Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Gorazde11
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la Gorazde11 » 12 jul 2008, 21:24

ĆIRO: S NAVIJAČIMA IDEMO U AFRIKU!

«Navijači su najvažniji! Ako se oni ne vrate na naše utakmice i ne uspijem regrutirati najbolje igrače ode i Ćiro iz Bosne», rekao je Miroslav Ćiro Blažević za SportSport.ba.
Blažević je istakao i kako ima formulu da pomiri sve u Bosni i Hercegovini, to jeste našem fudbalu.

«Izvršni odbor i čelnici Saveza od onog trenutka kada su me izabrali za selektora nemaju ništa sa reprezentacijom. Sine, kod mene nema «cile, mile». Ekipu ću ja voditi i sastavljati je, te učinit ćemo sve da kroz igre i rezultate pružimo zadovoljstvo navijačima. Oni su najvažniji ne samo kod nas, nego svugdje u svijetu. Ovom prigodom volio bi im reći da nas podrže, jer garantiram im da ako svi budemo zajedno možemo napraviti dobar rezultat. Jedni bez drugih ne možemo, mali smo i nejaki. Ako budemo ujedinjeni samljet ćemo sve, pa i Španjolce», u svom stilu govorio je Ćiro za naš online magazin, istakavši:

«Dakle, navijači trebaju ovoj zemlji, reprezentaciji. Ćiro nije bitan. I nisam, i nitko na ovom svijetu nije bitan kao jedinka. Samo zajedno možemo napraviti bolje dane u nogometu BiH, ali i ambijent u cijeloj državi. Kada sam rekao da Izvršni odbor nema ništa sa timom, nisam se šalio. Oni će imati posla samo sa mnom, jer ću im odgovarati za rezultate, a za uzvrat će nam morati osigurati sve uvjete za dobre pripreme pred utakmice, ali i sve ono što treba da imaju velike reprezentacije. Bit ćemo veliki, to ćete vidjeti!»
«Meni su navijači najvažniji, jer bez njih smo ništa, a BiH će kao nogometna reprezentacija tavoriti na dnu. Oni su naša snaga i prijeko su potrebni reprezentaciji. 'Ajmo se usredotočiti da napravimo svi nešto za ovu zemlju, a «glavešine» staviti u drugi plan. Ma, nisu oni nogomet, nogomet su igrači i navijači. Neće nam smjeti prići, mi ćemo biti tim. Sa navičima idemo u Afriku. I u slučaju da kojim slučajem ne ispunim ovo obećanje, idem odmah sam, ne treba me nitko tjerati...», istakao je Blažević za SportSport.ba, koji prema svim javnim i transparentnim anketama ima preko 70 posto podrške u radu na klupi BiH

mario wien
Kontakt:

Post Postao/la mario wien » 12 jul 2008, 23:01

ljudi ja sam novi na forumu i vjerovatno ce neke isprovocirati ovo sto napisem ali zato imamo forum,da svako kaze ono sto misli.
prvo ti nedodirljivi BHF,ja ih cijenim kao neku navijacku skupinu ali odakle njima pravo da drugima sole pamet,neka svako misli svojom glavom,svako moze sam odluciti hoce li otici na tekmu ili ne,hoce li podrzati svoju repku ili ne.eto ja sam vatreni navijac hrvatske i sto god da se desi uvijek kad mogu otici cu na stadion i dati im podrsku.e sad je pitanje jesu li usanovic,dominikovic i ostali vrijedni toga da radi njih ne podrzite spahica,papca,misimovica i ostale.
a silne legende bh nogometa tipa hadzibegic,halilhodzic su puno tog uradile za boljitak u bih??kad ste ih zadnji put vidjeliu sarajevu,zenici ili mostaru?a najlakse je sa sigurne udaljenosti dijeliti savjete i raju navoditi na neke bojkote kao sto to rade bhf.
dalje vjerujete vi stvarno u price da je netko tjerao corluku,bulu,petrica,klasnica,bubala i sve ostale da igraju za hrv a ne za neku drugu reprezentaciju?i uostalom po cemu je onda hrgovic bosanac?
svatko ima pravo da bira za koga ce igrati ili navijati.meni je hrvatska broj jedan a poslije njei moja bosna(ili do nje).sad vjerujem da ce biti svakakvih reakcija ali nema veze.
lijep pozdrav svima

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 12 jul 2008, 23:22

Pozdrav i za tebe.
AMAR OSIM!!!

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 13 jul 2008, 14:22

Ćiro, treba li ti pljuvanje po Baščaršiji
Piše: Tomislav Židak
Miroslav Ćiro Blažević u 73. godini prihvatio je poziciju izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Je li to bio dobar potez?

Kada bi netko uz moje ime napisao: “Bolje biti 35. u svijetu, nego prvi u svemiru s Ćirom”, a da mi je prezime Blažević, ne da bih odustao, nego više nikad ne bih kročio u Bosnu! Makar to bila zemlja mojih predaka, djedovina, prva domovina...

Ćiro Blažević je u 73. godini dopustio da mu se ruga i da ga ismijava cijeli Balkan, sva tri naroda, tri vjere i čine to na dva pisma, latinici i ćirilici! Jedan nogometni trener, koji je 1982. godine vratio dostojanstvo jednom podcijenjenom hrvatskom klubu, koji je 72 puta vodio hrvatsku reprezentaciju, u svijetu je cijenjen kao prvoklasni nogometni stručnjak (i najugledniji njemački list FAZ je objavio vijest da je Blažević preuzeo Bosnu), postao je rob vlastite taštine. “Reci onome tko je napisao da ne mogu dobiti posla, da ga jeb.. u njegovu ministransku glavu”...”, tako je reagirao na jedan napis u nama dragom listu, jer, “trener koji je bio treći na svijetu, nikad neće ostati bez posla”. Koliko sujete u jednoj jedinoj rečenici!

Ćiro, bit ću iskren i otvoreno ću vam reći, nitko vam se više ne veseli! Gurali su vas u Rijeku, Ježić je rekao - ne! Pitalo se Zvonka Zubaka - hoćete li nakon Kranjčara angažirati Blaževića - odabrao je Ljupka Petrovića! Zdravko Mamić ga nije htio u Dinamu, makar bi njegov obožavatelj Milan Bandić bio najsretniji da je u Maksimiru, gdje je utisnuo i najdublji pečat.

Mržnja i simpatije

Sad su i bosanski, “zaboravljeni asovi” podigli stisnutu šaku protiv Ćire. Pa ako mu je već Fuad Muzurović bizantinski prijetvorno “zaželio sve najbolje”, Halilhodžić, Hadžibegić i Baždarević vide na njegovoj glavi “ustašku kapu” i tretiraju ga kao hrvatskog nacionalista i crnog vraga. Šejtan Ćiro. “Pljuska je to Ćiri, a ne BiH”, kažu i najratoborniji navijači “Fanaticosi”, koji su najavili nerede i incidente, ma gdje BiH igrala. A priprema se i igrački bojkot, Elvir Rahimić (CSKA, Moskva) kaže: “Ne znam hoću li se odazvati!”

Ćiro Blažević je romantičar, koji misli da njegova karizma može sve sukobljene strane ujediniti pod istom zastavom. A takva zastava u BiH ne postoji. Postoji samo mržnja i simpatije, Ćiro odlazi u zemlju najprimitivnijih običaja i “najmodernijeg verbalnog oružja”. Zar mu u 73. godini treba takav izazov?

