Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JackTheStripper
- Kontakt:
Re: Chat
U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
- Stone Island
- Kontakt:
Prati šta drugi rade.JackTheStripper je napisao/la:U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?

Nemoj nositi cvijeće.JackTheStripper je napisao/la:U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Koje vjetoispovjesti je umrlli?JackTheStripper je napisao/la:U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?
Kocka je bačena
Da li će Bošnjaci ići na koncert ovog četnika?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JackTheStripper
- Kontakt:
Islamske.Hendo je napisao/la:Koje vjetoispovjesti je umrlli?JackTheStripper je napisao/la:U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
Hoće neosviješteni dio.High je napisao/la:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Reagirat ćemo ti, Besic i ja.Kawhi je napisao/la:Hoće neosviješteni dio.High je napisao/la:
đe ti vidiš književnike ovdje?legenda reala je napisao/la:Knjizevnici dosta vas je, dojadili ste i bogu i narodu

Vidi Henda, a ja mislio nakon napada po njemačkoj da su ga ukebali

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nista, samo suti dok ne bude trazeno halala. Nadam se da znas sta trebas uciti na dzenazi namaz.JackTheStripper je napisao/la:Islamske.Hendo je napisao/la:Koje vjetoispovjesti je umrlli?JackTheStripper je napisao/la:U petak ću ako Bog da prvi put prisustvovati dženazi. Može li mi neko objasniti neke stvari oko ponašanja na dženazama. Kako se odnositi prema rahmetliji i njegovim bližnjim?
Kocka je bačena
Radim pa nemam bas vremena, stislo sa svih strana. Navratim s vremena na vrijeme da vidim kako ide. Na temi Liverpoola sam uvijek aktivan.DANTES je napisao/la:đe ti vidiš književnike ovdje?legenda reala je napisao/la:Knjizevnici dosta vas je, dojadili ste i bogu i narodu
Vidi Henda, a ja mislio nakon napada po njemačkoj da su ga ukebali
Kocka je bačena
- legenda reala
- Kontakt:
Pa High i BesicDANTES je napisao/la:đe ti vidiš književnike ovdje?legenda reala je napisao/la:Knjizevnici dosta vas je, dojadili ste i bogu i narodu![]()

Kawhia koji se odreko srpstva i sad pokusava postati bosnjak musliman ne zelim komentarisati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Covjek ne zna kako da se ponasa na dzenazi (jer je prvi put), a ti se nadas da zna klanjati...Hendo je napisao/la: Nista, samo suti dok ne bude trazeno halala. Nadam se da znas sta trebas uciti na dzenazi namaz.

Od sunneta je da izrazis rijeci saucesca porodici umrle osobe, nekim prikladnim rijecima da pokazes saosjecanje s njima u njihovoj u boli.
Usame b. Zejd, r.a, prenosi da je jedna od Poslanikovih, s.a.v.s, kcerki, poslala mu izaslanika da ga pozove i obavijesti o smrti njenog djecaka, na sto je Poslanik, s.a.v.s, rekao izaslaniku: Otidji joj i obavijesti je da, uistinu, Allahu pripada ono sto je uzeo i ono sto je dao i sve kod Njega ima odredjen rok, pa joj naredi neka se strpi i ocekuje Allahovu nagradu! (Muslim)
Kod nas je uobicajeno da se izgovoraraju rijeci: Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'un. (Svi smo Allahovi i Njemu cemo se vratiti).
Mada, ne moras ni to, sacekaj imama dok odradi svoje, halali covjeku i to je to.
Dzenaza namaz, posto pretpostavljam da istu ne znas klanjati s obzirom da ce ti tek biti prvi put da prisustvujes (opet, sve je moguce) ima 4 tekbira (izgovaranje rijeci Allahu ekber) koja su prema vecini ucenjaka rukn (sastavni dio - temelj) dzenaze. Jedan dio ucenjaka smatra da je to samo pocetni tekbir. Sve to izgovaras nakon sto efendija izgovori, bez spustanja/dizanja ruku, ili bilo kakvog okretanja. Poslije 4. tekbira se predaje selam i to je to. Sve drugo sto se uci (a to efendija na pocetku spomene) po jednom misljenju ucenjaka je samo sunnet i ne moras to uciti ako ne znas (u svakom slucaju je lijepo i bolje je).
Odeš na ovaj fax, a oni ti Red Bull daju, čisto da učiš 

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
rasavoje je napisao/la:Koliki sam smoki kupila.

Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jel veći od Zavidovića? 

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 37 gostiju.