FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

RagazziDelSud
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RagazziDelSud » 26 jul 2010, 17:04

Ako Bog da sve ce se to smiriti do pocetka prvenstva! Udruženje navijača fudbalskog kluba Željezničar neke ispade neće i nesmije dozvoliti!!! aBd bicemo i kao prošle sezone i bolji i nadam se prvaci ;)
Posuđujte novac od pesimista – oni ne očekuju da im ga vratite.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 26 jul 2010, 17:19

pile87 je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Napad na Popivica samo jos jedan primjer jada i bijede pojedinih clanova navijackih grupa,ljudi moji ako vas tuce organizujte to medjusobno na nekoj livadi a igrace i ostale navijace ostavite na miru.
Uz duzno postovanje prema tebi, vidim da si dobar lik ali brate neupucen si i molim te da ne komentarises vise protekle dogadjaje.Isto tako za sve na forumu, veoma mali broj ljudi zna sta se tacno desilo pa je bolje da i slucaj u Fojnici i sa Lazom ne komentiramo NIKAKO.Svaka druga prica je u domenu spekulacija i prepucavanja a tako nesto samo moze napraviti situaciju i ozbiljnom, skroz iz dobrih namjera pisimo o treniznima, igracima itd.
Prijatelju nisam ni rekao da sam upucen u te dogadjaje ali mi nije jasno da je doslo vrijeme da nemijes normalno krenuti na tekmu zbog nekih belaja.Ne komentarisem o ovom problemu samo zbog Fojnice i Popovica,vec i zbog Sirokog,Mostara,Koseva i svih ostalih belaja.Ovu su ba nasa djeca i grehota bi bila da bezveze nastradaju.U ratu smo skupa bili jedni drugima glavu cuvali i krv davali bez obzira za koji klub navijamo.Iskren pozdrav i drago mi je sto tako razmisljas.Sve najbolje u zivotu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 jul 2010, 18:00

Ša­ban Pe­hilj no­vi je Dže­ko
Ne­oče­ki­va­no, bez me­dij­ske pom­pe na Grba­vi­cu je sti­gao mla­dić, ko­ji bi se mo­gao po­ka­za­ti kao naj­ve­će po­ja­ča­nje. Is­ti­na, još uvjek ju­ni­or, ko­ji je «do­ju­čer» pla­ćao čla­na­ri­nu u Fa­mo­su, ali oni ko­ji su pra­ti­li ra­zvoj ovog izu­ze­tno na­da­re­nog mla­di­ća, tvrde ka­ko je u Že­lju do­šao no­vi Edin Dže­ko.

Ro­đen je 23. sep­tem­bra 1992. go­di­ne, vi­sok 1.93 cm, igrom i sti­lom po­djse­ća na Dže­ku. Ka­mo sre­će da i u nje­mu ne­ki vi­de «klo­ca» i da Pe­hilj kre­ne Edi­no­vim sto­pa­ma.

- Pro­šao sam sve se­le­kci­je Fa­mo­sa, tre­ni­ra­li su me Ču­pi­na i Le­ka. Za­hva­lan sam oba­dvo­ji­ci tre­ne­ra, po­se­bno Le­ki, ko­ji je bio na­pa­dač i ko­ji me učio fu­dbal­skim taj­na­ma. Ka­sni­je sam se ka­lio u Olim­pi­ku, a evo če­ka me po­tpis za Že­ljo, što je bio moj san -ot­kri­va nam no­go­me­tni dra­gulj Pe­hilj.

Za­ma­lo je za­vršio u ukra­jin­skom Ru­bi­nu. Sple­tom okol­nos­ti mo­rao se vra­ti­ti. Ne ža­li.

- Sre­tan sam što ću igra­ti u Že­lji, jer je to naš naj­ve­ći i naj­bo­lji klub, ima naj­bo­lje na­vi­ja­ča, i odli­čnog struč­nja­ka...

Čak i kao igrač Fa­mo­sa do­spio je na spi­sak se­le­kto­ra mla­đih se­le­kci­ja. Naj­pri­je ga je pri­mi­je­tio Ve­li­mir Stoj­nić, po­tom i se­le­ktor ju­ni­or­ske re­pre­zen­ta­ci­je Zo­ran Bu­ba­lo.

- Na­dam se da ću igra­ti za ju­ni­or­sku, po­tom za mla­du i je­dnog da­na, ako­bo­gda sa Dže­kom u A re­pre­zen­ta­ci­ji. Mlad sam, imam pu­no to­ga na­uči­ti, ali i sre­ću da ću bi­ti u ru­ka­ma vrhun­skih struč­nja­ka ka­kvi su Osim, Džur­bu­zo­vić, Me­mić - ka­že Pe­hilj. «XXX» je još pri­je dvi­je go­di­ne pi­sao o Pe­hi­lju, ko­ji je ta­da igrao za ka­de­te. Ka­ko se ra­zvi­ja, ne tre­ba izne­na­di­ti ako ove se­zo­ne is­ti­sne is­ku­snog La­za­ra Po­po­vi­ća. Tur­nir u Foj­ni­ci je po­ka­zao da se ra­đa no­vi Dže­ko
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 26 jul 2010, 18:04

pile87 je napisao/la:Ša­ban Pe­hilj no­vi je Dže­ko
Ne­oče­ki­va­no, bez me­dij­ske pom­pe na Grba­vi­cu je sti­gao mla­dić, ko­ji bi se mo­gao po­ka­za­ti kao naj­ve­će po­ja­ča­nje. Is­ti­na, još uvjek ju­ni­or, ko­ji je «do­ju­čer» pla­ćao čla­na­ri­nu u Fa­mo­su, ali oni ko­ji su pra­ti­li ra­zvoj ovog izu­ze­tno na­da­re­nog mla­di­ća, tvrde ka­ko je u Že­lju do­šao no­vi Edin Dže­ko.

Ro­đen je 23. sep­tem­bra 1992. go­di­ne, vi­sok 1.93 cm, igrom i sti­lom po­djse­ća na Dže­ku. Ka­mo sre­će da i u nje­mu ne­ki vi­de «klo­ca» i da Pe­hilj kre­ne Edi­no­vim sto­pa­ma.

- Pro­šao sam sve se­le­kci­je Fa­mo­sa, tre­ni­ra­li su me Ču­pi­na i Le­ka. Za­hva­lan sam oba­dvo­ji­ci tre­ne­ra, po­se­bno Le­ki, ko­ji je bio na­pa­dač i ko­ji me učio fu­dbal­skim taj­na­ma. Ka­sni­je sam se ka­lio u Olim­pi­ku, a evo če­ka me po­tpis za Že­ljo, što je bio moj san -ot­kri­va nam no­go­me­tni dra­gulj Pe­hilj.

Za­ma­lo je za­vršio u ukra­jin­skom Ru­bi­nu. Sple­tom okol­nos­ti mo­rao se vra­ti­ti. Ne ža­li.

- Sre­tan sam što ću igra­ti u Že­lji, jer je to naš naj­ve­ći i naj­bo­lji klub, ima naj­bo­lje na­vi­ja­ča, i odli­čnog struč­nja­ka...

Čak i kao igrač Fa­mo­sa do­spio je na spi­sak se­le­kto­ra mla­đih se­le­kci­ja. Naj­pri­je ga je pri­mi­je­tio Ve­li­mir Stoj­nić, po­tom i se­le­ktor ju­ni­or­ske re­pre­zen­ta­ci­je Zo­ran Bu­ba­lo.

- Na­dam se da ću igra­ti za ju­ni­or­sku, po­tom za mla­du i je­dnog da­na, ako­bo­gda sa Dže­kom u A re­pre­zen­ta­ci­ji. Mlad sam, imam pu­no to­ga na­uči­ti, ali i sre­ću da ću bi­ti u ru­ka­ma vrhun­skih struč­nja­ka ka­kvi su Osim, Džur­bu­zo­vić, Me­mić - ka­že Pe­hilj. «XXX» je još pri­je dvi­je go­di­ne pi­sao o Pe­hi­lju, ko­ji je ta­da igrao za ka­de­te. Ka­ko se ra­zvi­ja, ne tre­ba izne­na­di­ti ako ove se­zo­ne is­ti­sne is­ku­snog La­za­ra Po­po­vi­ća. Tur­nir u Foj­ni­ci je po­ka­zao da se ra­đa no­vi Dže­ko
Odlicno pojacanje! Visok je, Taman za ubacaje Radovanovica,Stanica,M.Beslije,Visce i Zebe iz kornera!
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 26 jul 2010, 18:11

Ma ja, mi dovodimo igrače koji mogu vrlo brzo izrasti u vrhunske igrače za Europe. A vi kukate 'Čelik nam uze Džafića, pa kakav smo to mi klub' :D . A ne kontaju da je na godinu dana potpisao...

Adnan_Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Adnan_Zeljovac » 26 jul 2010, 19:08

kad se mogu godisnje kupiti..jesu izasle u prodaji..!! HVALA 8-)
SAMPIONI: 1946-1971/72-97/98-2000/01-2001/02-2009/10
KUP BiH: 1999/00, 2000/01, 2002/03
SuperKup BiH: 1998, 2000, 2001

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 26 jul 2010, 19:10

Adnan_Zeljovac je napisao/la: kad se mogu godisnje kupiti..jesu izasle u prodaji..!! HVALA 8-)
izgleda da se jos nista ne zna
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

RagazziDelSud
Kontakt:

Post Postao/la RagazziDelSud » 26 jul 2010, 19:25

19TM87 je napisao/la:
Adnan_Zeljovac je napisao/la:kad se mogu godisnje kupiti..jesu izasle u prodaji..!! HVALA 8-)
Najvjerovatnije ce biti sljedece sedmice ;) cim saznam pouzdanu informaciju javim ;)

Adnan_Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Adnan_Zeljovac » 26 jul 2010, 19:58

RagazziDelSud je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:
Adnan_Zeljovac je napisao/la:kad se mogu godisnje kupiti..jesu izasle u prodaji..!! HVALA 8-)
Najvjerovatnije ce biti sljedece sedmice ;) cim saznam pouzdanu informaciju javim ;)
tnx 8-) 8-) 8-)
SAMPIONI: 1946-1971/72-97/98-2000/01-2001/02-2009/10
KUP BiH: 1999/00, 2000/01, 2002/03
SuperKup BiH: 1998, 2000, 2001

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!!!

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 26 jul 2010, 23:57

Dove87 je napisao/la:htio sam reci sad je dzekson iz chelika slobodan igrac i jos neki. mozda ih zeljo moze dovest? sta mislite. u dnevnom avazu je izaslo da ce ih pustit celik
i meni je to naumpalo.. dok je bio standardan u Celiku, Dzekson mi se cinio kao odlican napadac, barem za nase uslove.. ne bi bilo lose ga dovest, ionako smo u deficitu sa napadacima..

Ultralopulos
Kontakt:

Post Postao/la Ultralopulos » 27 jul 2010, 00:09

ja sam bio u fojnici ,..i sva ova prica oko noza je prenapuhana....sve je ovo prenapuhano osim toga da su pitari kada su napadnuti na njjhovoj maloj trbini poceli da bjeze kao p.....hahahahahhaha ..... :mrgreen:

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 27 jul 2010, 00:13

Manijac18 je napisao/la:
Dove87 je napisao/la:htio sam reci sad je dzekson iz chelika slobodan igrac i jos neki. mozda ih zeljo moze dovest? sta mislite. u dnevnom avazu je izaslo da ce ih pustit celik
i meni je to naumpalo.. dok je bio standardan u Celiku, Dzekson mi se cinio kao odlican napadac, barem za nase uslove.. ne bi bilo lose ga dovest, ionako smo u deficitu sa napadacima..
Ma dok je bio standardan u Celiku bio je kakvoj takvoj formi, sada je daleko od forme, a trazi para da te Bog sacuva..
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

cinclatorTM
Kontakt:

Post Postao/la cinclatorTM » 27 jul 2010, 01:11

Ultralopulos je napisao/la:ja sam bio u fojnici ,..i sva ova prica oko noza je prenapuhana....sve je ovo prenapuhano osim toga da su pitari kada su napadnuti na njjhovoj maloj trbini poceli da bjeze kao p.....hahahahahhaha ..... :mrgreen:

Prvo ti ne rise :evil: :evil:

Spremim se ja s sinom tako hocemo na utakmicu, mali rodjak se nakacio al nema veze gledati cu ZELJU necu njemu brojati zube :lol: . Lagano mirna voznja malo los put, nema veze, jedva cekam da dodjem...
Sletimo mi u Fojnicu parkiram bolid blizu stadiona platim kartu 3 km i kao kapiten kazem sinu i malom rodjaku ajmo tamo eno nasih igraca. Dodjemo nakacimo se na ogradicu i par stopa od nas su igraci, malom drago sto ih vidi iz bliza skroz, fino, jedva cekamo da pocne. Pet i 20 penali u utakmici za trece mjesto ne gledamo, vaznije zagrijavanje ZELJE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Gotovi penali nasi krecu do sredine terena svakog momenta ocekujemo pocetak.

Jest qurac

Dolaze navijaci ZELJE nama drago evo nasih :| :| . Oni kao muhe bez glave, ne znaju gdje ce, prvo bezglavo ulijetanje kao da ne plate kartu ok, skrecu sa stadiona i odose negdje nidje veze nama smijesno. Vracaju se opet iza gola gdje su igraci FK Sarajeva, pocinje navijanje, kontam ok, jest qurac ulijecu na teren ganjaju igrace FK Sarajeva, prilijecu M. Beslija, Culum, Sehic i ostali igraci ZELJE na momente smiruju stvari ali ima ih puno i sljedeci ulijecu kao na traci kontam da je vise ovih nabrojanih bilo nebi ni uletili :mrgreen: .
Nastaje haos djete se prepalo a i mali rodjo stoje iza mene drhte jbg djeca, smirujem nema problema govorim sace utakmica i tako te stvari, ganjaju se oni tamo vamo drzi ne daj ne prestaju a belaja kontam a nidje drota s glave. Ovi nasi ko kamiondzije sve dasa do dase. Sjetise se hairlije kasnije i odose na tribinu i pocinju navijati, kontam sace utakmica jest qrac, spiker izvadio mikrofon govori nema utakmice molimo vas da se razidjete. Izlazi 15-tak specijalaca kad se pita ohladila nidje veze hajte kuci gulite krompir za novu nek je mlade razviju. Ajd sacekamo malo mozda finta da ovi odu ali nista za pola sata nigdje nikoga i krenemo i mi.
Sramota, gore nego sramota, pa zar je stvarno cejf nekome doci i prekinuti memorijalni turnir, zar nije bilo bolje da gleda i navija grlom i dlanovima, jos ne mogu da svarim te intelektualce koji su to uradili, necu, gade mi se...
Zeljo mi te volimo, kako god zavrsio...

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 27 jul 2010, 01:15

EdinTM87 je napisao/la:
Manijac18 je napisao/la:
Ma dok je bio standardan u Celiku bio je kakvoj takvoj formi, sada je daleko od forme, a trazi para da te Bog sacuva..
ma sredio bi njega Amar :)

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 27 jul 2010, 05:40

Pri­ja­telj­ski su­sret Sa­ra­je­va i Že­lje­zni­ča­ra ko­ji se tre­bao igra­ti u Foj­ni­ci, ni­je odi­gran zbog hu­li­gan­skog po­na­ša­nja po­je­di­nih na­vi­ja­ča Že­lje. Je­dan na­vi­jač čak je ule­tio u te­ren sa no­žem u ru­ci, ko­jim je ma­hao i pri­je­tio igra­či­ma «bor­do ti­ma», ko­ji su na­kon to­ga na­pus­ti­li sta­di­on u Foj­ni­ci. Dže­la­lu­din Mu­ha­re­mo­vić, spor­tski di­re­ktor bh. prva­ka, osu­đu­je div­lja­čko po­na­ša­nje po­je­di­na­ca, ali i na­gla­ša­va da ve­ći­na sim­pa­ti­ze­ra ti­ma sa Grba­vi­ce ni­je učes­tvo­va­la ni u ka­kvim in­ci­den­ti­ma.

- Ovo što se de­si­lo je izu­ze­tno ru­žna stvar, ko­ja nam ni­je tre­ba­la pred po­če­tak no­ve se­zo­ne, za ko­ju smo se svi na­da­li da će bi­ti bo­lja od pret­ho­dne - ka­že Mu­ha­re­mo­vić, te do­da­je:

- Ne­od­go­vo­ran po­tez ne­ko­li­ko na­vi­ja­ča ne mo­že ba­ci­ti kri­vi­cu na sve na­še fa­no­ve ko­ji su ci­je­lu pro­šlu se­zo­nu bi­li sjaj­ni i ni­su na­pra­vi­li ni je­dan in­ci­dent.

Su­sre­ti dva na­ša naj­ve­ća ti­ma uvi­jek su me­če­vi vi­so­kog ri­zi­ka.

- Du­eli izme­đu grad­skih ri­va­la su uvi­jek spe­ci­fi­čni, jer je ri­va­li­tet ogro­man i sva­ka uta­kmi­ca je va­žna pa i pri­ja­telj­ska. Zbog to­ga ko god da je or­ga­ni­za­tor tih uta­kmi­ca mo­ra se po­tru­di­ti da or­ga­ni­za­ci­ja bu­de na vi­so­kom ni­vou i pre­du­ze­ti sve po­tre­bne mje­re ka­ko bi se ova­kve ne­mi­le sce­ne spri­je­či­le u na­re­dnom pe­ri­odu - za­klju­čio je Dže­la­lu­din Mu­ha­re­mo­vić.

Us­ko­ro go­diš­nje ula­zni­ce

Ovaj in­ci­dent gur­nuo je u dru­gi plan os­ta­la de­ša­va­nja u klu­bu. Je­dno od njih je pro­da­ja go­diš­njih ula­zni­ca. - Us­ko­ro će­mo pus­ti­ti go­diš­nje kar­te u pro­da­ju, za ko­je ci­je­na još ni­je odre­đe­na, ali će bi­ti u na­re­dnih ne­ko­li­ko da­na. Što se ti­će po­ja­ča­nja, ra­di­mo na do­las­ku dvo­ji­ce igra­ča, a o ime­ni­ma ne bih dok sve ne bu­de za­vrše­no - ka­zao je Mu­ha­re­mo­vić.
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

RagazziDelSud
Kontakt:

Post Postao/la RagazziDelSud » 27 jul 2010, 10:43

Nekadašnji fudbaler Laktaša se nalazio na probnom radu u Željezničaru, no na kraju nije zadovoljio apetite menadžera Amara Osima. ;)

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 27 jul 2010, 10:44

Ultralopulos je napisao/la:ja sam bio u fojnici ,..i sva ova prica oko noza je prenapuhana....sve je ovo prenapuhano osim toga da su pitari kada su napadnuti na njjhovoj maloj trbini poceli da bjeze kao p.....hahahahahhaha ..... :mrgreen:
Kao prvo - lazes!
Kao drugo - ne znam sta se pravdate onda kad je jasno da ste se pokupili, vas sacica, sa namjerom da napravite belaj. cemu onda fol neka saopstenja, fol nemojte pricati ako ne znate.... jadno
Kao trece - ganjali ste par nekih momaka na ulici koji su slucajno tu prolazili a da ste bas htjeli ispasti mangupi mogli ste probati uci na tribinu gdje su bili 'pitari', a to ipak niste smjeli uraditi... lakse je uskociti u teren :roll:
Kao cetvrto - na toj tribini bilo je samo nekoliko momaka iz Fojnice i NIKO iz SA jer horde nisu organizovano krenule za razliku od vas
Kao peto - glupost koju ste napravili samo je prouzrokovala bespotrebne ceke pa Kiseljaku, Rakovici.... sto je također grozno i nepotrebno

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 27 jul 2010, 10:50

UPS je napisao/la:
Kao prvo - lazes!
Kao drugo - ne znam sta se pravdate onda kad je jasno da ste se pokupili, vas sacica, sa namjerom da napravite belaj. cemu onda fol neka saopstenja, fol nemojte pricati ako ne znate.... jadno
Kao trece - ganjali ste par nekih momaka na ulici koji su slucajno tu prolazili a da ste bas htjeli ispasti mangupi mogli ste probati uci na tribinu gdje su bili 'pitari', a to ipak niste smjeli uraditi... lakse je uskociti u teren :roll:
Kao cetvrto - na toj tribini bilo je samo nekoliko momaka iz Fojnice i NIKO iz SA jer horde nisu organizovano krenule za razliku od vas
Kao peto - glupost koju ste napravili samo je prouzrokovala bespotrebne ceke pa Kiseljaku, Rakovici.... sto je također grozno i nepotrebno
Samo bih te ispravio ovo pod broj 4, BILO je pazi B I L O navijaca Sarajeva iz Sarajeva. pozz
...nisu mogli da te ugase!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jul 2010, 12:13

slika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

RagazziDelSud
Kontakt:

Post Postao/la RagazziDelSud » 27 jul 2010, 12:32

Zna li neko hoće li biti šalova u udruženju ? Hvala ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Helemnejse, kontra, kraljlavova, Proximic, Redfire16 i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []