FIFA 17 Liga - SS.BA
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
- CROtorious
- Kontakt:
Re: FIFA 17 Liga - SS.BA
Londonski derbi ce biti odigran veceras poslje 19h.
Zadnja Klupa
Everyday it seems we're wasting away
Bez pobjednika u Londonu
Veliki derbi nije donio pobjednika: Arsenal - Tottenham 1:1

U derbi mecu 6. kola SS.ba lige odigrali su londonski rivali Arsenal i Tottenham, a na kraju na Emiratesu nije bilo pobjednika (1:1).
Dosta dobro prvo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja i jedan gol. Tottenham je nešto bolje ušao u meč i prijetili su na samom početku. Imali su dva dobra pokušaja, ali raspolozeni Cech oba puta sjajno brani pokusaje Kanea a zatim i Allija. Nakon toga Arsenal pokusava preko Girouda, brani Lloris, a potom iz kornera ponovo Giroud, ali ovaj put je stativa saveznik Pijetlova.
Nakon toga Tottenham ponovo krece sa napadima, i to ce se isplatiti u 41. minuti kada Delle Alli izlazi sam ispred Cecha i uspjeva matirati Arsenalovog golmana za zasluzenih 1:0, rezultat s kojim ce se otici na poluvrijeme.
U drugom poluvremenu nesto manje uzbudjenja, medjutim sasvim dovoljno da zadovolji fudbalske sladokusce. Arsenal krece nesto jace ali odbrana Tottenhama je bila na visokom nivou, najbolje sanse su imali ponovo danas neraspolozeni Giroud a malo zatim i Mesut Ozil koji pogadja stativu.
Poslije toga ponovo napada Tottenham, prvo Kane ne uspjeva matirati Cecha iz situacije 1 na 1, a zatim danas sjajni Alli pogadja stativu.
I kada su svi mislili da je kraj u 87. minuti Theo Wallcot se uspjeva osloboditi svog cuvara zatim nanizati jos dvojicu igraca u driblingu i poslati loptu u mrezu za veliko slavlje Topnika. Do kraja se rezultat nije mjenjao.
SS.ba liga 6. kolo :
Arsenal - Tottenham 1:1
Veliki derbi nije donio pobjednika: Arsenal - Tottenham 1:1

U derbi mecu 6. kola SS.ba lige odigrali su londonski rivali Arsenal i Tottenham, a na kraju na Emiratesu nije bilo pobjednika (1:1).
Dosta dobro prvo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja i jedan gol. Tottenham je nešto bolje ušao u meč i prijetili su na samom početku. Imali su dva dobra pokušaja, ali raspolozeni Cech oba puta sjajno brani pokusaje Kanea a zatim i Allija. Nakon toga Arsenal pokusava preko Girouda, brani Lloris, a potom iz kornera ponovo Giroud, ali ovaj put je stativa saveznik Pijetlova.
Nakon toga Tottenham ponovo krece sa napadima, i to ce se isplatiti u 41. minuti kada Delle Alli izlazi sam ispred Cecha i uspjeva matirati Arsenalovog golmana za zasluzenih 1:0, rezultat s kojim ce se otici na poluvrijeme.
U drugom poluvremenu nesto manje uzbudjenja, medjutim sasvim dovoljno da zadovolji fudbalske sladokusce. Arsenal krece nesto jace ali odbrana Tottenhama je bila na visokom nivou, najbolje sanse su imali ponovo danas neraspolozeni Giroud a malo zatim i Mesut Ozil koji pogadja stativu.
Poslije toga ponovo napada Tottenham, prvo Kane ne uspjeva matirati Cecha iz situacije 1 na 1, a zatim danas sjajni Alli pogadja stativu.
I kada su svi mislili da je kraj u 87. minuti Theo Wallcot se uspjeva osloboditi svog cuvara zatim nanizati jos dvojicu igraca u driblingu i poslati loptu u mrezu za veliko slavlje Topnika. Do kraja se rezultat nije mjenjao.
SS.ba liga 6. kolo :
Arsenal - Tottenham 1:1
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Odigrano i u Kataloniji. Uskoro opsirnije...
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
GOLIJADA NA CAMP NOU PRIPALA LIVERPOOLU
(FOTO+VIDEO)

Nakon što su slavili na Anfieldu protiv rivala Chelsea, Liverpool je otišao u Španiju sa velikom dozom optimizma. Ne možemo reći da je postojao ikakav optimizam u taboru Barcelone jer su su još uvijek bez bodova.
Gosti iz Engleske u utakmicu ulaze mnogo bolje. Najbolji igrač Liverpoola ove sezone, Coutinho je već u 5. minuti pokazao zašto mu je nadimak Mali Mađioničar. Nakon sjajnog prodora matira Ter Stegena koji je morao bolje intervenisati. 5. min. 0-1
U 11. minuti pokušava Sturridge koji je večeras ipak dobio šansu u prvih jedanaest ispred Firmina, no ovog puta siguran golman Blaugrane.Potom je i na drugoj strani zaprijetio bivši ljubimac Crvenih-Suarez, ali je stativa spasila Liverpool.
26. minut, 0-2. Večeras neuhvatljivi Mane prolazi po desnoj strani i oštrim centaršutem pronalazi Sturridgea koji ovog puta pogađa mrežu.
Nakon drugog gola Liverpoola, igra se bez šansi, a u 43. minuti Messi sjajno proigrava Suareza koji preciznim šutem postiže gol bivšem klubu. 1-2 je rezultat kojim se odlazi na odmor.
Menađer Liverpoola nije dozvolio da se njegovi igrači opuste. U drugo poluvrijeme energičnije ulaze Redsi i već u 51. minuti na semaforu stoji 1-3. Strijelac je ovog puta bio kapiten Henderson.
Redaju se zatim šanse na obje strane a na scenu u 67. minuti stupa trio Barcelone. Messi za Suareza koji na sjajan način proigrava Neymara, a ovaj preciznim šutem u donji desni ugao vraća Barci nadu da ipak mogu doći barem do boda. 2-3.
No, inicijativu preuzima Liverpool i to se isplatilo u 77. minuti. SuperMane impresivnim trkom dolazi do kaznenog prostora domaćih i matira danas očajnog Ter Stegena. 4-2
Imala je Barca do kraja još dvije prilike, ali je na mjestu bio Karius.
Konačni rezultat na Camp Nou, Barcelona 2,Liverpool 4.
STATISTIKA
VIDEO
(FOTO+VIDEO)

Nakon što su slavili na Anfieldu protiv rivala Chelsea, Liverpool je otišao u Španiju sa velikom dozom optimizma. Ne možemo reći da je postojao ikakav optimizam u taboru Barcelone jer su su još uvijek bez bodova.
Gosti iz Engleske u utakmicu ulaze mnogo bolje. Najbolji igrač Liverpoola ove sezone, Coutinho je već u 5. minuti pokazao zašto mu je nadimak Mali Mađioničar. Nakon sjajnog prodora matira Ter Stegena koji je morao bolje intervenisati. 5. min. 0-1
U 11. minuti pokušava Sturridge koji je večeras ipak dobio šansu u prvih jedanaest ispred Firmina, no ovog puta siguran golman Blaugrane.Potom je i na drugoj strani zaprijetio bivši ljubimac Crvenih-Suarez, ali je stativa spasila Liverpool.
26. minut, 0-2. Večeras neuhvatljivi Mane prolazi po desnoj strani i oštrim centaršutem pronalazi Sturridgea koji ovog puta pogađa mrežu.
Nakon drugog gola Liverpoola, igra se bez šansi, a u 43. minuti Messi sjajno proigrava Suareza koji preciznim šutem postiže gol bivšem klubu. 1-2 je rezultat kojim se odlazi na odmor.
