FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 12:43

Braco@, fakat svaka čast za ove izvještaje, članke, linkove. :thumbup:

Ma bit će Mira i poslije Mire. Fin momak, korektan na terenu, čak mu je plata skoro upola manja bila od pojedinih "zvijezda" pa je opet davao maximum.
Šta god da bude ja ću ga pamtiti kao jednog od najkorektnijih igrača koje sam gledao u Željinim dresu.
Ipak mi kao klub, moramo imati svoj stav, ako taj stav neće narušiti naš ugled i obraz!
Ne možeš se sa ovakvim momkom ponašati kabadahijski i svoju nemoć ( finansijski) i neznanje ( nepravovremenost) svaljivati na njega.
Ako neće potpisati neka odradi do kraja ovo što ima, valjat će nam u POHODU NA TITULU a ne kao što neki poltroni govore i predstavljaju EUROPU kao uspjeh neviđenih razmjera.
Njemu bi sigurno bilo drago da se oprosti trofejom. Makar kup.

Još jednom, ako ne ostane. Ko zna šta se sutra može desiti.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 10 jan 2017, 12:44

amazon je napisao/la:Prije tri mjeseca sam napisao da Miro nece produziti, ovdje se smijali. Imaju postovi. Al dobro bolje vjerovati ovim sto suplje prosipaju.
Pa kako je prebačen sa juniorima da trenira svima nam je jasno bilo da neće produžiti ;)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jan 2017, 12:45

Neandertalac je napisao/la:Braco@, fakat svaka čast za ove izvještaje, članke, linkove. :thumbup:

Ma bit će Mira i poslije Mire. Fin momak, korektan na terenu, čak mu je plata skoro upola manja bila od pojedinih "zvijezda" pa je opet davao maximum.
Šta god da bude ja ću ga pamtiti kao jednog od najkorektnijih igrača koje sam gledao u Željinim dresu.
Ipak mi kao klub, moramo imati svoj stav, ako taj stav neće narušiti naš ugled i obraz!
Ne možeš se sa ovakvim momkom ponašati kabadahijski i svoju nemoć ( finansijski) i neznanje ( nepravovremenost) svaljivati na njega.
Ako neće potpisati neka odradi do kraja ovo što ima, valjat će nam u POHODU NA TITULU a ne kao što neki poltroni govore i predstavljaju EUROPU kao uspjeh neviđenih razmjera.
Njemu bi sigurno bilo drago da se oprosti trofejom. Makar kup.

Još jednom, ako ne ostane. Ko zna šta se sutra može desiti.
Evo oglasio se i Petrović, dosta novosti ima. :)
Igrači Željezničara će danas i sutra obaviti ljekarska testiranja, a prvi trening zakazan je za srijedu ujutro u 9. Trener plavih Slavko Petrović će u srijedu i poslijepodne izvoditi igrače na trening, ali je pitanje gdje će ga obaviti, s obzirom na to da su tereni potpuno zaleđeni.

Selidba iz Sarajeva

Prvobitno je planirano da se jutarnji treninzi obavljaju na Vrelu Bosne, gdje bi akcenat bio na fizičkoj spremi, a poslijepodne bi se radilo vani. Međutim, ekstremno niske temperature će vjerovatno promijeniti planove Petrovića, koji bi se danas trebao pojaviti u Sarajevu, nakon što se teškom mukom probio iz Njemačke do Beograda.

- Krenuo sam autom i jedva sam stigao. Inače mi treba 10-11 sati, ali vozio sam 18 sati kroz Njemačku, Austriju i Mađarsku, žali nam se Petrović, koji ne vjeruje da će ostati sa ekipom u Sarajevu.
- Na stranu zaleđeni tereni, ali veliki minusi ne valjaju ni za pluća igrača. Uništio bi ih. Otkazat ćemo treninge vani.

Plavi u Međugorju imaju rezervisano od 22. januara, ali nije isključeno da i ranije odu u Hercegovinu, gdje je situacija nešto bolja nego u Sarajevu.
- Nema smisla da radimo po dvoranama. To je gubljenje vremena. Razgovarat ću sa ljudima iz kluba i pronaći najbolje rješenje, kaže nam Petrović, koji nakon Međugorja ekipu vodi u Tursku, koja je meta terorističkih napada.
- Nisam zabrinut za sigurnost u Turskoj. To su izolovani hoteli sa sportskim terenima do kojih je jako teško doći, tako da se uopšte ne plašim za nas.

Dogovorili smo i tri prijateljska susreta protiv ekipa iz Rusije i Ukrajine, a planirano je i odigravanje utakmice u Međugorju, te na kraju generalka u Bijeljini, dodaje trener plavog tima, koji je iz Njemačke čitao o dolascima u Želju.
- Zakarić je zaista blizu dolaska. Lično sam razgovarao s njim i on nam je rekao da će doći na Grbavicu ukoliko ne ode vani. Njega očekujem, kaže Slavko Petrović i nastavlja:

Stižu dva Srbijanca

- Prioritet su mi stoper i lijevi bočni, a uskoro bismo i to trebali riješiti. Najveći problem u BiH je zapravo mizerna plaća, pa igrači čekaju posljednju šansu za odlazak u inostranstvo kako bi zaradili, tako da sam se pomirio s tim da na prozivci neću imati kompletnu ekipu.

Trener Želje nije želio govoriti o konkretnim imenima, s tim što je naglasio da su i stoper i lijevi bočni zapravo stranci.

- Malo ljudi zna da Ivan Lendrić nije više stranac. On je dobio bosanske dokumente i sada imamo petoricu igrača sa strane. Ako dođu dvojica igrača iz Srbije, imat ćemo ih sedam, ali ćemo se snaći. Sve diktiraju finansije i igrač koji nam dođe mora biti pojačanje, kaže Petrović, koji će pomoćnika u stručnom štabu pronaći u omladinskom pogonu plavih.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 10 jan 2017, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 10 jan 2017, 12:48

Ma nije lud da produzi ugovor , kao slobodan igrac moze pokucati na mnoga vrata...Onog trenutka kad potpise ugovor smanjio je svoju potraznju tj. klubova koji ga traze za 80%
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 jan 2017, 12:49

Uprava je obecala evropskog Zelju, decko je zato dosao. Kad je vidio da oni nemaju pojma o evropi osim da su nadobudni levati, covjek odradi svoje ide. Pametno nema sta. Kakav Menaf i slicne podvale.
Kad budes organizovao klub da igraci budu cijenjeni a ne da ih nabijas nogom jednom po jednom onda ces imati igraca s ugovorom.
Djelmu zaganjati jer boljeg od njega ne moze dovesti.

Toliko o tome kako Slavko daje rokove i kako hoce da ima ekipu od pocetka priprema. Ubleharite i dalje.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 12:50

Znaci ipak Lendra ima nase papire. To je dobro.
Svidja mi se ova izjava Petrovica. Sve do detalja isplanirano. Samo jos da dodju ta 3 igraca i onda se pripremati za nastavak.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 12:56

Ma vidjet ćemo uskoro sve, do tada možemo palamuditi. Tek sada se vidi koliko su nas ona dva prelazna roka i katastrofalna sportska politika unazadili.

Sada su se sjetili pojedini da se ne mogu razbacivati, sada kada je kasica prazna. I normalno da ako ti igrač traži 10 neće igrati za 5. Karikiram ali tako je otprilike.
Npr osnova Mirine plate 3595. Imaš tu još stan, topli, prevoz, hranarinu, izađe oko 4700. 4708 da budem tačan.
Vala vrijedi, duplih para. Iskreno.
Pogotovo jer je u startu njih pet, šet imalo skoro duplo veće plate a on ih sve na terenu prekuco.

Ali eto, rekoše da če objaviti šta su nudili, pa vidimo sve.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 jan 2017, 12:58

Jutros pohvatam par info. i onako bolje da nisam ni izlazio iz kuce ... :hmmmm:

Neka rade sta hoce, eto im i igraci i pripreme, i Stevanovic i Menaf, i probe, k*** i palci neka idu u tri lijepe pm., na kraju je bitan samo rezultat i uspjeh a ove godine izlazak u Evropu je moranje, kako ce to izvesti nemam pojma, ali ako mi nemam 12.000 KM za Stevanovica koliko navodno trazi ili ako je Zrinjski u stanju ponuditi za milju vecu platu Zakaricu nego mi j*** onda sve ovo, lazna slika svega ...
(Zakaric nije upitan da ne bude zabune)
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 13:00

Valjao bi nam ovaj Djelmic pravo. Taman da prodje pripreme i da se uigra. Uz dolazak Djelmica kada bi Miro otisao ne bi se toliko osjetilo.

Normalno da Zrinjski ima vise love jer su ljudi prodali dva igraca i jos igrali Evropu. A mi 0.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 13:13

Na početku sezone se čovjeku trebao poboljšati ugovor, ponuditi mu novi. A ne dovesti nekakve s brda s dola, preko you tuba i dati ima Dupla njegova primanja.
Ne možeš ba najboljeg igrača lige držati za ovu platu, pa nije retardiran hbte.
Održavao nas živima jedno vrijeme na terenu. Bukvalno sam igrao. Sigurno najbolji igrač lige, ako ne najbolji onda u top 3.

Daj čovjeku pare i neka produži. Sve ostalo je nesposobnost, nemoć, ubleha.

Ps. Šta mislite koliko Zakarić traži? 3.5 plus stanarinu? Al' u qurcu. A tek treba da se dokaže.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 jan 2017, 13:17

Sad odmah neka dovedu Zakaricu, Djelmica, stopera i lijevog beka i to je to
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 10 jan 2017, 13:17

amazon je napisao/la:Sad odmah neka dovedu Zakaricu, Djelmica, stopera i lijevog beka i to je to
Vala trebaju nam 2 stopera 2 lijeva beka :D
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jan 2017, 13:19

Djelmic bi bio super, i vjerujem da je on voljan doci, samo je fazon sto su nasi tvrdoglavi pa ga nece htjet vratit, ista stvar kao sa tomicem
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 13:20

irfo je napisao/la:Djelmic bi bio super, i vjerujem da je on voljan doci, samo je fazon sto su nasi tvrdoglavi pa ga nece htjet vratit, ista stvar kao sa tomicem
Nemaju "naši" ništa sa sportskim dijelom sada, to Slavko i Ćenan rade kuknjava

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 jan 2017, 13:21

Merhaba je napisao/la:
amazon je napisao/la:Sad odmah neka dovedu Zakaricu, Djelmica, stopera i lijevog beka i to je to
Vala trebaju nam 2 stopera 2 lijeva beka :D
Ma dosta da se skrpimo do kraja sezona. Vidis da nemaju za pavlake. ;)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jan 2017, 13:22

Neandertalac je napisao/la:
irfo je napisao/la:Djelmic bi bio super, i vjerujem da je on voljan doci, samo je fazon sto su nasi tvrdoglavi pa ga nece htjet vratit, ista stvar kao sa tomicem
Mora neko odobrit i to sto oni rade, tu sam sumnjicav zbog djelmica :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 jan 2017, 13:24

Pa nema se para, trosilo se na sve i svasta, kurcilo se pa su se i raskidi placali desetinama hiljada maraka, sada kada je kasa presusila ko sto neandertalac rece sjetili su se odjednom da se ne mogu vise razbacivati parama, pa pripreme u Medjugorju ce se odraditi a nekada tamo cemo platiti, zali boze para od Evrope 2015. para od transfera Bajica i Hadzioahmetovica, pare sa kojim smo mogli napraviti ekipu boli glava za najmanje dvije do tri godine ... :facepalm:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 13:24

Ako si vratio Bogicevica mozes i Djelmica. Ovaj te tuzio,a Djelmic nije nista uradio da nasteti klub. Sve se treba raditi za interes kluba.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 13:26

irfo je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Mora neko odobrit i to sto oni rade, tu sam sumnjicav zbog djelmica :mrgreen:
Ma meni krivo haveru što sam bio u pravu cijelo vrijeme. Cijelo vrijeme ublehe i svaljivanje krivice!

Drugom prilikom ćemo o ovome, da ne talasamo više. A nije ni raja više "naivna" , ne puši istu priču što puta.

Edit; Da se razumijemo, klub ispred svega! Uvijek!
Ali ne treba loše poteze koji ne štite klub opravdavati.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 jan 2017, 13:35

Sto neandrtalac kaze, sve sto se pisalo sad se pokazalo da nije dobro. Znaci pisalo se u interesu kluba, a dobro je sto ce sad raja napokon shvatiti da "price" ide sve to na dobru, izmisljeni likovi koji su kao protiv kluba i slicno bile gluposti.
A da ne pisem o tome kako Slavko hoce da ima ekipu od pocetka priprema jer on tako radi, ne treba mu kondic., svemoguce je itd. Dye to ima.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Hrasno15 i 25 gostiju.