ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2017, 03:46

shminka je napisao/la:Jeste nešto drugo, zašto? Zato što loptica u sunčanom danu odskače visočije i protivnika primorava na veliki broj nepriprodnih udaraca u visini ramena koji ih troše fizički i ostavi bez energije u nekon dijelu meča iako se ti igrači tehnički mogu nositi sa tim spinom, samo ne mogu dovoljno dugo. Novak je recimo 2013. puko u trećem setu, kao i na kraju meča. Pukao je 2014. i dozvao se prekasno. Zato je u format B05 Rafu u takvim uslovima gotovo nemoguće dobiti, jer se fizički ne može izdržati tolika Rafina agresivnost.

Znao je Rafa nadigrati Novaka, ali to su davna prošla vremena. Može ga i sada nadigrati u poenima, ali nikako dovoljno dugo da bi se osvojio neki set. Nema čime prosto da ga nadigra, kad je Novak jači u svemu trenutno.

I djaba se sa vama dopisivati, kad imate šablone koje ne mijenjate čak ni kada imate dokaz da nešto više nije moguće. Zapeo je u sezoni šljake da je odradi kao nekad i pukao fizički. Ali ne, nije to iz razloga što više ne može odraditi nešto tako, nego se opet desio peh...

Ja se nikad necu slozit da je povreda koja te odvoji od terena pola godine i pravi ti problem jos pola godine poslje (karikiram) nastala PRIMARNO zbog umora i preforsiranosti i slicno.
Jesu Rafine povrede plod istrošenosti i zahtjevnog tenisa jos od 17 godine, ali da mu se ruka sjebala samo zbog mjesec i po jaceg tempa na sljaci u 2016 godini, nije.Da je propustio MC mozda bi mu ruka bila ok na RG-u... :crazy: :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2017, 05:58

shminka je napisao/la:Jedini igrač kojeg Rafa ovih dana tempom slomi je sam Rafa.
Ovo je nažalost bolna i jedina istina u ovim nazovimo ih raspravama. Na momente će zaista djelovati kao 'onaj stari' ali u kontineitetu će ga to uništiti i jedini način da izbjegne to samouništenje je da pametnije odradi raspored turnira i da pravilno rasporedi ovo malo snage što mu je ostalo, mada sumnjam da će i to biti dovoljno za neki veći uspjeh.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 09:45

samosarajvo je napisao/la:Ja se nikad necu slozit da je povreda koja te odvoji od terena pola godine i pravi ti problem jos pola godine poslje (karikiram) nastala PRIMARNO zbog umora i preforsiranosti i slicno.
Jesu Rafine povrede plod istrošenosti i zahtjevnog tenisa jos od 17 godine, ali da mu se ruka sjebala samo zbog mjesec i po jaceg tempa na sljaci u 2016 godini, nije.
A što mu se sjebala ruka? Peh, opet, nesretni Rafa, zašto uvijek Rafa? :(

Sam je izjavio da mu je sezona šljake nezgodna, jer se do nje poprilično potroši fizički...al jok, ne može to proći kod njegovih fanova...jer oni misle idalje da on može protutnjati kroz ta 4 turnira kao nekada kada je imao 22 godine. Neka pokuša, pa ćemo opet naći izgovor zašto nije uspio :mrgreen:

samosarajvo je napisao/la: Da je propustio MC mozda bi mu ruka bila ok na RG-u... :crazy: :crazy:
Zanimljiva stvar je ta da je recimo Novak 2-3 godine kopao po MCu, pa ostao kratak na RGu i prošle godine je sasvim jasno tankovao taj turnir i na kraju digao pehar...dok su oni koji su kopali po MCu ostali praznih rukava na RGu.

U njegovim godinama je za Slemove najvažnije napraviti pravi raspored pred turnir kako bi se na isti došlo u optimalnoj formi.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 jan 2017, 10:29

Sta vi očekujete od Dimitrova ove sezone? :hmmmmm:
ZZ

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 jan 2017, 11:00

da opali još pokoju holivudsku zvijezdu i ev. još neku od ovih par teniserki koje nisu lezbejke a liče na nešto :wave:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2017, 13:40

shminka je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ja se nikad necu slozit da je povreda koja te odvoji od terena pola godine i pravi ti problem jos pola godine poslje (karikiram) nastala PRIMARNO zbog umora i preforsiranosti i slicno.
Jesu Rafine povrede plod istrošenosti i zahtjevnog tenisa jos od 17 godine, ali da mu se ruka sjebala samo zbog mjesec i po jaceg tempa na sljaci u 2016 godini, nije.
A što mu se sjebala ruka? Peh, opet, nesretni Rafa, zašto uvijek Rafa? :(

Sam je izjavio da mu je sezona šljake nezgodna, jer se do nje poprilično potroši fizički...al jok, ne može to proći kod njegovih fanova...jer oni misle idalje da on može protutnjati kroz ta 4 turnira kao nekada kada je imao 22 godine. Neka pokuša, pa ćemo opet naći izgovor zašto nije uspio :mrgreen:

samosarajvo je napisao/la: Da je propustio MC mozda bi mu ruka bila ok na RG-u... :crazy: :crazy:
Zanimljiva stvar je ta da je recimo Novak 2-3 godine kopao po MCu, pa ostao kratak na RGu i prošle godine je sasvim jasno tankovao taj turnir i na kraju digao pehar...dok su oni koji su kopali po MCu ostali praznih rukava na RGu.

U njegovim godinama je za Slemove najvažnije napraviti pravi raspored pred turnir kako bi se na isti došlo u optimalnoj formi.
Ama čoovječe, znao je Rafa gubiti mečeve zbog iscrpljenosti, zbog klasicnog umora.Kao sto je i Novak par puta na RG-u ostao kratkih rukava upravo zbog teške sezone prije RG-a.Ne sporim ja to, također ne trazim nikakvo opravdanje za bilo šta.Rafa je grohno fizicki u svim pogledima i svi znamo razloge za to.I da nije bilo te povrede ruke vjerovatno ne bi osvojio taj RG, cisto da se razumijemo da ja nisam rekao da bi to bila 100% deseta titula da nije bilo tog "peha".Uistinu da bi se poznavajuci Rafu, a i pristojnu formu iz tog perioda, itekako borio za istu, i toga mi je zao jedino.

Ja ovdje pricam samo i iskljucivo o prosloj godini kad je Rafa morao da se povuče sa turnira zbog povrede.Sekunde su falile da ode na operaciju te iste ruke i ista ga je mučila jako jako dugo.Takve povrede ne dolaze zbog mjesec dana većeg napora prije toga.Ta ruka se nije povrijedila jer je on "izrudario" Wawrinku,Mareja i Monfilsa na putu do titule u MC-u pa potom Nisikoria u Barceloni, pa odradio dva dosta teska seta protiv Novaka u rimu.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 13:51

Kopanje na tim turnirima u svakom slučaju nije pomoglo za RG i to je činjenica koju ne mozes osporiti. Uz bolji raspored je mogao doći spreman na RG. Vidjet ćemo kako će sezoni šljake pristupiti ove godine, siguran sam drugačije nego prošle.

Raspored u njihovim godinama je jako bitan. Roger bi recimo 2014. osvojio USO da nije bez potrebe kopao po Kanadi i Sinsinatiju. Novak je takodjer skontao da mora promijeniti pristup manjim turnirima kako bi na GS dolazio spremniji i to će ove godine raditi.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 15:34

Nema apsolutno nikakve sanse da je mogao doci spreman na RG pobogu, kako ce doci spreman kad su bolovi u zglobu bili prisutni i na RG i u Rimu a vjerovatno i prije.. raspored nema nikakve veze a pogotovo ta 4 turnira na sljaci koja je odradio, povreda se desila mnogo prije i nema tu puno price, bitno je da je sada je zalijecio i da sada vise nema nikakvih fizickih problema koji ga sprijecavaju da igra najbolje sto moze, sada je sve do njega i njegove forme i igre koju je u stanju nam ponuditi, pa cemo da vidimo na sta ce to liciti, za sada djeluje jako dobro.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 jan 2017, 15:51

Virtu4l je napisao/la:
Ovo je nažalost bolna i jedina istina u ovim nazovimo ih raspravama. Na momente će zaista djelovati kao 'onaj stari' ali u kontineitetu će ga to uništiti i jedini način da izbjegne to samouništenje je da pametnije odradi raspored turnira i da pravilno rasporedi ovo malo snage što mu je ostalo, mada sumnjam da će i to biti dovoljno za neki veći uspjeh.
Pa najbolje da je tebe zvao da mu ti rasporedis turnire jer ocigledno da ti i vecina ovdje zna bolje od rafe koliko ima i koliko mu je snage ostalo.Covjek je sam rekao da se osjeca bolje nego ikada i ne znam o kakvim raspravam snage pricate.Covjek je u ovom sportu od rodjena ali zato virtu,cuj virtu :lol: zna najbolje...U zadnje 2 sezone da nije kuburio sa povredama sad bi bio za petama fedeksu a kad kazem za petama mislim na jos jedan GS do izjednacenja a ni novak ni endy ne bi imali koliko imaju.a kad pricamo o nekom vecem uspjehu ne samo da ce stici fedeksa nego ce ga i ostaviti za 2 GS. kratko i jasno :salut:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 15:53

Definiši mnogo prije, kada tačno? Što je zapinjao onda u Rimu ako je imao bolove, trebao je propustiti turnir i posvetiti se RGu. A ako je povreda došla mnogo prije, u IWu, Miamiu ili nešto slično, onda je oduka da zapinje na tim turnirima još skandaloznija i apsolutno nejasna

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 15:59

shminka je napisao/la:Definiši mnogo prije, kada tačno? Što je zapinjao onda u Rimu ako je imao bolove, trebao je propustiti turnir i posvetiti se RGu. A ako je povreda došla mnogo prije, u IWu, Miamiu ili nešto slično, onda je oduka da zapinje na tim turnirima još skandaloznija i apsolutno nejasna
Ne znam kada tacno, kako cu ja to znati kada Rafa to nije otkrio jos nikome, jedino da ga nazovem pa pitam. Gledao si press kada je objavio povlacenje sa RGa, jasno je rekao da povredu vuce VEC DUZE vrijeme i da su bolovi prisutni, ali da s njom MOZE IGRATI, ALI opet postoji velika sansa da mu zglob ne izdrzi i da pukne, i s toga je njegov licni doktor mu preporucio pauzu i saniranje iste, medjutim odlucili su se opet da trpi bolove kroz sezonu sto nije bilo dobro, i propustio je kraj nje da bi sanirao je totalno i skinuo bandaze kojih vise na ruci nema.

Znaci jos jednom da ponovim, povreda je postojala sigurno i u Rimu a i ranije, ali se sa njom dalo igrati i Rafa jednostavno nije htio da pauzira tokom sezone sljake jer jasno je da mu je tu najveca sansa da nesto uzme, da je recimo bio pocetak sezone siguran sam da bi propustio februar ili mart da je sanira i dodje spreman na sljaku, kao sto je dosao spreman sada nakon pauze.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 05 jan 2017, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 16:09

I nakon sve te priče ti stojiš iza toga da je pametna odluka bila forsirati se u Barceoni recimo, Madridu, koji mu nikada ništa dobro nije donio, a ne čuvati se za RG. Sa povredom se dalo igrati, to je očigledno, jer je igrao, imao je u sebi odredjeni broj mečeva, samo je te mečeve potrošio u Barceloni, a nije ih sačuvao za RG. Što je meni apsolutno nejasna odluka, ali eto vama je to logično.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 16:19

4 turnira prije RG koje Rafa igra otkako je dosao na tour ne smiju biti nikakav problem i nisu. On njih mora proci da bi dostigao vrhunac svoje forme tacno na RG kako je to bivalo i godinama unazad, znao je odraditi i losije te turnire ali su mu posluzili kao odskocna daska za pronalazak svoje igre na RG, na kojem opet je morao iz meca u mec dizati formu, s toga preskakanje nekog od tih turnira moze biti samo lose i odraziti se na igru na RG, nikako dobro. Njihova procjena je bila da ce zglob izdrzati i RG, a vjerovatno su unaprijed odlucili preskakanje ionako nebitnog Wimbledona i spremanja za OI, na kraju je tako sve i bilo samo sto su ostali kratki tih 4-5 meceva na RG, ne kazem ja da je dobra odluka igranje Barcelone ali nije se Barcelona pitala u vezi odustajanja sa RG, to hocu da ti kazem. Mogao je njemu zglob u svakom trenutku otkazati, pa i u Rimu pa da se uopste ne pojavi na RGu, mogao je preskociti i sve turnire prije RG i odigrati samo njega i da opet mu u 3. kolu zglob otkaze, to je jednostavno tako se poklopilo, splet nesretnih okolnosti.

Vidjet cemo ga ove godine, opet ce igrat sva 4 turnira prije RG ali ovoga puta zdrav.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 16:20

moj uzor-S.G je napisao/la:Sta vi očekujete od Dimitrova ove sezone? :hmmmmm:
Puno. Dobar je fakat, napredovo.

Apropo Rafe, mnogo se svi ovdje izasrase te Rafa rudar te vako te nako, a kralj iz dana u dan sve manje gemova ostavlja protivnicima. Otvorite oci Bog vam dao.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 16:27

bodi123 je napisao/la:4 turnira prije RG koje Rafa igra otkako je dosao na tour ne smiju biti nikakav problem i nisu. On njih mora proci da bi dostigao vrhunac svoje forme tacno na RG kako je to bivalo i godinama unazad, znao je odraditi i losije te turnire ali su mu posluzili kao odskocna daska za pronalazak svoje igre na RG, na kojem opet je morao iz meca u mec dizati formu, s toga preskakanje nekog od tih turnira moze biti samo lose i odraziti se na igru na RG, nikako dobro. Njihova procjena je bila da ce zglob izdrzati i RG, a vjerovatno su unaprijed odlucili preskakanje ionako nebitnog Wimbledona i spremanja za OI, na kraju je tako sve i bilo samo sto su ostali kratki tih 4-5 meceva na RG, ne kazem ja da je dobra odluka igranje Barcelone ali nije se Barcelona pitala u vezi odustajanja sa RG, to hocu da ti kazem. Mogao je njemu zglob u svakom trenutku otkazati, pa i u Rimu pa da se uopste ne pojavi na RGu, mogao je preskociti i sve turnire prije RG i odigrati samo njega i da opet mu u 3. kolu zglob otkaze, to je jednostavno tako se poklopilo, splet nesretnih okolnosti.

Vidjet cemo ga ove godine, opet ce igrat sva 4 turnira prije RG ali ovoga puta zdrav.
Jasno da je zglob svejedno mogao otkazati, ali onako laički i za turnire i bilo šta drugo na svijetu...u situaciji u kojoj ti neko kaze da za nadlozece dogadjaje A, B, C, D, E mozda neces imati snage i da postoji mogućnost da ćeš pući u po frke...ako ti je dogadjaj E najvazniji, logicno je da ćeš preskočiti neki od prethodnih kako bi povecao sebi vjerovatnocu da izdrzis ovaj E...

RAzmišljanje da ćeš krenuti jako na dogadjaje A B, C, D i nadat se da ćeš imati snage i za dogadjaj E je samoubilačko. Vremena se mijenjaju, tijelo stari i u skladu sa tim treba praviti i korekcije u pripremi RGa.

RafaGarros9
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 jan 2017, 16:45

Effenberg je napisao/la:
Apropo Rafe, mnogo se svi ovdje izasrase te Rafa rudar te vako te nako, a kralj iz dana u dan sve manje gemova ostavlja protivnicima. Otvorite oci Bog vam dao.
Pa napokon neko nesto pametno da kaze bravo effe... ovdje se vecina prave pametni i neki znalci tenisa i misle sto vise napisu da su pametniji a ni sami nisu svjesni kakve gluposti pisu...shminka,virtu cuj virtu :lol: ,... otvorite oci ... :salut:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 16:46

Nema šanse da Rafa može odigrati sve četiri turnira i doći na RG i da ima snage. Rafin tenis je drugačiji i on mora reducirati turnire i sve podrediti RG, IW, Miami, MC, Barcelonu, Madrid, Rim i RG ovo sve ne može izdržati. Tijelo ne da. Može on pokušavati ali u 1/2 finalu će bez snage ostati. Ne može se sad ponašati kao da ima 25 godina i da je u punoj snazi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 16:51

RafaGarros9 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:
Pa napokon neko nesto pametno da kaze bravo effe... ovdje se vecina prave pametni i neki znalci tenisa i misle sto vise napisu da su pametniji a ni sami nisu svjesni kakve gluposti pisu...shminka,virtu cuj virtu [emoji38] ,... otvorite oci ... :salut:
Ama stvar je jednostavna. Mjenja se vrijeme, mjenja se forma a i zdravlje. Ali vidi se sve na terenu i vidi se da je covjek usao zdrav i u naponu snage, i kako ce se stvar razvijati precizno to ne moze niko tacno garantovat ni ljubitelji ni hejteri.

Nego je ovdje fol biti u pravu. Sad svi nesto seru piskaraju kilometarske postove da mogu poslije reci: "eto, sta sam ja reko!" Ko da je to neki fol. Uzivajte Bog vam dao tek krenula sezona, dosta bilo pauze, kamo srece da svi igraju najbolje sto znaju. Rekao sam i ja da ce Cica Federer cucnut i bio u pravu, al sta se ja imam diciti sad s tim, kad je to tragedija za tenis.

Al ljudi ne kontaju banalne stvari, nekima je cak i Damir Dzumhur prototip uspjesnog tenisera! :urnebes: :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 16:55

Definitvno da je uspješan, zaradio je dovoljno para, pobjeđivao neka velika imena, igrao na velikim turnirima, prošao pola svijeta, ispisao najljepše stranice bh tenisa... i definitvno neću dozvoliti bilo kakvo omalovažavanje Damira ili bilo kojeg našeg tenisera, s jedinim ciljem da ne ponište njegovi rezultati a ne da se da realna slika.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 jan 2017, 17:03

Effenberg je napisao/la:
Ama stvar je jednostavna. Mjenja se vrijeme, mjenja se forma a i zdravlje. Ali vidi se sve na terenu i vidi se da je covjek usao zdrav i u naponu snage, i kako ce se stvar razvijati precizno to ne moze niko tacno garantovat ni ljubitelji ni hejteri.

Nego je ovdje fol biti u pravu. Sad svi nesto seru piskaraju kilometarske postove da mogu poslije reci: "eto, sta sam ja reko!" Ko da je to neki fol. Uzivajte Bog vam dao tek krenula sezona, dosta bilo pauze, kamo srece da svi igraju najbolje sto znaju. Rekao sam i ja da ce Cica Federer cucnut i bio u pravu, al sta se ja imam diciti sad s tim, kad je to tragedija za tenis.

Al ljudi ne kontaju banalne stvari, nekima je cak i Damir Dzumhur prototip uspjesnog tenisera! :urnebes: :urnebes:
Ma sto vise citam pojedine ovdje sve mi je vise jasno da su tenis poceli pratiti prije par mjeseci jer njihovi kom. stvarno ostavljaju traga za sobom jer svaki put ostanem u cudu kad procitam...Ovdje samo i postoje hejteri ovdje nema pravih ljubitelja i poznavalaca tenisa cast pojedincima...

Upravo to cuj Damir prototip uspjesnog tenisera e sto se nasmija :urnebes: a mozda ga vidimo u top 10 nikad se ne zna :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.