Eh evo ga.BiggieSmalls je napisao/la:U Slo sam na službenom putu ovih dana pa sam pogledao utakmicu sa Železničarom...ako neko želi objektivno mišljenje neka pročita
Ćeman - solidan, nije imao previše intervencija osim jedne gdje je počistio loptu sa naših 16 m.
Husić - jako dobar bek, brz, pokretljiv..jedini minus koji vidim je da previše ide unutra, napada gol dok nama trebaju centaršutevi na tandem Nikolić-Lendrić za kojeg sam uvjeren da počinju protiv kona.
M.Stevanović - komentar nije potreban. Odskače od svih.
Osmanković - dobar, nije puno griješio osim par situacija gdje se vidi nedostatak iskustva (predviđanje igre).
Boccaccini - odličan, pametno igra bez previše kompliciranja. Jako dobar u ofenzivnom dijelu, napada 2 stativu (tako je i postigao gol). Mislim da u ovom trenutku nemamo štopera koji zna napasti kod prekida kao što je on u par navrata.
Memija - konstantan, čitavu utakmicu je pokrivao 90% desne strane, defanzivno i ofanzivno. Mislim da je i on siguran na tom mjestu i da će S. Stevanović završiti na klupi, sa iznimkom prvog kola gdje je sasvim moguće da bi on igrao ispred S. Stevanovića jer M. Stevanovića nema.
Šečerović - odličan u def. dijelu pogotovo kod kupljenja ispucanih lopti, odnosno svih mrtvih lopti. Mislim da je i on starter protiv Sarajeva.
Hervas - u odnosno na utakmicu sa Olimpikom 2,3x bolji. Mislim da se još treba priviknuti na način igre u BiH, puno više ga je bilo u duelu u odnosu na utakmicu sa Olimpikom. Igra jako inteligentno i nisam upratio da je napravio jednu jedinu grešku. Dobar u prekidima, fali nam jedan izraziti lijevak kao on. Moguć je problem u komunikaciji jer sam primjetio da Kostić non stop daje instrukcije na bosanskom pa šalta na engleski.
Halvadžić - loš, puno grešaka u prvom dodiru sa loptom. Kretanje bez lopte, uvijek je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Mujagić - bori se ko lav..uprkos tome što je dao 2 gola fali mu puno stvari. Fizički je korpulentan ali gubi duele, visok je ali ne može da skoči. Dosta problema u samoj motorici, kretanju, reakciji...po mom je on zadnji izbor kad je u pitanju napad.
Pozder - ništa posebno, sličan slučaj kao Mujagić.
Toskas - jak ko zemlja, vidi se iskustvo...ali u pojedinim situacijama je griješi, vjerovatno povodom nespremnosti/neigranja. Skoro sam siguran da je on u paru sa Kosorićem do 3,4 kola.
Radinović - niti smrdi niti miriše. Imao je par šuteva sa nekih 20 m, tu bi mogao biti koristan.
Bevab - najlošiji od bekova. bez komentara.
Žerić - joker sigurno...kako ga uklopiti to je veliko pitanje.
Duraković - višak, ne treba nam.
Blagojević - komentar nije potreban.
Lazić, Beganović - ništa specialno.
Sve u svemu, mislim da nam je odbrana slatka muka, vezni red je velika dilema jer nam fali jedan klasični zadnji vezni koji bi uvezao sve linije. Po mom je to Jahić (kada bude spreman), on je na toj poziciji odigrao dosta dobrih utakmica. Lendrić i Nikolić su po mom sigurni starteri, obzirom na ovo što su pružili Mujagić, Pozder itd.
Ostaje nam da pričekamo 23.7.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- amazon
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 07 jan 2017, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Nemojte samo govoriti da su cijene koje onaj Majkl postavlja realne i da se po njima mjeri vrijednost naših igrača. Ako ti Poljaci vrijede 5 i po miliona, onda naši klubovi ne vrijede niti 3 miliona...
