Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Besic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Besic » 15 jan 2017, 10:09

Gdje je tu anticki grad Soli? :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2017, 10:55

MortemHz je napisao/la:
Kakav ce FEAL biti za Široki Brijeg? koliko sam cuo oni su bas jaki financijski, mogli bi uletiti u ligu 6, za nesto vise nisam siguran jer ni ovo nije sigurno a i malo je kola do kraja regularnog dijela, samo 4.
FEAL je jedna od najjacih kompanija u Hercegovini, odlican vjetar u ledja, financijski...

Sto se tice ulaska u ligu za prvaka, tesko ce bit. Treba nam pojacanja, pod hitno. Sad cemo vidjet ko ce nam doc. Nasusno nam treba playmaker, desni bek, krilo, i napadac.
NK Široki Brijeg

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jan 2017, 11:06

Evolve je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Kakav ce FEAL biti za Široki Brijeg? koliko sam cuo oni su bas jaki financijski, mogli bi uletiti u ligu 6, za nesto vise nisam siguran jer ni ovo nije sigurno a i malo je kola do kraja regularnog dijela, samo 4.
FEAL je jedna od najjacih kompanija u Hercegovini, odlican vjetar u ledja, financijski...

Sto se tice ulaska u ligu za prvaka, tesko ce bit. Treba nam pojacanja, pod hitno. Sad cemo vidjet ko ce nam doc. Nasusno nam treba playmaker, desni bek, krilo, i napadac.
ja sam načuo da bi Križman mogao vama, sad dalje ne znam je li kao posljedica što ga ovi tjeraju ili on hoće vama pa se kači s njima....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2017, 13:02

DenchiNL je napisao/la:
Evolve je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

ja sam načuo da bi Križman mogao vama, sad dalje ne znam je li kao posljedica što ga ovi tjeraju ili on hoće vama pa se kači s njima....
Ma neznam, meni se nije svidjela njegova igra u Zelji... Neznam gdje je prije igrao i kakav je bio. Al opet to nista neznaci. Primjer Crnov. U Zrinji odlican, u nas kriminalan. Mozda u Zelji opet proradi. Isto tako sa Križmanom.
NK Široki Brijeg

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jan 2017, 16:56

DenchiNL je napisao/la:a ne znam šta kukate toliko , ko da je prvi put, ovo je način da te firme izbjegnu plaćanje poreza, tj. donacije humanitarnim i sportskim društvima se ne oporezuju....ko je pametan skontaće jbg
niko ne kuka nego dizem glas protiv onoga sto nije fer i korektno.Nek firma proba izbjeci porez uplacivanjima na konto humanitarnih drustava ili klubova ali ako to rade mora biti posteno i uzeti sve obzir zato sto je drzavna firma,ne smije biti povlastenih,moze samo biti po zasluzi.Ne znam kako to vecini nije jasno pa upucujete ovakva pitanja.

Vi umjesto da dizete glas protiv nekih stvari sto nevaljaju,vi dizete glas protiv onih rijetkih koji uvidjaju problem.Ne govorim ovo radi samo Veleza(ali sam ga uzeo kao primjer)vec uopsteno.Da malo pojednostavim da bolje shvatite ,ovo mi isto djeluje ko kad drzava recimo dostavi neka sredstva za gradjane da se podjele po potrebi u mjesnu zajednicu,a tamo ovaj predsjednik mjesne zajednice uzme sva sredstva i daje samo dvojici ljudi,i to normalno iz iste stranke ali etnicke pripadnosti da li je to korektno i normalno pitam se . :wtf:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 jan 2017, 17:21

rodjak je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:a ne znam šta kukate toliko , ko da je prvi put, ovo je način da te firme izbjegnu plaćanje poreza, tj. donacije humanitarnim i sportskim društvima se ne oporezuju....ko je pametan skontaće jbg
niko ne kuka nego dizem glas protiv onoga sto nije fer i korektno.Nek firma proba izbjeci porez uplacivanjima na konto humanitarnih drustava ili klubova ali ako to rade mora biti posteno i uzeti sve obzir zato sto je drzavna firma,ne smije biti povlastenih,moze samo biti po zasluzi.Ne znam kako to vecini nije jasno pa upucujete ovakva pitanja.

