Mislim da struka Bayerna ne može da spava koliko su zabrinuti za Elf. Weigl, Kimmich i Dahoud su budućnost Elfa na DM/CM pozicijama.coelho41 je napisao/la:Jedini problem je što se Elf, tj njemačka reprezentacija neće složit sa navijačima Bayerna
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Može, možeeffe_sa je napisao/la:Što se tiče ankete, nemam šta glasat, kada se na to ne može odgovoriti. Obojicu je teško zamjeniti.
 Najlakše je bilo staviti i treću opciju i većina bi za nju glasala. Ovako vidimo za kojom vedetom ćemo više žaliti.
  Najlakše je bilo staviti i treću opciju i većina bi za nju glasala. Ovako vidimo za kojom vedetom ćemo više žaliti.   
 Robi mi je drag kao igrač i biće upamćen po velikim stvarima, ali glas sam dao drugom.[/quote]
Ma kontam ja to. Samo što stvarno nema kriterija (bar ne kod mene) gdje bi jednom dao prednost nad drugim i zato u ovom slučaju ne mogu glasati. Da je čak bilo pitanje ko je bio bitniji u prošlosti za Bayern: Schweini ili Lahm, mogao bi prije odgovorit...

Dosta bi se tu moglo diskutovati šta Elf-u, a šta Bayernu po pitanju Kimmicha odgovara, samo eto hajmo reći da Bayernu nije mrsko kada Kimmich igra beka u Elf-u, jer na toj poziciji ima izgledne šanse da se ustali (donekle se već ustalio), pa onda time odmah više i Bayernovih igrača igra u prvoj postavi Elf-a. Isto tako ako igra u Bayernu na beku, opet se našoj to upravi sviđa, jer više Nijemaca igra u prvoj postavi. To je to otprilike, iako to ne mora biti presudno. Igrač naravno treba prije svega da igra tamo gdje je najbolji, a s druge strane protiv igrača univerzalaca nemam ništa protiv. Naprotiv, super je kada igrača možeš upotrijebiti na 2, da ne kažem i 3 pozicije. Jedan od najvećih univerzalaca u Bayernu je bio Salihamidžić. Bilo je onih zvijezda i nosilaca igre poput Effenberga, Scholla, Elbera, ali ovakvi univerzalci odrade jako bitan dio.coelho41 je napisao/la:Jedini problem je što se Elf, tj njemačka reprezentacija neće složit sa navijačima Bayerna, mislim da bi čelnici iz DFB-a bili zadovoljni kada bi Kimmich bio novi nacionalni bek, nažalost ima potencijala za više, tako da i ja sam više da mijenja Alonsa, nego Lahma, jer kad mijenja Lahma, on zapravo ne mijenja Lahma, nego on igra beka, a Lahm kao kapiten mora igrati i onda igra u sredini i tu gubimo dosta. Bayern se može snaći za beka, ali njemačka repka i ne baš tako lako. Bekovi i napadači su im deficit.
Kimmich je pored univerzalnosti, dosta dobro i tehnički potkovan.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
						FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne slažem se sa @sljivom kada je kazao da Bayernovu struku ne zanima baš Elf. Smatram da je bitna jedna vrsta simbioze i suživota između reprezentacije i Bayerna. Ponos i dika je da preko 50% startnih igrača reprezentacije koja je osvojila SP bude iz Bayerna. Bayern je uvijek bio glavni motor njemačke reprezentacije i ja stvarno nemam ništa protiv toga, naravno glavni igrači odmaraju kad su prijateljske utakmice, nekad se malo lažira povreda, ali inače sve ok.
E jedino za što nisam, pošto je ipak 21. vijek i fudbal je evoluirao, a to je ovo da se jedan igrač u jednoj ekipi forsira na više pozicija, ja mislim da smo Alabu izgubili negdje između štopera i beka, Lahma smo zamalo izgubili između beka i veznog reda, srećom on je jako inteligentan fudbaler i nema problem s tim u glavi, tako da bi Kimmich mogao zapasti u jednoj ekipi i jednoj taktici negdje između dvije pozicije, igra zadnjeg veznog, a ponaša se kao bek ili obrnuto. A mislim da mu to ne bi bio problem kada bi mu u Bayernu samo pozicija bila zadnjeg veznog, a u Njemačkoj samo desni bek, na taj način se može njegova univerzalnost iskoristit bez da se izgubi u taktikama silnim, jer realno Bayern i Njemačka su nebo i zemlja.

