Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodjak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la rodjak » 13 jan 2017, 21:17

brig je napisao/la:
Procter je napisao/la: Kakva politika i kakve veze imaju Hrvati tu. Da je rad toga. Pa HT Eronet je godinama sponzor Sirokog i Zrinjskog jer vecina korisnika i jest na ovim prostorima a ovo su dva jedina kluba u najvisem rangu. Nece sponzorirat Zelju i Sarajevo kojima je baza bHtelecom. Iste pare vrlo vjer dobiju i sarajevski klubovi preko BHtelecoma itd

Po ovom ispade Vlada Fbih dala pare. Glupost
Malo sutra.... nijedan fudbalski klub u Federaciji nije nikad dobio marke mimo onoga sto ga sljeduje ugovorom oko sponzorisanja lige.... telecom jedino sponzorise buraniju po nizim ligama, i to jer mora zbog CSR-a... stotinjak klubova sa po 1000-2000....

Ovo se direktno daju drzavne pare... i to cisto zbog nacionalnog i politickog predznaka.... i u normalnoj drzavi ovo bi bilo strogo kaznjeno... drzava direktno moze pomoci, ali drzavna preduzeca koja posluju na otvorenom trzistu jpk....

Pa valjda HT moze biti sponzor kome zeli i da vrati nesto ondje gdje zaradi milijune. Kakve drzavne pare o cemu ti pricas?
Ovo je namjerno pustena prica da ispada da su drzavne pare i da Hrvati uzimaju od "drzave". Sto nikad prije nije pisalo nista oko sponzoriranja? Gluposti

Jel ti KK Bosna godinama bila BHTelecom. Koja lova se upumpavala pa jel tko se bunio i gdje je pisalo ovak koliko se sponzorira?[/quote]

HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.Pitam se da li su siroki i zrinjski 2 jedina kluba u Hercegovini pa njima treba ici po 200 milja a ostalima zero :shock: .Kakva je to protekcija i lopovluk.Recimo na desnoj obali gdje imam stan ja MORAM koristiti usluge Eronta(nemam opcije da koristim usluge neko drugog operatera),istog tog koji sponzorira klub koji je okupiro nas stadion :evil: .Ovo sto prije treba rasprodati,pa onaj ko ulozi svoja sredstva i kupi HP eronet nek on sponzorira koga hoce.Ovako se oni ponasaju kao vlasnici a upravljaju sa parama federacije i to djele sponzorstva samo po etnickoj pripadnosti.Sta ovi mazlumi politicari rade pitam se.Ova sprega SDA i HDZ unistavaju sve sto je bosansko u korist hrvatskog,samo pogledajte 2 obale pa ce vam sve biti jasno.Ja nemam nikakav problem sa tim "hrvatskim" klubovima ali jednostavno to ne moze vise ovako,mora se mjenjati.I onda se neko pita kako zrinjski ima para a Velez recimo nema(ima lopova i u zrinjskom ko sto je bilo i u velezu,da se razumjemo),ovo je nesto drugo-politika
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 13 jan 2017, 21:27

rodjak je napisao/la:
brig je napisao/la:
Procter je napisao/la: Kakva politika i kakve veze imaju Hrvati tu. Da je rad toga. Pa HT Eronet je godinama sponzor Sirokog i Zrinjskog jer vecina korisnika i jest na ovim prostorima a ovo su dva jedina kluba u najvisem rangu. Nece sponzorirat Zelju i Sarajevo kojima je baza bHtelecom. Iste pare vrlo vjer dobiju i sarajevski klubovi preko BHtelecoma itd

Po ovom ispade Vlada Fbih dala pare. Glupost
Malo sutra.... nijedan fudbalski klub u Federaciji nije nikad dobio marke mimo onoga sto ga sljeduje ugovorom oko sponzorisanja lige.... telecom jedino sponzorise buraniju po nizim ligama, i to jer mora zbog CSR-a... stotinjak klubova sa po 1000-2000....

Ovo se direktno daju drzavne pare... i to cisto zbog nacionalnog i politickog predznaka.... i u normalnoj drzavi ovo bi bilo strogo kaznjeno... drzava direktno moze pomoci, ali drzavna preduzeca koja posluju na otvorenom trzistu jpk....

Pa valjda HT moze biti sponzor kome zeli i da vrati nesto ondje gdje zaradi milijune. Kakve drzavne pare o cemu ti pricas?
Ovo je namjerno pustena prica da ispada da su drzavne pare i da Hrvati uzimaju od "drzave". Sto nikad prije nije pisalo nista oko sponzoriranja? Gluposti

Jel ti KK Bosna godinama bila BHTelecom. Koja lova se upumpavala pa jel tko se bunio i gdje je pisalo ovak koliko se sponzorira?

HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.Pitam se da li su siroki i zrinjski 2 jedina kluba u Hercegovini pa njima treba ici po 200 milja a ostalima zero :shock: .Kakva je to protekcija i lopovluk.Recimo na desnoj obali gdje imam stan ja MORAM koristiti usluge Eronta(nemam opcije da koristim usluge neko drugog operatera),istog tog koji sponzorira klub koji je okupiro nas stadion :evil: .Ovo sto prije treba rasprodati,pa onaj ko ulozi svoja sredstva i kupi HP eronet nek on sponzorira koga hoce.Ovako se oni ponasaju kao vlasnici a upravljaju sa parama federacije i to djele sponzorstva samo po etnickoj pripadnosti.Sta ovi mazlumi politicari rade pitam se.Ova sprega SDA i HDZ unistavaju sve sto je bosansko u korist hrvatskog,samo pogledajte 2 obale pa ce vam sve biti jasno.Ja nemam nikakav problem sa tim "hrvatskim" klubovima ali jednostavno to ne moze vise ovako,mora se mjenjati.I onda se neko pita kako zrinjski ima para a Velez recimo nema(ima lopova i u zrinjskom ko sto je bilo i u velezu,da se razumjemo),ovo je nesto drugo-politika[/quote]
Pa Veležu je dvije godine Hepok bio glavni sponzor sa sredstvima većim od ht za Zrinjski i Široki. A taj isti hepok se vodi kao poduzeće u stečaju... Taj isti Velež je tri godine imao veći proračun od Zrinjskog i gdje su rezultati a tek gdje su novci.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 jan 2017, 22:12

miki651
Pa Veležu je dvije godine Hepok bio glavni sponzor sa sredstvima većim od ht za Zrinjski i Široki. A taj isti hepok se vodi kao poduzeće u stečaju... Taj isti Velež je tri godine imao veći proračun od Zrinjskog i gdje su rezultati a tek gdje su novci.

Pa majstore procitaj ponovo sta sam napiso.Nisam pisao ni oprracunu ni o rezultatima.Ne mozes usporedjivati Hepok i HT Eronet,hepok je u privatnom vlasnistvu a HT Eronet u vlasnistu Federacije(dakle svih gradjana).Ova samovolja direktora HT Eronet da samo sponzoriraju po etnickoj pripadnosti nema ni u zimbabweu.Da je HT Eronet privatna firma ne bi imo nista protiv,njihove pare kek daju kome hoce,ali nemoze se dozvoliti da svacije pare idu samo onima koji neko odlucuje a nije marke ulozio u tu firmu.Ovo se mora sto prije ili privatizirati ili prodati strancima,pa onda nek daju zrinjsko,sirokom ili bolo kome drugo koliko god hoce.Sprega SDA-HDZ unistise sve sto se moze unistiti,mora se ovo mjenjati pod hitno
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 13 jan 2017, 22:31

majstore hepok ti je bio preuzet od privatnika u vlasništvo vlade federacije. Pa sredstvima poreznih obveznika upumpan novac u firmu pa za par godina ista firma opet u stečaju i na prodaju drugim privatnicima. A uredno tŕi godine glavni sponzor kluba i to opet ponavljam na godišnjem nivou veća sredstva nego što daje ht za pomenute klubove. Da ne pominjemo reket nikšića po firmama koje su morale bit sponzori. I opet je sve ili 80% tih novaca završilo u džepovima pojedinaca koji vole Velež.

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 13 jan 2017, 22:32

rodjak je napisao/la:miki651

Pa majstore procitaj ponovo sta sam napiso.Nisam pisao ni oprracunu ni o rezultatima.Ne mozes usporedjivati Hepok i HT Eronet,hepok je u privatnom vlasnistvu a HT Eronet u vlasnistu Federacije(dakle svih gradjana).Ova samovolja direktora HT Eronet da samo sponzoriraju po etnickoj pripadnosti nema ni u zimbabweu.Da je HT Eronet privatna firma ne bi imo nista protiv,njihove pare kek daju kome hoce,ali nemoze se dozvoliti da svacije pare idu samo onima koji neko odlucuje a nije marke ulozio u tu firmu.Ovo se mora sto prije ili privatizirati ili prodati strancima,pa onda nek daju zrinjsko,sirokom ili bolo kome drugo koliko god hoce.Sprega SDA-HDZ unistise sve sto se moze unistiti,mora se ovo mjenjati pod hitno
Evo opet kuknjave iz ruralnog dijela Mostara. Oooooo

Podršku radu novog Upravnog odbora FK Velež i želju da se Rođeni što prije vrate u sami vrh bh. fudbala, danas je pružila i Vlada FBiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem i ministrima, koji su posjetili stadion u Vrapčićima i potom uručili donaciju u iznosu od 30.000 KM.

Znači ne da vam je neko poduzeće u 50postotnom državnom vlasništvu dalo pare, nego direkt Vlada čobane.
I ti si našo plakat radi pišljivih 100k godisnje, to nam je samo da držimo urednim stadion :wave:
Prvi i jedini mostarski šampion

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jan 2017, 23:39

Ja se iskreno radujem da se novac iz javnog preduzeca preusmjerio u sport. Nadam se da ce i drugi klubovi uspjesno lobirati za sebe.
tuzlak1987 je napisao/la:A kada je upumpao u Tuzlu ili Bihac gdje ima najvece potrosacko tijelo i najodaniju masu, nikada.
Najvece potrosacko tijelo BH Telecoma je u Kantonu Sarajevo. Kanton Sarajevo generira 143 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (57,2% od ukupne potrosnje), dok Tuzlanski Kanton generira 36 miliona KM (14,4%). Unsko-Sanski Kanton generira 18 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (7,2%).
miki651 je napisao/la:HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.
Do 20.000 KM odlucuje upravni odbor (kako u BH Telecomu, tako i u HT-u), 20.000 KM do 50.000 KM odlucuje nadzorni odbor dok tek preko te cifre se mora dobiti saglasnost Vlade FBiH.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2017, 23:45

AnelZ je napisao/la:Ja se iskreno radujem da se novac iz javnog preduzeca preusmjerio u sport. Nadam se da ce i drugi klubovi uspjesno lobirati za sebe.
tuzlak1987 je napisao/la:A kada je upumpao u Tuzlu ili Bihac gdje ima najvece potrosacko tijelo i najodaniju masu, nikada.
Najvece potrosacko tijelo BH Telecoma je u Kantonu Sarajevo. Kanton Sarajevo generira 143 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (57,2% od ukupne potrosnje), dok Tuzlanski Kanton generira 36 miliona KM (14,4%). Unsko-Sanski Kanton generira 18 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (7,2%).
miki651 je napisao/la:HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.
Do 20.000 KM odlucuje upravni odbor (kako u BH Telecomu, tako i u HT-u), 20.000 KM do 50.000 KM odlucuje nadzorni odbor dok tek preko te cifre se mora dobiti saglasnost Vlade FBiH.
:kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 jan 2017, 00:05

Kada se nabavljaju sluzbena vozila za Drzavu i Federaciju koja placaju svi njeni gradjani obrt novca i porez se ne generira tim istim gradjanima nego Sarajevu.Jedan banalan primjer. Ista situacija je i u ovim ublehaskim podatcima koje je iznio AnelZ iznio gdje kanton od 450 hiljada stanovnika napravi vecu potrosnju od ostalih 1 milion 800 hiljada stanovnika Federacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jan 2017, 00:23

Je li ovo Celik slaze momcad za opstanag u ligi? Iskreno, bilo bi mi drago kad bi prevazisli ovu krizu bez ispadanja u federalku.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

High

Post Postao/la High » 14 jan 2017, 00:25

Sabinho je napisao/la:Je li ovo Celik slaze momcad za opstanag u ligi? Iskreno, bilo bi mi drago kad bi prevazisli ovu krizu bez ispadanja u federalku.
Čelik je potreban ovoj Ligi i želim/o im svu sreću u radu za opstanak. Potrebniji su od kancera iz Hercegovine.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jan 2017, 00:27

High je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Je li ovo Celik slaze momcad za opstanag u ligi? Iskreno, bilo bi mi drago kad bi prevazisli ovu krizu bez ispadanja u federalku.
Čelik je potreban ovoj Ligi i želim/o im svu sreću u radu za opstanak. Potrebniji su od kancera iz Hercegovine.
Pa jest, da nije ovih iz Hercegovine sarajevski divovi bi uzimali sve titule. Neće da može.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

High

Post Postao/la High » 14 jan 2017, 00:33

Lillard je napisao/la:
High je napisao/la:
Pa jest, da nije ovih iz Hercegovine sarajevski divovi bi uzimali sve titule. Neće da može.
Zenica je fino mjesto, ne toliko kao Mostar, ali je fin grad, pravi bh. (bez podjela na neke dijelove od kojih jedan dio mrzi državu u kojoj živi, a voli ratne idiote koje preinačuje u heroje). Fin i stadion imaju - nije ukraden, a oko njega grafiti o ljubavi prema klubu, ne prema ratnim ideologijama koje vrijeđaju sve žrtve.

Podrška Zeničanima. :bih:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jan 2017, 00:38

Lillard je napisao/la:
High je napisao/la:
Neka i vas iz Hercegovine, ali neka i ovih starih velikana sa tradicijom po kojim je liga prepoznatljiva i van granica BIH. ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jan 2017, 00:40

High kuknjava

Već sam pisao, podrška Čeliku, nemam ništa protiv njih, dapače.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 jan 2017, 00:46

predmetmrznje je napisao/la:
rodjak je napisao/la:miki651

Evo opet kuknjave iz ruralnog dijela Mostara. Oooooo

Podršku radu novog Upravnog odbora FK Velež i želju da se Rođeni što prije vrate u sami vrh bh. fudbala, danas je pružila i Vlada FBiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem i ministrima, koji su posjetili stadion u Vrapčićima i potom uručili donaciju u iznosu od 30.000 KM.

Znači ne da vam je neko poduzeće u 50postotnom državnom vlasništvu dalo pare, nego direkt Vlada čobane.
I ti si našo plakat radi pišljivih 100k godisnje, to nam je samo da držimo urednim stadion :wave:
Ja nisam reko da nismo dobili od Vlade 30 000 kao neka pomoc za subjekte koji su u izuzetno teskom trenutku za opstanak(na to imaju sve firme i drustva pravo da zatraze ako budu u krizi a na vladi je da odobri ili ne odobri ta sredstva.)Tako su pomagali recimo i Aluminijski a tamo ovi vasi tajkuni sve pokrali .
Ali govorim ovi iz Eroneta bez ikakvog pitanja sponzoriraju koga zele,a oni zele samo hrvatske klubove sponzorisati.Da su oni dali recimo Sirokom i Zrinjskom(haj eto zato sto su u najacem rangu) najvecu sumu para,onda Velezu,Gosku,Capljini i ko jos ima u federalnoj ligi drugu sumu,pa onda nekim manjim klubovima jos manju onda bi bilo ok ,ali oni idu iskljucivo etnickim principom sto nema ni u burkini faso.Bh telecom daju svima ko je god uspjesan,od fudbalskih i drugih timova do pojedinacnih sportova tipa onog Belje boksera ili Tuke atleticara,i tako i treba bez obzira iz kojeg tora dolazis .
Hepok je davno privatiziran,ne znam o cemu govoris,Hepok je bio u krizi tamo oko 2000 i neke dok se nije privatizovo,i ako ne znas odnedavno je od te firme koja je privatizirala davno Hepok neki arap otkupio firmu za ,slagat,cu je li 4 ili 40 miliona nisam siguran.

Ja ne placem, nego se bunim zato sto je ocigledna nepravda i protekcija po etnickoj osnovi.Ja bi se recimo bunio isto i da neko daje lovu samo uslovno receno bosnjackim klubovima(jer Velez ne prepoznaje nacionalnost ali eto da tako kazem) a da sa druge strane postoji drugi neki klub i da ne dobije nista,to nije ljudski ni fer.Ja sam protiv nepravde pa bila ona i protiv mene .
P.S.A sad koga sam ja to uvrijedio da mene nazivas takvim imenom ,je li atu jedan neotesani :wtf: .Sa kakve skripine si ti sljego u Mostar da mi je znati ako komuniciras na takav nacin. :zviz:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 14 jan 2017, 01:07

podrska olimpiku :kafa:

High

Post Postao/la High » 14 jan 2017, 01:07

TobeYarabi je napisao/la:podrska olimpiku :kafa:
Čeliku, ipak. :kafa:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 14 jan 2017, 01:14

High je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:podrska olimpiku :kafa:
Čeliku, ipak. :kafa:
vukovi ti ovo nece oprostiti :kafa:

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 14 jan 2017, 01:54

Nemam obicaj da pisem na ovoj temi ali imam potrebu samo da odgovorim ovom Velezovcu. Prije rata u Varesu zivio jedan imucni gradjanin. Lijepo se zivjelo. Dodje rat, Hrvati budu protjerani, kao u svakom ratu što neko plati negdje vise negdje manje. Nebitno, necemo ulaziti u to. Poenta price je sto nakon toliko godina cujem pricu gdje ih procerasmo, i sam taj gospodin je otisao i kapital iz vareske banke odnio negdje drugo. Kako su ljudi prognani tako je samo mjesto opustjelo, zaboravljeno, razvaljeno, bez ikakve perspektive i buducnosti. Drugi primjer je danasnja situacija. Na sve moguce nacine se bojkotira da se u Jajcu potpise kao neki predugovor o funkcioniranju opcinske vlasti shodno izbornom rezultatu na nacin da clanovi upravnih odbora u javnim tijelima budu pola Hrvata, pola Bosnjaka. Bošnjačka politika na to ne zeli pristati, pa sad imamo problem formiranja vlasti u Jajcu jer to bez predatavnika koalicije hrvatskih stranaka nikako nije moguce. E sad ja postavljam pitanje. Kako su dragi onda hrvatski novci jer se zna da Elektroprivreda HZHB puni taj isti proračun 60 posto, da gospodarstvo Jajca drze Hrvati koji su zaposlili svoje susjede Bosnjake. Ne gledam na zo tko je tko da mi to ne spocitavas, samo hocu da ti kazem jeli licemjerna tvoja politika nosi ih vragu dok mi ne trebaju, a neka ih kadq mi kruh daju. Tako i ti. Cuj trebaju svima. Zar je BH Telecom ikada sponzorirao Siroki Brijeg, bilo to u kosarci ili nogometu. Evo ja ti kazem nije nikad, jeli taj isti BH telecom ikada sponzorirao Mediteran Film festival, WHF. Mislim da nije. I ne ocekujemo buduci da su Hrvati korisnici usluga Eroneta u 90 postotnom broju. Ali zato nemozes ti ocekivati da taj isti HT Mostar jednako sponzorira tvoj Velez, kojem su simpatizeri istih korisnici konkurentske mobilne telefonije. Nisi mi jasan uopce. Ja razumijem da postoje i Bošnjaci koji koriste usluge HT Mostar ali oni su u jako malom broju sto pokazuje i sami godisnji prihod i bilanca godisnjeg stanja i uspjeha navednih firmi. Ne znam stvarno sta je sporno. Kazes drzavna firma. Pa i BH Telecom je drzavna firma. Ili smatras da su Zrinjski i Siroki klubovi koji igraju HNL pa samim time ne zasluzuju sponzorstvo HT Mostara, buduci da je on vecinski državna firma.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jan 2017, 01:56

vidi pere a hljeb pola marke

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.