NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:05

Monolog je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:pa cekaj, ti iskljucivo gledas po stataistici i odlucujes po tome ko je bolji igrac?

igrac X: 12,1 ppg, 7,8 rpg i 1,3 bpg
igrac Y: 17,2 ppg, 14,3 rpg, 2,2 bpg

znaci izmedju ova dva igraca ti ces reci da je igrac Y bolji?
Ne, ali kod igrača koji su "tu negdje", naravno da ćeš se dodirnuti te statistike. Poštedi me tih poteza, molim te.
evo, upravo sam i uporedio dva igraca koja su "tu negdje". samo sto jedan ima drasticno bolju statistiku...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 jan 2017, 16:06

NEZALAGANJE je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Zato sto se ime u ovoj ligi postaje u POu a ne u RSu.Barem je meni tako.RS je lijep indikator,ali znamo gdje se stice slava.
Koliko se sjećam Wall je kao prvi igrač svoju ekipu vodio do PO i polufinala konferencije i samo njegova lična ozljeda ih je dijelila od finala.
I to je sve od top pika na draftu na godinama kriminalnom Istoku?Ni finale konferencije.Premalo da bi se bio top 10 igrac u ovoj ligi.
S obzirom da ima prosječne i ispodprosječne trenere/ekipe od samog početka, da to je dovoljno. Šta je Irving bez LeBrona uradio?

I ne pričam o top 10, niko ga nije ni stavio tu koliko sam vidio.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2017, 16:10

KK_Bosna je napisao/la:evo, upravo sam i uporedio dva igraca koja su "tu negdje". samo sto jedan ima drasticno bolju statistiku...
Dobro, to je Whiteside. :mrgreen:
I, da, ovogodišnji Whiteside jeste ispred Gasola. Nije ukupno, jer ima mnogo pure pojesti da bi bio bolji od Gasola, al' kad bi stavio listu onih najboljih u ovom trenutku - Gasol bi bio iza Whitesidea. Sad, to što bi ti uključio titule, ovo ili ono, to je prošlo vrijeme. Gasol je ofanzivna mašina kakva Whiteside neće nikad biti taman kad bi zabijao 20 poena u prosjeku (ipak nije u stanju "izmisliti" poene). Rekoh, ideš pogrešnim tokom da odbraniš neodbranjivo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jan 2017, 16:14

Pa u cemu je onda problem?Niko ga nije stavio u top 10 ali je @Monolog sugerisao da bi trebao biti tu,a realno nema mjesta.
Pusti tu pricu sta je Irving uradio bez Jamesa?Irving se dokazao na najvecoj mogucoj sceni i tu je kraj svih upitnika nad njim plus je mladji.Ovaj je morao izboriti barem finale konferencije.Jbt evo i danas mu visi PO a smatra se nekim top igracem.To je totalni paradoks u konferenciji gdje se izdvajaju 2 i po tima a svi ostali u istoj ravni.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2017, 16:17

NEZALAGANJE je napisao/la:Pa u cemu je onda problem?Niko ga nije stavio u top 10 ali je @Monolog sugerisao da bi trebao biti tu,a realno nema mjesta.
Pusti tu pricu sta je Irving uradio bez Jamesa?Irving se dokazao na najvecoj mogucoj sceni i tu je kraj svih upitnika nad njim plus je mladji.Ovaj je morao izboriti barem finale konferencije.Jbt evo i danas mu visi PO a smatra se nekim top igracem.To je totalni paradoks u konferenciji gdje se izdvajaju 2 i po tima a svi ostali u istoj ravni.
Po meni je Wall ispred Irvinga kojeg stavljate u top 10, dakle, samim tim je i Wall u top 10. S tim da sam ja rekao da je po meni Irving u top 15 i stojim pri tome. Wall mi je sigurno ispred, kao i Giannis (LbJ, Durant, Harden, Westbrook, Kawhi, Curry, Davis, Cousins, Paul, Giannis, Wall, George..).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:18

Monolog je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:evo, upravo sam i uporedio dva igraca koja su "tu negdje". samo sto jedan ima drasticno bolju statistiku...
I, da, ovogodišnji Whiteside jeste ispred Gasola. Nije ukupno, jer ima mnogo pure pojesti da bi bio bolji od Gasola, al' kad bi stavio listu onih najboljih u ovom trenutku - Gasol bi bio iza Whitesidea. Sad, to što bi ti uključio titule, ovo ili ono, to je prošlo vrijeme. Gasol je ofanzivna mašina kakva Whiteside neće nikad biti taman kad bi zabijao 20 poena u prosjeku (ipak nije u stanju "izmisliti" poene). Rekoh, ideš pogrešnim tokom da odbraniš neodbranjivo.
pa za mene je gasol i dalje doktor kosarke i sa 40 godina ce biti bolji od whitesidea koji je klasicni beskorisni nabijac statistike. sve se to golim okom moze vidjeti. hassan ima statistike na svojoj strani, ima atraktivnost, ali nit je ikad bio, nit je sada, nit ce ikada biti bolji igrac od gasola...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2017, 16:20