- Hrasno1921
- Kontakt:
Prvo nas budzet je godinama 3.5 - 4 miliona KM, prije par godina bio je i oko 4.5, ove sezone sigurno da je manji, jer nema Evrope ni transfera, po meni i sa tim parama se nesto moze napraviti, ali uz dosta dosta srece i ludosti da se provuces u grupnu fazu.
Sto se tice ovih Poljaka oni i nemaju neki bog zna kakav standard, prosjecna placa im je 900 eura, nesto sto sam nasao na netu i preveo sa Poljskog ispade da im je budzet oko 8.5 miliona eura ...
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/ar ... 83007.html
Sto se tice ovih Poljaka oni i nemaju neki bog zna kakav standard, prosjecna placa im je 900 eura, nesto sto sam nasao na netu i preveo sa Poljskog ispade da im je budzet oko 8.5 miliona eura ...
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/ar ... 83007.html
Policzmy więc na spokojnie. W minionym sezonie budżet Górnika kształtował się na poziomie 10 mln. Powstały 2 mln deficytu, więc wydano 12. W tym roku budżet będzie wynosił ok. 8,5 mln, jeśli odejmiemy od tego 2 mln na spłatę zaległości, zostaje 6,5 mln zł.
Tačka ih tako mirno. Budžet je prošle sezone Miner iznosio je 10 miliona. Dobijena 2 miliona deficita, tako da je izdao 12. Ovogodišnji budžet će iznositi oko 8,5 miliona., Ako se oduzeti od toga 2 miliona za plate zaostalo, to je 6,5 miliona din.
Zadnja izmjena: Hrasno1921, dana/u 07 jan 2017, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
@Amazon nista nije slagao za Mujagica kad i jeste tako dok za Toskasa se ne bih slozio i meni je bzvze bio.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Ne postavlja Majkl cijeneMonci je napisao/la:Nemojte samo govoriti da su cijene koje onaj Majkl postavlja realne i da se po njima mjeri vrijednost naših igrača. Ako ti Poljaci vrijede 5 i po miliona, onda naši klubovi ne vrijede niti 3 miliona...
Osnovna razlika između nas i tima koji se bori za opstanak u nekoj osrednjoj ligi Evrope je to što mu mogu platiti neuporedivo više i što će se taj igrač biti u boljem izlogu nego kod nas.
Semirova odluka je zbog novca svakako.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- amazon
- Kontakt:
Ovo je bilo klasicno dizanje necijih igraca koji na kraju nisu izdrzali dva mjeseca u Zelji. Mujagic je Ronaldo za napadace koji su prosli kroz Zelju ovih par godina.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- Hrasno1921
- Kontakt:
amazon je napisao/la:Eh evo ga.BiggieSmalls je napisao/la:U Slo sam na službenom putu ovih dana pa sam pogledao utakmicu sa Železničarom...ako neko želi objektivno mišljenje neka pročita
Ćeman - solidan, nije imao previše intervencija osim jedne gdje je počistio loptu sa naših 16 m.
Husić - jako dobar bek, brz, pokretljiv..jedini minus koji vidim je da previše ide unutra, napada gol dok nama trebaju centaršutevi na tandem Nikolić-Lendrić za kojeg sam uvjeren da počinju protiv kona.
M.Stevanović - komentar nije potreban. Odskače od svih.
Osmanković - dobar, nije puno griješio osim par situacija gdje se vidi nedostatak iskustva (predviđanje igre).
Boccaccini - odličan, pametno igra bez previše kompliciranja. Jako dobar u ofenzivnom dijelu, napada 2 stativu (tako je i postigao gol). Mislim da u ovom trenutku nemamo štopera koji zna napasti kod prekida kao što je on u par navrata.
Memija - konstantan, čitavu utakmicu je pokrivao 90% desne strane, defanzivno i ofanzivno. Mislim da je i on siguran na tom mjestu i da će S. Stevanović završiti na klupi, sa iznimkom prvog kola gdje je sasvim moguće da bi on igrao ispred S. Stevanovića jer M. Stevanovića nema.