Mesud Bašić iz Sarajeva jedini je glasovao protiv Ćire Blaževića na sjednici Izvršnog odbora NS BiH. I taj iskreni i neprijetvorni glas je trebao sve objasniti Ćiri! Jer, Mesud Bašić je jedinica za raspoloženje Bosne prema Ćiri, a ne činovnici iz Nogometnog saveza, koji ga lažu, varaju i prostiru mu crveni tepih. I novine mu neće “oprostiti poraz protiv Španjolske”, makar je Španjolska europski prvak i trenutno joj se ne može suprotstaviti niti jedna europska nogometna sila. Naročito ne Bosna!

“Ljubav i zloba”, to je ono što će začiniti zadnje godine Ćire Blaževića. “Ljubav” kojom su ga ispratili hrvatski mediji u emigraciju sadržavala je samo jedno pitanje - tko će to platiti? I odmah se iz naftalina izvuklo Milana Bandića, koji će Ćirin angažman u Sarajevu riješiti “novcem poreznih obveznika”. Siroti mediji ne znaju da se to danas u svijetu rješava elegantnije. Lothar Matthaus je bio izbornikom Mađarske, a da to mađarski nogometni savez nije koštalo ni - filira. Sve je platio sponzor, u Matthausovom slučaju “Audi”, a vjerojatno će se naći i neki bosanski poduzetnik, koji plaća porez u Hrvatskoj, da plati angažman Ćire Blaževića!

Četvrta Ćirina emigracija

Na iznimno ružan i pravi “hrvatski” način ispratili smo “trenera svih trenera”, čovjeka koji je imao nadimak “Mister bijeli šal”, koji je stvorio kult hrvatske nogometne reprezentacije. Osnovno pitanje je bilo - “‘ko bu sve to platil?”

Na ovim meridijanima još uvijek nije važna sposobnost, već - podobnost! I zato savjetujem Ćiri Blaževiću, dok još nije potpisao ugovor s Bosnom, “otkaži let za Sarajevo”! Ako već želi umrijeti na klupi, neka umre u NK Maksimiru, NK Lučkom, NK ZET-u, to je još uvijek dostojnija smrt trenera svih trenera nego u svojoj četvrtoj emigraciji brisati pljuvačke s lica, kojima će ga dočekati raja na Baščaršiji! Ili jednostavno sjediti s bakicama u “Ban caffeu” na Jelačić placu i sjećati se dobrih starih vremena...

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 14 jul 2008, 00:02

Svaka cast za ovo gore napisano!!!

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 14 jul 2008, 15:34

Ivica Osim: Blaževićevo angažovanje za selektora je dobar potez

Nakon uobičajenih pitanja i želja za brzim i potpunim ozdravljenjem, jednostavno, nezaobilazno pitanje i željeni komentar bio je onaj o preuzimanju kormila reprezentacije BiH, o imenovanju za izbornika ove nogometne vrste, Miroslava Ćire Blaževića.
- Da, gledao sam, posredstvom TV ekrana, njegov pristupne besjede, razgovore. Ćiro se u takvim uvjetima osjeća kao riba u vodi, iskusni nogometni vuk nije naivan, sigurno nije napamet i preko noći prelomio ateriranje u nezahvalnu izborničku funkciju.

Čelnici NS BiH napravili su dobar potez angažiranjem Blaževića?
- Čujte, rezultati su mjerilo, na kraju jedina relevantna ocjena za rad i učinak trenera. No, u ovom trenutku, imajući u vidu kompletnu situaciju koja je, kako vidim, prilično turbulentna, to je svakako dobar potez.

Ima li ....komentara, pa i negativnih nakon njegove inauguracije?
- Pa, reakcije su, pogotovo prve, uvijek takve, treba ipak malo sačekati za prve ocjene. Već njegove prve riječi, kako će se njemu odazvati svi igrači, da neće biti kod njega otkaza, da se njemu ne bi mogla dogoditi pogreške njegovog prethodnika, Mehe Kodre, da mu IO NS BiH određuje protivnika i termine bez njegove suglasnosti, govore da Ćiro ima viziju. O njegovom načinu i visokim mogućnostima motiviranja igrača, ne treba trošiti riječi.

