plin.
Znam da moramo, od kako je pokusaja od drzave uglavnom kasni po 50 godina u odnosu na ostatak kontinenta. Pobogu nama se tesko odreci nekih stvari, imamo mi nasu tradiciju koja nas kako vidino drzi u blagostanju.
Tako je recimo Ruhrgebiet "morao" imati rudnike, pa eto i dalje zive i to fino zive. Eno rudnici pod zastitom Unesca.
Eto ako zelimo da smanjimo zagadjenje neka nasi pokrenu ovo za Euro standarde. To bi bila okej ideja i da izbacimo konacno stara vozila. Ali bas da bude zestok zakon i da nemamo na ulicama nista starije od 10 godina.
Pa neka vozi ko ima za taj luksuz. Ko nema neka se vozi busem na plin.
Ne moze ovo, ljudi voze jos uvijek golf 1 i 2

- samo_lijevo
- Kontakt:
Nista, sutra cim ustanes pokreni stranku, paradrzavu i pocni sa stvaranjem pretpostavki za bolje sutra. Nisu ni ti Germani toliko pametni. Pa ja, ima vas na izvoz da isto mislite, samo ne znam sta vise cekate.Kawhi je napisao/la: Pa dobro, mi trenutnim gospodarima Evrope dodjeo samo kao jeftina radna snaga, koja ce raditi ono sto uzviseni Germani ne zele i roditi jos slicnih kmetova. Doduse, nas i ne vole toliko jer se druga generacija fino asimilira i obrazuje. Zato su bolji Bugari, Rumuni, Turci, Arapi i slicno. Nama po tom ulasku slijedi gora sudbina nego Hrvatskoj sto se tice iseljavanja.
Valja doci na novi da uvozis radnu snagu. Dobro, sad je druga stvar sto to smeta mrziteljima svega sto nije u blizem komsiluku. Zato je i prica oko toga besmislena jer je korijen u mrznji prema drugom. Danas posao, sutra vjera, prekosutra oblacenje ...
Ne znaci da je nesto manje vrijedno ili da je ispod ponizenja raditi ako Germna ne zeli, prosto imaju i oni omladine koja bi radije da se bavi racunarima, ekonomijom a nece na zanat. Pricam ti price ala "pranje tudjih prdekana" i slicno mogu proci u Saffu, klixu, kod Fatmira itd.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Svi vole pare, dok je para svima je fino. E jbg. nije valjalo kad si imao vlastitu proizvodnju, ne valja kad imas otvoreno trziste, ne znam sta treba.tuzlak1987 je napisao/la:
Nesto sumnjam da nam EU zeli dobro i da nas voli. Pogasi sve sto pravimo da moramo uvoziti sve u konacnici tako dodje.
Eto ako zelimo da smanjimo zagadjenje neka nasi pokrenu ovo za Euro standarde. To bi bila okej ideja i da izbacimo konacno stara vozila. Ali bas da bude zestok zakon i da nemamo na ulicama nista starije od 10 godina.
Pa neka vozi ko ima za taj luksuz. Ko nema neka se vozi busem na plin.
Ne moze ovo, ljudi voze jos uvijek golf 1 i 2
Slazem se, samo kako bi ti namirio manjak novca?
A i to ce doci, ponovo, sa ili bez nas.
https://www.umwelt-plakette.de/de/home.html
evo neka Sarajevo bude prvi zeleni grad u BIH.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.