Vi umjesto da dizete glas protiv nekih stvari sto nevaljaju,vi dizete glas protiv onih rijetkih koji uvidjaju problem.Ne govorim ovo radi samo Veleza(ali sam ga uzeo kao primjer)vec uopsteno.Da malo pojednostavim da bolje shvatite ,ovo mi isto djeluje ko kad drzava recimo dostavi neka sredstva za gradjane da se podjele po potrebi u mjesnu zajednicu,a tamo ovaj predsjednik mjesne zajednice uzme sva sredstva i daje samo dvojici ljudi,i to normalno iz iste stranke ali etnicke pripadnosti da li je to korektno i normalno pitam se . :wtf:
PDV se ne placa na ulaganje u sportske klubove!? :?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jan 2017, 18:28

Mancini je napisao/la: PDV se ne placa na ulaganje u sportske klubove!? :?
Postoje neke odredbe u zakonu. Nekad sam znao sve to detaljno, ali mogu ti onako prosto reci da nema tih odredbi, vise od pola sponzora ne bi ulagalo ni u sta. Njima se sponzorstva najvise i isplate preko tih poreza. Znam da je nama dok smo igrali PL jedan sponzor davao 300.000KM na startu + mjesecni bonusi i pitam se kakvu bi oni to korist mogli imati da daju toliki novac nekome. Cisto sumnjam da im je sponzoriranje kluba donijelo neki posao vrijedan tih novaca. Zato te odredbe u zakonu i postoje, da bi se firme potakelo na ulaganje.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 15 jan 2017, 19:57

Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jan 2017, 20:22

hskzmostar je napisao/la:Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
bola ti usporedjivas ono i ovo vrijeme kad bi ko biva trebala biti demokratija,pa veci je komunizam sada nego prije,ko nije iz te partije na vlasti dobije rinaka,doduse u Titino doba se dijelio nesto i manjim klubovima i nizeg ranga ovi samo onim po stranackoj odnosno etnickoj pripadnosti.Nigdje nisam reko zasto daju zrinjskom i Sirokom ,nego zasto samo njima,zasto ne i ostalima.Ovdje je nebitan Velez toliko klika je nepravda.
Ovo ce trebati privatizirati,sve ove drzavne firme,jer ovakva raspodjela nije fer,ko ulozi svoje pare u kompaniju nek dijeli kome hoce,on valjda zna kome treba.Eno Mepas je sponzor Sirokom,nikad nisam reko sto oni daju Sirokom sto ne daju nekom drugom,njihova je lova imaju pravo dati kome hoce,ovdje kod drzavne firme ne ide to tako(ili ne bi trebalo ).Znas ti da to nije fer :shhh: ali ovdje pravdas nekim stvarima koje su daleko iza nas.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 15 jan 2017, 20:31

rodjak je napisao/la:
hskzmostar je napisao/la:Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
bola ti usporedjivas ono i ovo vrijeme kad bi ko biva trebala biti demokratija,pa veci je komunizam sada nego prije,ko nije iz te partije na vlasti dobije rinaka,doduse u Titino doba se dijelio nesto i manjim klubovima i nizeg ranga ovi samo onim po stranackoj odnosno etnickoj pripadnosti.Nigdje nisam reko zasto daju zrinjskom i Sirokom ,nego zasto samo njima,zasto ne i ostalima.Ovdje je nebitan Velez toliko klika je nepravda.
Ovo ce trebati privatizirati,sve ove drzavne firme,jer ovakva raspodjela nije fer,ko ulozi svoje pare u kompaniju nek dijeli kome hoce,on valjda zna kome treba.Eno Mepas je sponzor Sirokom,nikad nisam reko sto oni daju Sirokom sto ne daju nekom drugom,njihova je lova imaju pravo dati kome hoce,ovdje kod drzavne firme ne ide to tako(ili ne bi trebalo ).Znas ti da to nije fer :shhh: ali ovdje pravdas nekim stvarima koje su daleko iza nas.
ne odgovori ti za Hepok sto vam je glavni şponzor tri godine bio. A firma u stečaju. A Nikšić upumpo pare poreskih obveznika u Hepok pa ostalo novca da bude glavni spozor i to više na godišnjoj razini nego što daje ht...A gle čuda Hepok opet u stečaju pa se opet po treći put daje privatniku. Pa će opet Nikšić ako dođe na vlast upumpati pare pa opet poklonit podobnom i tako itd..

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 15 jan 2017, 20:35

Nebi bilo logicno da HT i HZHB financiraju npr nesto sto ima petokraku na sebi a za ove firme ne brini daju oni novac Capljini,Branitelju,Posusju ,Cimu,svim nizeligaskim klubovima samo ne daju tudjim i to je kraj price,ti tamo lovi bh i epbih da vam nesto doniraju!

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 15 jan 2017, 20:35

Njih više boli što državne pare date Zrinjskom odoše u Zrinjski, državne pare date Veležu, u vikendice na Ruištu.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 jan 2017, 20:37

Izgleda da će i Kostić šopingovati u Sarajevu hahha

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jan 2017, 21:03

hskzmostar je napisao/la:Nebi bilo logicno da HT i HZHB financiraju npr nesto sto ima petokraku na sebi a za ove firme ne brini daju oni novac Capljini,Branitelju,Posusju ,Cimu,svim nizeligaskim klubovima samo ne daju tudjim i to je kraj price,ti tamo lovi bh i epbih da vam nesto doniraju!
e to je to u cemu je problem :thumbup: .HT Eronet je kao sto znamo bosanskohercegovacka firma i koja treba ravnomjerno pomagati svim bh klubovima klubovima (kao i ostali Telecomi,)a i ti klubovi sa petokrakom su bosanskohercegovacki zar ne.Ko je njima dao pravo da tako svrstavaju klubove i da sami prave prioritete na tim velikim donacijama(neke manje donacije nisu problem)a da omalovazavaju druge koji imaju petokraku,ako ce mo realno.

Ovome sto pita za Hepok ranije sam odgovorio,ovo on sto prica da su u Hepok ulagane neke drzavne pare su samo podmetanja ,ni blizu istine.Hepok je privatna firma i 2 puta je promjenila vlasnika.Mozda su dmah poslije rata pomagali Hepoku da pokrenu proizvodnju to ne znam,ali u ovo vrijeme dok su bili Velezovi sponzori bili su privatna firma

Mislim, moze ovo ovako ici nakaradno kako ide (pitanje je samo dokle)ali ne verujem da ce dugo, ovo mora ici u privatizaciju pod Hitno,pa onda neka daju pare kome hoce :salut:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 16 jan 2017, 00:38

To ti je moj rodjak sve kakva drzava takvi i odnosi nekoga prema necemu,ti kao da si sa marsa pao ili zivis u Norveskoj,Mostar i BiH su na papiru jedinstveni ali samo na papiru zato svatko se brine za svoje ,mostar ima dve telekoma,vodovoda,parkove ,elektroprivrede sve radi granica koje cinjenicno nisu tu ali kroz administraciju postoje i amerikenjci su ti ostavili svatko za se travu pase,mozes ti tu traziti socijalnu pravdu ili privatizaciju ali toga nece biti jer su telekomi i elektroprivrede biracka tijela koja drze bagru na vlasti a toj bagri nije cilj privatizacija i rezanje radnih mjesta vec manipulacija i zaposljavanje podobnih,izgube li se te drzavne firme mu privatluk imao bi socijalne nemire diljem BiH !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 jan 2017, 01:12

hskzmostar je napisao/la:To ti je moj rodjak sve kakva drzava takvi i odnosi nekoga prema necemu,ti kao da si sa marsa pao ili zivis u Norveskoj,Mostar i BiH su na papiru jedinstveni ali samo na papiru zato svatko se brine za svoje ,mostar ima dve telekoma,vodovoda,parkove ,elektroprivrede sve radi granica koje cinjenicno nisu tu ali kroz administraciju postoje i amerikenjci su ti ostavili svatko za se travu pase,mozes ti tu traziti socijalnu pravdu ili privatizaciju ali toga nece biti jer su telekomi i elektroprivrede biracka tijela koja drze bagru na vlasti a toj bagri nije cilj privatizacija i rezanje radnih mjesta vec manipulacija i zaposljavanje podobnih,izgube li se te drzavne firme mu privatluk imao bi socijalne nemire diljem BiH !
potpuno se slazem sa ovim sto si napiso,pa upravo sam i ja piso to da HT Eronet pa i BH Telecom to finansiraju po stranackoj liniji(radi glasackog tijela),a ostale ko J**+(a drzavna je firma).Dobro sam upucen(nisam sa Marsa pao :) ) Ali sta mene iritira ovdje je to da ljudi koji trebaju upirati prstom u to posto su i oni taoci te politike oni meni postavljaju pitanje u smislu kao "sta se bunis tako je odavno" :roll: :wtf:

Ne treba nikoga zapostavljat ni po kojoj osnovi,a pare treba dijeliti po ostvarenim rezultatima(ali obuhvatiti sve,govorim za sva 3 telecoma isto) i to treba da je jedino mjerilo, pa ga moj klub nikad ne dobio ni marke ako ne zasluzi .
Ovo je ne fer i neposteno i ovo ce se morati mjenjati,a ja bi najvise volio da se privatizuje

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 16 jan 2017, 15:46

Sta kaze Colic nikad nije bio u poziciji da se bori za mjesto u ekipi,vazda je bio siguran da ce igrat,a igraca i kvaliteta strasno !

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 17 jan 2017, 09:06

E da mi je znat ko je zajebao Tonceva (vlasnik Radnickog Nis) za Anida Travancica pa ga on onako hvali i jos rece reprezentativac BiH hahah

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 jan 2017, 15:04

HEPOK Mostar je privatizovan od strane Kuvajcana, koji od njega prave jaku firmu.

Najvjerovatnije ce opet biti sponzori Velezu.

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 17 jan 2017, 15:16

Robije dočekuje li krcato Bilino Polje šampione? Kakva je atmosfera nakon novog statuta, bilo bi to fino za gledat. Zz
1905

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []