Houston/E.Gordon (16.5) UNDER @1,85
Jedva uhvatih vremena da stignem prije 12 da napisem analize na brzinu. Iako me Wilson Chandler prosli put dobro zaebao (kao sto su svi igraci Denvera zaebali sviju pa razbilui Indianu), ovaj put ponovo igram under na povrijedjenog igraca. Gordon je jutros jedva trenirao zbog povrede noznog palca i sam kaze kako ga boli kad trci. Doktori su rekli da moze igrati veceras, a on sam je izjavio da ce skontati je li sposoban na samom zagrijavanju. Nadam se da ce htjeti igrati i kroz bol, ali da ce to dosta uticati na njega. Vrijedi pokusati.
Brooklyn/S.Kilpatrick (13.5) OVER @1,85
Jermy Lin ni veceras nece igrati, a ono sto je vazno za moj pick je i da je upitan nastup Whiteheada koji uzima minute jednom od najvecih iznenadjenja ove sezone. Na pozicijama OG i SG rotirace se Kilpatrick, Dinwiddie i Harris, a sigurnih 30+ minuta je rezervisano za Seana. Ako Brooklyn sta misli pokusati veceras to ce morati biti preko bekova jer pod kosem caruje JoVa i Booker i Lopez ce imati tezak zadatak. Plus za ovaj pick je sto se Lopez voli izvuci na trojku pa ce ga JoVa morati ispratiti, sto otvara dosta prostora za Kilpatrickove ulaze.
Milwaukee/G.Monroe (12.5) OVER @1,85
Dva su ocita razloga za igranje ovog picka. Prvo, Monroe je nakon katastrofalnog ulaska u sezonu i handrenja od strane Kidda konacno proigrao onako kako zna. U januaru je prosjecno na 15,6 poena i samo jednom nije prebacio granicu i to je stoao na 12 poena. Na posljednjih 10 utakmica je na 14,3 poena, dakle fino preko zadane granice. Drugi razlog je sto se ocekuje blowout, pa ce i Monroe imati svoju punu minutazu od 30-ak minuta i uz 10-ak suteva ocekujem da prebaci granicu bez problema. Ovo mi je zicer dana.
Portland/A.Crabbe (12.5) OVER @1,85
Ne znam zasto, ali ovaj lik je dobio Lillardove ovlasti u Portlandu. On i McCollum su nosioci igre Blazersa u januaru, valjda da opravdaju ludjacki ugovor koji su mu dali, pa kao da ispadne da nisu uzalud bacili onolike novce U januaru je Crabbe na prosjeku od cak 17,5 poena, igra 33 minute i sutira 11 puta prosjecno uz fenomenalan FG od 57 posto. Na posljednjih 5 utakmica prosjecno je na 19 poena, a samo protiv Lakersa nije presao granicu (9 poena, sut 4/8). Dok ga ide sut i dok ima ovolike ovlasti, njega je isplatnije igrati nego Lillarda i McColluma po 23, 24 granice.
Bonus: Sacramento/D.Collison (13.5) UNDER @1,85
Bonus: Minnesota/Z.LaVine (19.5) UNDER @1,85
Omjer 2/8
Bonus 0/1
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"