Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Melone nije nikad Juku gotovio od prvog momentase vidjelo.
BosnaSTL je napisao/la:Melone nije nikad Juku gotovio od prvog momentase vidjelo.
Onda je u Tuzlu samo dolazio zbog Panonskog jezera.
bosanski sindrom, uvijek kreni od drugih i samo njih krivi nemoj ni slucajno pomisliti da je mozda do tebelumani je napisao/la:BosnaSTL je napisao/la:Melone nije nikad Juku gotovio od prvog momentase vidjelo.
Onda je u Tuzlu samo dolazio zbog Panonskog jezera.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Slatinash_7
- Kontakt:
Imao je Jusuf posteniji tretman od Jokica po meni,samo se nije pokazao kao ovaj..znaci poceli sezonu sa fazonom dva visoka igraca,atletike i fizikalija nigdje,tu su dakle bara bar,ne ide tako,Malone vadi Jokica iz prve postave,Jusuf igra u prvoj,ne ide ni tako,daj zamjeni i sta se desi,par pobjeda zaredom i eto..e sad ono sto meni smeta je to sto on ne moze dobiti haman ni 10 minuta po utakmici,to je bas malo da pokazes sta znas..ima tu sa klupom jedna pozitivna stvar,igra protiv losijih protivnika,cini mi se da je tako Jokic ufatio neku jacu formu,valjda ce i Nurkic uspjeti isto
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
-
3isamagicnumber
- Kontakt:
AlphonseKauders@ Jokic je super, ne vjerujem da iko bjezi od istine samo mislim da je pogresan timing pricati o tome. Trenutno Jokic lebdi po oblacima i ima sve moguce ovlasti dok je Juki vjerovatno samopouzdanje pri dnu i nezna sta ga ceka iz utakmice do utakmice.
Nezalaganje@ Nekoliko dobri stvari ali se ne slazem sa sustinom. Prvo, mnogo je slabija korelacija izmedju pozicije drafta i prave uloge igraca nego sto mislis. Uzmi samo nekoliko primjera iz regiona: Bender-3, Hezonja-5, Jokic-41. Uopste nismo na istoj stranici sto se tice Malona i tvoje tvrdnje da su maximalno bili korektni prema njemu ali ne moramo se ni slagati, moje razmisljanje uvezi toga sam vec nekoliko puta napisao nema razloga da ponavljam. Kada je Juka preselio na klupu nisu promjenili ni prosirili rotaciju nego su je smanjili na 8-9 igraca i poslali nekoliko igraca u D-leauge jer naivno ganjaju playoff (i ako udzu kao 8. odma ce biti razvaljeni od GSW). Dokazao je da mu je mjesto u NBA, dokazao je i da je sigurno u top 30 sto se tice Centara sto znaci da i moze ovakav kakav je trenutno startovati u nekoliko ekipa, sta vise je potrebno?
Nije mi do argumentacije u vezi napredni statistika jer ocjenujem da su previse abstraktne i nedovoljne, moze se njih koristit kako se hoce da svoju neku tvrdnju potvrdis. Nije po meni pametno bazirati neki globalan zakljucak na tim vrlo restriktiranim podacima. Ako cemo njih vec koristit, hajde da na pravi nacim to uradimo. DRtg se gleda relativno timu u kojem igras a ne da uporedzujes sa igracima drugi ekipa. Igrac iz Denvera ce generalno uvjek imati slabji DRtg od majoriteta drugi igraca zbog toga sto je Denver rangiran kao 29 najslablji tim po DRtg. Korektan nacin racunanja je gledati razliku izmedju individualnog DRtg i timskog DRtg, svaka sezona se smatra za sebe jer se i individualni i timski ratingi mjenjaju svake sezone. Sve sto trebas znati je da je najbolji (sa marginalom) u DRtg od svih igraca tima zadnje 3 godine. Zakljucak ti je znaci pogresan uvezi defenzive. Trebao si fokusirati na ORtg gdje je katastrofalan, razlika izmedju ORtg i DRtg je Net-rating i zbog ORtg je u velikom minusu tu. Znas valjda da je velliki majoritet Denverovi igraca u negativnom +/- i net-ratingu? Sto je sasvim logicno kad posmatras da imaju negativan rekord (15-23). Razlika izmedju dozvoljeni poena i postignuti njim je -2,4. Znaci ako ces gledati neutralno onda je Juka u minusu od -1,1 u (+/-) relativno timu, nista specificno lose.