Je li vas, osobno, iznenadio dolazak Ćire na kormilo BiH reprezentacije?
- Ne, nema mene što iznenaditi, ja to ipak gledam najviše iz stručnog kuta. Angažiranje kvalitetnog stručnjaka može biti tek ugodno iznenađenje. Uostalom, ne ulazim u ostale, eventualne, razlog, izvanogometne, njegovog angažiranja. Blažević ima iza sebe rezultate koji sve govore o njemu kao stručnjaku. Sada neki kažu: imao je sjajnu momčad u Francuskoj, bilo mu je lako. Kao da mu je netko tu momčad poklonio, istresao. U nas, u BiH, ipak stalno govore, imamo sjajnih igrača, nemamo momčad, ja to baš i ne vidim. Ne možete imati vrhunske igre, a da nemate i dobru momčad. Možda baš Ćiro ispravi tu dosadašnju nelogičnost BiH reprezentativnog nogometa. No, u svakom slučaju, vrijeme je najbolji sudac, uskoro će mnogo toga biti jasnije.

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 15 jul 2008, 11:58

Ciro & Sasa Vugdalic - intervju na OBN
(Kompletan intervju u dva dijela)

Ćiro: kad budete gledali našu reprezentaciju vidjećete 11 lavova, lavova :))
Saša: reprezentativci lavovi, a tebe doveo Tigar hahhahahahah

Ćiro: bolje ceta miseva sa lavom na celu nego ceta lavova sa misem

Ćiro: 'Hodaš me već po četiri studija' LOLLOL
'Bio sam u puno studija ali ovaj je najbolji'LOL

:mrgreen: :D
Zadnja izmjena: Gorazde11, dana/u 25 dec 2008, 14:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 15 jul 2008, 13:18

ali kad rece ma **** cemo mi njima mater koja legenda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 15 jul 2008, 13:52

Ma Ciro je ****, jos ako odvede Bosnu na SP bice **** ;)
:D
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 16 jul 2008, 11:29

BIO BIH I SELEKTOR RS!
slika
Bila bi mi čast da jednog dana vodim fudbalsku reprezentaciju Republike Srpske. Znam ja dobro ko je Borče Sredojević i mislim da ćemo se dobro slagati

Godi mi podrška iz Republike Srpske i bila bi mi bila čast da jednog dana vodim njenu fudbalsku reprezentaciju! Ovo je u intervjuu za Press RS rekao novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, i dodao je da mu je zadovoljstvo što će moći da se osloni na selektora RS Borčeta Sredojevića.

- Ja sam čovek koji voli sve ljude i srećan sam kad mene vole. U svakom slučaju, nadam se dobroj saradnji s ljudima iz reprezentacije Republike Srpske - jasan je novi selektor BiH.

Popularni Ćiro na mestu selektora BiH zamenio je Mehu Kodru, a za njegov izbor glasalo je 14 od 15 članova Izvršnog odbora FS BiH, uz jednog suzdržanog. U burnoj trenerskoj karijeri vodio je reprezentacije Švajcarske, Hrvatske i Irana, kao i brojne klubove u bivšoj Jugoslaviji i Evropi. Najveći uspeh ostvario je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, kad je sa Hrvatskom osvojio treće mesto.

Još se ne snalazi u novoj ulozi, sabira utiske i priprema se za veliki posao koji ga očekuje u Sarajevu. Za koji dan, kako kaže, stiže u BiH.

- Nisam se još uvek snašao, moram da priznam. Snalazim se, ali pomalo. Kad sunce zalazi, Ćiro se snalazi...
VISE NA: http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=51
- " $...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 16 jul 2008, 11:50

o bannon,

Mogao bi prestati provocirati. Koji je tvoj cilj? Izazivanje ljudi i vrijeđanje , ne kontam te.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2008, 13:02

mah, nije ovo provokacija, Ćiro voli da priča, i voli da motiviše sve, a mislim da mu je ovo dobar potez jer hoče da pridobije i pažnju iz drugog entiteta... Iako mu nije potrebna kada tamo 10% ljudi navija za BIH a drugih 90% samo navija za nas kada igramo protiv Turske...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 16 jul 2008, 13:43

Mister No je napisao/la:o bannon,

Mogao bi prestati provocirati. Koji je tvoj cilj? Izazivanje ljudi i vrijeđanje , ne kontam te.
e svasta
- " $...

skoYa
Kontakt:

Post Postao/la skoYa » 16 jul 2008, 20:49

obannon je napisao/la:BIO BIH I SELEKTOR RS!
slika
Bila bi mi čast da jednog dana vodim fudbalsku reprezentaciju Republike Srpske. Znam ja dobro ko je Borče Sredojević i mislim da ćemo se dobro slagati

Godi mi podrška iz Republike Srpske i bila bi mi bila čast da jednog dana vodim njenu fudbalsku reprezentaciju! Ovo je u intervjuu za Press RS rekao novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, i dodao je da mu je zadovoljstvo što će moći da se osloni na selektora RS Borčeta Sredojevića.

- Ja sam čovek koji voli sve ljude i srećan sam kad mene vole. U svakom slučaju, nadam se dobroj saradnji s ljudima iz reprezentacije Republike Srpske - jasan je novi selektor BiH.

Popularni Ćiro na mestu selektora BiH zamenio je Mehu Kodru, a za njegov izbor glasalo je 14 od 15 članova Izvršnog odbora FS BiH, uz jednog suzdržanog. U burnoj trenerskoj karijeri vodio je reprezentacije Švajcarske, Hrvatske i Irana, kao i brojne klubove u bivšoj Jugoslaviji i Evropi. Najveći uspeh ostvario je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, kad je sa Hrvatskom osvojio treće mesto.

Još se ne snalazi u novoj ulozi, sabira utiske i priprema se za veliki posao koji ga očekuje u Sarajevu. Za koji dan, kako kaže, stiže u BiH.

- Nisam se još uvek snašao, moram da priznam. Snalazim se, ali pomalo. Kad sunce zalazi, Ćiro se snalazi...
VISE NA: http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=51
eeee koji je ovo politicar i lopina :mrgreen: al j... mu majku zna sta radi... izgleda da se nije salio kad je reko da ce ujedinit fudbal i sve ljude u BiH! volio bih da tako bude al' to je prosto nemoguce

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 16 jul 2008, 21:04

Evo ovi iz tog Pressa prema cirinim rijecima izmislili da je to izjavio.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2008, 22:26

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-5024.htm

Evo pročitajte ovo, Press RS laže.. i nebi me čudilo...krivo im :lol: :lol:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 jul 2008, 22:42

GunnerS je napisao/la:http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-5024.htm

ovo oslikava svu nemoc medija i vlasti RS da postanu medunarodni faktor :o
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

High

Post Postao/la High » 16 jul 2008, 23:33

bistrikboy je napisao/la:

Nemoj odma politiku
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bosnia1
Kontakt:

Post Postao/la bosnia1 » 17 jul 2008, 03:08

MoDern je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:

Nemoj odma politiku
A kako to ti onda nazivas to sto je RS pokusala da uradi ako nije politika,nije covjek ni potpisao ugovor a vec lazu i podmecu i potpaljuju.To im je zadnje sto im je preostalo ,sve u nadi ne bi li ih ko mozda i ozbiljno shvatio
Navijam za Zelju i za svaki tim koji igra protiv Pitara

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 17 jul 2008, 07:44

Nije Press RS, nrgo samo Press ili njihovo internet izdanje "Press online". To su srbijanske novine. Domena .rs je nova domena Srbije jer ona .yu vise ne vrijedi (nema vise yuge ni u kakvom obliku, osim u knjigama).
Da ne mislite da su to neke novine iz RS-a.. tekst je samo objavljen u rubrici "Republika Srpska".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.