Postao/la SiouxLukavac » 16 jan 2017, 23:14
Najbolje pojačanje je što smo zadržali ekipu, ali sve to pada u vodu ukoliko Dulja ode, al nadam se i vjerujem da ostaje i da će produžiti ugovor. Trenutna ekipa nije loša, fali nam 2 igrača, vezni koji će razigravati kao što je Stojčev ili Ordagić i napadač kao što je Obradović ili Komazec kako bi bili glavni konkurent Zrinjskom za titulu i glavni konkurent za kup.
Istina, ista ova ekipa se jesenas dosta mučila, dosta je bilo sramotnih utakmica, očajničkih i amaterskih poteza igrača, bilo je svega a najmanje dobrih poteza i utakmica, zadnjih 5 tekmi i 5 pobjeda malo popravljaju sliku, ne malo, malo više pa se sada imamo čemu nadati.
Kao što sam napisao, veliko pojačanje je što smo zadržali ekipu.
Veliki plus je što je došao Čala koji se pokazao kao odlično rješenje.
Veliki plus je što se vraćaju Kovačević i Čataković, nadam se da će što prije zaboraviti teške povrede koje su imali i da će spremni i jači se vratiti na teren, sa njima dvojicom dobijamo širinu koju nismo imali.
Takođe, moguće je i da Said "proigra" mada ja u to ne vjerujem i niko sretniji od mene ukoliko se to desi, ali ostaje nada.
Atmosfera među igračima odlična, uopšte atmosfera u i oko kluba dosta bolja nakon odlaska pojedinih taldžija.
Igrači nakon niza pobjeda dobili su na samopouzdanju, imamo dobar raspored prije lige za prvaka gdje dodatno možemo uz pobjede dobiti krila kako bi što bolje ušli u zadnjih 10, izuzetno važnih i teških utakmica + kup.
Zaključak, sa trenutnim igračkim kadrom i sa svim činjenicama dosta bolji, jači,iskusniji i uigraniji ulazimo u drugi dio prvenstva.
Doveli smo Estonca na probu, po pričama i po ovom što sam mogao pročitati - obećava što me mnogo raduje i nadam se potpisu.
Spominje se Lelić, odlično, talenat, mladi reprezentativac, uz dobar i kvalitetan rad može za godinu-dvije biti naš glavni igrač.
Ono što nam sada treba su dva iskusnija, starija igrača na pozicijama koje sam gore naveo.
Trenutno možemo biti zadovoljni mada, tanka je linija i začas mogu uprskati a mogu i napravidi dobar posao ukoliko zadrže ekipu i još dodatno pojačaju igrački kadar i ispune želje našoj legendi, Janjošu.
Zadnja izmjena:
SiouxLukavac, dana/u 16 jan 2017, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.