Ima Federacija qrčinu od toga. Firma koja služi da se zaposle glasači jedne stranke. Što se prije privatizuje to bolje.tuzlak1987 je napisao/la:Pa prodajom Telecoma bi se samo jos vise spustili na nivo RS-a. To je jedna od rijetkih stvari koju Federacija ima, a da ima od nje neki novac i profit ..
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa gdje ce onda drugo namaci taj profit?Kawhi je napisao/la:Ima Federacija qrčinu od toga. Firma koja služi da se zaposle glasači jedne stranke. Što se prije privatizuje to bolje.tuzlak1987 je napisao/la:Pa prodajom Telecoma bi se samo jos vise spustili na nivo RS-a. To je jedna od rijetkih stvari koju Federacija ima, a da ima od nje neki novac i profit ..
To u telekomunikacijama i elektrotehnici moze samo stvoriti efekat kao kod ovih medicinara, pravnika i drugih tj iseljavanje. Nije niko glup da radi za male pare Turcima, kada moze vani. Znaci propast jos jedne bramse..
Kak nema, pa prije nekih pet god Federacija je uzela od profita telecoma oko 100m naravno kao najveci dionicar.
Druga stvar gdje te pare idu i kak se neravnomjerno rasporedjuju.
Druga stvar gdje te pare idu i kak se neravnomjerno rasporedjuju.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- StrmaTrebina
- Kontakt:
1. Glasanje na izborima je anonimno, tako pada teza o zaposlavanju glasaca jedne strankeKawhi je napisao/la:Ima Federacija qrčinu od toga. Firma koja služi da se zaposle glasači jedne stranke. Što se prije privatizuje to bolje.tuzlak1987 je napisao/la:Pa prodajom Telecoma bi se samo jos vise spustili na nivo RS-a. To je jedna od rijetkih stvari koju Federacija ima, a da ima od nje neki novac i profit ..

2. Ako cemo govoriti o uslovljanju i pritisku, onda mozemo reci da su mahom svi tajkuni- privatnici velikih firmi ( pa tako i buduci vlasnik telecoma) vodeca su propagandna masinerija za animiranje i vrbovanje svojih radnika u smislu glasackog tijela. Vjeruj radikalnije to rade nego sefovi drzavnih firmi.
"Kad čovjek ne može biti umjetnik, postaje kritičar; isto tako kao što postaje žbir kad ne može postati vojnik."
Vjerujem da se niko ne bi bunio, da ne prodaju Telecom, da oni imaju najjaču ponudu na tržištu, te da prestane raditi kao firma jedne stranke, a ne države.
Crni dani će se nadviti na BiH, onaj dan kada odluče prodati EP.
Gdje je Dantes, jel se oporavio, od vijesti da Partizan neće igrat Europu
Crni dani će se nadviti na BiH, onaj dan kada odluče prodati EP.

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
-
- Kontakt:
Aha, jeste anonimno. Nećemo biti mala djeca. Stranke na glasačkim mjestima imaju svoje ljude i znaju kako je ko glasao i za koga i rezultate izbora imaju prije samoga CIK-a.StrmaTrebina je napisao/la:1. Glasanje na izborima je anonimno, tako pada teza o zaposlavanju glasaca jedne stranke
Telekom je ionako privatna firma SDA, oni uzimaju najveći kolač od svega toga. Država nema ništa ili crkavicu, u pravu je @Kawhi
Privatizacija je loša stvar, ali nećemo se zavaravati da Telekom već sada nije privatizovan, baš kao i M-TEL.
Razlika je samo da se M-tel toliko drznuo da šalje poruke ljudima za SNSD da dođu na javne skupove kao što je obilježavanje 9 januara dana RS-a.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 11 jan 2017, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Radnici glasaju sarenoliko, to je sigurno. Bas kao i sto su celni ljudi u raznim strankama pa se rotiraju kako koja stranka prevlada. Npr mozda je u nekom gradu u direkciji uvijek celni covjek iz SDA, u Tuzli je npr bio SDP pa je sada mislim SBB direktor.
Uglavnom bi prodaja kad tad otisla na stetu Federacije, pa onda i na svakog gradjana Federacije. A definitivno bi otisla na stetu radnika Telecoma, to je sigurno.
Federacija bi profitirala u startu ali na duze staze svi gube.
Uglavnom bi prodaja kad tad otisla na stetu Federacije, pa onda i na svakog gradjana Federacije. A definitivno bi otisla na stetu radnika Telecoma, to je sigurno.
Federacija bi profitirala u startu ali na duze staze svi gube.
Slavi slavu.Dex je napisao/la:

To je to.Bundesliga je napisao/la:Aha, jeste anonimno. Nećemo biti mala djeca. Stranke na glasačkim mjestima imaju svoje ljude i znaju kako je ko glasao i za koga i rezultate izbora imaju prije samoga CIK-a.StrmaTrebina je napisao/la:1. Glasanje na izborima je anonimno, tako pada teza o zaposlavanju glasaca jedne stranke
Telekom je ionako privatna firma SDA, oni uzimaju najveći kolač od svega toga. Država nema ništa ili crkavicu, u pravu je @Kawhi
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Nema smisla igrati Europu radi jednog kola svakako.Dex je napisao/la: Gdje je Dantes, jel se oporavio, od vijesti da Partizan neće igrat Europu

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yebo li ih novi zakon usta, taman mi trebale još tri kazne ovaj mjesec da zastare kad poštar donese plavu kovertu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ne znam kako neko može navijati da se proda nešto što je državno i što donosi profit bez obzira što je stranacka prcija,.Stranku je moguce promjeniti na izborima ali privatnik koji kupi dionice je gotova priča..Šta je iduce ? EP ?
Ne znam fakat,i ovi što rade u ovoj zemlji mogu se dobro zamisliti,iskreno,sumnjam da ce im se imati odakle isplacivati penzije,.
Ne znam fakat,i ovi što rade u ovoj zemlji mogu se dobro zamisliti,iskreno,sumnjam da ce im se imati odakle isplacivati penzije,.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Da ljudi izadju na izbore ko babe i ostali starohani, a ne da samo laprdaju pa kada dodju izbori ostanu u kucama ne bi bio SDA. I onda bi se za tren i direktori po direkcijama promijenili.
Ima drzava hajra od BHT, ali prodajom dijela i zadrzavanjem vecinskog paketa bi imala jos vise. Naravno, vecim procentom vlasnistva imas veci potencijal za ostvarenje profita. Ali otezavajuca okolnost u tom ekonomsko-kapitalistickom pravilu je politika, gdje pored ostalih troskovnih stavki bilans uspjeha ima i stavku uhljebljavanje.
Privatnik i politicki neaktuelan i neinvolviran biznismen, u BU nema stavku uhljebljavanje i automatski ostvaruje veci profit od drzave (na isti omjer vlasnistva).
Prosta je to matematika, ali narod ne razumije zasto i drzava (dakle, i mi - narod) ima koristi od prodaje dijela vlasnistva. Ustvari, ni politicari ne znaju ili nece da objasne jednostavno i priblize tu tematiku narodu.
Dakle...
Za etf, masince i ostale intelektualce (
):
Drzava (konkretno ovdje FBiH) ima 90% vlasnistvo. Privatnik preostalih 10%.
Prihod je X. Rashod je Y+n (gdje je n trosak uhljeba). Profit Z=X-(Y+n).
Sto je veci % u vlasnistvu privatnika, a manji u vlasnistvu drzave: n tezi 0, Z tezi ''beskonacno''.
Za filozofe, psihologe, ostale, Virtuala i Unitedovce (
):
U 2015. je BHT imao prihode 550 mil KM.
Trosak plata 130 mil KM (broj uposlenih cca 3500).
Profit 89 mil KM (drzavi ide 80 mil, privatniku 9 mil)
Sta bi bilo da je drzava vlasnik 80%, a privatnik 20% uz pretpostavku da privatnik rekonstruira firmu i otpusti 20% radnika odnosno smanji trosak plate za taj iznos:
Prihod isti, 550.
Plata 130*0,8=104
Ostali troskovi isti.
Profit 89+26= 115 (drzavi ide 92 mil, privatniku 23)
Sta bi bilo da je drzava vlasnik 70%, a privatnik 30% uz pretpostavku da privatnik rekonstruira firmu i otpusti 30% radnika odnosno smanji trosak plate za taj iznos:
Prihod isti, 550.
Plata 130*0,7=91
Ostali troskovi isti.
Profit 89+39= 128 (drzavi ide 89 mil, privatniku 39)
S tim da pored troska plata odnosno redukcije broja uposlenik, privatnik snizava i druge troskove i razne googleovske pogodnosti i bespotrebne troskove bez kojih se moze.
Prostom matematikom dodje se do break-even tacke, odnosno najprofitabilnijeg procentulanog omjera vlasnistva izmedju drzave i privatnika, a da drzava ostvaruje maksimalni prihod u poredjenju sa trenutnim stanjem.
Ponavljam, u teoriji tacno je da je prodaja dijela zlatne koke suluda, ali u politici to ne funkcionise tako. I nikad nece funkcionisati jer se svake 2-4 godine mijenjaju fotelje i treba nekoga novog uhljebiti.
Zvuci mozda kontradiktorno, ali vjerujte da bi bolje bilo da izborni ciklus/mandat traje 20 godina. Ustvari, kod nas svakako 20 godina vlada ista bagra. Ali puno bi bolja situacija bila da je bilo ko vladao u kontinuitetu 20 godina bez dodavanja novih faca u igru, i presijecanja mandata i gubljenja momenta i zamaha.
Zato je diktatura (trajenje mandata tezi nuli, uhljebljavanje tezi nuli) najbolji oblik vladavine. Lik uzme vise nego mu treba, ali je makar jedan i koliko god da uzme ne moze uzeti vise nego sto mogu uzeti njih 100-200 (i vise kod nas u BiH) gdje se ne zna ko je kome nadredjeni.
Po meni treba privatizovati jos max 10-15% BHT, prebaciti svu odgovornost za rezanje troskova na 20-25% privatnika. Drzava (FBiH) ce imati koristi, privatnik ce se malo napatiti i svakako imati koristi. Svi sretni. Samo hljebi ne, ali sta to nama znaci... nista, mozda ce past prodaja Appleu, Samsungu, turistickim agencijama, Zari. Puno je veca korist u otpustanju minimalno 20% uhljeba.
Ali ima jedna caka... nema politicke volje za prodajom tih 10-15%, a i n bogami tezi beskonacno.
Privatnik i politicki neaktuelan i neinvolviran biznismen, u BU nema stavku uhljebljavanje i automatski ostvaruje veci profit od drzave (na isti omjer vlasnistva).
Prosta je to matematika, ali narod ne razumije zasto i drzava (dakle, i mi - narod) ima koristi od prodaje dijela vlasnistva. Ustvari, ni politicari ne znaju ili nece da objasne jednostavno i priblize tu tematiku narodu.
Dakle...
Za etf, masince i ostale intelektualce (