U toj bitci za Kimmicha, samim ovime što sam gore pisao oko toga da Bayern daje najveći broj igrača u Njemačku, onda valjda Bayern ima pravo da lobira, preko zvučnih imena iz uprave(Rummenigge, Hoenes), na to gdje bi voljeli da Kimmich igra ili da se nađe kompromis, Kimmich je potencijal i ima kvaliteta da kod nas igra zadnjeg veznog, a u Elfu da igra beka, drugačija je taktika, jednostavno razdvoji sebi te dvije ekipe u glavi i nema problema.effe_sa je napisao/la:Dosta bi se tu moglo diskutovati šta Elf-u, a šta Bayernu po pitanju Kimmicha odgovara, samo eto hajmo reći da Bayernu nije mrsko kada Kimmich igra beka u Elf-u, jer na toj poziciji ima izgledne šanse da se ustali (donekle se već ustalio), pa onda time odmah više i Bayernovih igrača igra u prvoj postavi Elf-a. Isto tako ako igra u Bayernu na beku, opet se našoj to upravi sviđa, jer više Nijemaca igra u prvoj postavi. To je to otprilike, iako to ne mora biti presudno. Igrač naravno treba prije svega da igra tamo gdje je najbolji, a s druge strane protiv igrača univerzalaca nemam ništa protiv. Naprotiv, super je kada igrača možeš upotrijebiti na 2, da ne kažem i 3 pozicije. Jedan od najvećih univerzalaca u Bayernu je bio Salihamidžić. Bilo je onih zvijezda i nosilaca igre poput Effenberga, Scholla, Elbera, ali ovakvi univerzalci odrade jako bitan dio.
Kimmich je pored univerzalnosti, dosta dobro i tehnički potkovan.
E jedino za što nisam, pošto je ipak 21. vijek i fudbal je evoluirao, a to je ovo da se jedan igrač u jednoj ekipi forsira na više pozicija, ja mislim da smo Alabu izgubili negdje između štopera i beka, Lahma smo zamalo izgubili između beka i veznog reda, srećom on je jako inteligentan fudbaler i nema problem s tim u glavi, tako da bi Kimmich mogao zapasti u jednoj ekipi i jednoj taktici negdje između dvije pozicije, igra zadnjeg veznog, a ponaša se kao bek ili obrnuto. A mislim da mu to ne bi bio problem kada bi mu u Bayernu samo pozicija bila zadnjeg veznog, a u Njemačkoj samo desni bek, na taj način se može njegova univerzalnost iskoristit bez da se izgubi u taktikama silnim, jer realno Bayern i Njemačka su nebo i zemlja.
Hoću reći boli našu upravu ona stvar šta će on igrati u Elfu; ukoliko se razvije i bude stepena reprezentativca onda će igrati tamo za koju se poziciju i razvio, a ako ne onda svakako nema koristi ni klub ni repka. Svako guranje Kimmicha na beka, bilo u Bayernu ili Elfu, po meni je beskorisno protraćivanje talenta koji taj momak posjeduje. Ne znam šta Bayern misli sa Kimmichom, ali ako misli još i razvijati igrače po pozicijama za Elf onda je to ludilo i budalaština da nema veće. Kimmich će igrati šta uprava i struka procijene da je najbolje, kako za njega tako i za klub.

- 
				schickeria
- Kontakt:
Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum   )
 )

)
 )Re: FC Bayern München
Krivo mu sto na ss.ba kritikujemo Alonsa punoschickeria je napisao/la:Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum)

" moj Isak i bla bla  pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj  dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
sta ti mislis ko citaharden je napisao/la:Krivo mu sto na ss.ba kritikujemo Alonsa punoschickeria je napisao/la:Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum)

moro sam reagovati
 moro sam reagovati 
nego decki zainteresovani smo za stefana de vrija iz lacia a glavni rival u njegovom dovodjenju je mrtva vjestacka tvorevina jevresko ruska petrol plastika zvana celski
+ zainteresovani smo da dovodenje izonija zvanog iska iz reala i jos nekog belgijanca veznjaka
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
						When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Bice pravo pojacanje za Minhenske bolnicenego decki zainteresovani smo za stefana de vrija iz lacia a glavni rival u njegovom dovodjenju je mrtva vjestacka tvorevina jevresko ruska petrol plastika zvana celski
+ zainteresovani smo da dovodenje izonija zvanog iska iz reala i jos nekog belgijanca veznjaka
 momak tanji od papira.
 momak tanji od papira.I Sule nije nista bolji po tom pitanju cesto je povrijedjen.Ja sam ipak za neku africku sirovinu tipa Koulibaly jos od Sammy Kuffoura nismo imali teskasa koji bije sve redom u odbrani.
Prošla su vremena harlovina koje pasom ne znaju otvorit igru, sad se samo intelektualci traže. 

- 
				schickeria
- Kontakt:
Ne treba nam stoper ,sa suleom imamo 4cetvoricu.
Najtanji smo na poziciji lewieve zamjene ,i u buducnosti trebamo traziti beka,zadnjeg veznog,i zamjene za robberia.Jedna je gnabry ,a druga se trazi

Najtanji smo na poziciji lewieve zamjene ,i u buducnosti trebamo traziti beka,zadnjeg veznog,i zamjene za robberia.Jedna je gnabry ,a druga se trazi
- 
				schickeria
- Kontakt:
Gnabry od ljeta ima klauzulu od 8 miliona

Bayern izgleda ulazi u borbu za Coutinha. Prije nekoliko mjeseci sam pisao da bi to bilo idealno pojacanje.
Pored Bayerna ce vjerovatno samo Barcelona i PSG biti konkurencija. 100% sam ubijedjen da ce Liverpool iskljuciti bilo kakav transfer unutar lige.
Coutinho je madjionicar sa loptom u nogama kakvog svaka.ekipa moze samo pozeliti.

Pored Bayerna ce vjerovatno samo Barcelona i PSG biti konkurencija. 100% sam ubijedjen da ce Liverpool iskljuciti bilo kakav transfer unutar lige.
Coutinho je madjionicar sa loptom u nogama kakvog svaka.ekipa moze samo pozeliti.
Stern des Südens
						- 
				schickeria
- Kontakt:
Nece doci sigurno,previse je to novca za nasu upravu

Prestanimo se nadati, nikad nećemo mečirati ponude PSG-a, Citija, Reala ili Barse. Što je i dobro i što ne trebamo raditi. Mi se vodimo drugačijom politikom. Nema kupovina 60+ miliona već se ide na varijante do 40mil koji su talenti i koji zadovoljavaju većinu kriterija stila, sistema i filozofije koju Bayern drži. 
Mora se čestitati upravi na poslu koji radi u zadnjih pet godina. Dovode se mlađi momci da, uz ove starije, nauče i budu okosnica Bayerna i uz našu platežnu moć možemo ih držati dugo. Sule, Kimmich, Sanches, Coman. Talenti na raznim pozicijama. Očekujem nekad neki transfer još jednog krila, beka i napadača. Naravno mora se pratiti i tržište golmana jer vjerujem da za 2-3 godine ide kupovina i tog talenta. Pogledajmo samo sa strane naš roster (20 igrača) i vidjet ćemo kako je dobar posao napravljen. Jedini fail je Gotze, jbg, precijenili smo ga.

Mora se čestitati upravi na poslu koji radi u zadnjih pet godina. Dovode se mlađi momci da, uz ove starije, nauče i budu okosnica Bayerna i uz našu platežnu moć možemo ih držati dugo. Sule, Kimmich, Sanches, Coman. Talenti na raznim pozicijama. Očekujem nekad neki transfer još jednog krila, beka i napadača. Naravno mora se pratiti i tržište golmana jer vjerujem da za 2-3 godine ide kupovina i tog talenta. Pogledajmo samo sa strane naš roster (20 igrača) i vidjet ćemo kako je dobar posao napravljen. Jedini fail je Gotze, jbg, precijenili smo ga.
A ko zna, mozda je i njega Pep utusio, mozda bi proigrao pod Carlom...
Ali to nazalost nikad necemo saznati

Ali to nazalost nikad necemo saznati
Mia San Mia
Što je ironija njega je Carlo i prodao.

Happy Neuer  

" moj Isak i bla bla  pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj  dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
						- anelbavarac
- Kontakt:
Prvi Carlov pomocnik Clement, preuzeo Swansea.
Morace Ancelotti naci njegovu zamjenu.

Morace Ancelotti naci njegovu zamjenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.