Chinaglia je napisao/la:jel te vise nerviram ja il ovakviBeduin je napisao/la:Ko to kaze?
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Nad tobom sunce najljepše sja
- Beduin
- Kontakt:
Gdje je Probisvjet, pogid'o ruku na sjednici i zaposlio se kod Senada?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
salu na stranu, ako ode, tj kada ode bogotac, valja naci napadaca koji ce zabit poneki gol, nesto bas nisam siguran da je to ovaj Tandir, on mozda moze kao rezerva, al previse je mlad i neiskusan da bi vodio napad ekipe koja napada evropu, pa ce tu UO, zajedno s Vladom morat zapet da pronadju napadaca i da ga plate, il ce to biti akvizicija kao Igor npr, nece biti najbolji strijelac, al ce zabit par golova
Bit ce tesko naci napadaca makar upola kao Krpic, pogotovo jer smo ograniceni finansijama, ali prica se podugo o odlasku Krpica, tako da se nadam da je Vlado pronasao nekoliko napadaca koje mozemo dovesti.
Tandir za klupu, ako uopste dodje, i dovesto krilo i kreativca nekog da ne ovisimo o Ordagicu i to je to, nazad nam niko ne treba ako ovakva situacija ostane.
Tandir za klupu, ako uopste dodje, i dovesto krilo i kreativca nekog da ne ovisimo o Ordagicu i to je to, nazad nam niko ne treba ako ovakva situacija ostane.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 09 jan 2017, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Napadac koji treba biti prva postava svakako mora u ovakvoj ekipi biti top3 igrac, a ne projekt kao Tandir ili Smajic. To je vec vrlo neozbiljno..
ma kontam da bi Smajic mogao biti prvi napadac u nastavku sezonu (ne moja zelja, nego mislim da je to opcija)
ako dodje napadac za pocetni sastav, to ce vjerovatno biti neki prosjecan napadac tipa Igor, ne skup, zabit ce par golova, pa se onda nekako zapitam dal je bolje dat Smajicu da igra i razvija se, a onda opet skontas da je liga za prvaka i plasman u evropu u pitanju, pa ne znas sta je pametnije
ako dodje napadac za pocetni sastav, to ce vjerovatno biti neki prosjecan napadac tipa Igor, ne skup, zabit ce par golova, pa se onda nekako zapitam dal je bolje dat Smajicu da igra i razvija se, a onda opet skontas da je liga za prvaka i plasman u evropu u pitanju, pa ne znas sta je pametnije
iskren da vam budem, dopada mi se ideja da nam ekipa u skorijoj buducnosti bude bar pola popunjena s domacima igracima, a ostatak bi, naravno, cinili igraci sa strane, vjerovatno iskusniji, cime bi se napravio spoj mladosti i iskustva! no, to je vec projekat koji se gradi godinama i nadam se da su UO i Vlado ozbiljni u tome i da ce istrajat u tome, a da ce ih tusanjske tribine podrzat u tome..
uvijek je nasa Sloboda bila prepoznatljiva po tome i volio bih da to ponovo bude tako, mislim da je to dobar potez koji bi mnogo znacio za Slobodu i bio bi to garant za njenu buducnost, dobra prica bi se prepoznala na citavom kantonu i garantujem da bi djeca hrlila u istu da treniraju!
jedno je kada ti dovedes domace igrace npr Nezic, Brcaklic i slicni, kloc do kloca, takvu pricu ne zelimo, al igrace koji prolaze nasu skolu i koje Sloboda razvija, pa dobivaju sansu u prvom timu, to je prica koja mi se dopada i mislim da to nikada od osnivanja zajednicke lige nismo imali, a smatram da bi bila jedna dobra prica
Sloboda, Tuzla i Tuzlaci su uvijek bili drugaciji od ostalih, uporedio bih nas sa Ath.Bilbaom, totalno mi po toj nekoj filozofiji djelujemo jako slicno i uvijek mi se to svidjalo, uvijek smo imali ono nesto i to trebamo vratit
uvijek je nasa Sloboda bila prepoznatljiva po tome i volio bih da to ponovo bude tako, mislim da je to dobar potez koji bi mnogo znacio za Slobodu i bio bi to garant za njenu buducnost, dobra prica bi se prepoznala na citavom kantonu i garantujem da bi djeca hrlila u istu da treniraju!
jedno je kada ti dovedes domace igrace npr Nezic, Brcaklic i slicni, kloc do kloca, takvu pricu ne zelimo, al igrace koji prolaze nasu skolu i koje Sloboda razvija, pa dobivaju sansu u prvom timu, to je prica koja mi se dopada i mislim da to nikada od osnivanja zajednicke lige nismo imali, a smatram da bi bila jedna dobra prica
Sloboda, Tuzla i Tuzlaci su uvijek bili drugaciji od ostalih, uporedio bih nas sa Ath.Bilbaom, totalno mi po toj nekoj filozofiji djelujemo jako slicno i uvijek mi se to svidjalo, uvijek smo imali ono nesto i to trebamo vratit
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja podrzavam ako ce igraci valjati qrcu.
Nesto ne znam da Bilbao nema ni jedan trofej za 100 god.Chinaglia je napisao/la:iskren da vam budem, dopada mi se ideja da nam ekipa u skorijoj buducnosti bude bar pola popunjena s domacima igracima, a ostatak bi, naravno, cinili igraci sa strane, vjerovatno iskusniji, cime bi se napravio spoj mladosti i iskustva! no, to je vec projekat koji se gradi godinama i nadam se da su UO i Vlado ozbiljni u tome i da ce istrajat u tome, a da ce ih tusanjske tribine podrzat u tome..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
pa ako se preuredi OP, ako se dovedu strucni treneri, ako se krene transparentno radit, cut ce se lijepa rijec daleko, djeca ce rado dolazit u Slobodu da treniraju, a onda ce biti igraca koji ce doci u prvi tim, al djeca koja imaju potencijal, a tada cemo morat istrpit tu djecu, jer je sve to dio procesatuzlak1987 je napisao/la:Ja podrzavam ako ce igraci valjati qrcu.
znam, mnogo "ako", al eto, posto je UO to najavio, a predobro zvuci, zelim vjerovat da ce biti tako
zastranili smo moj solinas, interes svih nekih drugih je bio ispred interesa Slobodesolinas je napisao/la:Nesto ne znam da Bilbao nema ni jedan trofej za 100 god.
kao sto rekoh, ovo sto novi UO spominje je nesto sto nikada nismo imali od osnivanja zajednicke lige, a imali smo u bivsoj drzavi, po tome smo bili prepoznatljivi, to je ono sto trebamo vratit i na sta se trebamo fokusirat
vjeruj da mi je ta ideja primamljiva od ideje da nas neko privatizuje, iz prostog razloga sto je to Sloboda, osjecam kao da nas klub bez toga nema dusu, gubi svoj identitet, zapravo, vec ga je izgubio, odavno..
nismo mi zastranili,nego je fudbal evoluirao, a mi stagnirali.
a i skole fudbala su nam svakako goli k.
tako da bi u startu bili osudjeni na propast.
il neko tavorenje.
ok nasu djecu uvodit u prvi tim, jasno ko dan sta to znaci i za djecu i za klub,al napravit neki balans, moras nesto ulozit da bi ti se vratilo,moraju ta djeca uz nekog stasat.
a i skole fudbala su nam svakako goli k.
tako da bi u startu bili osudjeni na propast.
il neko tavorenje.
ok nasu djecu uvodit u prvi tim, jasno ko dan sta to znaci i za djecu i za klub,al napravit neki balans, moras nesto ulozit da bi ti se vratilo,moraju ta djeca uz nekog stasat.
pa to sam i rekao, zastranili smo, niko nije vodio racuna o OP, ni o prvom timu, sve sitni i licni interesi, a projekat s nasom omladinskom skolom podrazumijeva stasavanje s iskusnim, starijim igracima, dakle spoj mladosti i iskustva
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali ta djeca da ne lete za parama i levate nas. Kada obicni momak iz Tuzle koji nije u fudbalu moze da se lomi u svojoj karijeri i kroz fakultet ili na poslu za neku slabu dnevnicu kao krajnji ishod i da opet daje 10 KM da gleda njih ili da kupuje sezonsku onda mogu i oni da istrpe Slobodu.
Ako ne mogu kao ovaj Piric tako uraditi onda mi je drazi stranac iz druge lige Srbije, tj ako ce nas nasa djeca nastaviti levatiti.
Ako ne mogu kao ovaj Piric tako uraditi onda mi je drazi stranac iz druge lige Srbije, tj ako ce nas nasa djeca nastaviti levatiti.
al nisam ja to reko nit mislio.Chinaglia je napisao/la:pa to sam i rekao, zastranili smo, niko nije vodio racuna o OP, ni o prvom timu, sve sitni i licni interesi, a projekat s nasom omladinskom skolom podrazumijeva stasavanje s iskusnim, starijim igracima, dakle spoj mladosti i iskustva
mozes ti zastranit.mos i ostat na pravom putu, samo sasvojom skolom si osudjen na propast,pogotovu kod nas.
problem je viselojevit i multidimenzionalan.
i neda mi se u sirinu ic.
haj z
- tuzlak1987
- Kontakt:
Greska je ako ne budu racunali citav Tuzlanski kanton, a ne samo igrace iz Slobode. S vremena na vrijeme Gradina, Zvjezda, Bratstvo, Buducnost ce izbaciti nekog igraca koji ima potencijal za PL. I takve igrace treba uzimati jer su oni iz naseg zivotnog prostora.
Eto onaj Serbecic sto je otisao u Radnik bi nam sada legao kao budali samar, ali smo na ljeto mislili da nam nece nikada trebati
Eto onaj Serbecic sto je otisao u Radnik bi nam sada legao kao budali samar, ali smo na ljeto mislili da nam nece nikada trebati
zato djeci napravis dobar ugovor i oni ne mogu ici nigdje bez dozvole FK Sloboda Tuzla, uzmi za primjer Edisa Smajica, mali je potpisao cetverogodisnji ugovor i on ne moze nigdje ako mu klub ne dozvoli, pa sve da se na glavu nasadi!
a ljudi iz kluba moraju postupit tako da im ne dozvole odlazak poslije jedne odigrane sezone, ta djeca moraju dati nesto Slobodi na terenu, sto ce se poslije odrazit i vecim transferom, a pogotovo klub mora ispostovat sve te sitne stvari iz ugovora, na osnovu kojih se mogu raskinut ugovori! mora se pazit kakvi ugovori se sklapaju i pogotovo da se kucano u ugovorima postuje maximalno!
ko ne zeli potpisat ugovor onako kako Sloboda zeli, tj u korist Slobode, onda Slobodi i nije potreban, pa sve i da je najveci talenat u drzavi Bosni i Hercegovini! neki red mora da se zna..
a ljudi iz kluba moraju postupit tako da im ne dozvole odlazak poslije jedne odigrane sezone, ta djeca moraju dati nesto Slobodi na terenu, sto ce se poslije odrazit i vecim transferom, a pogotovo klub mora ispostovat sve te sitne stvari iz ugovora, na osnovu kojih se mogu raskinut ugovori! mora se pazit kakvi ugovori se sklapaju i pogotovo da se kucano u ugovorima postuje maximalno!
ko ne zeli potpisat ugovor onako kako Sloboda zeli, tj u korist Slobode, onda Slobodi i nije potreban, pa sve i da je najveci talenat u drzavi Bosni i Hercegovini! neki red mora da se zna..
jel pirija imo ugovor? zeba?bobic?Chinaglia je napisao/la:zato djeci napravis dobar ugovor i oni ne mogu ici nigdje bez dozvole FK Sloboda Tuzla, uzmi za primjer Edisa Smajica, mali je potpisao cetverogodisnji ugovor i on ne moze nigdje ako mu klub ne dozvoli, pa sve da se na glavu nasadi!
Začas se to na arbitraži riješi. 
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Kod nas uopste nije zakon uredjen bolan,ako imas marku duga igrac moze dobiti raskid ugovora...
U spaniji se igracima najvise duguje u evropi pa nema ici kada ti hoces i dobiti raskid.
Kod nas je totalno bezvlasce u pm...
Recimo u Spaniji klub ima roka do kraja ugovora da isplati,tek kasnije moze igrac tuziti klub,tako da su i klubovi donekle zasticeni...
Kod nas neka ima ugovor na 10 g.ali ako marku dugujes igrac ga moze raskinuti.
U spaniji se igracima najvise duguje u evropi pa nema ici kada ti hoces i dobiti raskid.
Kod nas je totalno bezvlasce u pm...
Recimo u Spaniji klub ima roka do kraja ugovora da isplati,tek kasnije moze igrac tuziti klub,tako da su i klubovi donekle zasticeni...
Kod nas neka ima ugovor na 10 g.ali ako marku dugujes igrac ga moze raskinuti.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.