FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 jan 2017, 18:48

Zenzo je napisao/la:Ludi ste ako mislite da ce Slavko traziti Djelmica, zaboravljate kako nas je on ispalio.
Podsjeti me kako nas je ispalio? ne mogu nesto da se sjetim ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 18:51

Qwerty90 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:A koja primanja traži Miro? Nisam upućen...
Pa navodno kako se piše po orgu a i po forumima raznoraznim, 12 mjesecno. Podnosljivo bi to bilo vjerovatno da kao Sloboda i slični klubovi dajemo pare na ruke bez doprinosa, al buduci da kod nas ide prijava na 70% za doprinose, plus hranarina, stanarina, došlo se do cifre da nas izađe oko 20. Kažem, ne znam koliko je vjerodostojno to, prenosim samo sto sam procitao ...
Ne idu doprinosi na svih 12 milja. Ima tu još jedan ugovor, o djelu, tako nešto. Na njega daješ 20%.

Ma ok je to, nije Miro iznad kluba, ne treba da bude. Međutim, koliko to najbolji igrač lige treba imati primanja? U najvećem klubu?
Da ne pišem sada koliko se davalo qarinama! Mlitavim.
A sada nemamo te uslove, puno nam, bla bla, nja nja...

Miroslav je za mene najprofesionalniji igrač kojeg sam gledao u Željinom dresu. Nije najbolji, ali njegov doprinos ekipi na terenu izdiže ga iznad svih. Igrački.
Sama činjenica da su treneri protivničkih ekipa defanzivu zasnivali na zaustavljanju upravo njega, pokazuje ko je i šta je. Na terenu.
Van terena za poželiti. Profesionalac od glave do pete. Vrijednosti koje kod igrača i kod ljudi imaju samo vrhunski.

Po meni, 12 milja nije puno za ovakvog igrača. Svakome po zaslugama. Momak kada je došao bio totalno van forme. Takvu je i platu imao, 3.500 milje km. Sa svim 4.700.
Sada kada je top, traži top primanja.

Meni je samo zasmetalo što se po uhodanom, poganom Balijskom receptu krenulo pljuvat po njemu. Ništa više.
A nije zaslužio to.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 18:52

Liku istekao ugovor i otisao najnormalnije. Treba ga pokusati vratiti. Makar neko iz Uprave da ga predlozi Petrovicu. Vjerujem da bi Slavko dao dozvolu da se dovede.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 10 jan 2017, 18:54

Neandertalac je napisao/la:
Qwerty90 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:A koja primanja traži Miro? Nisam upućen...
Pa navodno kako se piše po orgu a i po forumima raznoraznim, 12 mjesecno. Podnosljivo bi to bilo vjerovatno da kao Sloboda i slični klubovi dajemo pare na ruke bez doprinosa, al buduci da kod nas ide prijava na 70% za doprinose, plus hranarina, stanarina, došlo se do cifre da nas izađe oko 20. Kažem, ne znam koliko je vjerodostojno to, prenosim samo sto sam procitao ...
Ne idu doprinosi na svih 12 milja. Ima tu još jedan ugovor, o djelu, tako nešto. Na njega daješ 20%.

Ma ok je to, nije Miro iznad kluba, ne treba da bude. Međutim, koliko to najbolji igrač lige treba imati primanja? U najvećem klubu?
Da ne pišem sada koliko se davalo qarinama! Mlitavim.
A sada nemamo te uslove, puno nam, bla bla, nja nja...

Miroslav je za mene najprofesionalniji igrač kojeg sam gledao u Željinom dresu. Nije najbolji, ali njegov doprinos ekipi na terenu izdiže ga iznad svih. Igrački.
Sama činjenica da su treneri protivničkih ekipa defanzivu zasnivali na zaustavljanju upravo njega, pokazuje ko je i šta je. Na terenu.
Van terena za poželiti. Profesionalac od glave do pete. Vrijednosti koje kod igrača i kod ljudi imaju samo vrhunski.

Po meni, 12 milja nije puno za ovakvog igrača. Svakome po zaslugama. Momak kada je došao bio totalno van forme. Takvu je i platu imao, 3.500 milje km. Sa svim 4.700.
Sada kada je top, traži top primanja.

