ne pobijam sekunde ovo sto pises, vezano za rezultatski imperativ. cak, sta vise, trenutno, nisam daleko sa takvim razmisljanjem i stavovima. i novac od evrope nam donosi znacaj postotak godisnjeg budzeta i ne smijem ni zamisliti gdje bi nas finansijski odveo, eventualni, neizlazak u evropu i ove godine.Monci je napisao/la:Nisu problem djeca, problem su naše aspiracije, a one su ove godine plasman u europska takmičenja prvenstveno, a možda i neki trofej ko zna. Bez Europe bi u velike probleme zapali ne želim niti da razmišljam o toj varijanti. U takvoj situaciji kada je rezultat imperativ, nema te uprave, niti trenera na svijetu koji će to graditi na igračima od 17-18 godina sa tri ili pet tekmi u seniorskoj konkurenciji. Svi žele provjerene i iskusne igrače u koje mogu vjerovati i na koje se mogu osloniti. To je sva priča, i ko je imalo svjestan toga, i prati sport uopšte mora prihvatiti tu situaciju kao realnost. Druge opcije u ovom momentu ne postoje...
Na žalost je tako, slažem se i ja sa Vama da djeca moraju biti u fokusu, imati prioritet, da se jedino na njima može zaraditi nešto i obezbjediti klubu zdravo i pozitivno poslovanje, ali u ovakvoj situaciji niko se neće osloniti na njih i ukazati im povjerenje. Bez obzira na to mi (mnogo puta ponavljam) u prvih 11 imamo dva igrača iz naše škole. Ima ih još tu oko prve ekipe, mada šansu na kapaljku dobijaju.
Bilo bi interesantno vidjeti situaciju da im Slavko da šansu u kupu, i da ispadnemo ne daj Bože, kakvi bi komentari bili...ili da zijanimo tekmu njihovom greškom, a tekma bitka za Europu...hajmo biti realni i prihvatiti momenat onakav kakav je.
Ja dozvoljavam i cijenim i drugačija mišljenja i stavove naravno, ali ovo je neko moje razmišljanje i mislim da je realno i da ima osnova...nikakvo insajdersko, plaćenićko, ili kako ga već pojedinci nazivaju...
pominjes memiju i neizmjerno mi je drago sto je pokazao da se na njega moze ozbiljno racunati i da cemo, vrlo vjerovatno, uzeti neku lovu za njega (ciframa se necu gadjati). medjutim, skoro da je bio na izlaznim vratima kluba (otpisan), pljuvan, omalovazavan, zavaljivan na neprirodnim pozijama, svrstavan medju najvece krivce za lose rezultate, ispred njega su stavljani ako ne losiji, onda u najmanju ruku igraci slicnih kvaliteta... to po meni nije u redu.