Šečerović - odličan u def. dijelu pogotovo kod kupljenja ispucanih lopti, odnosno svih mrtvih lopti. Mislim da je i on starter protiv Sarajeva.
Hervas - u odnosno na utakmicu sa Olimpikom 2,3x bolji. Mislim da se još treba priviknuti na način igre u BiH, puno više ga je bilo u duelu u odnosu na utakmicu sa Olimpikom. Igra jako inteligentno i nisam upratio da je napravio jednu jedinu grešku. Dobar u prekidima, fali nam jedan izraziti lijevak kao on. Moguć je problem u komunikaciji jer sam primjetio da Kostić non stop daje instrukcije na bosanskom pa šalta na engleski.
Halvadžić - loš, puno grešaka u prvom dodiru sa loptom. Kretanje bez lopte, uvijek je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Mujagić - bori se ko lav..uprkos tome što je dao 2 gola fali mu puno stvari. Fizički je korpulentan ali gubi duele, visok je ali ne može da skoči. Dosta problema u samoj motorici, kretanju, reakciji...po mom je on zadnji izbor kad je u pitanju napad.
Pozder - ništa posebno, sličan slučaj kao Mujagić.
Toskas - jak ko zemlja, vidi se iskustvo...ali u pojedinim situacijama je griješi, vjerovatno povodom nespremnosti/neigranja. Skoro sam siguran da je on u paru sa Kosorićem do 3,4 kola.
Radinović - niti smrdi niti miriše. Imao je par šuteva sa nekih 20 m, tu bi mogao biti koristan.
Bevab - najlošiji od bekova. bez komentara.
Žerić - joker sigurno...kako ga uklopiti to je veliko pitanje.
Duraković - višak, ne treba nam.
Blagojević - komentar nije potreban.
Lazić, Beganović - ništa specialno.
Sve u svemu, mislim da nam je odbrana slatka muka, vezni red je velika dilema jer nam fali jedan klasični zadnji vezni koji bi uvezao sve linije. Po mom je to Jahić (kada bude spreman), on je na toj poziciji odigrao dosta dobrih utakmica. Lendrić i Nikolić su po mom sigurni starteri, obzirom na ovo što su pružili Mujagić, Pozder itd.
Ostaje nam da pričekamo 23.7.Durakovic visak ne treba nam, Toskas prejak
Mujagic, Beganovic bezveze, Secerovic odlican
Husic jako dobar
Ma sve je dobro sto su oni doveli, odlicno, vrhunski, prava pojacanja, samo je problem sto sada ni pola godine poslije nigdje nikog
A pazi ti samo bezobrazluka, onaj jucer kaze kako Zeljo nije bio spreman za igraca kakav je Hervas, a ovaj javno ocjenjuje igrace, toliko o profesionalnosti "menadzera" ...
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Toskas - jak ko zemlja, vidi se iskustvo.
Oplakah
Oplakah
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- amazon
- Kontakt:
Mozemo se mi smijati ovi igraci fino naplatili svoje iskustvo i talenat 
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 07 jan 2017, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
- Neandertalac
- Kontakt:
A šta je sa Mujagićem? Fali mu malo Zlatanove lucidnosti, Drogbinog skoka i građenja, Anrijeve brzine?Zeljo92 je napisao/la:@Amazon nista nije slagao za Mujagica kad i jeste tako dok za Toskasa se ne bih slozio i meni je bzvze bio.
Je li to?
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ako nam Saša zvani Schalke dovodi igrače, onda smo mi dobro najebali.
Čak je njegov brat Dejan furao rekonstrukciju Grbavice sa Slovencima, pa sva sreća pa se odustalo od tog jer bi nas Slovenci dobro zajebali.
sa foruma klixa
1921'
A ti sad mene ko ismijavas, ja sam samo rekao ono sto mislim, fali mu brzina i skok. Ako ne moze biti brz barem skaci ko kengurNeandertalac je napisao/la:A šta je sa Mujagićem? Fali mu malo Zlatanove lucidnosti, Drogbinog skoka i građenja, Anrijeve brzine?Zeljo92 je napisao/la:@Amazon nista nije slagao za Mujagica kad i jeste tako dok za Toskasa se ne bih slozio i meni je bzvze bio.