Pa hajdemo onda navesti i Nowitzkog u top 10. Što ga tek tako izostavljate?! Nema smisla, pobogu. Ili Bryanta, nek je godinu u penziji. Taman da se vrati, eto ga - bolji je od ovih na listi, jer će i sa 45 godina imati napadački arsenal koji pojedinci mogu samo sanjati.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:23

Monolog je napisao/la:Pa hajdemo onda navesti i Nowitzkog u top 10. Što ga tek tako izostavljate?! Nema smisla, pobogu. Ili Bryanta, nek je godinu u penziji. Taman da se vrati, eto ga - bolji je od ovih na listi, jer će i sa 45 godina imati napadački arsenal koji pojedinci mogu samo sanjati.
dirk je grohnuo ove sezone da nije ni medju top 50 igraca, mijesas babe i zabe :mrgreen:

gasol je i sada vrhunski igrac koji moze odigrati na top nivou 25 minuta bez problema

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 jan 2017, 16:25

I meni je Wall bolji igrac od Irvinga,samo sto Irving fenomenalno pase uz ovu ekipu Cavsa..Wall je bolji asistent i odbranbeni igrac,bolji je i fizikalac i atleta,Irving ima definitivno bolji sut i to je ono sto Cavsima trenutno treba..Irving sam nije mogao ono sto Wall jeste,a to je kao prvi igrac ekipe uvesti ekipu u PO,u svojoj cetvrtoj sezoni,Irving tek sa Jamesom to uspio..mada je velika mana Wallu taj sut i zato ga ja nikako nebi svrstao u top 10 igraca,isto kao Irvinga zbog odbrane..Paul George ove sezone nije medju top 10 igraca po meni..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2017, 16:28

KK_Bosna je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Pa hajdemo onda navesti i Nowitzkog u top 10. Što ga tek tako izostavljate?! Nema smisla, pobogu. Ili Bryanta, nek je godinu u penziji. Taman da se vrati, eto ga - bolji je od ovih na listi, jer će i sa 45 godina imati napadački arsenal koji pojedinci mogu samo sanjati.
dirk je grohnuo ove sezone da nije ni medju top 50 igraca, mijesas babe i zabe :mrgreen:

gasol je i sada vrhunski igrac koji moze odigrati na top nivou 25 minuta bez problema
:roll:

Hajde da onda ubacim Nowitzkog koristeći se tvojom analogijom.

Dirk je i sada vrhunski igrač koji može na top nivou odigrati 10 minuta i sasuti 12-13 poena bez ikakvih problema.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2017, 16:30

KK_Bosna je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
pa za mene je gasol i dalje doktor kosarke i sa 40 godina ce biti bolji od whitesidea koji je klasicni beskorisni nabijac statistike. sve se to golim okom moze vidjeti. hassan ima statistike na svojoj strani, ima atraktivnost, ali nit je ikad bio, nit je sada, nit ce ikada biti bolji igrac od gasola...
Uvjek cu radije imat defanzivnog C nego onog koji moze ubacit 20 ali bez odbrane, osim ako taj C ima bas sve ofanzivno poput DMC (daleko od tog da DMC igra losu odbranu). Ali inace Ben Wallace prije Brook Lopeza u svako doba

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 10 jan 2017, 16:32

top 10 po meni:
1. LBJ
2. Durant
3. Curry
4. Westbrook
5. Harden
6. Leonard
7. Davis
8. Paul
9. Cousins
10. Irving

Tu mogu i George u pravoj formi,Giannis ako napreduje sljedece godine,Embiid ako bude zdrav sljedece godine,Towns ako napreduje u oba smjera sljedece godine,a pogotovo defanzivno,zdrav Griffin,Lillard ili Wall u dobroj formi.

Lako se mijenja ovaj top 10,i jako je subjektivan,i zavisan od onog sta u posljednje vrijeme pruzaju top igraci.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2017, 16:38

TrollsRoyce je napisao/la:Giannis ako napreduje sljedece godine,Embiid ako bude zdrav sljedece godine
Giannis da napreduje, a Embiid samo da bude zdrav?

Ja bih prije obrnuo to. Da Embiid i napreduje i nabilda još statistiku (da se ne lažemo, neće ga niko ni na ovom forumu (izvini, prika @Clutch) smatrati za top 10 igrača sa manje od 20 poena u prosjeku i manje od 10 skokova). S druge strane, Giannisu fali "samo" šut. Mada je i njeg dosta popravio u odnosu na prethodnu sezonu. Već JEDVA ČEKAM narednu sezonu da vidim kako će namjestiti nišanske sprave kad završi ljeto 2017. :kafa:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:39

Monolog je napisao/la: :roll:

Hajde da onda ubacim Nowitzkog koristeći se tvojom analogijom.

Dirk je i sada vrhunski igrač koji može na top nivou odigrati 10 minuta i sasuti 12-13 poena bez ikakvih problema.
dirk vise ne moze ni 5 minuta na top nivou odigrati, nazalost jer mi je mnogo drag igrac...

isto tako moj najdrazi aktivni evropljanin se vuce po terenu ko prebijena macka i samo ga cinjenica sto je u sredjenoj ekipi "vadi" pa zna ubaciti 10-ak poena

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jan 2017, 16:41

KK_Bosna je napisao/la: isto tako moj najdrazi aktivni evropljanin se vuce po terenu ko prebijena macka i samo ga cinjenica sto je u sredjenoj ekipi "vadi" pa zna ubaciti 10-ak poena
Jeko to?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jan 2017, 16:41

Znaci opet dolazimo do toga da je nekima Wall,igrac koji nema pouzdan sut i kojeg je lakse zaustaviti zbog toga,ma koliko on bio dobar ass.,bolji igrac od Irvinga?
Kako da ne!?Ne znam sta gledate u zadnje vrijeme ali Kyrie je postao jedan od igraca koje je najteze cuvati u ovoj ligi,posebno kad napadne visokog nakon bloka.Ali dobro,svakome svoje.Vidicemo sta ce se pricati nakon sto decko izdominira jos jedan PO!? ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:42

Kawhi je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: isto tako moj najdrazi aktivni evropljanin se vuce po terenu ko prebijena macka i samo ga cinjenica sto je u sredjenoj ekipi "vadi" pa zna ubaciti 10-ak poena
Jeko to?
onaj sto sam ga maloprije prozvao na FB zbog debelog ronalda :mrgreen:

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 10 jan 2017, 16:45

Monolog je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:Giannis ako napreduje sljedece godine,Embiid ako bude zdrav sljedece godine
Giannis da napreduje, a Embiid samo da bude zdrav?

Ja bih prije obrnuo to. Da Embiid i napreduje i nabilda još statistiku (da se ne lažemo, neće ga niko ni na ovom forumu (izvini, prika @Clutch) smatrati za top 10 igrača sa manje od 20 poena u prosjeku i manje od 10 skokova). S druge strane, Giannisu fali "samo" šut. Mada je i njeg dosta popravio u odnosu na prethodnu sezonu. Već JEDVA ČEKAM narednu sezonu da vidim kako će namjestiti nišanske sprave kad završi ljeto 2017. :kafa:
Vecinu dosadasnje sezone je bio limitiran na 24 minute,plus,covjek je rookie,i da ne napreduje ni u jednom segmentu,sve ce mu biti dosta sporije na terenu,i dosta ce lakse igrati,tako da,Embiid je siguran top 10 bez restrikcije minuta,i da ostane zdrav cijelu sezonu,evo zapamti ovo.

Giannis mora popraviti decision making u nekim situacijama,kontrolu lopte,nekada pretjera sa onim zalijetanjima,i naravno sut,ali prvo ovo ispred,jer sut ni Lebron nikada nije popravio(a to mu je po nekim strucnjacima bio uslov da bi postao najbolji),a ubjedljivo je najbolji igrac lige.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jan 2017, 16:48

KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Jeko to?
onaj sto sam ga maloprije prozvao na FB zbog debelog ronalda :mrgreen:
Nisam vjerovao da bi ti on mogao biti najdrazi. :mrgreen:

Nije toliko los zadnje dvije sedmice. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 jan 2017, 16:51

Kawhi je napisao/la:Nisam vjerovao da bi ti on mogao biti najdrazi. :mrgreen:

Nije toliko los zadnje dvije sedmice. :kafa:
naravno da mi je najdrazi... igrac njegovih (ne)fizikalija, a onako da igra, poezija cista... mislio sam da poslije iversona nijedan onakav nikakav mal igrac nema te budale koja ce se s lakocom zalijetati u reket i poentirati...

popravio se u zadnje vrijeme, mozda se poceo drogirati, ko zna... na pocetku seone se bas vukao po terenu i bio u petorci samo zbog imena... past ce sigurno u kanal do kraja sezone ponovo

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.