Drzava (konkretno ovdje FBiH) ima 90% vlasnistvo. Privatnik preostalih 10%.
Prihod je X. Rashod je Y+n (gdje je n trosak uhljeba). Profit Z=X-(Y+n).
Sto je veci % u vlasnistvu privatnika, a manji u vlasnistvu drzave: n tezi 0, Z tezi ''beskonacno''.
Za filozofe, psihologe, ostale, Virtuala i Unitedovce (

U 2015. je BHT imao prihode 550 mil KM.
Trosak plata 130 mil KM (broj uposlenih cca 3500).
Profit 89 mil KM (drzavi ide 80 mil, privatniku 9 mil)
Sta bi bilo da je drzava vlasnik 80%, a privatnik 20% uz pretpostavku da privatnik rekonstruira firmu i otpusti 20% radnika odnosno smanji trosak plate za taj iznos:
Prihod isti, 550.
Plata 130*0,8=104
Ostali troskovi isti.
Profit 89+26= 115 (drzavi ide 92 mil, privatniku 23)
Sta bi bilo da je drzava vlasnik 70%, a privatnik 30% uz pretpostavku da privatnik rekonstruira firmu i otpusti 30% radnika odnosno smanji trosak plate za taj iznos:
Prihod isti, 550.
Plata 130*0,7=91
Ostali troskovi isti.
Profit 89+39= 128 (drzavi ide 89 mil, privatniku 39)
S tim da pored troska plata odnosno redukcije broja uposlenik, privatnik snizava i druge troskove i razne googleovske pogodnosti i bespotrebne troskove bez kojih se moze.
Prostom matematikom dodje se do break-even tacke, odnosno najprofitabilnijeg procentulanog omjera vlasnistva izmedju drzave i privatnika, a da drzava ostvaruje maksimalni prihod u poredjenju sa trenutnim stanjem.
Ponavljam, u teoriji tacno je da je prodaja dijela zlatne koke suluda, ali u politici to ne funkcionise tako. I nikad nece funkcionisati jer se svake 2-4 godine mijenjaju fotelje i treba nekoga novog uhljebiti.
Zvuci mozda kontradiktorno, ali vjerujte da bi bolje bilo da izborni ciklus/mandat traje 20 godina. Ustvari, kod nas svakako 20 godina vlada ista bagra. Ali puno bi bolja situacija bila da je bilo ko vladao u kontinuitetu 20 godina bez dodavanja novih faca u igru, i presijecanja mandata i gubljenja momenta i zamaha.
Zato je diktatura (trajenje mandata tezi nuli, uhljebljavanje tezi nuli) najbolji oblik vladavine. Lik uzme vise nego mu treba, ali je makar jedan i koliko god da uzme ne moze uzeti vise nego sto mogu uzeti njih 100-200 (i vise kod nas u BiH) gdje se ne zna ko je kome nadredjeni.

Po meni treba privatizovati jos max 10-15% BHT, prebaciti svu odgovornost za rezanje troskova na 20-25% privatnika. Drzava (FBiH) ce imati koristi, privatnik ce se malo napatiti i svakako imati koristi. Svi sretni. Samo hljebi ne, ali sta to nama znaci... nista, mozda ce past prodaja Appleu, Samsungu, turistickim agencijama, Zari. Puno je veca korist u otpustanju minimalno 20% uhljeba.
Ali ima jedna caka... nema politicke volje za prodajom tih 10-15%, a i n bogami tezi beskonacno.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Razocarao si me, mislio sam da ti je kao Wengerovcu matematika jaca strana.chily-rz je napisao/la:Ne znam kako neko može navijati da se proda nešto što je državno i što donosi profit bez obzira što je stranacka prcija,.Stranku je moguce promjeniti na izborima ali privatnik koji kupi dionice je gotova priča..Šta je iduce ? EP ?

Od 2006. do 2014. telecom je uplatio blizu 2 milijarde u budzet Federacije, pametnom dosta.chily-rz je napisao/la:Ne znam kako neko može navijati da se proda nešto što je državno i što donosi profit bez obzira što je stranacka prcija,.Stranku je moguce promjeniti na izborima ali privatnik koji kupi dionice je gotova priča..Šta je iduce ? EP ?
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Ne moraš ići tako daleko u budućnost, ubrzo se ljudima neće isplaćivati penzije.chily-rz je napisao/la:Ne znam fakat,i ovi što rade u ovoj zemlji mogu se dobro zamisliti,iskreno,sumnjam da ce im se imati odakle isplacivati penzije,.
Do sada se isplaćivalo kroz zaduženja kod MMF-a, a sada nisu ispunili tražene uslove i neće im biti omogućeno novo zaduženje.
Ima nas koji glasamo, ali džaba kad ih pola ladi m.uda kod kuće i pametuje da je beskorisno za bilo koga glasati. Znamo mi svi da su stranke dosta slične i da im je svima cilj uhljebiti se, ali opet bez nekakve akcije neće doći do promjene stanja.tuzlak1987 je napisao/la:Da ljudi izadju na izbore ko babe i ostali starohani, a ne da samo laprdaju pa kada dodju izbori ostanu u kucama ne bi bio SDA. I onda bi se za tren i direktori po direkcijama promijenili.
I am not yet born; O hear me.
- StrmaTrebina
- Kontakt:
Kako niko ne zna za koga sam ja glasao istog tog dana ? Doduse mozda misle da znaju.Bundesliga je napisao/la:Aha, jeste anonimno. Nećemo biti mala djeca. Stranke na glasačkim mjestima imaju svoje ljude i znaju kako je ko glasao i za koga i rezultate izbora imaju prije samoga CIK-a.StrmaTrebina je napisao/la:1. Glasanje na izborima je anonimno, tako pada teza o zaposlavanju glasaca jedne stranke
Privatizacija je loša stvar, ali nećemo se zavaravati da Telekom već sada nije privatizovan, baš kao i M-TEL.
Razlika je samo da se M-tel toliko drznuo da šalje poruke ljudima za SNSD da dođu na javne skupove kao što je obilježavanje 9 januara dana RS-a.
Sta ce biti kad SDA izgubi izbore, mislis da ce 90 % radnika biti istjerano, a doci novi podobni. Ne, druze nego ce se promjeniti negdje neki sef, a ostali radnici ce promjeniti boju dresa i jednako privredjivati i za drzavu i za sebe, a sad da li ce drzava dobijati crkavicu ili ne to necemo znati dok se ne primjeni struktura vladajucih koji su odgovorni.
Uostalom nisu problem zaposleni u drzavnim firmama zbog toga sto su mahom glasaci jedne stranke i eventualno krojaci nase sudbine, pa oni su minorni na izborima.
Koliki problem su zatucani ljudi i penzioneri koji izlaze u procentima od 100 % i po defaultu zaokruzuju uvijek isto, jos ako su dobili paketic nekoliko dana prije izbora
Prvi puta kada na izbore izadje mladih koliko i penzionera i apropo tome bude puno vise onih za koje ni ti "posmatraci" nece znati za koga su glasali kao sto ne znaju u mom slucaju, doci ce do promjena.
I zasto nisi citirao drugu stvaku za koju odgovrno tvrdim da ima jace uporiste
2. Ako cemo govoriti o uslovljanju i pritisku, onda mozemo reci da su mahom svi tajkuni- privatnici velikih firmi ( pa tako i buduci vlasnik telecoma) vodeca su propagandna masinerija za animiranje i vrbovanje svojih radnika u smislu glasackog tijela. Vjeruj radikalnije to rade nego sefovi drzavnih firmi.
"Kad čovjek ne može biti umjetnik, postaje kritičar; isto tako kao što postaje žbir kad ne može postati vojnik."
Hocemo u Eu i hocemo dugovat mmf i fondovima ode Telecom koliko god mu racunali da ne treba.
Uzrocno posljedicna veza uhljebljenih na budzetu te nemogucnoscu da im se isplate plate jer ih ima barem 60% previse te onda molbama ka mmf i eu banci da se pozajme pare za to vuce u to da u stvari telecom je vec u tudjim rukama samo to nije objavljeno.
Ili se misli da je mmf vreca bez dna koja zastupa samaricane koji imajju viska novca koji dijele jadovima kojima budzet ne moze da se ustima
Ode telecom u narednih par godina ko nista.
Guglati mmf i sve postane kristalno jasno.
Uzrocno posljedicna veza uhljebljenih na budzetu te nemogucnoscu da im se isplate plate jer ih ima barem 60% previse te onda molbama ka mmf i eu banci da se pozajme pare za to vuce u to da u stvari telecom je vec u tudjim rukama samo to nije objavljeno.
Ili se misli da je mmf vreca bez dna koja zastupa samaricane koji imajju viska novca koji dijele jadovima kojima budzet ne moze da se ustima

Ode telecom u narednih par godina ko nista.
Guglati mmf i sve postane kristalno jasno.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Vazda ja za Prevent i Hastora zakacim. Ali sta ces, moras u ovakvim raspravama koristiti najveceg privatnog poslodavca u drzavi (AS Group ce ih brzo stici, ali na krilima SDA)...StrmaTrebina je napisao/la:2. Ako cemo govoriti o uslovljanju i pritisku, onda mozemo reci da su mahom svi tajkuni- privatnici velikih firmi ( pa tako i buduci vlasnik telecoma) vodeca su propagandna masinerija za animiranje i vrbovanje svojih radnika u smislu glasackog tijela. Vjeruj radikalnije to rade nego sefovi drzavnih firmi.
Nijaz&Sons, kojoj oni stranci pripadaju?
Nemas ti potrebu nista radikalno tjerati i animirati budzetliju. To sve ide po automatizmu i inerciji. On glasanjem stiti svoje radno mjesto - zna ko ga je doveo, automatski zna za koga ce glasati da bi ga zadrzao.
IspravljenoDonnie Darko je napisao/la:Načeo sam 4. pakovanje kondoma ali nije svršila

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 8 gostiju.