Imas nedavno moj post o njima dvojici i koliko su dobri. Sixersi su na 3-1 rekordu otkad njih dvojica dijele minute na C.Kawhi je napisao/la:Kakve su šanse da JoJo i Nerlens nekad budu mogli zajedno igrati? Jeste li isprobali to u zadnje vrijeme? Nisam vas gledao odavno.Clutch je napisao/la:Nerlensova izjava na Wojinom podcastu.Sam said he would never trade me
Okafor je bio asset za trejd cijelo vrijeme.
Sam je znao.
Ako nećete Nerlensa dajte ga nama. Savršen bi bio s LaMarcusom.
Zajedno su odigrali nesto malo minuta svaku tekmu i djelovalo je obecavajuce, daleko od fijaska kakav je bio Embiid-Okafor.
Noel-Embiid je jedan od najboljih unutrasnjih tandema u ligi sto se defanzive tice, vec sad.
Ofanzivno je Joel puno vise na perimetru, i u tim situacijama ga se vjerovatno ne koristi onako kako bi trebalo, jer vise igra PF i na perimetru, ali njegov sut i faceup igra mu dozvoljavaju da i kao takav bude jako dobar. Sixersi jos nemaju dobre bekovske igrace, i dok je tako jako tesko ce centarske kombinacije biti uspjesne ofanzivno. Ali da ima potencijala, to svakako.
Kombinacija koja vjerovatno nikad nece igrat 30+ minuta, ali koja obecava i koja, posebno u playoffu, moze apsolutno zakljucat reket protivniku i donijet odbranu kada je potrebna. A pritom su obojica dovoljno pokretljivi da izidju na kraj s protivnickim bekovima, tako da protivnik ne moze eksploatisati to sto fakticki igras sa dva C istovremeno.
Iskreno se nadam da ce Nerlens ostati jer i bez tog uparivanja, sama cinjenica da imas elitnu rim protekciju kroz svih 48 minuta je velika stvar. Al vjerovatno ce ici prije ili kasnije, jer je predobar igrac da bi bio backup u ovoj ligi.