Mislis da ne znamo mi koji branimo Juku za sve ove podatke, pa jeli nisam ja prvi napisao kako lose to izgleda ove sezone. Kako slabo napad tece sa Jukom i kako mi se ne svidja kako igra/igraju odbranu ove sezone. Razlika je u tome da ti (i vidim mnogo ostali) bacaju exclusivno krivicu na Juku dok ga mi koji branimo kazemo da je u losoj sredini gdje nemoze niti dobija priliku da pokaze svoje prave mogucnosti. Bilo kako, dali je zapravo tako kako vi kazete da Juka ne koristi prilike na pravi nacin ili kao sto ja kazem da uopste nema prilike da pokaze svoju najbolju stranu ostaje faktum da je jos uvjek prva sezona mu najbolja a trebalo bi biti supratno. Koja je poenta da sjedi na klupi gubitnicke ekipe i gleda kako igrac od 2metra igra umjesto njega. Daleko su i slabji igraci od Juke iskoristili trade i procvjetali negdje drugo, pa samo iz Denvera ima koliko hoces igraca koji su osvojili prstene i podpisali ogromne kontrakte poslje napustanja Denvera. Nisu ti potrebne te price u vezi da prabacuje krivicu na druge i zato sada trazi trade, ponavljam to ti je bizniz. Pokusali su tradovati Juku vec nekoliko puta dok je jos bio povredzen za Milsapa itd. Pusti te plemenite ideale, treba gledati samo sebe, iskreno ne treba hebati Denver ni 1%. Fino neka kaze Selam Alejk, vidimo se kad vas budem rasturao sa supratne strane.
Slatinash_7@ Pa to je neka simplifikacija koja i nije bas precizna. Jokic je sam trazio da ga sa klupe koriste jer nije bio zadovoljan sa svojim doprinosem kao cetvorka. Nemislis valjda da bi Malone stavio njega na klupu kad otvoreno govori da ga smatra kao sinom
http://milehighsports.com/nikola-jokic-asked-benched/
Nezalaganje@ Nekoliko dobri stvari ali se ne slazem sa sustinom. Prvo, mnogo je slabija korelacija izmedju pozicije drafta i prave uloge igraca nego sto mislis. Uzmi samo nekoliko primjera iz regiona: Bender-3, Hezonja-5, Jokic-41. Uopste nismo na istoj stranici sto se tice Malona i tvoje tvrdnje da su maximalno bili korektni prema njemu ali ne moramo se ni slagati, moje razmisljanje uvezi toga sam vec nekoliko puta napisao nema razloga da ponavljam. Kada je Juka preselio na klupu nisu promjenili ni prosirili rotaciju nego su je smanjili na 8-9 igraca i poslali nekoliko igraca u D-leauge jer naivno ganjaju playoff (i ako udzu kao 8. odma ce biti razvaljeni od GSW). Dokazao je da mu je mjesto u NBA, dokazao je i da je sigurno u top 30 sto se tice Centara sto znaci da i moze ovakav kakav je trenutno startovati u nekoliko ekipa, sta vise je potrebno?
Nije mi do argumentacije u vezi napredni statistika jer ocjenujem da su previse abstraktne i nedovoljne, moze se njih koristit kako se hoce da svoju neku tvrdnju potvrdis. Nije po meni pametno bazirati neki globalan zakljucak na tim vrlo restriktiranim podacima. Ako cemo njih vec koristit, hajde da na pravi nacim to uradimo. DRtg se gleda relativno timu u kojem igras a ne da uporedzujes sa igracima drugi ekipa. Igrac iz Denvera ce generalno uvjek imati slabji DRtg od majoriteta drugi igraca zbog toga sto je Denver rangiran kao 29 najslablji tim po DRtg. Korektan nacin racunanja je gledati razliku izmedju individualnog DRtg i timskog DRtg, svaka sezona se smatra za sebe jer se i individualni i timski ratingi mjenjaju svake sezone. Sve sto trebas znati je da je najbolji (sa marginalom) u DRtg od svih igraca tima zadnje 3 godine. Zakljucak ti je znaci pogresan uvezi defenzive. Trebao si fokusirati na ORtg gdje je katastrofalan, razlika izmedju ORtg i DRtg je Net-rating i zbog ORtg je u velikom minusu tu. Znas valjda da je velliki majoritet Denverovi igraca u negativnom +/- i net-ratingu? Sto je sasvim logicno kad posmatras da imaju negativan rekord (15-23). Razlika izmedju dozvoljeni poena i postignuti njim je -2,4. Znaci ako ces gledati neutralno onda je Juka u minusu od -1,1 u (+/-) relativno timu, nista specificno lose.
Mislis da ne znamo mi koji branimo Juku za sve ove podatke, pa jeli nisam ja prvi napisao kako lose to izgleda ove sezone. Kako slabo napad tece sa Jukom i kako mi se ne svidja kako igra/igraju odbranu ove sezone. Razlika je u tome da ti (i vidim mnogo ostali) bacaju exclusivno krivicu na Juku dok ga mi koji branimo kazemo da je u losoj sredini gdje nemoze niti dobija priliku da pokaze svoje prave mogucnosti. Bilo kako, dali je zapravo tako kako vi kazete da Juka ne koristi prilike na pravi nacin ili kao sto ja kazem da uopste nema prilike da pokaze svoju najbolju stranu ostaje faktum da je jos uvjek prva sezona mu najbolja a trebalo bi biti supratno. Koja je poenta da sjedi na klupi gubitnicke ekipe i gleda kako igrac od 2metra igra umjesto njega. Daleko su i slabji igraci od Juke iskoristili trade i procvjetali negdje drugo, pa samo iz Denvera ima koliko hoces igraca koji su osvojili prstene i podpisali ogromne kontrakte poslje napustanja Denvera. Nisu ti potrebne te price u vezi da prabacuje krivicu na druge i zato sada trazi trade, ponavljam to ti je bizniz. Pokusali su tradovati Juku vec nekoliko puta dok je jos bio povredzen za Milsapa itd. Pusti te plemenite ideale, treba gledati samo sebe, iskreno ne treba hebati Denver ni 1%. Fino neka kaze Selam Alejk, vidimo se kad vas budem rasturao sa supratne strane.
Slatinash_7@ Pa to je neka simplifikacija koja i nije bas precizna. Jokic je sam trazio da ga sa klupe koriste jer nije bio zadovoljan sa svojim doprinosem kao cetvorka. Nemislis valjda da bi Malone stavio njega na klupu kad otvoreno govori da ga smatra kao sinom
- kupus army
- Kontakt:
Evo Nurka,pogodi odmah prvi sut,ipak nije zavrsena epizoda 
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
jel ovo Nelson baci trojku na vrh table :urnebes: :urnebes:
- kupus army
- Kontakt:
CirkusChinaglia je napisao/la:jel ovo Nelson baci trojku na vrh table![]()
Ma Chandler indijanacChinaglia je napisao/la:jel ovo Nelson baci trojku na vrh table![]()
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Svaka cast Jokicu,nek se ugleda na njega Jusuf.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.
Carpe diem!
Carpe diem!
- kupus army
- Kontakt:
Ruku na srce strasan je igrac Nikola Jokic.
Hajde ti Juka kuci i glumi to sto glumis, prerano si umislio nekakvu zvijezdu od sebe. U zadnjih nekoliko utakmica (bez obzira na minutazu, bez obzira na sve okolnosti) si pokazao kakva si ustvari sirovina i koliko ne znas, odnosno, koliko jos moras da ucis.
Federer17 je napisao/la:Hajde ti Juka kuci i glumi to sto glumis, prerano si umislio nekakvu zvijezdu od sebe. U zadnjih nekoliko utakmica (bez obzira na minutazu, bez obzira na sve okolnosti) si pokazao kakva si ustvari sirovina i koliko ne znas, odnosno, koliko jos moras da ucis.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.
Carpe diem!
Carpe diem!
