ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Edin TM87
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jan 2017, 18:25

Strasan mec, ja kazem kao Federeroljubac :D

Nije gotovo dok Murray ne kaze hahahah druga vremena izgleda, jel ikad izgubio Djokovic da je imao mec loptu a da nije onaj Madrid protiv Nadala?

Kako je Murraya tesko dobit danas :o
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 07 jan 2017, 18:31

Imali su oni smor meceva, ali ovo nije jedan od njih. Djokovic je bas agresivan, bila je ona statistika imao je 8 smec vinera, a poslije tog je jos koji udario. Murray defanzivno ubitacan, bas je prespreman, trci citavo vrijeme a nista mu. Djokovic uglavnom napada a jedno vrijeme se zacrvenio. :D

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 jan 2017, 18:31

Đoković choker :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 18:34

Murray ekstra fizički spreman, Nole mi ne djeluje tako. Ekstra stvar za Murraya da se nije predao nakon 5-4 i 30-00 već se borio i izborio za 3. set a za pobjedu ćemo da vidimo, vrlo vjerovatno i za to.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 jan 2017, 18:35

Zamijenili uloge izgleda..:D
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 07 jan 2017, 18:57

ma jel se ovo novak povrijedio ili malo laze :(

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 jan 2017, 19:14

Čuj komentatora...

Đoković odglumi da se povrijedi, nije da nismo navikli..

Ali opet, čuj ovog primitivnog komentatora, kako se ovakvo nešto dopušta na Eurosportu? Fuj, seljak obični, ko i ovaj njegov zemljak.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 07 jan 2017, 19:18

Nole pokazao ko je bolji igrac od njih dvojice! Svaka cast Nole!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 jan 2017, 19:18

AA23 je napisao/la:Čuj komentatora...

Đoković odglumi da se povrijedi, nije da nismo navikli..

Ali opet, čuj ovog primitivnog komentatora, kako se ovakvo nešto dopušta na Eurosportu? Fuj, seljak obični, ko i ovaj njegov zemljak.
Smiljan Banjac najveći retard od svih komentatora. Komentariše tenis, a ne zna ni 1% pravila o tenisu. Sreća da su uveli Hrvatske komenatore na ES. :) :)

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 jan 2017, 19:18

Udri kitom po čelu defanzivnu pičoku :kafa:
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 19:19

Nole još jednom pokazuje koliki je šampion a Andy zašto nije njegov nivo. Andy morao iskoristi nalet iz 2. seta i 3. set uzeti ali isto tako je očito da Nole vrlo teško može do titule na AO.

Damir Dzumhur!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jan 2017, 19:20

Unofficialpage je napisao/la:Nole još jednom pokazuje koliki je šampion a Andy zašto nije njegov nivo. Andy morao iskoristi nalet iz 2. seta i 3. set uzeti ali isto tako je očito da Nole vrlo teško može do titule na AO.
Ko ce ako ne Nole ili Murray?Stan ove godine ide na Wimbledon,AO nista :D

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 jan 2017, 19:21

Unofficialpage je napisao/la:Murray ekstra fizički spreman, Nole mi ne djeluje tako. Ekstra stvar za Murraya da se nije predao nakon 5-4 i 30-00 već se borio i izborio za 3. set a za pobjedu ćemo da vidimo, vrlo vjerovatno i za to.
Na kraju, zadnja 2-3 gema, je upravo Marej fizicki popustio.Tacno se osjetila ta razlika.Doduse previše tenisa je igrao u zadnje vrijeme...

Inace strašan meč i uvod u sezonu.Stvarno njih dvojica trenutno igraju jednu druug dimenziju.
Endi ce zauvijek ostat mentalno ispod velike trojke i nece moci pobjedjivati dobrog Novaka.Za pobjede u kontinuitetu ce mu trebati pored njegove strašne igre i mali pad Djokovica, kao na kraju 2016.
Njegovo je da igra sto bolje protiv svih ostalih jer Novak je trenutno ranjivi protiv ostalih tenisera, opet kazem to je trenutno.Nije ni trebao igrati ovo finale ako cemo realno.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 jan 2017, 19:26

TrollsRoyce je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Jakobsen91 je napisao/la:Dobro sto njih dvojica ne znaju izaci na mrezu i lagano uzeti poen, al sto ostatak karavana ne izadje protiv njih i lagano uzme, kad je vec tako jednostavno. :kafa:
Za ostatak karavana razlog je vjerovatno nedostatak talenta,a za Federera i Nadala godine i povrede dakako :kafa:
Citas mi misli.
Znaci ako imalo imas u glavi,dovoljno ti je samo polufinale Wimbledona prosle godine Raonic-Federer.
Federer i Nadal su izmislili tenis za sve ove trkace,atleticare,i ostale. Tuzno je kako se npr Raonic naziva servis botom,a bolji je na osnovnoj liniji od 95% toura danasnjeg.
Federer se nije morao kretati i dobio bi vecinu igraca,Murray se mora slomiti protiv svakog zivog.
Ono postepeno usporavanje podloga je uzelo svoj danak.
Isto kao sto na ledu u Wroclawu finale igraju chiudinelli i henrych,tako na ovim sporim tvrdim podlogama,uvijek moraju igrati,ove dosade i trkaci.
Nadal je sinonim za atletiku... On je to izmislio u tenisu..

Inače sjajan meč. Prvi put da sam uživao u njihovom meču. Jer bilo je agresije. Konačno
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 19:29

darker10 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nole još jednom pokazuje koliki je šampion a Andy zašto nije njegov nivo. Andy morao iskoristi nalet iz 2. seta i 3. set uzeti ali isto tako je očito da Nole vrlo teško može do titule na AO.
Kod Stana se ne zna nikad. Mislim da Nole neće fizički moći izdržati ovo, danas je jedva 3.set odigrao i Andy morao u 6 gameu da prelomi u svoju korist. :D

@samosarajevo po meni je ono više strah od pobjede jer do tad sve pogađa i kad treba da prelomi on čist bh zakuca u mrežu.

Damir Dzumhur!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 07 jan 2017, 19:35

darker10 je napisao/la:Pa za Djokovica je 8-2 na slamovima,a Murray ga nije dobio na GS od 2013. tako da ne vidim kako Djokovicu dajes sansu samo zato sto nije GS.

:kafa: izvini,izvini mlm te :urnebes: doktor :kafa:

Nema se sta puno reci bravo za Novaka,zasluzena pobjeda trebalo je biti i 2-0 al nesretno je izgubio 2. sto jest jest.
Nije ovo nikakav psiholoski pad bio endija zbog nez broja 1,sto je novak preko puta mreze ili nesto sl. kao sto se vidim pise ovdje nego jednostavno endi je odigrao strasno dobar mec ali je novak odigrao bolje od njega.

@uno- cuj endi je morao iskoristiti nalet 2. seta pa nije mu damir na drugoj strani nego novak koji je odigrao finala i finala na GS i u tezim trenucima nije padao a da padne u finalu jedne dohe gdje mu je i "svejedno" da li ce dobiti ili da ovaj u nekom naletu njega uzme u trecem setu.

I da ovi sto pricaju da se ovakav tenis ne moze gledati onda oni ne znaju sta je tenis i neka odmah prestanu gledati. :salut:
ovo je bilo ludilo od meca steta sto nije bio GS pa da vidimo jos jedan ovakav set ili cak 2 :kafa:

BRAVO za obojicu :salut:

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 07 jan 2017, 19:38

Pa dobro dantes,ali kada ga usporedim s ovim atleticarima,manje je atleticar,a vise teniser,i ja sam ga prezirao iz istog razloga,ali je i jedini kojeg u ludilu mozes porediti s fedexom.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 jan 2017, 19:44

Unofficialpage je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Kod Stana se ne zna nikad. Mislim da Nole neće fizički moći izdržati ovo, danas je jedva 3.set odigrao i Andy morao u 6 gameu da prelomi u svoju korist. :D

@samosarajevo po meni je ono više strah od pobjede jer do tad sve pogađa i kad treba da prelomi on čist bh zakuca u mrežu.
Vala ja mislim da nije strah jer je na 5:3 u drugom setu strasno igrao i pogađao.Ima on mentalne blokade protiv velike trojke, to sam vec rekao, samo mislim da danas nije presudila.

@dante
Istina je da je Rafa jednako trkač kao i Murray ili Novak, ali Rafin stil igre je unikatan, jedinstven i vjerovatno niko nikad nece igrati ni slicno.
Njegova defanziva je nesto drugacije.Marej je danas par bolesnih lopti stigao, svaka mu cast, i onda poslao lob.Novak je danas imao 15 uspjesnih smečeva i 4 -5 neuspjesna.Rafa bi u nekim od tih situacija pukao pasing ili viner iz trka.On je majstor prelaska iz ofanzive u defanzivu + taj njegov neobicni forhend.
Taj kompletan i unikatan paket čini Rafu drugacijim od drugih.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jan 2017, 19:47

Ma kakva mentalna blokada, presudila je fizika, Marej je na kraju meca potpuno grohnuo i nije imao vise snage najjednostavnije, kretanje je oslabilo, time i tajming kod udaraca i poizbacivao je sve realno lagane udarce napolje ili u mrezu.

Odlican mec i vrlo fina najava sezone, sad sedmicu odmoriti pa u Melbourne.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2017, 19:53

Nije problem kraj meča već šesti game, Nole se nije mogao sastaviti sa igrom ali Andy tad sve poizbaciva vani. Tad je morao više rizikovati a ne samo defanziva. Još uvijek mislim da fizička sprema kod Andyja nije bila problem. Nole ima veći problem s tim. ž

Odličan su meč odigrali. Andy da ima malo bolji napad bio bi strašan igrač a i ovako je.

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.