Pogledaj malo svoje tekstove pa ćeš vidjeti da ni tebe nije pismenost osvojila ali ni inteligencija,jer nisi skontao šta sam želio reći.Za mene u Mostaru posroji samo HŠHZ i za taj klub navijam od dijetinstva i nikad mi nije palo na pamet navijati za klub sa tzv. TRADICIJOM PS:Šta ćeš mi ti govorit tko je urban ,za tebe je urbani Mostarac onaj koji skače sa Starog mosta i hoda bos i gol do pasa po starom gradu i plaši turiste[/quote]rebel je napisao/la:velez_mostar je napisao/la:Ti si lik iz bajke,evo da ti malo pojasnim ,moja prva utakmica u životu koju sam pogledao u živo je utakmica na stadionu pod Bijelim Brijegom a igrali su Zrinjski i Mladost Dubint iz Širokog Brijega.Rođen sam i u Mostaru ljeta Gospodnjeg 1987 ja za drugi klub nisam nikad čuo niti mi je ko govorio da je bio u Mostaru neki klub sa tradiciom,tako da nisam počeo navijati iz inata nego samo za klub iz mog grada,ja niti pamtim Kulju ni Tucu ni Maru ni nekog Duška tako da nism čuo nikakve urbane legende koje bi me natijerale da razmislim da navijam za neki drugi klub,za mene u Mostaru postoji samo HŠKZ ,ja sam tako odgajan .Nemoj me pogrešno svatit ja ne niječem postojanje veleža nego samo ti kažem da od vremena kada sam počeo pratit nogomet znam samo za Zrinjski
Dobro,Rebel@ solidno si mlad, ne bih da te vrijedjam, ali si mogao i za to vrijeme malo vise poraditi na pismenosti..ali necu se na to osvrtati, nego na ovaj dio kako za drugi klub nisi NIKAD cuo, pa gdje si ti zivio?Jesu ti roditelji iz Mostara??
Citav svijet cuo za Velez iz Mostara,i njegove legende, a ti nisi mada si u istom gradu, ako nista mogao si progooglat', mogao si na ulici srest pravog mostarca_(jer vidim da ti, i tvoji niste), i pitati ga o Velezu, ne bi ti skodilo,
Ne pamtis nabrojane legende, ali eto sam sebe demantiras kako nisi cuo za iste, a ovo je bilo krajnje degutantno, cuj "nekog Duska", haha, na to nemam posebne komentare.
I, ovo vezano za urbane legende, da ih nisi cuo, to ti vjerujem, jer sa urbanoscu, po mojoj pretpostavci, nemas nista.
Ti si zelio nesto reci, ali nisi uspio, iz vise razloga, a to je da si zbunjen, da ne znas o cemu pises, da si jako ogranicen sto se tice pismenosti.
No, to je dio tebe..a, za ovo poimanje "urbanog mostarca", to definitivno nije omalovazavanje simbola grada i njegovih legendi!