ChandlerChinaglia je napisao/la:jel ovo Nelson baci trojku na vrh table![]()
Za Jusufa sam se bojao da ce ga ova njegova ****** i nekad dostici i nece mu biti dobro. Izgleda da je to došlo nekada sad, sreca je da je njegova karijera tek započela. Mislim da bi trebao naučiti mnogo stvari iz ove situacije i da se više shvati da je njegovo da trenira, napreduje pa onda i pokazuje to na terenu. A ne da ispravlja ni "krive Drine" u našem savezu ni u NBA da nameće svoj neki inat i čejf. E pa Juka nije NBA naša repka pa da možeš sta hoces, pogledaj Jokića, u drugoj rundi izabran nezagarantovana plata, sa onakvim katastrofalnim fizikalijama i evo šta radi i kako igra. Uglavnom, Jusuf pamet u glavu i to je to
Valjda trenutno gleda Jokića šta radi i kako se ponaša 
Ma gleda al preko neke stvari

Evo opet isto, jusufove radne navike hvali i trener koji ga ne zeli, a bas je definitivno na klupi jer se svadzao sa harunom i konakovicem, a inace ovo sto radi jokic je bas nesto normalno i bas ima ikakve veze sto se drugacije ponasa, a na primjer on je hladno preskocio jednom reprezentaciju jer je odlucio da se sprema za nbaZiggs je napisao/la:Za Jusufa sam se bojao da ce ga ova njegova ****** i nekad dostici i nece mu biti dobro. Izgleda da je to došlo nekada sad, sreca je da je njegova karijera tek započela. Mislim da bi trebao naučiti mnogo stvari iz ove situacije i da se više shvati da je njegovo da trenira, napreduje pa onda i pokazuje to na terenu. A ne da ispravlja ni "krive Drine" u našem savezu ni u NBA da nameće svoj neki inat i čejf. E pa Juka nije NBA naša repka pa da možeš sta hoces, pogledaj Jokića, u drugoj rundi izabran nezagarantovana plata, sa onakvim katastrofalnim fizikalijama i evo šta radi i kako igra. Uglavnom, Jusuf pamet u glavu i to je to
Znaci jusuf treba da se ugleda na jokica i da mu karijera bude vaznija od reprezentacije, mozda si u pravu da je jusuf kada je draftovan odlucio pripremati se a ne igrati B diviziju U20 prvenstvo i odraditi dio prprema ne bi se povrjedio i nebi se svadzao sa dvojcem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:Evo opet isto, jusufove radne navike hvali i trener koji ga ne zeli, a bas je definitivno na klupi jer se svadzao sa harunom i konakovicem, a inace ovo sto radi jokic je bas nesto normalno i bas ima ikakve veze sto se drugacije ponasa, a na primjer on je hladno preskocio jednom reprezentaciju jer je odlucio da se sprema za nbaZiggs je napisao/la:Za Jusufa sam se bojao da ce ga ova njegova ****** i nekad dostici i nece mu biti dobro. Izgleda da je to došlo nekada sad, sreca je da je njegova karijera tek započela. Mislim da bi trebao naučiti mnogo stvari iz ove situacije i da se više shvati da je njegovo da trenira, napreduje pa onda i pokazuje to na terenu. A ne da ispravlja ni "krive Drine" u našem savezu ni u NBA da nameće svoj neki inat i čejf. E pa Juka nije NBA naša repka pa da možeš sta hoces, pogledaj Jokića, u drugoj rundi izabran nezagarantovana plata, sa onakvim katastrofalnim fizikalijama i evo šta radi i kako igra. Uglavnom, Jusuf pamet u glavu i to je to
Znaci jusuf treba da se ugleda na jokica i da mu karijera bude vaznija od reprezentacije, mozda si u pravu da je jusuf kada je draftovan odlucio pripremati se a ne igrati B diviziju U20 prvenstvo i odraditi dio prprema ne bi se povrjedio i nebi se svadzao sa dvojcem
Jusuf sjedi na klupi jer Jokic kida
E sa ovim se slazem, jednostavno niko nije ocekivao ovoliku eksploziju u napadu jokica i cim je presao trener na run and gun kosarku jusuf nema ni 10 minuta
Zbog toga kada jusuf predze u ekipubkoja igra uredzeniju kosarku imati ce jusuf svoju minutazu jer on moze igrati na oba kraja parketa, cak da se vrati u europu bice toliko dominantan da ce se u roku koje godine vratiti u NBA jer je jednostavno materijal za nju
Zbog toga kada jusuf predze u ekipubkoja igra uredzeniju kosarku imati ce jusuf svoju minutazu jer on moze igrati na oba kraja parketa, cak da se vrati u europu bice toliko dominantan da ce se u roku koje godine vratiti u NBA jer je jednostavno materijal za nju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10