Menađer Liverpoola nije dozvolio da se njegovi igrači opuste. U drugo poluvrijeme energičnije ulaze Redsi i već u 51. minuti na semaforu stoji 1-3. Strijelac je ovog puta bio kapiten Henderson.
Redaju se zatim šanse na obje strane a na scenu u 67. minuti stupa trio Barcelone. Messi za Suareza koji na sjajan način proigrava Neymara, a ovaj preciznim šutem u donji desni ugao vraća Barci nadu da ipak mogu doći barem do boda. 2-3.
No, inicijativu preuzima Liverpool i to se isplatilo u 77. minuti. SuperMane impresivnim trkom dolazi do kaznenog prostora domaćih i matira danas očajnog Ter Stegena. 4-2
Imala je Barca do kraja još dvije prilike, ali je na mjestu bio Karius.
Konačni rezultat na Camp Nou, Barcelona 2,Liverpool 4.
STATISTIKA
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
sta je jos ostalo da se odigra? ili je kompletirano kolo?
mramor ima 2 neodigrane utakmice iz 5. i 6. kola protiv chelsea i bayernairfo je napisao/la:sta je jos ostalo da se odigra? ili je kompletirano kolo?
Nema mramora.. ne znam sta je u pitanju ali ne javlja se. Tako da ostaje moja utakmica sa njim da se kasnije odigra.
-Utakmica koja je privukla najvise paznje u ovom kolu je bio derbi sjevernog Londona koji se igrao na Emiratima. Iako je u ovu utakmicu Arsenal usao kao blagi favorit zbog izvrsne forme, Spursi su pokazali da u derbiju nema favorita. Tottenham je za mnoge bio tvrd orah ove sezone, a nista drugacije nije bilo u Hollowayu. Cak su i gosti bili blize pobjedi, ali u posljednjim minutama utakmice Walcott donosi bod Arsenalu.
-Do podjele bodova je doslo i na Westfalenu gdje su popularni Milioneri prokockali dva gola prednosti, a nevjerovatan promasaj Weigla iz 72.minute nikako da izadje iz glave Borussa.
-Ove nerijesene ishode na sjajan nacin koristi Liverpool koji u Barceloni stize do punog plijena i tako popravlja svoju poziciju na tabeli.
-Utakmica izmedju Man Uniteda i Bayerna se jos uvijek nije odigrala.
Rezultati 6. kola
Tabela i lista strijelaca
-Nakon sto su uzeli bod lideru, Spursi na svom White Hart Laneu docekuju jos jednog londonskog rivala-Chelsea. Arsenal ce ponovo igrati pred svojom publikom i pokusati popraviti utisak iz prethodnog kola. Bice tesko jer im u goste dolazi uvijek neugodni Bayern. Sa dvije vezane pobjede Redsi putuju u Njemacku i nadaju se bodovima protiv Borussie, a derbi zacelja bi na OldTraffordu trebali odigrati Manchester United i Barcelona.
7. kolo
ps.
-Prvu iducu utakmicu koju Pozde bude igrao(da li protiv NKMramora ili protiv Crotoriusa),nece moci racunati na suspendovane igrace iz 5.kola:
--Mats Hummels (BAYERN)
--Javi Martinez (BAYERN)
Suspendovan je i jos Kurt Zouma(CHELSEA)
-Do podjele bodova je doslo i na Westfalenu gdje su popularni Milioneri prokockali dva gola prednosti, a nevjerovatan promasaj Weigla iz 72.minute nikako da izadje iz glave Borussa.
-Ove nerijesene ishode na sjajan nacin koristi Liverpool koji u Barceloni stize do punog plijena i tako popravlja svoju poziciju na tabeli.
-Utakmica izmedju Man Uniteda i Bayerna se jos uvijek nije odigrala.
Rezultati 6. kola
-Nakon sto su uzeli bod lideru, Spursi na svom White Hart Laneu docekuju jos jednog londonskog rivala-Chelsea. Arsenal ce ponovo igrati pred svojom publikom i pokusati popraviti utisak iz prethodnog kola. Bice tesko jer im u goste dolazi uvijek neugodni Bayern. Sa dvije vezane pobjede Redsi putuju u Njemacku i nadaju se bodovima protiv Borussie, a derbi zacelja bi na OldTraffordu trebali odigrati Manchester United i Barcelona.