Meni je samo zasmetalo što se po uhodanom, poganom Balijskom receptu krenulo pljuvat po njemu. Ništa više.
A nije zaslužio to.
Ma 100% ovo stoji sve. Uvijek bilo i biće: "DOBAR IGRAČ, KOJI DONOSI PREVAGU, KOŠTA",

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 10 jan 2017, 18:55

Od 01.01. doprinosi idu i na ugovore o djelu, i ugovore o privremenim i povremenim poslovima, cak i na topli obrok.
Nazalost, knjigovodja sam pa znam.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 jan 2017, 18:55

LjoZee je napisao/la:Liku istekao ugovor i otisao najnormalnije. Treba ga pokusati vratiti. Makar neko iz Uprave da ga predlozi Petrovicu. Vjerujem da bi Slavko dao dozvolu da se dovede.
:thumbup:

Eh to je to, samo me zanima kakvih jos konstrukcija ima koje bi se navele kao razlog sto je ispao "shupak", "kreten", "kako nas je zavalio" i sl.

Dovodjenje Djelmica bi bio pun pogodak, evo dokaz\a samo kako je vijest o potpisu Zakarica unijela pozitive, a da ne govorim kada bi jos doslo par provjerenih, vrhunskih igraca ...
Zadnja izmjena: Hrasno1921, dana/u 10 jan 2017, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jan 2017, 18:56

Stevanović je bolji igrac od Đelmića.
Ognjen kao prednost ima neku ludacku prodornost , brzinu pa i onu pozitivnu drskost u igri, pravi divljak :mrgreen: sve ostalo (tehnika, centaršut, šut, pasovi, pregled igre, trka, zalaganje, defanziva) je na strani Miroslava. Steva je dosta "plemenitiji" igrac.

Đelmu dovesti samo ako Steva sigurno napusti, što ne znaci da ce desiti do kraja sezone.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 18:58

ackeey je napisao/la:Od 01.01. doprinosi idu i na ugovore o djelu, i ugovore o privremenim i povremenim poslovima, cak i na topli obrok.
Nazalost, knjigovodja sam pa znam.
Nisam znao za taj podatak, ali to ne mijenja moje mišljenje.

Kako reče momak iznad, Provjereni kvalitet je uvijek koštao malo više.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jan 2017, 19:00

I ja sam zato da se miri daju pare koje trazi, osim ako mozemo dovesti djelmica za duplo manje pare, onda mi nece tesko pasti stevanovicev odlazak
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 19:02

irfo je napisao/la:I ja sam zato da se miri daju pare koje trazi, osim ako mozemo dovesti djelmica za duplo manje pare, onda mi nece tesko pasti stevanovicev odlazak
Naravno da treba zamjena, već moramo razmišljati o tome.
Ima još jedna stvar, fakat je nerado spominjem ali moram ispostovati sebe.
Pitanje je u kojoj brzini če Miro igrati ovaj proljetni dio. To uvelike zavisi od nas. Kako smo krenuli, neće baš najbolje ispasti.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jan 2017, 19:05

irfo je napisao/la:I ja sam zato da se miri daju pare koje trazi, osim ako mozemo dovesti djelmica za duplo manje pare, onda mi nece tesko pasti stevanovicev odlazak
Pitanje je u kojoj brzini če Miro igrati ovaj proljetni dio. To uvelike zavisi od nas. Kako smo krenuli, neće baš najbolje ispasti.
Sam si reko da je najveci profesionalac koji je igro kod nas, vjerujem da situacija sto se tice ugovora uopste nece uticati na njegove partije

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 19:05

Mislim da ce Miro biti isti jer on drugacije ne zna. Takva je licnost i to ti je to. Kvalitet kosta to svi znamo,ali takvo je stanje sad. Liga nam je bas "jadna" i ti takvo igraca ne mozes zadrzati. Ne moze nijedan klub u BiH. Dovodjenjem Djelmica odlazak Mire se ne bi osjetio.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 19:09

irfo je napisao/la:
Sam si reko da je najveci profesionalac koji je igro kod nas, vjerujem da situacija sto se tice ugovora uopste nece uticati na njegove partije
Da, ali ako se stvore neki "zategnuti" odnosi ni on sigurno neće moći ostati imun na njih, kakav god da je profesionalac, to je ljudsko da ga ove stvari dotaknu.
Ne pita se samo njegova "profesionalnost".

UPRAVA NAPOLJE!

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 10 jan 2017, 19:09

Zadnjih nekoliko utakmica kako smo proigrali kao tim Miro se manje isticao u odnosu na prijesnje utakmice. Glavu dajem ako ne bude opet nas najbolji igrac bit ce prica da je stedio noge...
Volim Zeljeznicar

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jan 2017, 19:13

LAPAZ je napisao/la:Zadnjih nekoliko utakmica kako smo proigrali kao tim Miro se manje isticao u odnosu na prijesnje utakmice. Glavu dajem ako ne bude opet nas najbolji igrac bit ce prica da je stedio noge...
Ako krenemo pobjedjivat, sumnjam da ce iko pricati o tome jel se stedio ili nije, nama trebaju jos dva igraca na pozicijama stopera i beka i mi cemo imati top ekipu za ovu ligu uz odlicnog trenera, evropa ne bi smjela biti upitna, ali posto navijamo za najveci klub u drzavi, naranvo da nas samo evropa ne moze zadovoljit, jedno sto nas moze zadovoljit je titula, tako je uvijek bilo i bice

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 10 jan 2017, 19:18

irfo je napisao/la:
LAPAZ je napisao/la:Zadnjih nekoliko utakmica kako smo proigrali kao tim Miro se manje isticao u odnosu na prijesnje utakmice. Glavu dajem ako ne bude opet nas najbolji igrac bit ce prica da je stedio noge...
Ako krenemo pobjedjivat, sumnjam da ce iko pricati o tome jel se stedio ili nije, nama trebaju jos dva igraca na pozicijama stopera i beka i mi cemo imati top ekipu za ovu ligu uz odlicnog trenera, evropa ne bi smjela biti upitna, ali posto navijamo za najveci klub u drzavi, naranvo da nas samo evropa ne moze zadovoljit, jedno sto nas moze zadovoljit je titula, tako je uvijek bilo i bice
Ma sve to stoji, eto i zivnuli smo po pitanju igre i opet neki popljuvase covjeka , kao Zeljo mu valjao. Pa nije mu Zeljo ozivljavao karijeru i zbog toga ga doveo, vec ocekujuci od njega da nas pojaca....Sto nismo Husiću i ostalim ozivjeli karijeru kad smo takvi madzonicari....Ma mislim da ce to biti OK.
Volim Zeljeznicar

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 19:23

irfo je napisao/la:
Da ali, ne možeš se tek tako kockati sa najboljim. Koliko god da se nije isticao opet je njegov udio u igri ogroman. Konstantno ga duplaju na njegovoj strani, pa i laici mogu skontati koliko to znači za ekipu. Koliko će Zebi otvarati prostora, još tu dodajmo i Zakarić. To je tip top napad bar na papiru.

Mislim mi ovo sve iz naših glava, amaterski da nam ne kažu kako pametujemo.

UPRAVA NAPOLJE!

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 10 jan 2017, 19:26

@Neandertalac, ima ti ta mjesta...zato i kazem da smo kao tim se poboljsali i samim tim se manje isticao da sve ide preko njega, sto ne znaci da je oslabio.
Volim Zeljeznicar

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 jan 2017, 19:31

LAPAZ je napisao/la:@Neandertalac, ima ti ta mjesta...zato i kazem da smo kao tim se poboljsali i samim tim se manje isticao da sve ide preko njega, sto ne znaci da je oslabio.
:thumbup:
Pričamo o nekom iskoraku jarane, konstantno. Kakav je iskorak ako ne možemo ispostovati ovih 12 milja. To čak nije ni najveća plata u BiH ligi a Miro ako ne najbolji onda u top tri igrača. Hoćemo u grupe europskih takmičenja a idućih godina ćemo plakat i kukat mijenjajući "skupe" igrale na desnom krilu u pokušaju da ga zamijenimo.

Meni nema logike, ako nekome ima, ok poštujem i to.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jan 2017, 19:32

Samo da nam Lendra vise ne upada u krizu i da ne zaobilazi svaki put golmana vec da proba nesto drugo. Kad je Lendric pri sebi nema jaceg napadaca.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: RaymondRed, Vanja8 i 28 gostiju.