Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chinaglia
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Chinaglia » 31 dec 2016, 13:47

stvarno mi ide na k ova prica kako je Juka iritantan momak, da ga saigraci ne vole, ne znam odakle vam uopste takve tvrdnje, a pogotovo ne znam kako znate da je on iritantan, ufuran, sta vec

mozda su banalni primjeri, al ja vidim Juku koji se druzi s malom djecom, koji ne pati od miliona, nego rado dolazi u svoju drzavu, ode momak u dzamiju, donira novac, zelim reci da je ostao na zemlji, dijete iz naroda

ako on ima manjak komunikacije sa saigracima (uopste ne tvrdim da je tako), mozda je to jer se momak iz nekog razloga nije zblizio s njima (a ne nuzno da je ufuran, debil i slicno, pa ga ne vole)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 dec 2016, 14:15

Chinaglia je napisao/la:stvarno mi ide na k ova prica kako je Juka iritantan momak, da ga saigraci ne vole, ne znam odakle vam uopste takve tvrdnje, a pogotovo ne znam kako znate da je on iritantan, ufuran, sta vec

mozda su banalni primjeri, al ja vidim Juku koji se druzi s malom djecom, koji ne pati od miliona, nego rado dolazi u svoju drzavu, ode momak u dzamiju, donira novac, zelim reci da je ostao na zemlji, dijete iz naroda

ako on ima manjak komunikacije sa saigracima (uopste ne tvrdim da je tako), mozda je to jer se momak iz nekog razloga nije zblizio s njima (a ne nuzno da je ufuran, debil i slicno, pa ga ne vole)
Ja znam Juku i prije nego je otisao u Sloveniju, a i poslije kada je u BiH povremeno dolazio i kada je od Trnovcevica samo LBJ patike i loptu imao. Nekoliko puta smo igrali basketa, ili onako bezveze sutirali na kos samo on i ja, ili je bilo vise momaka. Meni licno ono jaukanje, one grimase na licu, ono ljuljanje po terenu djeluje iritantno i upucuje na tu ufuranost. Bespotrebne izjave i guranje nosa gdje mu nije mjesto, takodjer. Par nekakvih incidenata, posebno onaj u Mejdanu kada je otisao da se obracuna sa navijacem koji mu je psovao nesto, isto tako mu uopste ne prilici. To da se osjeca odbaceno, i on sam je priznao u ovom zadnjem intervjuu. Par puta sam ga na nekim klipovima prije utakmica vidio izolovanog u nekom cosku, a svi ostali su nekako bili na okupu i cekali da izadju na parket...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 dec 2016, 15:11

samoposmatram, ne znam zasto objavljujes te gluposti, kakve veze to ima sa bilo cime
vi svodite sve pod "ufuranost", sto nije tacno, ne da mi se objasnjavat

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 dec 2016, 18:34

Meni je baš simpatična ta drskost i ufuranost... Doduše meni je Jusuf drag pa zato. Ko španaca me to pizdi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jan 2017, 12:27

BenjooJutub je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
BenjooJutub je napisao/la:Teskog srca priznajem da je Jokic bolji od njega. Sinoc je proveo 3 minute vise od njega na parketu i imao je 23 poena više, 3 skoka i 3 asistencije više. Mnogi ce reci pod pritiskom je i izvan takmicarske forme je. Ok, ali ne sjecam se da je uvezao 3-4 utakmice u kojima je zabio 20+ poena u vrijeme dok je igrao više od Jokića.
Bolji Nurkić, samo igra takvu poziciju, pa je uvijek zanemaran. Ne vidiš njegovu ulogu u ekipi. Nešto kao DMF u fudbalu, svi ga trebaju, a niko ga ne cijeni.
Potpuni sarkazam. Od kad je Jokić stigao u svakoj raspravi u vezi NBA-ja se dotaknemo nekako Nurkića i Jokića i uvijek tvrdim da je Jokić bolji. Uživo mislim, ovdje mi se ne raspravlja previše.
Teorije zavjere: Zato što je iz Bosne Juki ne daju loptu.
Pročitaj intervju menadžera Ražnatovića, kaže da je u današnje vrijeme veoma teško prodati "old skul" centra ( kao primjer je naveo Samardzinskog) ukoliko dotični ne pokaže raznovrstan napadački asortiman. To je govorio za Evropu, gdje jos uvjek postoji nekakva odbrana, a da ne spominjem NBA.
Nurkić u današnjem svijetu košarke može biti samo epizodista, nažalost, tipa Zaza Pachulia, McGee.. U Jordanovo vrijeme ,(1996-2000) svaki centar Bullsa je bio takav, onda recimo Ostertag i slicni (tad se igrala kosarka slicna danasnjoj) itd. Bilo je i tad all star centara, al si morao bit j.ebeni Olajuwon ili Shak, Robinson, što Nurkic svakako nikad nece biti.. Ovakav Nurkic bi uspio u vrijeme kad su centri harali ligom i kad su bili na cjeni pa su se čak i prvi pickovi davali za centre. Mislim, mozes ti i danas bit all star centar ako si Cousins ili Gasol.

Ja bi bio najsretniji kad bi griješio, ali kako stvari stoje teško..
Centri (ili hajdemo reći visoki igrači) će uvijek biti na cijeni. Uvijek je lakše graditi ekipu oko centra nego oko nekog drugog igrača (osim ukoliko ti drugi nisu LeBron, Kobe ili Jordan :mrgreen: ). Zamisli šta bi mu radili (većina na oba kraja parketa, neki samo defanzivno, neki ofanzivno) Olajuwon, Ewing, Mourning, O'Neal, Mutombo, Robinson, Divac, Sabonis, Ben Wallace... Ono, ovakav Nurkić bi bukvalno pobjegao iz NBA lige da se morao svake večeri susretati sa takvim. Baš sad bi on trebao biti bolji od mnogih centara, da iskoristi priliku u nedostatku kvalitetnih centara (u poređenju sa periodom kojeg si izdvojio) i da utaba svoj put. No, ništa od toga. Istina, vidljiv je napredak u odnosu na dolazak u NBA ligu, ali on MORA dovesti glavu u red. Prvo glavu, pa tek onda ostalo. Nije Cousins pa da mu neke stvari prođu i da mu se zažmiri zbog izjava. Ne, on je samo Nurkić.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2017, 14:58

Sirov materijal, ako ne obradis, moRes ga bacit'...

To je Juka, on je jedan predivan komad drveta ili bilo kojeg drugog materijala (izaberite si po volji) kojeg je trebalo dobro oblikovati u ove tri godine. No od tog "trebalo dobro oblikovati" ja vidim samo onaj roling i to je to. I dalje precesto fula ciste zicere koje bi morao davati pod faulom i onda kupiti 2+1, i dalje nema nikakav rad nogama, finte (izuzev rolinga) ni na mapi, nego sve na snagu. Ne znam ko im trenira centre, ali brate dragi, da uzmes gledati i studirati Hakeema, pa naucio bi nesto za tri godine.

Sigurno je da ga je i povreda uhakala, ali mogao je i morao i pored toga nauciti vise. Pametan je igrac, ima i on dobar pas (ne kao jokic, ali iznadprosjecan u svakom sl), i mogao bi biti dobar double double igrac, no ako u skorije vrijeme ne prosiri svoj napadacki arsenal, ostace limitiran i neka "kineska" kopija dwight howarda ili tako nesto.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 jan 2017, 15:57

Ma Nurkicev najveci problem jeste sto su mu lateralne kretnje porpilicno spore,a nema raspon ruku kao Porzingis recimo da to stigne,stoga njegova odbrana,osim guranja u postu,nije nesto na sto se mozes osloniti iz veceri u vece..ne moze preuzeti pleja,ne brani lob pas,prakticno nema funkciju u branjenju pika,sto je danas osnova napada.Nema ni neku skocnost kao Drummond i Whiteside da to stigne blokirati..u biti on danas ima samo vrijednost u igri protiv old school centara tipa Al Jeffersona,Okafora i sta ti ja znam koga jos a njih je sve manje i sve manje igraju..danas jedan Embiid gadja trice,puca ih i Cousins,probao je i Davis,ne ide pa dosta puca poludistancu a Nurkic to ne moze braniti tj moze sut al onda ne moze ulaz..sirovine poput njega i jesu za igru protiv drugih postava,probat uzet sta na snagu,gurat se sa centrom slicnim tebi,biti bolji od njega i to je to..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 jan 2017, 16:09

niko mu ne brani da radi na sebi i sutu s poludistance, mozda mu Malone ne dopusta da to primjenjuje na tekmama, u repki je sutirao i pogadjao, ne sada da je svaku ubacivao, al je pokazao da moze, u Nuggetsima to jako rijetko radi, al i tu je pogadjao, a to je jedan segment koji ce ga ucinit boljim i opasnijim ofanzivnim igracem

takodjer, treba popravit igru u postu, sve mu se svodi na snagu i desni poluhorog, to je njegov jedini "potez", ne bas dobro usavrsen, povremeno uradi spin move, to mu dobro ide, al ne radi to dovoljno cesto, cak sam ga jednom vidio da je pogodio fadeaway, onako bas lijepo

uz to, poene kupi na pnr koji indijanac Mudiay ne zna odigravat, sve sto dobije, dobije od Nelsona, te taj ofanzivni skok, odnosno lagane zicere (za njega ne bas lagane :mrgreen: ), a uz jos neke novine u svom napadackom arsenalu, postao bi mnogo opasniji igrac ofanzivno

znaci, nauci neke poteze u postu, sut s poludistance i biti ces sigurno 50% bolji i opasniji igrac ofanzivno, bas ce mi biti krivo ako ostane na ovome sada, a neupitno moze biti bolji i svestraniji igrac

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 02 jan 2017, 19:56

Kenneth Faried (back) questionable Monday.
Darrell Arthur (knee) ruled out Monday.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 jan 2017, 20:12

Ako je vjerovati pisanjima američkih medija Jusuf Nurkić će uskoro napustiti Denver Nuggetse.

Bh. reprezentativac sa Zapada će preseliti na Istok i to navjerovatnije u ekipu Philadelphia 76ersa.

Denver Nuggetsi našeg košarkaša namjeravaju zamijeniti za Nerlensa Noela koji bi igrao u paru sa Nikolom Jokićem.

Sa druge strane 76ersi su u potrazi za mladim centrom za rotaciju sa Joelom Embiidom koji još uvijek ima ograničenu minutažu.

Nurkić je prošle sedmice iskazao svoje nezadovoljstvo u Nuggetsima zbog čega će prije 23. februrara kada ističe rok za zamjene i promijeniti klub.
:urnebes: :urnebes:

eto 76ersima bas je potreban novi centar ipak ih nemaju dovoljno :lol: :rol:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 jan 2017, 20:48

phily je napisao/la:
Ako je vjerovati pisanjima američkih medija Jusuf Nurkić će uskoro napustiti Denver Nuggetse.

Bh. reprezentativac sa Zapada će preseliti na Istok i to navjerovatnije u ekipu Philadelphia 76ersa.

Denver Nuggetsi našeg košarkaša namjeravaju zamijeniti za Nerlensa Noela koji bi igrao u paru sa Nikolom Jokićem.

Sa druge strane 76ersi su u potrazi za mladim centrom za rotaciju sa Joelom Embiidom koji još uvijek ima ograničenu minutažu.

Nurkić je prošle sedmice iskazao svoje nezadovoljstvo u Nuggetsima zbog čega će prije 23. februrara kada ističe rok za zamjene i promijeniti klub.

Mozda neki 3 team trade s Bostonom ili tako nekom ekipom koja ima mladjeg pleja..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jan 2017, 22:58

phily je napisao/la:

Ljudi bi za klikove i guzice dali. Vjerujem da je i naslov za ovo bio bombastican. Novinar koji je ovo napisao se razumije u nba kao i ja u bejzbol. Ne kazem da se ne moze desiti neki trejd u koji ce biti ukljuceno 16 ekipa, pa Jusuf na kraju i zavrsi tamo. Znaci postoji 0.0001% sanse da se to desi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 jan 2017, 23:10

pa koliko nesretan moras biti da iz ovakve, lose situacije, odes u jos goru :lol:
sta znas, nadajmo se da ce otici u dobru ekipu, najvise bih volio da ode negdje gdje ce ga dobro razvit

neko je spominjao Dallas cini mi se

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 02 jan 2017, 23:15

Dallas bi bio super!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 jan 2017, 23:20

kobe24 je napisao/la:
phily je napisao/la:

Ljudi bi za klikove i guzice dali. Vjerujem da je i naslov za ovo bio bombastican. Novinar koji je ovo napisao se razumije u nba kao i ja u bejzbol. Ne kazem da se ne moze desiti neki trejd u koji ce biti ukljuceno 16 ekipa, pa Jusuf na kraju i zavrsi tamo. Znaci postoji 0.0001% sanse da se to desi.
Moguce da je pogresno protumacio taj isti novinar, jer imas dva nezadovoljna centra, i moguce je neki 3 team trade oko njih dvojice, ali tesko da bi Nurkic zavrsio u 76ersima, dok Noel valjda moze i igrati PF, s Jokicem...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 jan 2017, 00:58

JHam je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
Moguce da je pogresno protumacio taj isti novinar, jer imas dva nezadovoljna centra, i moguce je neki 3 team trade oko njih dvojice, ali tesko da bi Nurkic zavrsio u 76ersima, dok Noel valjda moze i igrati PF, s Jokicem...
Ma brate Phili najmanje u cijeloj ligi treba centar. Oni da imaju vanjsku liniju kvalitetnu kao unutrasnju, borili bi se za play off, a ne bi bili zadnji. Drugo, izmedju Noela i Okafora sigurno nece ici obojica, sto znaci da opet ostaju na dva centra (vjerovatno Jahlil i Joel). Noel moze igrati na PF, ali je bio puno produktivniji dok je igrao na petici i dok nije igrao u paru sa Okaforom. I trece, Embiid sigurno nece jos dugo biti na prosjeku od oko 25min, samo je pitanje vremena kad ce to biti 30-35min. Tako da, jedino ako su Jusuf ili uprava 76ersa nagraisali, onda je i moguce da do toga dodje.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 03 jan 2017, 05:23

Juka igra fantastičnu tek mu do sad protiv Warriorsa. Jokic brzo upao u problem sa licnim ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 jan 2017, 06:32

Kakvu glupost Cendler napravi... :facepalm:
Jusuf mora koristit ove potencijalne 2+1 situacije, nevjerovatno kakav zicer profula, a onda uvijek postoji velika sansa da ce i jedno slobodno fulat.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 jan 2017, 08:41

Bravo za vecerasnju utakmicu!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, TripleThreat i 6 gostiju.