FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Septerra
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Septerra » 10 jan 2017, 13:04

Ta politika prisiljavanja na potpisivanje ugovora, odnosno sankcioniranje igrača premještanjem na tribinu nije pragmatična i totalno je pogrešna u ovom kontekstu gdje oba sarajevska premijerligaša očajnički trebaju igrati Evropu naredne sezone a gdje su oba igrača ključna. Duljević se, konkretno, ne može nadomjestiti.

Odlaskom Ćetkovića, koji nije bio loš igrač ali mu Čalin sistem nije odgovarao, oslobađa se mjesto za novog igrača i mislim da su u klubu čekali da to završe prije nego su s njim raskinuli ugovor. Tako mi se čini.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jan 2017, 13:19

Septerra je napisao/la:Ta politika prisiljavanja na potpisivanje ugovora, odnosno sankcioniranje igrača premještanjem na tribinu nije pragmatična i totalno je pogrešna u ovom kontekstu gdje oba sarajevska premijerligaša očajnički trebaju igrati Evropu naredne sezone a gdje su oba igrača ključna. Duljević se, konkretno, ne može nadomjestiti.

Odlaskom Ćetkovića, koji nije bio loš igrač ali mu Čalin sistem nije odgovarao, oslobađa se mjesto za novog igrača i mislim da su u klubu čekali da to završe prije nego su s njim raskinuli ugovor. Tako mi se čini.
Losa politika je dovesti se u situaciju da igrac ostane na samo pola godine ugovora. Klub je tad nemocan, a igracu se realno ne isplati produzavati u toj situaciju, jer buduci poslodavac mu onda nece moci dati vecu platu kakvu moze dobiti ako dodje cistih papira. Vani u 99% slucajeva taj igrac se proda sezonu ranije.
Na prvu, izuzetak je Levandovski kojeg Borusia nije zelila prodati i ostavili su ga do kraja ugovora. Inace, igrac koji ne zeli produziti, bude prodat godinu dana prije isteka.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 10 jan 2017, 13:26

Evander je napisao/la:Losa politika je dovesti se u situaciju da igrac ostane na samo pola godine ugovora. Klub je tad nemocan, a igracu se realno ne isplati produzavati u toj situaciju, jer buduci poslodavac mu onda nece moci dati vecu platu kakvu moze dobiti ako dodje cistih papira. Vani u 99% slucajeva taj igrac se proda sezonu ranije.
U pravu si. Onda je dilema "šta uraditi s igračem koji ima još 6 mjeseci ugovor: teren ili tribina" posljedica nesposobnosti da se reaguje na vrijeme. Posao SD (Ihtijarevića) je bila da proda Duljevića na ljeto. Ok, nisi uspio onda potpiši novi ugovor s igračem. Već ti je bio ljetos zlatna koka i to ne kapitalizirati ili: a) prodajom ili b) produženjem ugovora je dovoljan znak nesposobnosti.

Ali treba li pogrešnu politiku nastaviti daljom pogrešnom politikom? Ne treba. Ako Duljević neće da potpiše sad iskoristi ga maksimalno da ostvariš klupske ciljeve jer će ti igranje Evrope donijeti financijsku korist koju si želio ostvariti prodajom igrača.

U svakom slučaju odmah bi trebalo produžiti ugovor Mihojeviću i Hadžiću. Dati im bolje uslove. I Dušanu Hodžiću ističe ovaj amaterski ugovor za 6 mjeseci ali je on svakako rekao po dolasku u klub da mu je to samo prolazna stanica za iskorak dalje.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 10 jan 2017, 13:35

I eto sta nam je falilo da smo pruzili sansu Hericu ili Veladzicu umjesto Cetkovicu. Ok nije bio toliko los, ali osim gola u Zenici mi bukvalno nista nismo dobili, jos nas je kostao pobjede u derbiju i bruku para jer njegova plata sigurno nije bila ispod 5k. Ali opet dobro pa nam je on jedina "fula" prijelaznog roka a to je nesto sasvim novo za nas.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 10 jan 2017, 13:36

Nek nam Dulja donese Duplu krunu i ode za 0 KM, ja mu neću "A" reći :salut:
SARAJEVO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jan 2017, 13:39

Septerra je napisao/la:
Evander je napisao/la:Losa politika je dovesti se u situaciju da igrac ostane na samo pola godine ugovora. Klub je tad nemocan, a igracu se realno ne isplati produzavati u toj situaciju, jer buduci poslodavac mu onda nece moci dati vecu platu kakvu moze dobiti ako dodje cistih papira. Vani u 99% slucajeva taj igrac se proda sezonu ranije.
U pravu si. Onda je dilema "šta uraditi s igračem koji ima još 6 mjeseci ugovor: teren ili tribina" posljedica nesposobnosti da se reaguje na vrijeme. Posao SD (Ihtijarevića) je bila da proda Duljevića na ljeto. Ok, nisi uspio onda potpiši novi ugovor s igračem. Već ti je bio ljetos zlatna koka i to ne kapitalizirati ili: a) prodajom ili b) produženjem ugovora je dovoljan znak nesposobnosti.

Ali treba li pogrešnu politiku nastaviti daljom pogrešnom politikom? Ne treba. Ako Duljević neće da potpiše sad iskoristi ga maksimalno da ostvariš klupske ciljeve jer će ti igranje Evrope donijeti financijsku korist koju si želio ostvariti prodajom igrača.

U svakom slučaju odmah bi trebalo produžiti ugovor Mihojeviću i Hadžiću. Dati im bolje uslove. I Dušanu Hodžiću ističe ovaj amaterski ugovor za 6 mjeseci ali je on svakako rekao po dolasku u klub da mu je to samo prolazna stanica za iskorak dalje.
Kad se godinu dana prije isteka ugovora igrac ucijeni ili tribine ili potpisi ugovor, onda ima nekog smisla. Niti jednom igracu nece biti svejedno da godinu dana ne igra. Ovako, nece igrati mart, april i maj i to je to. Ne gubi previse. Dobija platu ta tri mjeseca i laganini trenira. Osrednja povreda ga vise udalji sa terena.

U sustini, u sitiuaciji kakva jeste, bolje da Duljevic igra nego da sjedi na tribinama. Ako smo ga popusili, daj bar nesto da izvucemo. Ali samo ako ce igrati maksimalno i ako nece vec unaprijed razmisljati o drugoj ekipi i cuvati noge za slijedecu sezonu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jan 2017, 13:43

fico je napisao/la:Nek nam Dulja donese Duplu krunu i ode za 0 KM, ja mu neću "A" reći :salut:
I da mu jos platimo ne bi bio problem :kafa: :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 10 jan 2017, 13:55

MortemHz je napisao/la:
fico je napisao/la:Nek nam Dulja donese Duplu krunu i ode za 0 KM, ja mu neću "A" reći :salut:
Prodali smo Cirmirota za milion i šta smo dobili? Sezonu bez evrope. Meni su trofeji draži, a Klub će preživiti bez prodaje.
SARAJEVO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jan 2017, 14:02

fico je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Prodali smo Cirmirota za milion i šta smo dobili? Sezonu bez evrope. Meni su trofeji draži, a Klub će preživiti bez prodaje.
Naravno, i meni su bitni trofeji ali parama se sve radi **** ga
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 10 jan 2017, 14:08

Memara je napisao/la:Ode Ćetković...
Sad kad proradi u Budućnosti kao Harba i ostali. :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 10 jan 2017, 14:15

High je napisao/la:I ovo sa fotografijama fudbalera na kalendaru je ogavno. Umjesto njih, za svaki mjesec trebali su staviti neke bitne događaje u vezi s Klubom (titule, bitne utakmice i sl.), pa i naše legende Kluba, a ne ove prolazne amatere. Zamisli da Bekića gledaš dva mjeseca - :lol: .
Ako bude kalendara na kojem su zajedno Said, Rustemović i Radovac, odmah ga kupujem.
SRETAN BROJ - 1725

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 jan 2017, 15:09

City tv snimka Zrinski vs Sarajevo

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 jan 2017, 15:24

Fino ... ispade da je duljevic dao 15 golova i ima 9 asistencija, minimalno. Kad on ne igra, nas nema, izgledamo kao raspala ekipa vratnika...
U realnosti, to nije tako, duljevic ima tek zadnjih nekoliko utakmica u pravom ritmu, ono sve od ranije je puno zujanja, NISTAA mead, ili zaboravljate?

Zasto se sjecate samo tri utakmice? Ito na kosevu! Ja se ne sjecam utakmice gdje je bilo egal i onda uzme dulja loptu i zavrsi utakmicu, sem gola prrotiv zrinjskog na pocetku prvenstva... jednostavno, ne sjecam.
Duljevic je sve dobio OD SARAJEVA, a sarajevu je dao mozda 20% dobrih utakmica od onog sto je odigrao.
FIT nije bio ni pola sezone, ili je bio bez snage, ili je imao visak kila. U 60-toj minuti je vec ganjao zrak po terenu. I opet ga je KLUB trpio.
Klub ga je i do repke doveo, gdje pofinu minutazu ima, stavio ga je na marginu evropskih klubova.

Pored greske, sto je ostao u zadnjih 6 mjeseci ugoovora, sto je sad NEISPRAVLJIVA GRESKA, duljevic da se ja pitam ako ne produzi ugovor, ne bi igrao ni minute u nastavku prvenstva.
zasto?
ako ne produzi ugovor u roku od 10-ak dana, dovesti kvalitetno krilo (ima ih), dovesti 10-ku (stojcev) i mi smo jaci nego sa duljevicem.
On i onako ako ostane u zadnjih 6 mjeseci ugovora, nece davati ni 50%, jer je to radio tako svaki put kada je bio pred nekim transferom ;)
Bolje je dati sansu nekome drugom, nego nekome ko kao prvo ne postuje ono sto mu je klub dao, drugo, nece davati 100%, trece, nikada ne znas kada ce proigrati a kada nece.

NIKO NIJE IZNAD KLUBA!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 10 jan 2017, 15:25

Evander je napisao/la:Evo i komsije u istom problemu sa Stevanovicem kao i mi sa Duljevicem.
Ogroman udarac bi to bio za obje ekipe. Mislim da bi Zrinjski puno profitirao da ova dva igraca ne budu igrala proljece.
i njima Mesanovic ide(+ vinko već pa-pa), tako da nije strašno , tj. zavisi kako se zamijene ti igrači...
za Četkovića je realno teško bilo da će ostati , ne znam ni zašto je doveden 30-godišnjak koji nije dramatično bolji od igrača iz BiHPL...
da je mlađi mogao je i ostati, jer treba sigurno pola godine da se igrač navikne na tim, ligu, pritisak , itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

High

Post Postao/la High » 10 jan 2017, 15:27

Istina je da i oni imaju odlazaka, ali opet imaju bolju poziciju nego mi - bodovnu prednost i bolji raspored.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 10 jan 2017, 16:02

slika
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 jan 2017, 16:45

:plac:
zlo87 je napisao/la:slika
:plac: :plac: :plac:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 10 jan 2017, 17:01

Petar Bojo, 18-godišnji junior Širokog Brijega,u ovaj klub došao sa 14 godina iz NK Kiseljak, njega su skauti Širobriježana zapazili, on je prošao sve selekcije ovog hercegovačkog kluba, bio i kapiten, član je U-19 reprezentacije BiH, trenutno je u Češkoj u prvoligašu FC Jihlava, a najviše zasluge za ovo ima bivši trener FK Željezničar iz Sarajeva, sada menadžer Jiri Plišek.

Mladi fudbaler iz Kiseljaka, Petar Bojo u jesenjoj sezoni Premijer lige BiH za juniore jedan je od najzaslužnijih za treće mjesto koje zauzimaju juniori Širokog Brijega. Petar je, iako igra zadnjeg veznog, drugi strijelac ekipe sa 13 postignutih golova, uz 19 asistencija, a četvrti je strijelac Premijer liged BiH za juniore. Njegova sjajne igre su zapazili svi vodeći klubovi u BiH, kao i u inostranstvu.

FC Jihlava, gdje je sada Petar, prije početka ovogodišnje sezone je poslala pozov da mladi Bojo dođe u redove češkog prvoligaša na probu, ali je Petar odlučio da ne ide tada, sada je ponovo uslijedio poziv iz Češke i on je trenutno na probi u ovom češkom prvoligašu.

– Super se osjećam, drago mi je da moj trud gdje sam od kuće otišao kao dijete isplati da ljudi vide moje zalaganje i igre. Imao sam ponudu i iz FK Sarajevo za stipendijski ugovor gdje nisam mogao to prihvatiti. Ovdje sam došao da pokažem svoje kvalitete i nadam se da ću uspjeti. Tražim klub gdje ću moći napredovati u svojoj karijeri i šteta je što mi u Bosni nemamo B momčadi do 21 godine, da mi mladi igrači koji izađemo iz juniora osjetimo taj prijelaz i nametnemo se trenerima svojih klubova, ne da moramo ići u druge države jer kod nas ima baš dosta kvaliteta, rekao je juniorski reprezentativac BiH, Petar Bojo.
50 milja plaćen, scouting fercera :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jan 2017, 17:48

Nasa prednost ce biti uigranost :beba:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 10 jan 2017, 17:49

bordobijeli je napisao/la:Nasa prednost ce biti uigranost :beba:
Strasno
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool