ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

darker10
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la darker10 » 07 jan 2017, 17:00

I meni je ovo smor.Prosto je nevjerovatno koliko puta sam u ovih 7-8 gemova vidio da poen moze biti zavrsen jednostavnim izlaskom na mrezu,ali ne i jedan i drugi uglavnom ostaju pozadi i produzuju poen za 15 udaraca.Sto je najsmjesnije,onaj koji ima inicijativu u poenu u tim slucajevima ga na kraju skoro uvijek izgubi :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jan 2017, 17:06

Smor je jedino Federeroljupcima, ocekivano. :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 jan 2017, 17:08

Pa da, navikli na atraktvnost :kafa:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jan 2017, 17:11

bodi123 je napisao/la:Smor je jedino Federeroljupcima, ocekivano. :kafa:
Ne,nego ne mogu da shvatim kako teniseri koji su profesionalci evo 13-14 godina nisu u mogucnosti da procijene momenat kada da krenu na mrezu i lagano uzmu poen za sebe.Ali ajde dobro,ako se njima produzuje poen za 15 udaraca i usput dzaba gubi dragocjena energija nema problema za mene :D

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 07 jan 2017, 17:14

Dobro sto njih dvojica ne znaju izaci na mrezu i lagano uzeti poen, al sto ostatak karavana ne izadje protiv njih i lagano uzme, kad je vec tako jednostavno. :kafa:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 17:17

Kako Andy prosu svoj servis u 1. setu, bh najlakši udarac on u mrežu zakuca.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jan 2017, 17:19

darker10 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Smor je jedino Federeroljupcima, ocekivano. :kafa:
Ne,nego ne mogu da shvatim kako teniseri koji su profesionalci evo 13-14 godina nisu u mogucnosti da procijene momenat kada da krenu na mrezu i lagano uzmu poen za sebe.Ali ajde dobro,ako se njima produzuje poen za 15 udaraca i usput dzaba gubi dragocjena energija nema problema za mene :D
Pa svako ima svoj stil igre, ova dvojica su jaki baselineri i tu im je komforna zona, na mrezu izlaze samo kada imaju siguran volej ili kada ih nuzda natjera, zato imaju neke druge prednosti koje Federer nema, mogu i ja tebe upitati zasto je Rogera 3 puta lakse probiti nego Endija i sl. stvari.

Bolje idi vjezbaj Spaniju, nemas ti sta gledati u ovom mecu. :tralala:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jan 2017, 17:21

Jakobsen91 je napisao/la:Dobro sto njih dvojica ne znaju izaci na mrezu i lagano uzeti poen, al sto ostatak karavana ne izadje protiv njih i lagano uzme, kad je vec tako jednostavno. :kafa:
Za ostatak karavana razlog je vjerovatno nedostatak talenta,a za Federera i Nadala godine i povrede dakako :kafa:

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 07 jan 2017, 17:23

Zato kad dodje mlaki Gasquet, koji salje balone po sredini terena, Fedja se odjednom podmladi i samara winnere. :kafa: Rafa svakako nikad nije ni dobijao na nacin da leti na mrezu, iako ko i Murray ima vrhunske voleje. :kafa:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 17:24

bodi123 je napisao/la:Bolje idi vjezbaj Spaniju, nemas ti sta gledati u ovom mecu. :tralala:
Neka gleda, nemoj da vježba. :mrgreen: :mrgreen:

Andy malo podigao nivo igre.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 jan 2017, 18:00

bodi123 je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:I ovo neko moze gledati ? Prebacio sam nakon prva 2 gema.
Naravno da se moze gledati, recimo ja uzivam u ovom tenisu, mentalna borba u poenima izmedju njih dvojice je nesto fascinantno.

Ipak, mislim da je samo pitanje trenutka kad ce ga Andy prelomiti, nevjerovatno zvuci, ali mislim da je on u ovom trenutku psihicki daleko jaci od Novaka i da se samo ceka kad ce ovaj malo popustiti.
Baš ga je prelomio. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 07 jan 2017, 18:11

darker10 je napisao/la:
Jakobsen91 je napisao/la:Dobro sto njih dvojica ne znaju izaci na mrezu i lagano uzeti poen, al sto ostatak karavana ne izadje protiv njih i lagano uzme, kad je vec tako jednostavno. :kafa:
Za ostatak karavana razlog je vjerovatno nedostatak talenta,a za Federera i Nadala godine i povrede dakako :kafa:
Citas mi misli.
Znaci ako imalo imas u glavi,dovoljno ti je samo polufinale Wimbledona prosle godine Raonic-Federer.
Federer i Nadal su izmislili tenis za sve ove trkace,atleticare,i ostale. Tuzno je kako se npr Raonic naziva servis botom,a bolji je na osnovnoj liniji od 95% toura danasnjeg.
Federer se nije morao kretati i dobio bi vecinu igraca,Murray se mora slomiti protiv svakog zivog.
Ono postepeno usporavanje podloga je uzelo svoj danak.
Isto kao sto na ledu u Wroclawu finale igraju chiudinelli i henrych,tako na ovim sporim tvrdim podlogama,uvijek moraju igrati,ove dosade i trkaci.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 jan 2017, 18:11

Marej je glup, ima ono sto treba da prelomi ovu monotonost od meča, jednom agresivnoscu, ali ne on igra plice loptice nego oni na terminu tenisa da je to nevjerovatno, dublje i brze loptice salje neko na obicnom termini tenisa..

Cinjenica je da Nadal, Djokovic i Murray ne igraju napadački tenis i meni licno ne igraju lijep tenis.

Nadal jucer samo vraca loptice Raonicu a ovaj lupa, mislim jel Nadal ocekuje da ima 25 godina i da moze igrati defanzivu kao nekada? Ni u ludilu, ako je vec popravio FH i jacinu, zasto nije napadao Raonica kojeg je Dimitrov uzeo lagano, izgubio je jer se uzdao u neku defanzivu i tenis totalno dosadan da bi svakog zivog smorio..

Evo upravo sto kazem, agresivnosti i odma rezultat stize, ona monotonost se razbija kad jedan prelomi da pokusa ili da izgubi pokusavajuci..

Ipak, zbog toga je Federer najveci ikada, zar ne ? :kafa:

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 07 jan 2017, 18:14

AA23 je napisao/la:Marej je glup, ima ono sto treba da prelomi ovu monotonost od meča, jednom agresivnoscu, ali ne on igra plice loptice nego oni na terminu tenisa da je to nevjerovatno, dublje i brze loptice salje neko na obicnom termini tenisa..

Cinjenica je da Nadal, Djokovic i Murray ne igraju napadački tenis i meni licno ne igraju lijep tenis.

Nadal jucer samo vraca loptice Raonicu a ovaj lupa, mislim jel Nadal ocekuje da ima 25 godina i da moze igrati defanzivu kao nekada? Ni u ludilu, ako je vec popravio FH i jacinu, zasto nije napadao Raonica kojeg je Dimitrov uzeo lagano, izgubio je jer se uzdao u neku defanzivu i tenis totalno dosadan da bi svakog zivog smorio..

Evo upravo sto kazem, agresivnosti i odma rezultat stize, ona monotonost se razbija kad jedan prelomi da pokusa ili da izgubi pokusavajuci..

Ipak, zbog toga je Federer najveci ikada, zar ne ? :kafa:
Djokovic i Nadal su ipak klasa za Murraya,Djokovic makar ima backhand ubitacan,Nadal forehand,ovaj zivi od snage udarca svojih protivnika.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 jan 2017, 18:16

Kakav tenis trenutno igraju strasno

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jan 2017, 18:16

Nadal ima jedan od najubitacnijih forehanda svih vremena, forehand koji je diktirao tempo godinama unazad i koji je pogodio toliko winnera, i onda ga covjek hladno usporedi sa klasicnim defanzivcem kao sto je Endi. :facepalm:

Au, poen penalty :urnebes:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 jan 2017, 18:20

Murray nije toliko loš, mislim veci problem ima u glavi svojoj sto ne zeli da koristi svoj BH i FH koji je prosjek sada al moze biti bolji..

Nadal je nekada bio agresivan, sada ne znam ni sta je vise

I Djole pokazuje kakav je ljakse, po ko zna koji put

@bodi123

Ti konstantno pokusavas Nadala napraviti nekim napadackim teniserom, nisam ja rekao da on nema FH ali njegova igra nije napadacka, pokusavas predstaviti igru Nadala kao frajera koji pogadja winnere a ne ceka gresku protivnika il ti ga protivnik se izgrijesi kao lud zbog enormnog spina na loptici, ja znam Nadala po defanzivi, on meni ne igra napadacki tenis i to je to, napadacki tenis donosi mnogo gresaka ali i winnera, ti ces sad donijeti zakljucak da Nadal odjednom ima 6 gresaka po mecu i 30 winnera, daj ba sad.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2017, 18:20

Murray izgleda atletski zastrašujuće, mislio sam da poslije Đokovića od prije dvije, tri sezone neću vidjeti spremnijeg tenisera, al' ovo kako Murray izgleda od polovine prošle godine je baš baš brutalno.

Iako u principu ne mogu smisliti Endijev tenis (a ni Noletov mi nije baš omiljen) moram priznati da je ovo luđački :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 jan 2017, 18:22

Murray je upravo izveo potez poznat kao The Djokovic

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jan 2017, 18:24

Mancini je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:I ovo neko moze gledati ? Prebacio sam nakon prva 2 gema.
Naravno da se moze gledati, recimo ja uzivam u ovom tenisu, mentalna borba u poenima izmedju njih dvojice je nesto fascinantno.

Ipak, mislim da je samo pitanje trenutka kad ce ga Andy prelomiti, nevjerovatno zvuci, ali mislim da je on u ovom trenutku psihicki daleko jaci od Novaka i da se samo ceka kad ce ovaj malo popustiti.
Baš ga je prelomio. ;)
E moj lave, prvo sacekaj kraj pa onda se javi. :thumbup:

@AA23

Pricam o Nadalu iz primea, koji je bio sve samo ne klasicni defanzivac poput danasnjeg Endija. Naravno da nije ni ofanzivac kao Roger, Rafa svojim tempom lomi protivnike, nije istina ni blizu da ceka samo greske, ne shvatas ti bas najbolje ovo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.