FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bolje jedan Husarić daleko od kluba nego sto njegovih pulena u klubu. Pirić na kraju nije nužan a Hodžiću je ugovor do ljeta ove godine.
Veliki promet igrača i menadžersko-agencijska kola koja se vrte oko naših klubova (ne svih, već isključivo onih koji imaju novca) a treneru iza leđa - je totalno pogrešna praksa na duže staze i jedan od uzroka debakla oba sarajevska premijerligaša u protekloj sezoni. Komšije tu praksu nastavljaju misleći da se Petrović sve pita ali i on je utopljen u sivilo mešetarenja i ukletog kruga dovođenja igrača i dizanja euforije, samo da bi isti napustili klub nakon 6 mjeseci i došli novi. Jedini autonoman trener koji pokušava da razbije te lance je Mehmed Janjoš Čala. I zbog toga mu treba pružiti podršku.
Nije bitno ko dolazi niti kakav CV ima. Bitno je da zadovolji ukus stručnog štaba i da se uklapa u njihove planove. Nek Čala bude taj čija će riječ biti posljednja - jer igrači koji dolaze su u vlasništvu kluba a ne investicionih fondova i agenata iz sjene, kao što je to kod drugih klubova slučaj. A kad su tvoje vlasništvo (mislim na ugovore, naravno) i isključivo tvoja financijska obaveza i prospektivna zarada, onda moraš dobro odvagati prije nego nekog potpišeš.
Veliki promet igrača i menadžersko-agencijska kola koja se vrte oko naših klubova (ne svih, već isključivo onih koji imaju novca) a treneru iza leđa - je totalno pogrešna praksa na duže staze i jedan od uzroka debakla oba sarajevska premijerligaša u protekloj sezoni. Komšije tu praksu nastavljaju misleći da se Petrović sve pita ali i on je utopljen u sivilo mešetarenja i ukletog kruga dovođenja igrača i dizanja euforije, samo da bi isti napustili klub nakon 6 mjeseci i došli novi. Jedini autonoman trener koji pokušava da razbije te lance je Mehmed Janjoš Čala. I zbog toga mu treba pružiti podršku.
Nije bitno ko dolazi niti kakav CV ima. Bitno je da zadovolji ukus stručnog štaba i da se uklapa u njihove planove. Nek Čala bude taj čija će riječ biti posljednja - jer igrači koji dolaze su u vlasništvu kluba a ne investicionih fondova i agenata iz sjene, kao što je to kod drugih klubova slučaj. A kad su tvoje vlasništvo (mislim na ugovore, naravno) i isključivo tvoja financijska obaveza i prospektivna zarada, onda moraš dobro odvagati prije nego nekog potpišeš.
Septerra je napisao/la:Bolje jedan Husarić daleko od kluba nego sto njegovih pulena u klubu. Pirić na kraju nije nužan a Hodžiću je ugovor do ljeta ove godine.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sta pise u Avazu?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sa druge strane, Čala se sve pita zato sam miran. Da je npr. Ješić u klubu, kako bi se on i Husarić utalili, ne bi Pirić sa gola silazio. Ovako nema šanse, ako dođe, braniti će ko je u boljoj formi i ko pruža bolje partije.
Ja bi onog Jorge Mendesa distancirao od Koševa što je dalje moguće, a nek za rukicu povede i svog Buffona. Neće Sarajevo propasti bez Hodžića i Pirića.
Ja bi onog Jorge Mendesa distancirao od Koševa što je dalje moguće, a nek za rukicu povede i svog Buffona. Neće Sarajevo propasti bez Hodžića i Pirića.
Ako se dobro sjećam, nešto u smislu 'nema para za pojačanja'.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kadusic je bolji od Hodzica, ne bi ni osjetili..
Avaz? Jesu li novine u pitanju ili portal? Ne mogu na portalu da nadjem, a novine ne bih kupio za 0,05 pf.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da su novine.
Novine
"Zašto na Koševu nemaju ambicija"

"Zašto na Koševu nemaju ambicija"
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Steph je napisao/la:Novine
"Zašto na Koševu nemaju ambicija"![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pohvalno govore o nama, Špehar i menadžer.
Tačno sad iz inata ne bih nikog više doveo!
Pogotovo ovog Husarinog debila!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Diže i on sebi cijenu i govori da nije bilo kontakata i još navede da postoje klubovi iz Belgije, ofirno. Mada, možda tako i moraju malo slagati, neće baš odmah sve otkriti. Ovaj menadžer mu je kao kod nas Husarić, hrvatska verzija Husarića.MortemHz je napisao/la:Pohvalno govore o nama, Špehar i menadžer.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Hodžić mi je odvratan i zbog Husarica, a svaki dan sto su imali odmora on je proveo u klubovima svaku noć, ne izostaje ko učenik iz gimnazije, svaka mu čast. Kakav si ti sportista ako ideš kući u 2 naveče i piješ "sok od jabuke" svaku noć, razumijem s vremena na vrijeme, ali svaki dan, nema smisla. "Sok od jabuke" u zagusljivim klubovima zna da protjera, pa diareja, pa problemi,ihhhh...
Sabrine mi moje!
Vi kao FK Sarajevo ne bi trebali imati nikakav kontakt sa seljacicem,...cudi me da je uspio upasti kod vas.
Pozdrav Pitarima.
Pozdrav Pitarima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma u biti nas zanimaju igraci a ko ih predstavlja manje vise, ne igra on.podhum je napisao/la:Vi kao FK Sarajevo ne bi trebali imati nikakav kontakt sa seljacicem,...cudi me da je uspio upasti kod vas.
Pozdrav Pitarima.
Gdje je babuka da ovo aminuje,kako da prodje bez njega nije mi jasnoo

grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Nije valjda da će se ispostaviti da je ona uzlazna forma pri kraju prvog dijela sezone bila uzaludna.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Kakav je Said na treninzima ? Bitno je da nema povrede , vidjet cete novog Saida na proljece , on ce nam biti najvece pojacanje !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.