Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la miki_92 » 11 jan 2017, 17:17

:rol:

sad kad je na vlasti pazi da on ovo ponovo ne ispravi :urnebes:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 jan 2017, 17:18

StrmaTrebina je napisao/la:Uostalom nisu problem zaposleni u drzavnim firmama zbog toga sto su mahom glasaci jedne stranke i eventualno krojaci nase sudbine, pa oni su minorni na izborima.
Koliki problem su zatucani ljudi i penzioneri koji izlaze u procentima od 100 % i po defaultu zaokruzuju uvijek isto, jos ako su dobili paketic nekoliko dana prije izbora
Nisu problem niti jedni od nabrojanih, problem su ovi što sjede po kafama i pametuju a ništa ne rade da se situacija promijeni. Problem je masa onih što ne izađu na izbore i samim tim glasovi budžetlija, penzionera i zatucanih donose prevagu. Problem je naš mentalitet, gdje svako glasa za onog ko će mu pomoći na ličnom planu. Ko yebe komšiju nek je meni dobro je naš slogan.
StrmaTrebina je napisao/la:I zasto nisi citirao drugu stvaku za koju odgovrno tvrdim da ima jace uporiste
Nisam citirao jer znam da je privatizacija loša stvar i na duge staze ne donosi ništa dobro. Ipak u našem slučaju bi mogla donijeti proteste i reanimirati uspavane ljepotice. Dovoljno je pogledati kako je završila privatizacija u Velikoj Britaniji kada je Tačerica bila na vlasti sa konzervativcima, još su oni miljama ispred nas. EP ako se privatizuje onda će tek nastati problem, ko će vraćati dug MMF-u? Pokušavaju namaknuti para kroz pooštrene saobraćajne propise i preko vozača, ali neće to ići.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 11 jan 2017, 17:19

Ajde Trump reci im šta ih spada
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 jan 2017, 17:20

Gefufna je napisao/la:
chily-rz je napisao/la: Ne znam kako neko može navijati da se proda nešto što je državno i što donosi profit bez obzira što je stranacka prcija,.Stranku je moguce promjeniti na izborima ali privatnik koji kupi dionice je gotova priča..Šta je iduce ? EP ?

Ne znam fakat,i ovi što rade u ovoj zemlji mogu se dobro zamisliti,iskreno,sumnjam da ce im se imati odakle isplacivati penzije,.
Razocarao si me, mislio sam da ti je kao Wengerovcu matematika jaca strana. :mrgreen:
Ne znam na šta konkrentno ciljaš,ne treba biti neki matematicar da skontaš da država gubi lovu na dugorocnom planu prodajom telekoma,.Ti pričaš o prodaji manjeg djela dionica gdje bi država opet ostala vecinski vlasnik a eventualni dodatni profit vidiš kroz smanjenje radnih mjesta,.Ovdje se ne radi o tome,trenutna vlada je pod pritiskom vracanja vanjskih dugova,oni nemaju drugi nacin otplate osim prodaje ovo malo državne imovine a svakako da se postavlja pitanje šta ce biti kad rasprodamo svu državnu imovinu ?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2017, 17:25

Dex je napisao/la:Vjerujem da se niko ne bi bunio, da ne prodaju Telecom, da oni imaju najjaču ponudu na tržištu, te da prestane raditi kao firma jedne stranke, a ne države.

Crni dani će se nadviti na BiH, onaj dan kada odluče prodati EP.

Gdje je Dantes, jel se oporavio, od vijesti da Partizan neće igrat Europu :mrgreen:
PARTIZAN: Vučić pomogao, igraćemo Evropu!

