NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

jopaa7
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la jopaa7 » 13 jan 2017, 18:51

I.Thomas (28.5) više 1.85
Atlanta spada medu gore ekipe po branjenju PG a Thomas igra u zivotnoj formi. Zadnjih 10 tekmi je na prosjeku od 32 poena, veceras ponovo nema Bradleya i vjerujem da ce Thomas opet uzeti nekih 20+ suteva. Trebala bi biti tekma na 210+ poena, Thomas igra po 35 minuta i obzirom na njegovu formu moram ga pokusati odigrati over.
S.Adams (12.5) više 1.65
Za Adamsa se moze reci da je uz Westbrooka jedan od najvaznijih igraca Oklahome, i upravo na Westbrookove asistencije zabija veliku vecinu svojih poena. Minnesota je slaba na centru i upravo tu vidim priliku da Adamas ode preko ove granice. U dva ovosezonska meca protiv njih vec je isao preko, zabijao je 14 i 22 pa ne znam sto i veceras nebi barem 13. Takoder i ovdje bi trebalo biti 205-210+ poena i jedna izjednacena utakmica sto opet ide u prilog ovom paru.
A.Drummond (14.5) manje 1.85
Veceras nas ocekuje utakmica na manji broj poena i ovdje vidim Drummonda ispod ove granice jer ide na Goberta koji je medu najboljim defanzivnim centrima lige. Takoder postoji mogucnost da skupi i koju osobnu cuvajuci Goberta pa provede nesto manje vremena na parketu. On nije Gasol, Lopez ili Cousins da ima dobar sut i da moze opaliti tricu pa ce mu iz tog razloga biti puno teze postizati poene.
slika
Omjer 2/6
Bonus 0/1

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 jan 2017, 20:56

Atlanta - Boston (208.5) OVER @1.70

Odlucio sam se za ovaj tip iz istog razloga kao i prije tri dana dana pa cu ovdje kopirati dio posta:
Toronto - Boston (214.5) OVER @1.62
Ovaj tip biram prije svega zbog utakmica Bostona u zadnjih nekoliko sedmica. U svakoj od zadnjih deset utakmica Bostona bilo je 211 ili vise koseva, a pri tom su igrali i protiv 'defanzivnih' ekipa kao sto su Utah i Memphis (2X). Ispod je naveden broj koseva u svakoj od ovih 10 utakmica, kao i ekipa protiv koje su igrali:
225 (NO), 216 (PHI), 219 (UTAH), 221 (MIA), 242 (CLE), 216 (MEM), 233 (NY), 229 (OKC), 211 (IND), 221 (MEM).
U utakmici Boston-Toronto je postignuto 220 koseva, a Boston je nakon tog odigrao i utakmicu s 225 koseva, protiv Washingtona.
Dakle, u zadnjih dvanaest utakmica Bostona je bilo najmanje 211 koseva, a prosjecno 223.5.
Atlanta u prosjeku daje 102.7 i prima 102.6 i mislim da je sasvim realano, s obzirom na gore navedeno, ocekivati utakmicu sa 209 ili vise koseva.
slika
Omjer: 4/4 + 1/1

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 jan 2017, 21:23

Houston - Memphis (213.5) OVER @1.61

Houston je jedna od ekipa sa najvise koseva po utakmici u prosjeku (222,0) i u vecini utakmica broj poena prelazi datu granicu. Tako je bilo i u cetiri od zadnjih pet utakmica: 234, 251, 235 i 224. Obicno je granica na njihovim utakmicama znatno veca od danasnje, a razlog je naravno vecerasnji protivnik, Memphis, koji se smatra "tvrdom" ekipom (najcesci tip koji igram na njihovim utakmicma je UNDER koseva, Memphis-Utah naprimjer mi je uvijek dobar par za -160.5 po velikoj kvoti). Medjutim, protiv ekipa koje igraju brzu kosarku, sto Houston sigurno jeste, ekipa Memphisa se, rekao bih, prilagodjava protivniku, a ne protivnik njima, pa su tako odigrali utakmicu s 222 kosa protiv Warriorsa, 221 protiv Clippersa, 218 protiv Lakersa, 216 i 221 protiv Bostona, 225 protiv Toronta itd. U prvoj utakmici izmedju ovih ekipa Memphis je pobijedio 115-109 i veceras takodjer ocekujem da ce pruziti dobar otpor i izbjeci blowout, sto mislim da ide u prilog predlozenom tipu.
slika

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 jan 2017, 21:47

Utah - Detroit (92.5) UNDER @1.60

Utah ove sezone u prosjeku prima 94,9 koseva po utakmici i po ovom parametru su jedna od najboljih ekipa lige. Statisticki gledano, to znaci da u
vecini utakmica primaju manje od 92.5 koseva. Slicna je situacija i kada se gleda zbir koseva, ali sam se odlucio za ovaj tip umjesto U195.5 za cijelu utakmicu jer ocekujem laganu pobjedu Utaha protiv ekipe koja igra jako lose na gostovanjima. Detroitu je ovo b2b utakmica, a sinoc su Warriorsima dali 107 koseva. Detroit je u zadnjih nekoliko utakmica postigao dosta koseva, ali su to bile iskljucivo utakmice protiv ekipa koje igraju brzu kosarku (Indiana, Charlotte, Golden State i Portland). Medjutim, protiv ekipa koje igraju tvrdje situacija je bila drasticno drugacija, a posebno u porazima i na gostovanjima. Zadnje gostovanje je bilo kod Sacramenta, kada su dali 94, a prije toga su kod Atlante dali 98, kod Chicaga 82, kod Memphisa 86... Utah je u zadnje tri utakmice primala, redom, 92, 88 i 92 kosa (92 kuci protiv Clevelanda, 88 i 94 na gostovanjima kod Memphisa i Minnesote) i mislim da je sasvim realno ocekivati da se slicno desi i danas protiv ne tako dobrog Detroita (nisam siguran koliko je vazno, ali moguce je i da Caldwell-Pope nece nastupiti veceras).
slika

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 jan 2017, 22:28

Portland - Orlando (104.5) UNDER @1.62

Orlando igra jako lose i nakon perioda od 2-3 sedmice u kojem su imali nekoliko dobrih pobjeda, ukljucujuci i nekoliko protiv mnogo boljih ekipa, i kada su postizali i veliki broj koseva, vratili su se na 'stare staze' i porazeni su u zadnje cetiri utakmice. U ove cetiri utakmice su postizali redom 92, 93, 95 i 96 koseva. Posebno iznenadjuje mali broj postignutih poena protiv Lakersa i Houstona, gdje je mislim granica bila slicna ovoj danasnjoj.
Portland je dugo vremena jedna od ekipa koja igra s velikim brojem poena i tako je bilo i na startu ove sezone, ali u posljednjih desetak utakmica se i to promijenilo i nerijetko odigraju utakmicu sa manje od 200 koseva ili prime jako malo. U zadnje dvije domace utakmice su pobijedili Clevelanda i Lakerse, a primili su samo 86 i 87 koseva, sto je meni vise nego dovoljan razlog da vjerujem da im Orlando nece dati 105. Prije ove dvije utakmice Portland je primio 106 od Detroita (bez produzetaka) i 125 od Warriorsa (ovo je ovdje apsolutno irelevantno :D), a jos prije toga su primili 89 od Minnesote, 110 od Spursa, 89 od Sacramenta i 95 od Toronta, sto svakako mozemo smatrati kao malo (posebno protiv Toronta).
slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jan 2017, 22:32

Philadelphia - Charlotte hendikep koševa (Philadelphia +4.5) uključujući produžetke H2 (1.81)

Charlotte je ekipa koja će, vrlo vjerovatno, i ove sezone ugledati svjetla PO-a. Phila to, sa stopostotnom sigurnošću tvrdim, neće. Istina, 76ersi su uvezali dvije pobjede (i upisali četiri pobjede na posljednjih pet mečeva), te su od ekipe koja je bila prikovana za samo dno, uspjeli preteći Brooklyn i Miami. Embiid i društvo su podigli formu, no krajnje je vrijeme da njihovoj seriji dođe kraj, a najbolja prilika za to je ekipa koja se bori za što bolje mjesto u ovogodišnjem PO-u. Charlotte je u prvom susretu slavio sa 16 poena razlike. Kemba, Batum, Zeller, Kaminsky i ostatak klape su tada bili prejaki za Philadelphiju, a sve su prilike da će to biti slučaj i večeras. I jedni i drugi su u full sastavima, a kad je to slučaj, onda mi je sasvim logično da igram na kvalitetniju i uigraniju ekipu, a to je ekipa Hornetsa. Vjerujem da će Kemba i društvo uspjeti pokriti ovaj hendikep i da će na kraju upisati pobjedu višu od 4 poena razlike.
slika
Omjer: 4/7
Bonus tip: 0/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jan 2017, 22:46

James Harden under 29.5 (1,85)

Igrač kojeg ne volim igrati under, ali protiv Memphisa moram. Prvo, Memphis ima par defanzivno odličnih bekova (Conley i Allen) i oni će se sigurno mijenjati na Hardenu kako bi ga spriječili da zabije što više laganih poena. Naravno, lakše reći nego učiniti, jer je Hardena skoro pa nemoguće zaustaviti. Naglasak na "skoro". Ove sezone su već jednom odigrali protiv njega i uspjeli su ga zadržati na samo 16 poena (on se stoga odlučio za asistencije i upisao ih je 17). Bila je to utakmica na (ipak) poprilično visok broj posjeda i poena (115:109 za Memphis). Prošle sezone je Harden četiri puta nastupio protiv večerašnjih protivnika i samo jednom je prešao ovu granicu (debelo, doduše, jer tad im je zabio čak 40 poena). U preostala tri meča je zabijao 15, 25 i 22. Harden može odigrati i fenomenalnu utakmicu bez da zabije 30 poena, te je ove sezone i Houston upisivao pobjede u tim mečevima. Dakle, nije pod moranjem da Brada zabije 40 poena kako bi Houston slavio, već je dovoljno i da razigra Andersona, Gordona, Arizu i ostale saigrače. Zbog Memphisovog para odličnih bekova i činjenice da je Harden prešao samo jednom od pet mečeva ovu granicu, odlučio sam se odigrati under iako je to možda i nelogično, uzimajući u obzir scorerske sposobnosti Brade.
slika
Bonus tip: 0/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jan 2017, 22:50

Bonus tip: Giannis Antetokounmpo over 22.5 (1.85
slika
Bonust tip: 0/1

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 13 jan 2017, 23:26

Sacramento-Cleveland 2/2 (1.66)

Mislio sam se između ovog i nekakvog hendikepa ali sam se odlucio za 2/2.Jedan pomalo rizican tip ali mislim da se isplati odigrati.Cavsi su sto je neuobicajeno za njih vezali 2 poraza za redom u gostima protiv Utaha i Portlanda.Sigurno da ce se zeljeti iskupiti navijacima,pa od prve minute ocekujem maksimalno zalaganje svih igraca gostiju.James,Love i posebno Irving veceras bi morali odigrati bolje nego na par prethodnih meceva,ako tako bude a nadam se da hoce,onda pobjeda ne dolazi u pitanje.A ako od pocetka tako bude onda ni 2/2 ne bi trebalo doci u pitanje xd.Na zadnjih 5 gostijucih pobjeda Cavsa u regularnom vremenu 2/2 je prolazilo,vjerujem da ce i veceras.Ali kakve sam ja srece yebene,nebi me nimalo cudilo da bude 1/2 ili x/2.

slika
5/9
1/1
Igraj Široki ti si najbolji!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 jan 2017, 23:42

Sacramento Cleveland +4.5 2 1.62

Cavsi izgubili dvije zaredom, znamo sta je prosli put bilo kad se ovo desilo i kad ih je James naruzio, uslijedilo je nekoliko uvjerljivih pobjeda, tako da i veceras mislim da ce biti maksimalno motivisani da sebi ne dopuste treci poraz. Sacramento je izgubio posljednjih 5 od 7 utakmica. Jednostavno Cavsi su kvalitetniji, a veceras ce pristup bit na maksimumu i ocekujem pobjedu od 5+

Howard 13.5 OVER 1.85

Dwight je na prosjeku od 14 poena ove sezone i isto toliko skokova. Igra u prosjeku 30 minuta. Boston inace slabo brani centarsku poziciju. Howard se vrti u januaru oko ove granice (13,12,14,15) Presao je dakle u prethodna dva meca pa ocekujem da tako nastavi i veceras

Whiteside 17.5 OVER 1.85

Bio je do maloprije na 19.5 i evo spustise ga na 17.5 Zasto su to uradili, nisam bas siguran. Istina, imao je par losijih meceva nakon povrede, ali prvo je Clipersima i Jordanu dao 15 uz 7/12 iz igre a onda izdominirao protiv Goldena sa 28 poena ( 13/17 ) Dakle posljedica povrede vise nema, odigrao je 37 minuta a na toliko ga ocekujem i veceras jer ne bi trebao biti nikakav BO. Milvoki također slabo brani protivnicke centre pa Hasana vidim preko ove granice

slika

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 13 jan 2017, 23:43

Philadelphia - Charlotte
Hendikep koševa (Philadelphia +3.5), uključujući produžetke
Tip:2 1,66

Philadelphia nakon nekoliko dobrih utakmica podigla svoje apetite ali mislim da ce večeras izgubiti jer nima nije u cilju da pobjeđuju jer će tako izgubiti pravo na top pickove,tako da ce GM vjerovatno dati instrukcije da svi dobiju podjednaku minutažu kako bi se nastavilo raditi na tome da svi igrači napreduju.Charlotte mora dobiti kako bi ostao u igri za playoff,a na ruku im ide što su dobili Philu u posljednjih 6 utakmica,još jedan plus im je što se vjerovatno Batum vraća koji im je uz Kembu glavni igrač.
Sacramento - Cleveland
Hendikep koševa (Sacramento +4.5), uključujući produžetke
Tip:2 1,62

Svaka čast Cousinsu i Kingsima ali Cleveland se večeras vraća pobjedama,Thompson može zaustaviti Cousinsa na 20-25 koševa a s druge strane nema tko zaustaviti Jamesa,Lovea i Irvinga od kojih očekujem da večeras svaki 20+ koševa zabije.U zadnje tri utakmice Cleveland ih je uvjerljivo dobio pa večeras također mislim da neće imati problema uz raspoložeme glavne igrače.Također večeras bi Korver trebao zaigrati i sigurno će on pomoći s nekom tricom.
OMJER 4/6
BONUS 1/2

slika
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 jan 2017, 23:58

Houston/E.Gordon (16.5) UNDER @1,85

Jedva uhvatih vremena da stignem prije 12 da napisem analize na brzinu. Iako me Wilson Chandler prosli put dobro zaebao (kao sto su svi igraci Denvera zaebali sviju pa razbilui Indianu), ovaj put ponovo igram under na povrijedjenog igraca. Gordon je jutros jedva trenirao zbog povrede noznog palca i sam kaze kako ga boli kad trci. Doktori su rekli da moze igrati veceras, a on sam je izjavio da ce skontati je li sposoban na samom zagrijavanju. Nadam se da ce htjeti igrati i kroz bol, ali da ce to dosta uticati na njega. Vrijedi pokusati.

Brooklyn/S.Kilpatrick (13.5) OVER @1,85

Jermy Lin ni veceras nece igrati, a ono sto je vazno za moj pick je i da je upitan nastup Whiteheada koji uzima minute jednom od najvecih iznenadjenja ove sezone. Na pozicijama OG i SG rotirace se Kilpatrick, Dinwiddie i Harris, a sigurnih 30+ minuta je rezervisano za Seana. Ako Brooklyn sta misli pokusati veceras to ce morati biti preko bekova jer pod kosem caruje JoVa i Booker i Lopez ce imati tezak zadatak. Plus za ovaj pick je sto se Lopez voli izvuci na trojku pa ce ga JoVa morati ispratiti, sto otvara dosta prostora za Kilpatrickove ulaze.

Milwaukee/G.Monroe (12.5) OVER @1,85

Dva su ocita razloga za igranje ovog picka. Prvo, Monroe je nakon katastrofalnog ulaska u sezonu i handrenja od strane Kidda konacno proigrao onako kako zna. U januaru je prosjecno na 15,6 poena i samo jednom nije prebacio granicu i to je stoao na 12 poena. Na posljednjih 10 utakmica je na 14,3 poena, dakle fino preko zadane granice. Drugi razlog je sto se ocekuje blowout, pa ce i Monroe imati svoju punu minutazu od 30-ak minuta i uz 10-ak suteva ocekujem da prebaci granicu bez problema. Ovo mi je zicer dana.

Portland/A.Crabbe (12.5) OVER @1,85

Ne znam zasto, ali ovaj lik je dobio Lillardove ovlasti u Portlandu. On i McCollum su nosioci igre Blazersa u januaru, valjda da opravdaju ludjacki ugovor koji su mu dali, pa kao da ispadne da nisu uzalud bacili onolike novce U januaru je Crabbe na prosjeku od cak 17,5 poena, igra 33 minute i sutira 11 puta prosjecno uz fenomenalan FG od 57 posto. Na posljednjih 5 utakmica prosjecno je na 19 poena, a samo protiv Lakersa nije presao granicu (9 poena, sut 4/8). Dok ga ide sut i dok ima ovolike ovlasti, njega je isplatnije igrati nego Lillarda i McColluma po 23, 24 granice.

Bonus: Sacramento/D.Collison (13.5) UNDER @1,85
Bonus: Minnesota/Z.LaVine (19.5) UNDER @1,85

slika
Omjer 2/8
Bonus 0/1
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 14 jan 2017, 11:13

12. Par

LA CLIPERS ( -3,5) - LA LAKERS ( hendikep koseva u 1.cetvrtini ) 1 @ 1,80

13. par

LOU WILLIAMS ( 14,5 ) OVER @1,85

Posto je u pitanju ista utakmica napisat cu zajednicku analizu,. Nakon jucer katastrofe sa svojim prognozama sumnjam da gore mogu :D. Dakle sastaju se gradski rivali, svjetla reflektora uvijek izvlace maximum iz igraca. Prvom tipu dajem u prilog to sto su nakon zaista brutalne dominacije klipersa zadnjih par godina lakersi dobili zadnji medjusobni duel. Sigurno ce zeljeti osvetu i mislim da ce starteri napraviti razliku odmah na pocetku i olaksati sebi put do pobjede. U prilog drugom tipu ide sto je u pitanju ponajbolji 6. igrac lige koji ce vjerovatnod ati sve od sebe jureci napravljenu razliku da se sto bolje iskaze. Lou je ove sezone na prosjeku od 17,6 poena. U prvom medjusobnom je dao 14 poena i sigurno ce zeljeti vise od toga kao vodja ekipe s klupe. Razlog ovakvoj granici je nesto losija forma u zadnje vrijeme gdje je davao 13ak poena po utkamici ali kao sto rekoh, gradski derbi, reflektori, termin rani utkamice zabava za porodice, trebao bi Lou ovo da prebaci. U staplesu igra odlicno, na prosjeku je 17,7 poena u sezoni. pa da vidimo
Omjer: 6/ 11 :wtf:
Bonus: 1/2

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2017, 12:27

N. Vučević under 14.5 (1.85)

Vučko je u formi, sinoć je Portlandu ubacio rekord sezone od 30 poena. I u posljednje vrijeme podsjeća na onog dobrog Vučevića na kojeg smo navikli. Recimo, u posljednjih deset utakmica zabija preko 16 poena po meču, a u posljednja tri meča je prelazio ovu večerašnju marginu (Lakersima je ubacio 19, Clippersima 16, a već pomenutom Portlandu 30). Protiv Utaha je već igrao ove sezone i kako je tada izgledao - bolje da nije, jer je za 26 minuta zabio samo četiri poena. Večeras će se za koševe morat izboriti protiv Goberta, defanzivno najboljeg centra lige i jednog od najboljih odbrambenih igrača u ligi. Gobert nam je pokazao kako je u stanju zatvoriti i jače centre, tako da sigurno može zadržati i Vučevića na manje od 15 poena u večerašnjem meču.
slika

Omjer: 5/9
Bonus tip: 0/2

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2017, 12:37

P. Gasol over 13.5 (1.85)

U posljednje četiri utakmice, Pau je dvaput prešao ovu marginu (Denveru je ubacio 17, "svojim" Lakersima 22), dok je protiv Bucksa i Hornetsa ostao debelo ispod margine (u obje utakmice je bio jednocifren). No, danas igra protiv Sunsa kojima je u dva navrata ove sezone napravio ogromne probleme. Kada su Sunsi bili domaćini, Pau im je za 24 minute sasuo 18 poena i uz Kawhija je bio najefikasniji igrač Spursa na tom meču. U drugom duelu, odigranom u Teksasu, Gasol je opet odigrao dosta dobro, zabivši 16 poena za nešto manje od 30 minuta. Spursi su odlična gostujuća ekipa i ubijeđen sam kako će na krilima Kawhija, Aldridgea i Gasola upisati još jednu pobjedu, a da bi se to ispoštovalo, Španac će trebati odigrati, za njegove uslove, dobru partiju i isporučiti barem 14 poena.
slika
Omjer: 5/9
Bonus tip: 0/2

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 14 jan 2017, 17:31

S. Ibaka ( -16,5+) Manje 1.60 @wwin.

Orlando Magic večeras gostuje kod najtvrđe ekipe u ligi, kod Utah Jazz. Dolaze nakon teške utakmice sinoć u kojoj su iznenadili Portland i vjerujem da će se večeras prilagoditi protivniku, mada ni oni ne igraju brzu košarku. Očekuje se manji broj poena a svi znamo kako Utah brani svoj reket tako da je sasvim realno da Ibaka i Vučević ostanu ispod. Biram Ibaku zbog toga što nikada nije ubacio preko 16 poena protiv ovog protivnika i zato što mu je veća granica nego Vučku. Uzet će on solidan broj šuteva ali ga evo već godinama uspješno zaustavljaju, neće valjda večeras ići protiv tradicije.

M. Morris ( -13,5+) Više 1.85 @wwin.

Duel Washington Wizardsa i Philadelphie 76ersa. Kod gostiju nema Embiida a kod domaće ekipe je upitan Wall zbog neke povrede šake. Prva violina Wizardsa će biti Beal ali radije se opredjeljujem za Markieff Morrisa koji je u zadnje četiri utakmice išao preko ove granice što znači da je u dobroj formi i da će samim tim ako Wall bude falio, i njega zapasti koji šut više mada njega to svakako ne remeti. Zadnji meč protiv Phile , tamo u novembru, je ubacio 19 što ukazuje na to da mu i protivnik odgovara. Sasvim realno za očekivati da dođe ovaj, uzimajući prije svega statistiku u obzir.

Omjer: 6/11.
Bonus: 3/3.

slika

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 14 jan 2017, 17:36

S.Ibaka under 16.5 (1.60)

Orlando docekuje ekipu Utah Jazza,ja igram Sergea Ibaku da ce postici manje od 16 poena.Sinoc su imali tesku utakmicu protiv Portlanda,sto znaci da im je ovo b2b utakmica.Na terenu je sinoc proveo 28+ minuta i ubacio 13 poena,a nevidim kako bi mogao prebaciti protiv Utaha koji igra 20x bolju obranu od Portlanda.Tek je se oporavio od ozljede,a veceras ga cuvaju Gobert i Favros.Cjelu ekipu Orlanda,koja je sinoc iznenađujuce pobjedila Portland i ubacila im 115 poena,veceras ne vidim iznad 95 poena pa tako ni Ibaku iznad 16.5.
slika
7/11
1/1

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 14 jan 2017, 20:23

L.A. Clippers (112.5) - L.A. Lakers OVER @1.68

Clippersi daju u prosjeku 107.8 poena ove sezone. Protiv Lakersa ce vjerujem biti dodatno motivisani jer se radi o derbiju, a i izgubili su prvu utakmicu kada su igrali u gostima. Tada su Clippersi izgubili 112-102 i bili su bez Paula i Griffina, dakle bili su 10 koseva ispod date granice, ali a u drugom poluvremenu su tada dali samo 44 kosa i samo 16 u trecoj cetvrtini. Tesko da se veceras moze ponoviti tako lose poluvrijeme (rijetko Clippersi daju ovako malo koseva) jer su Clippersi poceli igrati bolje i imaju pet vezanih pobjeda, a i CP je ponovo tu. Lakersi su u svojoj zadnjoj utakmici primili 134 kosa od Spursa, a prije toga 108 od Portlanda.

slika
Omjer: 6/8 + 1/1

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 14 jan 2017, 20:25

Bonus:Chicago-New Orleans kp1 (1.78)
slika

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 14 jan 2017, 20:55

Washington (-11.5) - Philadelphia 2 @1.60

Phila je u dobroj formi i dobili su 5 od zadnjih 6 utakmica. Medjutim, danas ne igra Embiid pa je Washington veliki favorit za pobjedu, mada Phila moze dobro odigrati i bez Embiida. Iako su Wizardsi favoriti, mislim da nece biti blowout i da Phila moze ponovo odigrati dobru utakmicu. Sinoc se takodjer ocekivao poraz od Charlotte-a sto se na kraju nije desilo. U prvom susretu ove dvije ekipe Phila je pobijedila 109-102, a ni tada Embiid nije igrao. Vecina domacih utakmica Washingtona ove sezone je neizvjesna pa su tako u 19 pobjeda samo dva puta imali vise od 10 razlike (zadnjih pet pobjeda: +2, +6, +7, +6, +5). U zadnje dvije domace utakmice su dobili Minnestotu 7 razlike (bilo nerijeseno na 02:30 do kraja) i Chicago 2 razlike (kada je Bullsima falilo pola ekipe i kada je dosta ljudi ovdje tipovalo na hendikep Washingtona). Mislim da je hendikep malo prevelik veceras.
slika

Omjer: 6/8 + 1/1

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.