NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 10 jan 2017, 17:10

nowitzki 16. svih vremena u broju ubacenih trojki

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jan 2017, 17:11

Parker igra na vrhunskom nivou u zadnje 2 sedmice.Nema vise povrede s pocetka sezone i sve vise je naviknut na svoju novu ulogu.Ostane li ovakav to ce biti ogroman plus za SA.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jan 2017, 17:13

NEZALAGANJE je napisao/la:Znaci opet dolazimo do toga da je nekima Wall,igrac koji nema pouzdan sut i kojeg je lakse zaustaviti zbog toga,ma koliko on bio dobar ass.,bolji igrac od Irvinga?
Kako da ne!?Ne znam sta gledate u zadnje vrijeme ali Kyrie je postao jedan od igraca koje je najteze cuvati u ovoj ligi,posebno kad napadne visokog nakon bloka.Ali dobro,svakome svoje.Vidicemo sta ce se pricati nakon sto decko izdominira jos jedan PO!? ;)
Brate zar nisi vec navikao da ljudi ne gledaju toliko tekme koliko suhe brojke? Da gledaju tekme znali bi da je veca razlika u ofanzivi na strani Irvinga nego Walla u defanzivi. Zbog 4 asistencije vise Wall je njima bolji igrac. Irving nije vodio ekipu u playoff kao prvi igrac, a Wall jeste, meni je to smijesno, jer se nesto desilo prije 3 godine. Isto tako govori se o playmakingu Irvinga, a pokazao je itekako da zna asistirati i kreirati za druge, ali nema toliko loptu koliko je ima James.

Ovdje na forumu itekako dolaze do izrazaja i default stavovi, Irving nesto nije dobro radio nekad i automatizmom ne radi to dobro ni sada. Onda kad se pogleda tekma, vidi se sta covjek sve radi, pa krenu neka klanjanje ljudi koji su ga pljuvali. Isti slucaj za Mamba mentalitet, ja kad sam to napisao, bilo je da nema, kad razvali GSW odmah ga dobi :D .

Ja sam vec postao imun na takve stvari.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 jan 2017, 17:17

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jan 2017, 18:08

Kawhi je napisao/la: @Epi AD je i dalje daleko od onoga za sta ga ti predstavljas.
De nam molim te objasni kakav je ustvari igrac AD ? Covjek daje 29 poena po utakmici sa otprilike 50% iz igre (49,5% tacnije) i to u ekipi gdje osim Tyrekea i Holidaya nemas igraca za NBA nivo. Znaci dva u najbolju ruku prosjecna igraca (ako i to) su mu najbolji suigraci i on i pored toga daje tolike poene uz brutalne ostale brojke. O odbrani se ne mora pricat uopce kakav je monstrum tu. Sta je covjek sa 29 poena, 12 skokova 2 i po blokade i 1,4 ukradene po tekmi ako nije monstrum na obje strane parketa ? Jel fakat mislis da postoji ijedan jedini kosarkaski radnik koji bi Irvinga il Draymonda uzeo prije njega ? Prije 2 godine je izborio PO na nikad jacem zapadu i to pored ekipe u kojoj igra covjek koji je svima zivim i nezivim najmanje top 10 igrac lige. Eto fino nam objasni kako to AD nije top 10 igrac lige jer takvo nesto na citavom svijetu valjda samo ti mislis.

Sto se CP3-Irving poredjenja tice, jedan je citavu karijeru nosio napad svoje ekipe i bio najbolji vanjski defanzivac ekipe (sa 180 cm) i u kljucnim napadima cuvao igrace poput KDa, Hardena i slicnih ofanzivnih monstruma dok drugi u Cavsima ima jednog LeBrona da nosi napad razigravanjem i apsolutno se moze posvetit trpanju 1 na 1 koji mu je jedini elitni kvalitet i u kojem je uz KDa i Hardena najbolji u ligi. Logicno je da je Irving bolji fit s LeBronom nego CP3 jer su LeBron i CP3 u napadu prilicno slicni igraci tj obojici konstantno treba lopta u rukama i da konstantno upravljaju napadom da maksimiziraju sav svoj kvalitet. Irving ne mora imati loptu stalno u rukama jer je on primarno, sekundarno i tercijalno strijelac pa tek onda sve ostalo. Kyrie ima danas vecu trade vrijednost od CPa jer je mladji dosta al igracki Kyrie ima jos puuuuuno pure pojest da stane u istu recenicu sa Paulom.

@KKB Marc je bolji igrac od Irvinga jer ovo sta on radi s ovim Memphisom je cudesno, pogotovo u onom periodu dok je Conley bio out. On ove godine jednsotavno mora u top 10. Irving ispred Butlera ? Ni u ludilu.

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Quinlan » 10 jan 2017, 18:42

NEZALAGANJE je napisao/la:Znaci opet dolazimo do toga da je nekima Wall,igrac koji nema pouzdan sut i kojeg je lakse zaustaviti zbog toga,ma koliko on bio dobar ass.,bolji igrac od Irvinga?
Kako da ne!?Ne znam sta gledate u zadnje vrijeme ali Kyrie je postao jedan od igraca koje je najteze cuvati u ovoj ligi,posebno kad napadne visokog nakon bloka.Ali dobro,svakome svoje.Vidicemo sta ce se pricati nakon sto decko izdominira jos jedan PO!? ;)
Zar se ne igra košarka na obje strane parketa? Ili sad taj tvoj glavni kriterij se lahko zaboravio?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2017, 18:50

Quinlan je napisao/la:
Zar se ne igra košarka na obje strane parketa? Ili sad taj tvoj glavni kriterij se lahko zaboravio?
Kad je kawhi u pitanju to je glavni krterij, kad je parker onda nije, titule playoff i to

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jan 2017, 18:59

Igra se i Kyrie je znacajno popravio odbranu.I to je nesto sto je dokazao i u finalu cuvavsi MVPa i totalno ga nadigravsi na obje strane parketa.Niste gledali to?

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 10 jan 2017, 19:05

Ma da KD kad se spominje onda odbrani zanemarimo da je drastično popravio, ali sad ispade kyrie napravio veliki pomak, to što je wall ili cp3 su svemirski brod za njega u odbrani nema veze jer ne odgovara to da se spomene u ovoj diskusiji, sad je važna ofanziva i kako je teško Irvinga zaustaviti ;)

Već sam jednom pisao, kyrie nije top10 igrač, top15-20 zavisno od osobe do osobe, on je u toj drugoj klasi pg-ova ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 jan 2017, 19:08

alemsa je napisao/la:Kad je kawhi u pitanju to je glavni krterij, kad je parker onda nije, titule playoff i to
Fakat tako djeluje :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jan 2017, 19:58

Bitna su oba faktora i ja ih barem imam i drzim ih se za razliku od vas!
Opet ponavljam,Irving je pokazao i ofanzivu i DEFANZIVU tamo gdje je trebalo.90% lige nije moglo Curryu nista prosle sezone,a ovaj ga je uspio usporiti,a na drugom kraju ga je pravio budalom kad god bi ovaj ostao na njemu,pa vi pisite sta hocete.Dotle se islo da su u svakom mogucem napadu ciljali na switch Currya.Nesto ne vidim da je Irvinga neko ikad tako eksploatisao.Wall ima jednu ogromnu manu(sut),koja u raspravi KD-Kawhi ne postoji,zato je drugaciji odnos moje usporedbe u njegovom poredjenju sa Irvingom.Ne mozes biti top 10 igraca sa manom koju ce jaki protivnici znati iskoristiti u POu i uciniti od tebe jednodimenzionalnog igraca,kao sto je to IND ucinila Wallu prije par sezona.
Sto se tice Parkera,kod njega se to pomenuto pika,jer nema potrebe da ga se poredi sa igracem 2.runde aka RS general floor.Ispucao je i faktor da nema trenera i saigrace,a godine idu...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jan 2017, 19:59

NEZALAGANJE je napisao/la:Igra se i Kyrie je znacajno popravio odbranu.I to je nesto sto je dokazao i u finalu cuvavsi MVPa i totalno ga nadigravsi na obje strane parketa.Niste gledali to?
Normalno da nisu gledali. MVP-a su udvajali a Kyrie je u odbrani bio nebitan. S druge strane Curry je bolji defanzivac od Irvinga iako je cuvao Irvinga "jedan posjed" i ovaj donio titulu Cavsima u tom posjedu. Nesto se ne sjecam da ga je cuvao duze od minut a da ga ovaj nije napunio.

Ja mislim da bi jedino par strucnjaka sa ss.ba foruma birali prije Walla nego Irvinga da im bude u ekipi.

Jedini plus mu je scoring. Jos kad bi se navelo sta sve ulazi u scoring bilo bi odlicno. Wall je ipak defanzivno Payton a asistira kao Stockton. Irving je samo niza verzija Mela.

I mit o P. Georgeu kao top 10 igracu lige bi konacno trebao da nestane. Grijeh je gurati ga i u top 15.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jan 2017, 20:01

NEZALAGANJE je napisao/la: Sto se tice Parkera,kod njega se to pomenuto pika,jer nema potrebe da ga se poredi sa igracem 2.runde aka RS general floor.Ispucao je i faktor da nema trenera i saigrace,a godine idu...
Chris Paul je za klasu bolji igrac od Parkera. To sto vi navijaci San Antonia to ne zelite vidjeti, to je jedna potpuno druga stvar.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2017, 20:17

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Igra se i Kyrie je znacajno popravio odbranu.I to je nesto sto je dokazao i u finalu cuvavsi MVPa i totalno ga nadigravsi na obje strane parketa.Niste gledali to?
Normalno da nisu gledali. MVP-a su udvajali a Kyrie je u odbrani bio nebitan. S druge strane Curry je bolji defanzivac od Irvinga iako je cuvao Irvinga "jedan posjed" i ovaj donio titulu Cavsima u tom posjedu. Nesto se ne sjecam da ga je cuvao duze od minut a da ga ovaj nije napunio.

Ja mislim da bi jedino par strucnjaka sa ss.ba foruma birali prije Walla nego Irvinga da im bude u ekipi.

Jedini plus mu je scoring. Jos kad bi se navelo sta sve ulazi u scoring bilo bi odlicno. Wall je ipak defanzivno Payton a asistira kao Stockton. Irving je samo niza verzija Mela.

I mit o P. Georgeu kao top 10 igracu lige bi konacno trebao da nestane. Grijeh je gurati ga i u top 15.
Ima bolje brojeve nego prosle sezone, fazon je sto je Indiana malo preko .500, sto je doduse na Istoku dovoljno za 5og mijesta, ali nisu dobri koliko se ocekivalo, tu je caka svega toga. Isto k'o prosle sezone sto si piso da je Klay bolji od Hardena, jer Rakete nisu pobjedjivale, pa se kritika svalaila na Bradu a ustvari je to bio Dwight ali ne bitno, ove godine pobjedjuju i Harden je to sto jeste. Simple.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jan 2017, 20:25

Da li zelis reci da je Indiana po imenima losa ove sezone? Ja mislim da ima sasvim korektan tim. George je taj koji nije onakav kakvim se predstavlja. Sto se tice Hardena, pisao sam za desavanja u tom momentu. Valjda se smije pisati u datom momentu ono sto vidis i mislis? Meni je bio Klay bolji i to je to.

Pisao si i ti da zbog Irvinga Love igra lose ali si se usutio kad je Irving radio to sto je radio u Finalu. Ili sam nesto pomijesao?

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2017, 20:32

adriano_leite je napisao/la:Da li zelis reci da je Indiana po imenima losa ove sezone? Ja mislim da ima sasvim korektan tim. George je taj koji nije onakav kakvim se predstavlja. Sto se tice Hardena, pisao sam za desavanja u tom momentu. Valjda se smije pisati u datom momentu ono sto vidis i mislis? Meni je bio Klay bolji i to je to.

Pisao si i ti da zbog Irvinga Love igra lose ali si se usutio kad je Irving radio to sto je radio u Finalu. Ili sam nesto pomijesao?
George ima bolje brojeve nego kad je Indiana igrala finale konferencije, fazon su pobjede. Po imenima se i jeste ocekivalo da budu dosta bolji, medjutim ocigledno da nisu, sto Paula "trpa van lista", slicna stvar je bila sa AD kad je uveo NO u playoff odma top 3-5 igrac lige, prosle sezone nisu pobjedjivali, ispada, ove godine mu se daje prolaz jer igra sa apsolutnim smecem. Harden identicna situacija, nakon WCF se ocekivalo da Rakete budu jos bolje medjutim bilo je sta je bilo, sve se svalilo na njeg, nea pobjeda ispada, i dovodi do toga da cojk sa 29 poena i 7 asistencija ne bude selektovan ni u jedan NBA team.

Nikad on nije bio bolji ni u jednom datom momentu

Za Love=a tako se pricalo, so.urces :mrgreen:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 jan 2017, 20:46

Chris Paul je imao i ima tu "kletvu" da je glavni igrac svoje ekipe. Da se razumijemo, toliko je dobar da to apsolutno zasluzuje biti, ali imati PGa kao glavnog igraca svoje ekipe jednostavno nije dobitna formula za uspjeh u kosarci (sa par iznimki kroz historiju).

Irving i Parker s druge strane su imali i imaju tu srecu da igraju uz dominantog suigraca, i u pravom sistemu. Sa ulogama u kojima njihove vrline maksimalno dolaze do izrazaja, dok u znanto manjoj mjeri vidimo njihove limite, jer ono sto ne mogu od njih se jednostavno i ne trazi da rade, jer nisu prvi igraci svojih ekipa.

Slicnu situaciju kao CP3 ima i Wall koji nosi onaj jad od fransize vec godinama (to da nije napravio nista jednostavno nije tacno, jer se povrijedio bas u trenutku kad su dobili Atlantu u gostima i uzeli momentum u seriji za finale Istoka). Jedini je All Star u ekipi. Jedini. Sa uvijek povrijedjenim i nekonstantnim Bealom, te role igracima. Irving igra sa 2 All Stara, od kojih je jedan LeBron motherfuckin' James.

Sve ovo sto sam napisao bi trebao biti samo uvod, jer ovo nije tema, nego je tema INDIVIDUALNO poredjenje igraca. Ali toliko se nakaradne stvari uzimaju za argumente, koje uopste nisu adekvatne i korektne (zbog gore stavljenog konteksta) kada igrace poredimo individualno.

Najjednostavnije receno, ko smatra da je Parker bolji, ili da je ikad bio bolji igrac od Paula, taj je ili subjektivan, ili nema blage veze o kosarci.

Irving i Wall su dosta blize, s tim da je, po mom misljenju, Wall sveukupno bolji igrac. Ali daleko od toga da je crno-bijelo kao Parker i Paul.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jan 2017, 21:16

Clutch je napisao/la:Chris Paul je imao i ima tu "kletvu" da je glavni igrac svoje ekipe. Da se razumijemo, toliko je dobar da to apsolutno zasluzuje biti, ali imati PGa kao glavnog igraca svoje ekipe jednostavno nije dobitna formula za uspjeh u kosarci (sa par iznimki kroz historiju).

Irving i Parker s druge strane su imali i imaju tu srecu da igraju uz dominantog suigraca, i u pravom sistemu. Sa ulogama u kojima njihove vrline maksimalno dolaze do izrazaja, dok u znanto manjoj mjeri vidimo njihove limite, jer ono sto ne mogu od njih se jednostavno i ne trazi da rade, jer nisu prvi igraci svojih ekipa.

Slicnu situaciju kao CP3 ima i Wall koji nosi onaj jad od fransize vec godinama (to da nije napravio nista jednostavno nije tacno, jer se povrijedio bas u trenutku kad su dobili Atlantu u gostima i uzeli momentum u seriji za finale Istoka). Jedini je All Star u ekipi. Jedini. Sa uvijek povrijedjenim i nekonstantnim Bealom, te role igracima. Irving igra sa 2 All Stara, od kojih je jedan LeBron motherfuckin' James.

Sve ovo sto sam napisao bi trebao biti samo uvod, jer ovo nije tema, nego je tema INDIVIDUALNO poredjenje igraca. Ali toliko se nakaradne stvari uzimaju za argumente, koje uopste nisu adekvatne i korektne (zbog gore stavljenog konteksta) kada igrace poredimo individualno.

Najjednostavnije receno, ko smatra da je Parker bolji, ili da je ikad bio bolji igrac od Paula, taj je ili subjektivan, ili nema blage veze o kosarci.

Irving i Wall su dosta blize, s tim da je, po mom misljenju, Wall sveukupno bolji igrac. Ali daleko od toga da je crno-bijelo kao Parker i Paul.
:salut:

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 10 jan 2017, 21:34

Ja sam jedino na ovom forumu vidio da netko uopce uzima obzir tu usporedbu,koja je od usporedbe daleko miljama :mrgreen:

Nije Tony ni u jednom momentu karijere bio bolji igrac od Paula,al ono to je za onu sliku captain Obvius :D

Sta se usporedbe Wall/Irving tice,sveukupno mi je bolji Wall,tip vuce one jadnike trenutno,tegli ih na **** ramenima i igra odlicnu kosarku.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jan 2017, 21:51

Meni je samo fascinantno kako ste uspjeli uvući Parkera i Kawhija u raspravu, koja je na početku bila Kyrie vs Wall i Paul. :mrgreen: Uvijek isto radite kad navijači Spursa pišu u nekoj raspravi. Ko da neko uvijek spomene Embiida, Okafora, tankanje, etc. u svakoj raspravi u kojoj @Clutch učestvuje. Ili Currya, Duranta, ili nekog trećeg Duba u raspravama u kojim @Epi učestvuje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.