7. kolo
ps.
-Prvu iducu utakmicu koju Pozde bude igrao(da li protiv NKMramora ili protiv Crotoriusa),nece moci racunati na suspendovane igrace iz 5.kola:
--Mats Hummels (BAYERN)
--Javi Martinez (BAYERN)
Suspendovan je i jos Kurt Zouma(CHELSEA)
Zadnja izmjena: mirgerr, dana/u 27 dec 2016, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Spamm
Spamm
Bravo @mirgerr 
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
I Zouma (Chelsea) je suspendovan u iducem kolu.mirgerr je napisao/la:ps.
--Mats Hummels (BAYERN)
--Javi Martinez (BAYERN)
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Hvala hvalairfo je napisao/la:Bravo @mirgerr
Uhhh dobro si. Nekako mi to promacene_znam_ko_sam je napisao/la:I Zouma (Chelsea) je suspendovan u iducem kolu.mirgerr je napisao/la:ps.
--Mats Hummels (BAYERN)
--Javi Martinez (BAYERN)
Hvala na napomeni
Spamm
Spamm
posto je nkmramor ocito nezainteresovan da nastavi ligu, treba bayernu i barceloni dodati po 3 boda i da normalno nastavimo 7.kolo. svakako je bio takav dogovor na pocetku sezone, da se pise rezultat 3:0 ukoliko neko danima ne bude tu
@mirgerr super kao i uvijek
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
A Chealseaju ?BigDaddy je napisao/la:posto je nkmramor ocito nezainteresovan da nastavi ligu, treba bayernu i barceloni dodati po 3 boda i da normalno nastavimo 7.kolo. svakako je bio takav dogovor na pocetku sezone, da se pise rezultat 3:0 ukoliko neko danima ne bude tu
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
moze i chelseaune_znam_ko_sam je napisao/la:A Chealseaju ?BigDaddy je napisao/la:posto je nkmramor ocito nezainteresovan da nastavi ligu, treba bayernu i barceloni dodati po 3 boda i da normalno nastavimo 7.kolo. svakako je bio takav dogovor na pocetku sezone, da se pise rezultat 3:0 ukoliko neko danima ne bude tu
- CROtorious
- Kontakt:
Javi kad budes mogao odigrat iduce kolo. Ja sam danas i sutra tu.Pozde je napisao/la:Nema mramora.. ne znam sta je u pitanju ali ne javlja se. Tako da ostaje moja utakmica sa njim da se kasnije odigra.
Zadnja Klupa
De se izjasni i ti.NKMramor je napisao/la:
Sta te ba ovo nema ?
Spamm
Spamm
Imam malo veći belaj od dvije zaostale utakmice. Vidjet' ćemo sutra na šta će izać'.mirgerr je napisao/la:De se izjasni i ti.NKMramor je napisao/la:
Sta te ba ovo nema ?
daj bolan rjesavaj te belaje. evo vec ima momaka raspituju se da preuzmu crvene djavoleNKMramor je napisao/la:Imam malo veći belaj od dvije zaostale utakmice. Vidjet' ćemo sutra na šta će izać'.mirgerr je napisao/la:De se izjasni i ti.NKMramor je napisao/la:
Sta te ba ovo nema ?![]()
nije mi svejedno protiv koga igram bez 2 defanzivca
ali ako je crotorius tu mozemo igrati
Zadnja izmjena: Pozde, dana/u 27 dec 2016, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
Mozes li sadaCROtorious je napisao/la:Javi kad budes mogao odigrat iduce kolo. Ja sam danas i sutra tu.Pozde je napisao/la:Nema mramora.. ne znam sta je u pitanju ali ne javlja se. Tako da ostaje moja utakmica sa njim da se kasnije odigra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.