Pa i jeste bio prelazni period. Kobe, Duncan i ostali starohani vec jednom nogom bili u penziji.Kawhi je napisao/la: Sjećam se jednog članka iz 12. ili 13. nisam siguran o tome koliko se smanjio broj igrača sa 20+ppg u odnosu na 06. ili neku tako godinu i kako NBA sve više ide u smjeru evropske timske košarke gdje se ne zavisi toliko od pojedinaca. Izgleda da je to samo bila smjena generacija i prelazni period. Fali još jedan dobar draft da upumpa role playera u ligu i sljedeća decenija će biti baš jaka.
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
- adriano_leite
- Kontakt:
Po kojem kriterijumu je George top 10 ove sezone? Ako ce se secirati forma po 15-20 tekmi onda je i Melo top 10 kad je na svom nivou, kao sto je i Roy bio dok je igrao. Eh koliko je realno reci da je Roy bio top 10 dok je igrao? Meni je licno Roy bio bolji igrac od Georgea. Ova liga je prepuna dobrih igraca i svakom se desi da uhvati dobru formu i veze "par" dobrih partija.
Daleko od toga da je prosjek, ali upravo ta nekonstantnost i pasivnost su nesto sto ga izbacuje iz top 10 i stvara mit o superstaru koji je superstar 30 tekmi, a ostatak sezone nije superstar. Ako cemo tako, onda se komotno moze reci i to da je Roy bio top 10 igrac lige kad je na svom nivou a koliko je to realno kad znamo ko je tad sve igrao?
Ne poredim Georgea sa Melom ni sa Brandonom, samo navodim to da je nerealno pricati o nekom imaginarnom nivou na kojem cesce nije nego sto jest. Ista stvar je bila sa Hassanom za kojeg sam govorio da nije top 10 centar lige,a kamoli top 5, ali rekose mi da nemam pojma. Ove sezone to itekako dokazuje. Naravno da je George bolji od Hassana koji je jedan od najprecjenjenijih igraca u ligi, ali ne znam koji parametar se moze uzeti da bi se opravdao njegov top 10 status ove sezone. Prije povrede da, ove sezone jedno veliko NE.
Zanimljivi su mi i ovi kriteriji kako se mijenjaju od igraca do igraca. Nekad je snaga tima bitna da se opravda losa sezona nekog igraca, a nekad je snaga tima nebitna kada se pokusava degradirati neki igrac jer ne igra sam protiv svih. Gdje prestaje logika tu pocinje ss.ba forum.
Daleko od toga da je prosjek, ali upravo ta nekonstantnost i pasivnost su nesto sto ga izbacuje iz top 10 i stvara mit o superstaru koji je superstar 30 tekmi, a ostatak sezone nije superstar. Ako cemo tako, onda se komotno moze reci i to da je Roy bio top 10 igrac lige kad je na svom nivou a koliko je to realno kad znamo ko je tad sve igrao?
Ne poredim Georgea sa Melom ni sa Brandonom, samo navodim to da je nerealno pricati o nekom imaginarnom nivou na kojem cesce nije nego sto jest. Ista stvar je bila sa Hassanom za kojeg sam govorio da nije top 10 centar lige,a kamoli top 5, ali rekose mi da nemam pojma. Ove sezone to itekako dokazuje. Naravno da je George bolji od Hassana koji je jedan od najprecjenjenijih igraca u ligi, ali ne znam koji parametar se moze uzeti da bi se opravdao njegov top 10 status ove sezone. Prije povrede da, ove sezone jedno veliko NE.
Zanimljivi su mi i ovi kriteriji kako se mijenjaju od igraca do igraca. Nekad je snaga tima bitna da se opravda losa sezona nekog igraca, a nekad je snaga tima nebitna kada se pokusava degradirati neki igrac jer ne igra sam protiv svih. Gdje prestaje logika tu pocinje ss.ba forum.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Lično bih zamijenio Lowryja i Walla. Prve četiri pozicije ne bih uopće dirao i to je najrealnije (mada, Harden - RW je "tu negdje" i smatram da nije uopće pogrešno i da je Harden broj #1), dok bih Walla stavio na 5. mjesto, Lowryja na šesto, Irvinga na sedmo i Kembu na mjesto broj 8.BernardBarnjak je napisao/la:Vecina foruma se nece sloziti sa ovom listom![]()
http://m.bleacherreport.com/articles/26 ... nt/page/24
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Lično bih zamijenio Lowryja i Walla. Prve četiri pozicije ne bih uopće dirao i to je najrealnije (mada, Harden - RW je "tu negdje" i smatram da nije uopće pogrešno i da je Harden broj #1), dok bih Walla stavio na 5. mjesto, Lowryja na šesto, Irvinga na sedmo i Kembu na mjesto broj 8.BernardBarnjak je napisao/la:Vecina foruma se nece sloziti sa ovom listom![]()
http://m.bleacherreport.com/articles/26 ... nt/page/24
Kad se sve sabere ni ti se ne slazes sa listom
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Rose top 5 najiritantnijih sportista u historiji Americkih sportova??
- Donnie Darko
- Kontakt:
Najglupljih? Definitivno.tuzlak1987 je napisao/la:Rose top 5 najiritantnijih sportista u historiji Americkih sportova??
Najiritantnijih, teško. Previše je bezličan da bi bio iritantan.
+1Donnie Darko je napisao/la:Najglupljih? Definitivno.tuzlak1987 je napisao/la:Rose top 5 najiritantnijih sportista u historiji Americkih sportova??
Najiritantnijih, teško. Previše je bezličan da bi bio iritantan.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Najiritantnijih?? Zasto?tuzlak1987 je napisao/la:Rose top 5 najiritantnijih sportista u historiji Americkih sportova??
Za mene je taj pojam sportista i historije sporta daleko presirok, pa cu ja reci top 3 najdraza mvp-a
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Da je Hardenu onKajzer10 je napisao/la:
Kad se sjetim '09 sta je radio Portlandu i Lakersima, nisu mu mogli nista. Jos smo tad trebali drugi zavrsit nebi ni igrali s Lakersima u drugoj rundi, ali izgubili zadnju tekmu sezone i pali na 5o mjesto, a Denver zavrsi drugi.
throwback
Najbolja startna petorka svih vremena?
magic, jordan, lebron, tim, kajfilip13 je napisao/la:Najbolja startna petorka svih vremena?
Belmin6 je napisao/la:magic, jordan, lebron, tim, kajfilip13 je napisao/la:Najbolja startna petorka svih vremena?
Nisam mislio na to nego na najbolju startnu petorku neke nba ekipe
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Warriorsi?Tracy3McGrady je napisao/la:Upravo IH gledamo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.