ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

RafaGarros9
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 jan 2017, 17:11

Unofficialpage je napisao/la:Definitvno da je uspješan, zaradio je dovoljno para, pobjeđivao neka velika imena, igrao na velikim turnirima, prošao pola svijeta, ispisao najljepše stranice bh tenisa... i definitvno neću dozvoliti bilo kakvo omalovažavanje Damira ili bilo kojeg našeg tenisera, s jedinim ciljem da ne ponište njegovi rezultati a ne da se da realna slika.
Ma koja realna slika hoces da ti kazem koja je realna slika.

Realna slika je ta da je decko jedan nezahvalni,razmazeni,bezobrazni klinac koji ne zna pravilno ponasanje na terenu koji nema postovanje prema sudijama, publici,protivnicima sa kojima se ne pozdravlja na kraju meca a njihov broj je iz turnira u turnir iz mjeseca u mjesec sve veci.Lik koji namjesta meceve koji igra za kladionicu i za pare i predaje meceve par poena prije kraja i koji blago receno nema pojma da igra tenis. E to je realna slika poznavaocu tenisa... :salut:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 17:12

Unofficialpage je napisao/la:Definitvno da je uspješan, zaradio je dovoljno para, pobjeđivao neka velika imena, igrao na velikim turnirima, prošao pola svijeta, ispisao najljepše stranice bh tenisa... i definitvno neću dozvoliti bilo kakvo omalovažavanje Damira ili bilo kojeg našeg tenisera, s jedinim ciljem da ne ponište njegovi rezultati a ne da se da realna slika.
Dobro ok. Ali ovdje je prica o vrhunskom tenisu, ATP nivoa, tako da cemo radije o Rafama i Noletu i Federeru! :mrgreen:
Niko njega ne omalovazava, svako prica uglavnom objektivno i kako jeste, kritikuje kad ne valja, a cesto ne valja, cinjenice, a pohvali kad valja. Tako da je to ta realna slika, a vidimo svi da to i nije bas neka lijepa slika.

Elem, yebo sad njega. Sta ti ocekujes od Rafe, od Fedexa, od Noleta i Murraya ove sezone, kakvu dinamiku i promjene na vrhu. To bi me zanimalo, da vidim svaciju perspektivu. Ko ce AO da uzme? Hoce li Nole ili Murray uzeti Dohu?
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 17:28

Effenberg je napisao/la:
Dobro ok. Ali ovdje je prica o vrhunskom tenisu, ATP nivoa, tako da cemo radije o Rafama i Noletu i Federeru! :mrgreen:
Niko njega ne omalovazava, svako prica uglavnom objektivno i kako jeste, kritikuje kad ne valja, a cesto ne valja, cinjenice, a pohvali kad valja. Tako da je to ta realna slika, a vidimo svi da to i nije bas neka lijepa slika.

Elem, yebo sad njega. Sta ti ocekujes od Rafe, od Fedexa, od Noleta i Murraya ove sezone, kakvu dinamiku i promjene na vrhu. To bi me zanimalo, da vidim svaciju perspektivu. Ko ce AO da uzme? Hoce li Nole ili Murray uzeti Dohu?
Pa ovi su strogi vrh a Damir je odličan teniser, za BiH strogi vrh. Prosto.

Od Rafe i Fedexa ne očekujem ništa, na AO max 1/4 finale, dalje vrlo vjerovatno neće moći. Fedex je daleko od svoje prave forme, lošije se kreće, što je i očekivano nakon duge pauze. Najbitnije da se koliko toliko vrati u formu pa da na Wimbledonu napadne tu 18 titulu. Rafa za sad djeluje dobro, veliki zaljubljenik u tenis. Ali mislim da i on kao i Fedex imaju vrlo male šanse za još jedan GS.

Očekujem da Kyrgios i Zverev do kraja godine u TOP 10 uđu, vrijeme je Kyrgiosu da krene igrati kako zna. Mislim da Andy će sad biti malo duže na No.1 postao je daleko bolji igrač nego prija.

Dohu uzima Verdasco. :mrgreen:

@rafa temperament najviše sebi šteti. Ali kako god, naš je i najbolji igrač kojeg smo ikad imali i kao takav zaslužuje apsolutno svaku vrstu poštovanja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 17:42

@uno

Znaci i ti lagano dizes rucice od Cice Fedexa?

Dobra analiza, mada ja ne vjerujem tom Kyrgiosu nikako, jest dobar talent i zna igrat ali vise vjerujem Grishi nego njemu neko probijanje ove godine. Thiem ne znam nit mirise nit smrdi, mislim da ne moze ponoviti proslu godinu. Tog Zvereva ja ne volim, ne svidja mi se njegov tenis, on ce oscilirati imat ce svoje "highs and lows" ove sezone. Pouille ce pasti jer je klaun i zalutao je gore u top 20. Verdasco jeste dobar znao sam da ce izbaciti doktora, neka spanskog matorca, moze se gledati za razliku od ovih botova i dosada.

Berdych je solidno usao u sezonu, mozda on ili Tsonga neki blagi pomak ostvare? ipak su prekaljeni veterani.

I prodjite se tih rasprava o Damiru bar ovdje da se postedimo toga.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 17:48

Ma ostario je on, još 1-2 sezone uživati u njegovim igrama i to je to.

Od Grishe nema ništa, raspao seprija nego što je i počeo. Od Thiema neće biti ništa dok ne bude pravio bolji raspored turnira, od prva 3-4 mjeseca sve igra, i u drugoj polovici sezone bez snage ostane. A i ove sezone je sve prijavio :lol: Zverev je trenutno najbolji mladi igrač, sve ima što mu je potrebno za No.1 i multislamove.

Verdasco ima psihički problem, ne može dugo držati koncentraciju, neko oboljenje ili šta li je već. Pouille je odličan igrač, bit' će nešto kao i Goffin, možda bude i malo bolji jer ima bolji napadački arsenal.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 17:58

Ne znam bogami ali malo se cijeni Bugar ovdje, bogami gledao sam ga pocesto i krajem prosle sezone a evo i na startu ove stvarno igra suvereno kad je favorit, spasava dosta brejk lopti stalozen je popravlja se mentalno uveliko. Ne mozemo ga otpisati tek tako zato sto chokira tu i tamo protiv ovih bas velikih, to je razumljivo. Igra dobar i hrabar tenis i ja to cijenim.

Goffin ce opasti ove sezone, dobar je i on teniser nema sta, ali ima neke limite, i dobro kazes @uno on i Pouille su tako tu negdje, mada po meni Goffin ce malo sletiti na rankingu i odozgo se se primaci Pouilleu na donjem dijelu ljestvice, prije to nego da se onaj klaun odozdo podigne i da oboje budu previsoko.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 18:01

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:4 turnira prije RG koje Rafa igra otkako je dosao na tour ne smiju biti nikakav problem i nisu. On njih mora proci da bi dostigao vrhunac svoje forme tacno na RG kako je to bivalo i godinama unazad, znao je odraditi i losije te turnire ali su mu posluzili kao odskocna daska za pronalazak svoje igre na RG, na kojem opet je morao iz meca u mec dizati formu, s toga preskakanje nekog od tih turnira moze biti samo lose i odraziti se na igru na RG, nikako dobro. Njihova procjena je bila da ce zglob izdrzati i RG, a vjerovatno su unaprijed odlucili preskakanje ionako nebitnog Wimbledona i spremanja za OI, na kraju je tako sve i bilo samo sto su ostali kratki tih 4-5 meceva na RG, ne kazem ja da je dobra odluka igranje Barcelone ali nije se Barcelona pitala u vezi odustajanja sa RG, to hocu da ti kazem. Mogao je njemu zglob u svakom trenutku otkazati, pa i u Rimu pa da se uopste ne pojavi na RGu, mogao je preskociti i sve turnire prije RG i odigrati samo njega i da opet mu u 3. kolu zglob otkaze, to je jednostavno tako se poklopilo, splet nesretnih okolnosti.

Vidjet cemo ga ove godine, opet ce igrat sva 4 turnira prije RG ali ovoga puta zdrav.
Jasno da je zglob svejedno mogao otkazati, ali onako laički i za turnire i bilo šta drugo na svijetu...u situaciji u kojoj ti neko kaze da za nadlozece dogadjaje A, B, C, D, E mozda neces imati snage i da postoji mogućnost da ćeš pući u po frke...ako ti je dogadjaj E najvazniji, logicno je da ćeš preskočiti neki od prethodnih kako bi povecao sebi vjerovatnocu da izdrzis ovaj E...

RAzmišljanje da ćeš krenuti jako na dogadjaje A B, C, D i nadat se da ćeš imati snage i za dogadjaj E je samoubilačko. Vremena se mijenjaju, tijelo stari i u skladu sa tim treba praviti i korekcije u pripremi RGa.
Shvatam naravno o cemu pricas, ali nije rijec o snazi i fizickoj izdrzljivosti, da li je Rafa izgledao svjeze i dobro u ona 2 meca na RG pitam te? Apsolutno da jest, odigrao je maestralno oba meca, vjerovatno je mogao odigrati jos jedan ili dva, ali za samu zavrsnicu nije bio spreman jer bi zglob otiso u qrac, po procjenama doktora opet kazem. Tako da fizicka sprema njemu nije bila problem i dosao je apsolutno spreman i u formi na RG, ali povreda je nesto sasvim drugo, desilo se da je taj deadline mec bio na RG, a mogao je biti i 2 sedmice kasnije na Wimbledonu jbg, nije se dalo i sta je tu je.

Ove sezone sve sto je potrebno je da zglob ostane zdrav i on ce biti u top3 favorita na RG sta god da se desi i koliko god odigra turnira na sljaci, to je moje misljenje.

Mozda bi zglob i izdrzao da je recimo preskocio Barcelonu, i to stoji, ali mozda bi i pukao vec i u Rimu, shvatas o cemu ti pricam, to je splet nesretnih okolnosti, ne zavisi zglob od broja meceva, on trenira ionako svaki dan i mimo meceva koje moze a i ne mora igrati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 jan 2017, 18:07

@uno

Ok. nas je najboli teniser al u kakvoj konkureniji pa mi imamo 2 igraca i on je najbolji wow :salut:
Kao prvo da bi neko imao moje postovanje mora da bude prije svega covjek i da ima ponasanje i postovanje prema drugima kako na terenu tako i van njega.A on sa svojim bezobrazlukom moje postovanje nikada nece imati pa da ne znam sta uradi u ostatku zivota,karijere kako god.Evo ti primjer Novaka odlican teniser vrhunski sportista i jedan od najboljih u historiji ovog sporta ali njegovo ponasanje ga je srozalo kako kod velikih i vaznih ljudi u svijetu tenisa tako i kod mene i kod mnogih na ovom forumu tako i kod mnogih gledalaca u svijetu i nikada nece imati moje postovanje kao ni damir pa sta god oni uradili jer dovoljno sam vidio i od jednog i od drugog.Mislim da nema momka na forumu koji je ranije postao navijac Rafe od mene i da nema veceg obozavatelja rafe od mene jer kako je stupio na teniski teren tako sam postao njegov fan.Prije svega zato sto je vrhunski igrac od pocetka bio sto nikada nije odustajao ma kakav rezultat bio sto je nije ponasao kako se ponasaju pojedini kada gube znas na koga mislim zato sto van terena svi ali svi imaju postovanje i rijeci hvale za tog covjeka a da je suprotno samo bih ga postovao kao tenisera a ne kao covjeka i nikad ne bih bio njegov navijac.Nadam se da si razumio...I necemo ovdje vise o Damiru jer je prije svega ovo tema ATP Tour a on tu ne pripada niti ce ikada...

Sto se tice drugih tenisera msm da ce najveci iskorak na praviti A.Zverev jer momak ima i servis i sve sto je potrebno za sami vrh.Ne kazem da ce biti neki drasticni osvajac GS ali u vrhu ce sigurno biti.A i ove sezone ocekujem od njega neko polufinale GS je pokazao je i protiv fedeksa da moze...grigor je pokazao krajem prosle da se budi iz dubokog sna i ove godine ce on biti velika prijetnja velikim igracima.dok Poulie i Thiem msm da ce varirati iz turnira u turnir i da nece znacaju pometnju praviti bar ove sezone dok od kirgiosa ne ocekujem nista jer u glavi ima antenu koja cuva usi da ne padnu znaci nista...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 18:14

A ljudi dragi, fakat ova tema ode u qurac. Ona dvojica pricaju o Damiru, bodi i shminka se repliciraju do u nedogled. Ljudi dragi nije Tour samo Damir i samo Rafa, dajte da diskutujemo ovdje o svim igracima!

Prije mi je bila hajka ovdje bas i citati i pisati, jest da se nekad dodje i bilo je zanimljivo pa cak i sa onim "server bot" kad sam nazivao svakoga. Danas samo se neki inat tjera.

Evo za pocetak hajmo Dimitrova naceti, jel ima jos neko da ga je gledao, ja i @uno imamo malo drukcije tu poglede, on mu manje vjeruje ja vise, daj @rafa, @bodi ukljucite se malo recite ako ste ga gledali skoro i sta ste vi vidili. Yebo ga vise samo Damir i Rafa! Ko da su svete krave!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 18:15

bodi123 je napisao/la: ne zavisi zglob od broja meceva, on trenira ionako svaki dan i mimo meceva koje moze a i ne mora igrati.
[/quote]

I zglobovi su potrošna roba, nije on pao dok se tuširao pa ga povrijedio, nego ga je povrijedio igrajući i sasvim sigurno put za ozdravljenje nije bio forsiranje igre, nego odmor :D

inače, Endi baš loš ove hefte, samo servis služi, ostalo 0 bodova

Pojede se Novak što nema poštovanje Rafe sa ssba foruma :lolno: :lolno: :lolno: :lol: :lol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 18:22

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: ne zavisi zglob od broja meceva, on trenira ionako svaki dan i mimo meceva koje moze a i ne mora igrati.
I zglobovi su potrošna roba, nije on pao dok se tuširao pa ga povrijedio, nego ga je povrijedio igrajući i sasvim sigurno put za ozdravljenje nije bio forsiranje igre, nego odmor :D

inače, Endi baš loš ove hefte, samo servis služi, ostalo 0 bodova

Pojede se Novak što nema poštovanje Rafe sa ssba foruma :lolno: :lolno: :lolno: :lol: :lol:
Naravno da jesu, ali se oni trose i trenirajuci, a ne samo igrajuci meceva po sat i po ili dva, tako da je mogao puci bilo kada i prije i poslije..

Rafa trenutno najbolje izgleda na citavom touru to bar moras priznati, sada kada bi se sastao sa Endijem vjerovatno bi ga dobio, Novaka tesko jer nije los, Endi je bas lose usao u sezonu.

@Effe, sta cemo pricati o frajeru kojem je vaznije da li ce veceras puknut Sharapovu ili Nicole Scherzinger od toga da li ce napraviti kakav dobar rezultat na GS.

btw. kako volim ovog Almagra kad se skoncetrise i smiri glavu, ima sav materijal za vrhunskog igraca osim naravno te lude glave koja ga je kostala mnogo bolje karijere

Brisbane je led za ovu Dohu jbt.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 05 jan 2017, 18:25

Ovaj Murray je najretardiraniji broj 1 ikada,jedino mu moze parirati njegov trener,asexualac Lendl.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 18:27

@bodi

Ne znam vala haman ja jedini u Grishi nesto vidim, ja mislim da on moze stici i te povaljati i jos vrhunski igrati, jedno nadopunjava drugo! :mrgreen:

Gledam malo Murraya, ma klasika mec izmedju macke i misa, Murray igra kad zapne i kad bi ovaj mogao nesto mozda pokusati osujeti ga, ovaj Almagro nije los ali sve je to iz petnih zila, ocekujem 6:2 ili 6:3 u drugom setu i to je to za danas sto se njih tice. A bas me zanima kako ce Berdych i Tsonga odigrati, tu ne bi nista tipovao, nekako mi je bas 50-50, mozda cak i Ceh da ga uzme. Ne znam fakat.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2017, 18:32

Tako je bodi.
Potrosna roba je svaki dio tijela, i kod Rafe je haman pa i svaki potrosen, ali vjerovatno potrosen davno prije.
Ta 2016 jeste bila peh u smislu da mu se desila na turniru koji najvise voli, kad nije igrao lose uopste.Samo peh u smislu toga, da se morala desit kad tad vjerovatno da jeste.
Da je na tu povredu ruke uticalo prethodnih mjesec i po tenisa - 99% da nije.Pogotovo nakon losijih rezultata pocetkom godine gdje se nije imao prilike puno umoriti.

I ja sam uvijek za tu opciju da Rafa mora odigrati malo više tenisa na sljaci prije RG-a.Pa cak i po ove stare dane.
Eh sad kad bi stigo na AO daleko, pa imo dobre rezultate i na IW-u i Miamiu, onda razumijem da se propusti masters ili cak dva na sljaci...

Inace danas Rafa dobar.Odavno ovako cisto nije udarao lopticu.Na stranu protivnik koji je bio odron :rol:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2017, 18:38

samosarajvo je napisao/la: Da je na tu povredu ruke uticalo prethodnih mjesec i po tenisa - 99% da nije.Pogotovo nakon losijih rezultata pocetkom godine gdje se nije imao prilike puno umoriti.
Pa šta je uticalo na povredu, kad kažeš da na početku godine nije puno igrao, pa gdje je onda isforsirao zglob ako ne u tih mjesec i po dana. Isforsirao ga dok je namotavao špagete na viljušku, šta li? :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 18:40

O svemu što pišemo je ATP tour pa i Damir, i on je ATP igrač i može i o njemu.

Effe samo ti njemu vjeruješ, i meni je on drag igrač jer najviše podsjeća na Federera. Ali zaspao je u zadnjih nekoliko godina.

Klasično, igram koliko mi treba, ni trunku više. Murray kad mu bude potrebno podigne malo nivo igre i Almagro se raspadne. Ovo je sa pola snage.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 18:41

shminka je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la: Da je na tu povredu ruke uticalo prethodnih mjesec i po tenisa - 99% da nije.Pogotovo nakon losijih rezultata pocetkom godine gdje se nije imao prilike puno umoriti.
Pa šta je uticalo na povredu, kad kažeš da na početku godine nije puno igrao, pa gdje je onda isforsirao zglob ako ne u tih mjesec i po dana. Isforsirao ga dok je namotavao špagete na viljušku, šta li? :mrgreen:
Mozda dok si je slajfao hasima?

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 jan 2017, 18:45

shminka je napisao/la:
Cuj gdje ga je isforsirao, pa isforsirao ga je igrajuci tenis 10 godina, povreda je posljedica toga, zglobovi su godinama se trosili i malo popustili, dozivjeli istegnuce(povredu) koja se morala sanirati neigranjem tenisa mjesec i po, dva i evo ga sada izgleda kao nov kada je rijec o zglobu, i moze nastaviti tenis igrati normalno, nije isforsirao povredu zgloba sigurno u MCu, Barceloni i ostalim turnirima na sljaci odjednom, radi se o dugogodisnjoj akumulaciji koja je rezultirala povredom i pauzom.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2017, 18:54

bodi123 je napisao/la:
shminka je napisao/la:
Cuj gdje ga je isforsirao, pa isforsirao ga je igrajuci tenis 10 godina, povreda je posljedica toga, zglobovi su godinama se trosili i malo popustili, dozivjeli istegnuce(povredu) koja se morala sanirati neigranjem tenisa mjesec i po, dva i evo ga sada izgleda kao nov kada je rijec o zglobu, i moze nastaviti tenis igrati normalno, nije isforsirao povredu zgloba sigurno u MCu, Barceloni i ostalim turnirima na sljaci odjednom, radi se o dugogodisnjoj akumulaciji koja je rezultirala povredom i pauzom.
Eto, da se ne ponavljam.

Ove godine, ako ostane zdrav bez iakvkih novih povreda ili obnavljanja starih, a bude imao skromnije rezultate prije sljake itekako treba da odigra Barcelonu i barem 2 mastersa i sto bolje se spremi za RG.

edit: da zavrsimo oko **** RG-a.
Ima li ko iz Hrvatske ovdje, Osijeka konkretno? Ozbiljne planove imam da odem na ovogodisnji DC pa mi trebaju neke info.Koliko bi karte mogle koštati za 2 ili cak sva tri dana i kakve su šanse da ih se nadje malo poslje, a ne odma po pustanju u prodaju? Ne bi da se uvalim i sve rezervisem a Rafa ne dođe.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 05 jan 2017, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 jan 2017, 18:57

Evo nakon ponoci imamo na djelu Grishu i Thiema pa cemo viditi cija majka crnu vunu prede, po meni je Bugar tu favorit itekako a i reda bi bila da ovoj austrijskoj prevari pokaze da je za njega doktor kada to hoce!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.