FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
12k bi bila najveća plata u ligi, ali on to zaslužuje 
Ma nema to nikome logike, jesu veliki novci, ali jbg ako hocemo iskorak moraju se velike pare davat, doduse opet shvacam situaciju, dosta se para potrosilo, i ogroman je nedostatak pare od evrope, ali eto nadam se da je prosla godina zadnja u nasoj historiji bila u kojoj nismo igrali evropu, to se stvarno vise ne smije ponavljatNeandertalac je napisao/la:LAPAZ je napisao/la:@Neandertalac, ima ti ta mjesta...zato i kazem da smo kao tim se poboljsali i samim tim se manje isticao da sve ide preko njega, sto ne znaci da je oslabio.![]()
Pričamo o nekom iskoraku jarane, konstantno. Kakav je iskorak ako ne možemo ispostovati ovih 12 milja. To čak nije ni najveća plata u BiH ligi a Miro ako ne najbolji onda u top tri igrača. Hoćemo u grupe europskih takmičenja a idućih godina ćemo plakat i kukat mijenjajući "skupe" igrale na desnom krilu u pokušaju da ga zamijenimo.
Meni nema logike, ako nekome ima, ok poštujem i to.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Biće baš yebeno naći zamjenu za Miru ako ne produži. Nekako bih najviše volio da njegov nasljednik na toj poziciji bude Žerić, ali pošto nije imao baš neku minutažu ne znam jel se bolje snalazi na krilu ili je ipak bolji u sredini (to je igrao u mlađim kategorijama ako se ne varam). Naravno ako Miro odluči da ne produži ne bih ga poslao na tribinu i gurno Žeru u vatru pogotovo u ligi za prvaka, nego mislim ako ode Miroslav na ljeto pa da se onda na pripremama za sljedeću sezonu Žera forsira na njegovoj poziciji i da ako se pokaže on bude prvi pik na krilu od naredne sezone. Danas je svakako normalna stvar u fudbalu da momci njegovih godina igraju u prvoj postavi svoje ekipe. Nažalost u BiH i ne baš toliko...
Ako izuzmemo Žeru i Đelmića kojeg spominjete, ja u našoj ligi ne vidim igrača koji bi mogao biti pristojna zamjena za Miroslava. Jedino Peco ali za njega se mora platiti obeštećenje što znači odmah ništa od njega, a i vjerujem da je Krstajiću cilj da ga u inostranstvo proda.

I treća opcija je neki igrač iz regiona ili neke egzotične zemlje.
Ako izuzmemo Žeru i Đelmića kojeg spominjete, ja u našoj ligi ne vidim igrača koji bi mogao biti pristojna zamjena za Miroslava. Jedino Peco ali za njega se mora platiti obeštećenje što znači odmah ništa od njega, a i vjerujem da je Krstajiću cilj da ga u inostranstvo proda.

I treća opcija je neki igrač iz regiona ili neke egzotične zemlje.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Nema potrebe da spominjete iznose oko Mirine plate, jer sve cifre su izmisljotine ...
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Pod uslovima da je tačna cifra koja se spominje, a i ne bi mi bilo čudno nimalo da igrač njegovih kvaliteta traži ovu platu, treba gledati ako ikako možemo da se to uklopi u neki finansijski plan kluba i da se dadnu čovjeku te pare, jer nekad potraga za igračem na toj poziciji zna koštati puno više, nego da zadržiš onog koji ti je kao tražio "puno" para. Najsvježiji primjer imamo sa pozicijom lijevog beka, tu samo još mene nisu probali, a dugoročno rješenje se ne nazire i dalje ...
- Neandertalac
- Kontakt:
I ja bi sutra forsirao Žeru, samo bojim se da smo zakasnili u ovoj sezoni. Kada je bilo mjesta da igra, dok se Bekrić "tražio", Uglješa "šetao" on je bio na tribinama.
Sada ga ubaciti bila bi ludost.
Za iduću sezonu jedan od prioriteta a već ove da dobije šansu u svim "gotovim" utakmicama pa čak i onima koje se budu lomile kao element iznenađenja.
Braco@ mislim da se prije trebaju rotirati Zeba i Žerić, više mi liči na razigravača.
Tako isto šansu Moraju dobijati i ostali, koliko god možemo.
Bravo za post i razmišljanje Querty@.
Slažem se u potpunosti.
Sada ga ubaciti bila bi ludost.
Za iduću sezonu jedan od prioriteta a već ove da dobije šansu u svim "gotovim" utakmicama pa čak i onima koje se budu lomile kao element iznenađenja.
Braco@ mislim da se prije trebaju rotirati Zeba i Žerić, više mi liči na razigravača.
Tako isto šansu Moraju dobijati i ostali, koliko god možemo.
Bravo za post i razmišljanje Querty@.
Slažem se u potpunosti.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
realno uloziti u ekipu jer bodovna razlilka uopste nije velika i nedostizna za 1 mjesto ... dovesti kvalitetnije igrace ima dovoljno fore da se uigraju i dati stevanovicu platu koju zasluzuje tj. naci se na nekoj cifri ako je do love ... na ljeto ga tusnuti u toku eu utakmica i to je to ... da bi zaradio moras i uloziti ...
- amazon
- Kontakt:
Cesto sam prije isao gledati nase omladince i sto se tice Zerica po meni je najbolji na centralnom veznom ili poluspicu. Mislim da ga ja na tim pozicijama Oda probavao i nije lose izgledalo. Zeric sad vec mora dobijati vecu minutuza, al po mom misljenju da od njega nece biti nikad igrac. Jako je sklon povredama, prehladama, bolesti i vec na pocetku se ne razvija kako bi trebao decko u njegovim godina. Al po vrh svega toga ja bih ga opet probavao.
Istog sam misljenja da bi Dadu trebali vratiti i gurati, al on sigurno ne zeli da se vraca u Zelju. Ima bolje uslove za napredak, bolju atmosferu i cak mislim da mu je bolje da se ne vraca ako je pametan, a pametan je sigurno. Nikad nije trebao biti poslan na posudbu al Boze moj to je zivot.
Istog sam misljenja da bi Dadu trebali vratiti i gurati, al on sigurno ne zeli da se vraca u Zelju. Ima bolje uslove za napredak, bolju atmosferu i cak mislim da mu je bolje da se ne vraca ako je pametan, a pametan je sigurno. Nikad nije trebao biti poslan na posudbu al Boze moj to je zivot.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- Neandertalac
- Kontakt:
Pod uslovima da je tačna cifra koja se spominje, a i ne bi mi bilo čudno nimalo da igrač njegovih kvaliteta traži ovu platu, treba gledati ako ikako možemo da se to uklopi u neki finansijski plan kluba i da se dadnu čovjeku te pare, jer nekad potraga za igračem na toj poziciji zna koštati puno više, nego da zadržiš onog koji ti je kao tražio "puno" para. Najsvježiji primjer imamo sa pozicijom lijevog beka, tu samo još mene nisu probali, a dugoročno rješenje se ne nazire i dalje ...
Sa ova dva posta ja bi i zaključio ovu diskusiju. Sve rečeno.bob je napisao/la:realno uloziti u ekipu jer bodovna razlilka uopste nije velika i nedostizna za 1 mjesto ... dovesti kvalitetnije igrace ima dovoljno fore da se uigraju i dati stevanovicu platu koju zasluzuje tj. naci se na nekoj cifri ako je do love ... na ljeto ga tusnuti u toku eu utakmica i to je to ... da bi zaradio moras i uloziti ...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Sto se tice Dade , prica je iz kafane , ali stariji ljudi su u pitanju koji rade u Radniku iz Hadzica , govore da je Dado "zavrsio u Zelji".
Volim Zeljeznicar
- amazon
- Kontakt:
Ma za Miru vrijedi dati koliko god trazi. Pa dva kloca poput Pozdera i Husica su imala njegovu platu koju trazi, a od ove dvojice nisi imao nikakve koristi. Jos da ne spominjem ostale Toskas itd zeludac me zaboli. Trazi 30k, daj mu 30k. Al dzaba mi ovdje palamudimo oni su skrsili pare nemaju za pavlake a ne za Miru.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Pa naravno, gdje ces porediti ta dva igraca, nema on ni prodornost ko Miro a ni brzinu niti je divljak ako mislis na duel igru (plasi se mravalet3 je napisao/la:Stevanović je bolji igrac od Đelmića.
Ognjen kao prednost ima neku ludacku prodornost , brzinu pa i onu pozitivnu drskost u igri, pravi divljaksve ostalo (tehnika, centaršut, šut, pasovi, pregled igre, trka, zalaganje, defanziva) je na strani Miroslava. Steva je dosta "plemenitiji" igrac.
Đelmu dovesti samo ako Steva sigurno napusti, što ne znaci da ce desiti do kraja sezone.
- Neandertalac
- Kontakt:
Fina anketa. Naravno, broj 1 u odgovorima. 
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kostic ce bit nas stoper 99% zavrsio je sa namaLjoZee je napisao/la:Znaci jos 2 igraca. Iskreno ne znam ko ce biti pojacanje za lijevog beka i stopera jer je Slavko rekao da su stranci,a ne vjerujem da su iz nase lige.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Tebra jel' ko i do sad provjeren izvor isti ?Neymar11 je napisao/la:Kostic ce bit nas stoper 99% zavrsio je sa namaLjoZee je napisao/la:Znaci jos 2 igraca. Iskreno ne znam ko ce biti pojacanje za lijevog beka i stopera jer je Slavko rekao da su stranci,a ne vjerujem da su iz nase lige.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ja i ti cemo se "obracunati" samo zato sto letis prije mene, i sto letis unaprijed, j*** onaj ko te informiseNeymar11 je napisao/la:Kostic ce bit nas stoper 99% zavrsio je sa namaLjoZee je napisao/la:Znaci jos 2 igraca. Iskreno ne znam ko ce biti pojacanje za lijevog beka i stopera jer je Slavko rekao da su stranci,a ne vjerujem da su iz nase lige.
Naravno sala mala, nemoj mi sta zamjeriti, kako si poceo na kraju cemo morati svi skupljati da ti se janje kupi, samo neznam gdje ces ga na ovom minusu okrenuti ...
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Imam i ja info za Kostica. Papiri su navodno problem.Zenzo je napisao/la:Ja mislim da Slavko dovodi ta dva igraca iz Srbije.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Možel' on riješiti to arbitražom, kao što je i Pirić ? Mislim jel' uopšte predao ?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Hrasno15 i 30 gostiju.