Je li to?
Ne mogu da vjerujem da postoje toliko vece pare da ce se ugovorom vezati za ekipu koja ce najverovatnije igrati drugu ligu sljedece godinealeksandar_veliki je napisao/la:A, sta ce Irfo. Pet puta mu mogu ponuditi vise nego bilo koji nas klub. Fudbal se danas igra za novce i dzaba.irfo je napisao/la:Stilic potpisuje za pretposljednji klub poljske lige, eh moj semire
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Šta mu ba fali? Dijete još uvijek. Ima mjesta za napredak koliko želiš.Zeljo92 je napisao/la:A ti sad mene ko ismijavas, ja sam samo rekao ono sto mislim, fali mu brzina i skok. Ako ne moze biti brz barem skaci ko kengurNeandertalac je napisao/la:A šta je sa Mujagićem? Fali mu malo Zlatanove lucidnosti, Drogbinog skoka i građenja, Anrijeve brzine?Zeljo92 je napisao/la:@Amazon nista nije slagao za Mujagica kad i jeste tako dok za Toskasa se ne bih slozio i meni je bzvze bio.
Je li to?
Pozder je igrao u Holandiji. Deset godina stariji.
Šta je bolji Pozder od Mujagića osim što je imao 18 puta veću platu!?
Ne ismijavam te nego se ospem kako lako smo spremni našu djecu da odbacimo. Ruku u vatru smijem staviti da pola lige po pozicijama nije ništa bolje od ove naše djece.
Tim koji je završio sezonu možda bi za 10% posto bio slabiji sa recimo Osmankovićem i Beširevićem u prvoj postavi. A nakon pola sezone bio bi više od 10% jači.
O daljem prosperitetu i benefitima ne vrijedi ni trošiti riječi.
Al jok, ne jede asfalt, ne preskače suparnike. Treba ga popljuvat a ne istrpiti...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Bogami ja ga nisam nikad pljuvao samo mi je cudno sto ga guraju u vatru ako te stvari nema, barem jednu od tih. Slazem se da nije al evo kad skontas da proslu sezonu u ovo doba nam je gorilo dok je sad med i mlijeko naspram prosle godine. Imperativ evropa bila i sad rizikovat sa Mujagicem nisu mogli jbg al sto je najgore od svega mi smo fulali sa pojacanjima. Nadam se da ubuduce nece vise tako biti. Da je novog Armina Hodzica uskoro dobit...to je igracina!
- Neandertalac
- Kontakt:
Naravno da ne može sada igrati, niti jedan od njih. Međutim u trenutcima kada smo gledali desetke polovnjaka kako se Vuku po terenu, itekako je bilo prostora da se neki od njih promoviše.Zeljo92 je napisao/la:Bogami ja ga nisam nikad pljuvao samo mi je cudno sto ga guraju u vatru ako te stvari nema, barem jednu od tih. Slazem se da nije al evo kad skontas da proslu sezonu u ovo doba nam je gorilo dok je sad med i mlijeko naspram prosle godine. Imperativ evropa bila i sad rizikovat sa Mujagicem nisu mogli jbg al sto je najgore od svega mi smo fulali sa pojacanjima. Nadam se da ubuduce nece vise tako biti. Da je novog Armina Hodzica uskoro dobit...to je igracina!
U isto vrijeme kada smo dovodili sve i svašta desetak naših klinaca je poslano po posudbama, sjedilo na klupi, propadalo. To je veći gubitak nego svi oni raskidi.
Shvati, još dugo ćemo živjeti od mladih igrača i njihove prodaje, sviđalo se to nama ili ne.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Da bi kao dijete Zeljeznicara uspio medju ovakvom konkurencijom trenutno odnosno preuzeo Lendricevu poziciju moras biti priblizno novi Ara. Pa taj momak je spavao sa loptom, nista ga drugo nije interesovalo samo fudbal. Predpostavljam da ti i vise znas o njemu nego ja ali fudbaler ces prije uspjeti kad korigujes neke stvari u glavi, sve ostalo ide ko po loju. Sta sad da se radi sa Mujagicem koji nece da potpise? Neki kazu menadzer ga nafilovao svim i svacim da je on igrac za veci klub nego sto je Zeljeznicar a po meni je to ogroman problem kod danasnje djece jer misle da mogu mnogo vise pruzit a ono ustvari...Bajic evo, znam da je igrao za bas male pare ali ga je zivot pritisnuo, zivio je skromno i jedini izlaz iz takve situacije jeste posveti se fudbalu, trudi se, uci i pomozi sebi i svojoj porodici. Odo ja podaleko sad al da zakljucim da inace nasa djeca trebaju vise skromnije razmisljati nego umislit se da su neko i nesta i vise da im paznje pruzimo i pomognemo ka tom putu a ne da slusaju menadzere i svoje roditelje. Valjda dovodjenjem TIce kako citam po forumima da je pravi covjek za bas ovakvih situacija i da ce u narednom periodu biti bolje sa njim.
Btw ja bi svakom treneru, sadasnjem a i buducem stavio pod moranjem da minimalno 2 igraca iz omladinskog pogona moraju biti medju prvih 11 svaku utakmicu.
Btw ja bi svakom treneru, sadasnjem a i buducem stavio pod moranjem da minimalno 2 igraca iz omladinskog pogona moraju biti medju prvih 11 svaku utakmicu.
Zadnja izmjena: Zeljo92, dana/u 07 jan 2017, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
Bez uvrede ali lako je biti general poslije bitke. Vecina je tu svrsavala na Pozdera i slicne, zbog bogatog CV-a, zbog kojeg su i dobili te place koji su dobili. Sad kad svi znamo da su se pokazali kao promasaji je prica "bolje da smo gurali svoju djecu". Vjerovatno bi bilo bolje, ali ko je to tad mogao predvidjeti i riskirati? Dobio je Dzenis minutazu kod Odovica, bio dobar na pocetku i "propao". Postao gori od tih nasih promasaja. Nije lako gurati dijete u tim godinama, pogotovo kad imas imperativ pobjede kao sto mi vecinom imamo. Slavko je i u Radniku, a i kod nas dokazao da vjeruje mladim igracima. Neki su i debitirali kod njega, dobijali minute ali nije to bas tako lako kao sto neki misle. Pogotovo za Mujagica koji se bori za jednu poziciju na kojoj su ispred njega igraci poput Lendrica i Steve. Najbolja opcija bi bila neka posudba gdje ce igrati. Mujagic je odlican za svoje godine, i normalno da ima svoje mane ali i vrline, nek bude strpljiv i ceka priliku.
@amar92 ma problem sa Dzenisom jeste sto su ga vjerovatno nasi pustili da zivi kako hoce, vidjeli smo svi da je otisao u vraga. Udebljao se, shisha..uglavnom nesportski zivot. Prvo treba korigovat nacin treniranja i odgoj djeteta u klubu pa da se covjek manje hvatat za glavu poslije ako igrac ne radi nesto kako treba.
Udarila ga "slava" u glavu. Sad se vec sa sigurnoscu moze reci da ce mu gol protiv Ferenca biti highlight karijere, a tad smo svi mislili da imamo novog Dzeku. Zatko i kazem nije lako s tom djecom, kao sto neki misle. Puno je faktora. Njima je najbolje da se posvete nogometu i budu strpljivi, poslije 20. trebaju ocekivati pravu sansu ili razmisljati o odlasku a ne vec sa 17.Zeljo92 je napisao/la:@amar92 ma problem sa Dzenisom jeste sto su ga vjerovatno nasi pustili da zivi kako hoce, vidjeli smo svi da je otisao u vraga. Udebljao se, shisha..uglavnom nesportski zivot. Prvo treba korigovat nacin treniranja i odgoj djeteta u klubu pa da se covjek manje hvatat za glavu poslije ako igrac ne radi nesto kako treba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.