Kako je to zayeban čovjek. Uvuče te u probleme pa te spašava od njih :tokralju:

Jesi skontao kako njega nema u Srbiji snijeg i mraz igraju kolo? :D
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2017, 17:27

Evolution87 je napisao/la:slika
:rol:
Prosto ne mogu da ne primjetim da je ovaj bosanski riječnik pisan latinicom, vukovim pravopisom... Yebeni Doctor Who :rol:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2017, 17:29

miki_92 je napisao/la::rol:

sad kad je na vlasti pazi da on ovo ponovo ne ispravi :urnebes:
Bumo videli što rekli kajkavci :mrgreen:
Nije on rio :D
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

StrmaTrebina
Kontakt:

Post Postao/la StrmaTrebina » 11 jan 2017, 17:41

madridist je napisao/la:Hocemo u Eu i hocemo dugovat mmf i fondovima ode Telecom koliko god mu racunali da ne treba.
Uzrocno posljedicna veza uhljebljenih na budzetu te nemogucnoscu da im se isplate plate jer ih ima barem 60% previse te onda molbama ka mmf i eu banci da se pozajme pare za to vuce u to da u stvari telecom je vec u tudjim rukama samo to nije objavljeno.
Ili se misli da je mmf vreca bez dna koja zastupa samaricane koji imajju viska novca koji dijele jadovima kojima budzet ne moze da se ustima :mrgreen:
Ode telecom u narednih par godina ko nista.
Guglati mmf i sve postane kristalno jasno.
Najblize istini.
Samo mi ovom raspravom pokusavamo skreniti paznju da li je ta i takva privatizacija na zalost ili na srecu drzave kao institucije i nas ljudi koji obitavamo u ovoj vukoyebini.
Ja sam kategoricno opredjeljen da je na zalost a nisam nikakav pobornik vladajucih, gade mi se,prezirem ih i ne glasam za njih.
Zasto moramo dotaci dno i sve upropastiti i syebati da bi krenuli ispocekta ? Zasto je to ovdje uvijek tako ?
Gefufna je napisao/la:
StrmaTrebina je napisao/la:2. Ako cemo govoriti o uslovljanju i pritisku, onda mozemo reci da su mahom svi tajkuni- privatnici velikih firmi ( pa tako i buduci vlasnik telecoma) vodeca su propagandna masinerija za animiranje i vrbovanje svojih radnika u smislu glasackog tijela. Vjeruj radikalnije to rade nego sefovi drzavnih firmi.
Vazda ja za Prevent i Hastora zakacim. Ali sta ces, moras u ovakvim raspravama koristiti najveceg privatnog poslodavca u drzavi (AS Group ce ih brzo stici, ali na krilima SDA)...
Nijaz&Sons, kojoj oni stranci pripadaju?

Nemas ti potrebu nista radikalno tjerati i animirati budzetliju. To sve ide po automatizmu i inerciji. On glasanjem stiti svoje radno mjesto - zna ko ga je doveo, automatski zna za koga ce glasati da bi ga zadrzao.
Pa razumijemo se. Ne znam kojoj doticni pripadaju ali pripadaju :mrgreen: Ovu drugu stavku sam potencirao jer je lako odbranjiva :cool:
Bundesliga je napisao/la:
StrmaTrebina je napisao/la:Uostalom nisu problem zaposleni u drzavnim firmama zbog toga sto su mahom glasaci jedne stranke i eventualno krojaci nase sudbine, pa oni su minorni na izborima.
Koliki problem su zatucani ljudi i penzioneri koji izlaze u procentima od 100 % i po defaultu zaokruzuju uvijek isto, jos ako su dobili paketic nekoliko dana prije izbora
Nisu problem niti jedni od nabrojanih, problem su ovi što sjede po kafama i pametuju a ništa ne rade da se situacija promijeni. Problem je masa onih što ne izađu na izbore i samim tim glasovi budžetlija, penzionera i zatucanih donose prevagu. Problem je naš mentalitet, gdje svako glasa za onog ko će mu pomoći na ličnom planu. Ko yebe komšiju nek je meni dobro je naš slogan.

:thumbup:
StrmaTrebina je napisao/la:I zasto nisi citirao drugu stvaku za koju odgovrno tvrdim da ima jace uporiste
Nisam citirao jer znam da je privatizacija loša stvar i na duge staze ne donosi ništa dobro. Ipak u našem slučaju bi mogla donijeti proteste i reanimirati uspavane ljepotice. Dovoljno je pogledati kako je završila privatizacija u Velikoj Britaniji kada je Tačerica bila na vlasti sa konzervativcima, još su oni miljama ispred nas. EP ako se privatizuje onda će tek nastati problem, ko će vraćati dug MMF-u? Pokušavaju namaknuti para kroz pooštrene saobraćajne propise i preko vozača, ali neće to ići.
Mozda dobro, mozda ne.
Zasto moramo dotaknuti dno na svim poljima da bi krenuli ispocetka ?
Ustvari, dio odgovora si dao u prethodnom postu. Mentalitet, zadovoljavanje mrvicama, kod onih malo sirih i dubljih to je prokletstina ......
"Kad čovjek ne može biti umjetnik, postaje kritičar; isto tako kao što postaje žbir kad ne može postati vojnik."

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 11 jan 2017, 17:54

chily-rz je napisao/la:Ne znam na šta konkrentno ciljaš,ne treba biti neki matematicar da skontaš da država gubi lovu na dugorocnom planu prodajom telekoma,.Ti pričaš o prodaji manjeg djela dionica gdje bi država opet ostala vecinski vlasnik a eventualni dodatni profit vidiš kroz smanjenje radnih mjesta,.Ovdje se ne radi o tome,trenutna vlada je pod pritiskom vracanja vanjskih dugova,oni nemaju drugi nacin otplate osim prodaje ovo malo državne imovine a svakako da se postavlja pitanje šta ce biti kad rasprodamo svu državnu imovinu ?
Pazi druze, znas kako kazu... postoje 2 najbolja trenutka za posadit drvo: prije 20god i danas.

Mi smo kao drzava u kurcu, nema izlaska iz duga bez rata ili velikih rezova. Treba se zrtvovati kompletnih 15-20 generacija da bi mi postepenim stezanjem izasli na zelenu granu. Nazalost ljudi vise nemaju sta zrtvovat, pa ta opcija izostaje i da ima volje za zrtvovanjem.

Usli smo u kolotecinu kapitalistickog sistema i nema povratka. Moze se i mora pokusavat, ali sumnjam. Sjecam se negdje nakon rata dug bio mislim 3,5 mld maraka, a gledaj sad. I opet se dobro drzimo kako stoje komsije i region.

Dzaba mi ovdje palamudimo, samo rat vraca dug na 0. Oproste dug, ali za uzvrat ti odabrani konzorciji obnavljaju drzavu, i tako u krug. Jbg...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 jan 2017, 18:05

Gefufna je napisao/la: Dzaba mi ovdje palamudimo, samo rat vraca dug na 0. Oproste dug, ali za uzvrat ti odabrani konzorciji obnavljaju drzavu, i tako u krug. Jbg...
slika

Masterovo sam paint.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jan 2017, 18:16

Gefufna znamo da si ekonomiju zavrsio, ne moras se faliti :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 11 jan 2017, 18:20

rio_Ferdy88 je napisao/la:Gefufna znamo da si ekonomiju zavrsio, ne moras se faliti :mrgreen:
mora se covjek ovdje eksponirati nema svako stranku za ledjima da ga baci na budzet :mrgreen:

kako me izludjuje jedna kolegica s faxa :ljepota:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 11 jan 2017, 18:22

Selam aleykum Bosno
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 jan 2017, 18:26

shzna je napisao/la:Selam aleykum Bosno
Sandžak ništa a :kafa:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 11 jan 2017, 18:34

Derdiyok je napisao/la:
Sandžak je srce Bosne! :kafa:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 jan 2017, 18:37

shzna je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:
Sandžak je srce Bosne! :kafa:
Moraćeš jednom sa mnom da ti nađem kakvu finu al' ne govori maloj gdje ćeš :kafa:

:opaopa:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 11 jan 2017, 18:40

Derdiyok je napisao/la: Moraćeš jednom sa mnom da ti nađem kakvu finu al' ne govori maloj gdje ćeš :kafa:
U poodmakloj sam fazi papučarstva, morat ću otkriti i koji allias koristim na forumima koje posjećujem, tako da pazi šta pišeš ubuduće. :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 jan 2017, 18:44

DANTES je napisao/la: Ispravljeno :D
Shvatit cu ovo kao izazov. Jesil siguran da zelis u bitku ispravljanja sa mnom? :kafa:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 jan 2017, 18:45

Bježi ba, sve mogu izdati ali forum nikad :urnebes:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 11 jan 2017, 18:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:Gefufna znamo da si ekonomiju zavrsio, ne moras se faliti :mrgreen:
Magistar masinstva, ekonomiju me naucio zivot. :cool:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.