FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Bordomen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bordomen » 19 jan 2017, 19:20

Na OBN u emisiji Finale gost Ahmetovic
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 19 jan 2017, 19:23

ThrillerHz je napisao/la:Zasto Tan ne bi doveo svog covjeka da upravlja finansijama, da ulozi 10-15 milki koje nece ni osjetiti, dovede prave igrace, napravi instant iskorak, udje u grupu Lige Prvaka gdje ce odma vratiti tih 10 milki ulozenih i onda od tv prava jos koju milku i od ulaznica, tako mu se vrati tih 15 miliona, a nasi igraci budu u izlogu i klub se u nastavku moze sam odrzavati, jer ce prije svega igracima skociti cijene, a i nama koeficijent u Evropi, pa bi imali sanse i narednih godina igrati grupe, gdje bi na godisnjem nivou bez prodaje igraca, klub minimalno bio dobar 10-20 miliona.
A sa 10-20 miliona profita godisnje, gdje bi nam kraj bio... Problem je samo to sto ce kad tad te pare doci do nekog Bosnje, koji ce gledati kako da se obogati na racun kluba, zato kazem da nasi ljudi finansijama ne smiju imati pristupa, vec neko od Tanovog povjerenja prije svega i neko ko zna s parama. :salut: :salut:
pa evo razmisli , pod jedan šta ti garantuje da ćeš proći do grupe??? šta potrošiš 10 miliona i izvučeš ne znam Dortmund?? AJAX?? nekog ko te šije za 50-tak miliona eura ??? pušiona! i ko što rekoh sljedeća sezona nakon te, rasprodaš sve što valja(neće niko produžit ugovor) ti ne možeš dovesti isti kvalitet za iste pare, svi menadžeri su te vidjeli da igraš u grupi i automatski su ti skuplji svi... znači preko noći , na silu ne ide...i to nije plan koji bi ijedan investitor podržao...
hilmo je napisao/la:Onda ko oni rusi, jel ono Anži bio?
tako je i krahirali poslije....
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 19 jan 2017, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 19:24

hilmo je napisao/la:Onda ko oni rusi, jel ono Anži bio?
Ma nije to isto, jedno je ulozit 200 miliona, a jedno 20. U danasnjem svijetu fudbala, 20 se preko noci obrne, a 200 vec teze ;)

Edit: @Denchi ti klubovi se izvlace u playoffu, tako da ispadanje od njih vodi u grupu Europa Lige. Ne treba se svijet srusit taman i da se jedne godine ne udje u grupu, treba sacuvati kadar i naredne opet pokusati, jer ce koeficijent nama bit veci i odma laksi protivnici.
1946~

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 jan 2017, 19:30

Gledaj, lakše bi to bilo da smo u nekoj drugoj ligi, ipak je ovo Bosna gdje je jako teško dovesti dobrog igrača. Sjeti se samo Alispahićeve face u Gradačcu, a zamisli kako bi reagovali iole poznatiji igrači.
Znao je to Tan sve.

@belosevic
Postavi iole normalinije pitanje pa neće biti obrisano!

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 19 jan 2017, 19:30

MCMXLVI je napisao/la:Previse ocekujete od G. Vincenta Tana. Pa nije lik levat da ga izradis ponovo! Znam ja dobro sta smo mi bili prije njega i sta bi bili danas, ne treba meni Evander crtati. Bili smo QURAC obicni, kao sto bi bili i danas veliki QURAC obicni! Prokredit do kredita kao i ostali svake sezone, sa dugom, bez kampa, bez akademije! Pa nismo mi Cardif i Evropa pa da se mozemo qurciti i traziti novog investitora. Ovo je BOSNA, nakaradna i lopovska drzava i gdje svaki balija na svakom koraku zeli da te izradi! G. Vincent Tan zeli sistem i samodrziv klub! Yebo instant rezultate i titule.
Tako je :salut: :thumbup:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 19 jan 2017, 19:32

Frajer hladno izbrisa sarkasticki formulisan post, a ostavi evanderovo napdjivanje gdje pise kako nemamo klub. Bravo @hilmo, spasi temu hebo objektivnost ;) Pozz !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 19 jan 2017, 19:33

ThrillerHz je napisao/la:Zasto Tan ne bi doveo svog covjeka da upravlja finansijama, da ulozi 10-15 milki koje nece ni osjetiti, dovede prave igrace, napravi instant iskorak, udje u grupu Lige Prvaka gdje ce odma vratiti tih 10 milki ulozenih i onda od tv prava jos koju milku i od ulaznica, tako mu se vrati tih 15 miliona, a nasi igraci budu u izlogu i klub se u nastavku moze sam odrzavati, jer ce prije svega igracima skociti cijene, a i nama koeficijent u Evropi, pa bi imali sanse i narednih godina igrati grupe, gdje bi na godisnjem nivou bez prodaje igraca, klub minimalno bio dobar 10-20 miliona.
A sa 10-20 miliona profita godisnje, gdje bi nam kraj bio... Problem je samo to sto ce kad tad te pare doci do nekog Bosnje, koji ce gledati kako da se obogati na racun kluba, zato kazem da nasi ljudi finansijama ne smiju imati pristupa, vec neko od Tanovog povjerenja prije svega i neko ko zna s parama. :salut: :salut:
zato sto tana sportski uspjeh ne zanima, i to je ono o cemu evander pise ali ga niko ne razumije. yebes samoodrzivost i poslovni uspjeh ako nama cilj nije dupla kruna. zato sam misljenja da je tan velika prevara.
p.s.ko me napadne ili napise da se ubijem, doci cu mu na kucni prag :lol:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 jan 2017, 19:35

belosevic28 je napisao/la:Frajer hladno izbrisa sarkasticki formulisan post, a ostavi evanderovo napdjivanje gdje pise kako nemamo klub. Bravo @hilmo, spasi temu hebo objektivnost ;) Pozz !
Malo ti pretjeruješ sa tim sarkazmom u zadnje vrijeme.

@evander piše o temi, bez imalo sarkazma, to što se nama ne sviđa njegovo mišljenje ne znači da ja trebam brisati njegove postove.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 19:36

hilmo je napisao/la:Gledaj, lakše bi to bilo da smo u nekoj drugoj ligi, ipak je ovo Bosna gdje je jako teško dovesti dobrog igrača. Sjeti se samo Alispahićeve face u Gradačcu, a zamisli kako bi reagovali iole poznatiji igrači.
Znao je to Tan sve.

@belosevic
Postavi iole normalinije pitanje pa neće biti obrisano!
Vidi prvo, meni ne smeta ova trenutna situacija, imam neki dobar filing, da ce sve ovo rezultirati dobro na kraju, ali eto onako nesto razmisljam, pa da kazem malo vodjen Evanderovim pisanjem, da se moze za realno nikakvu cifru za Tana, puno toga srediti. Nadam se da ce smanjenje lige vremenom i infrastrukturu srediti, pa nece bit oranica makar u Premier Ligi za par godina, ali opet s druge strane, za pare ce ti mnogi igrat i na betonu i na snijegu, novac nazalost sve mijenja, pa ti tereni na par gostovanja i ne bi predstavljali problem.
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 19 jan 2017, 19:37

Tako je Hilmaga druze ! Bolje i ne zasluzujemo... Pozz do nekih normalnijih vremena/ljudi na sportskom forumu !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2017, 19:37

TobeYarabi je napisao/la:
zato sto tana sportski uspjeh ne zanima, i to je ono o cemu evander pise ali ga niko ne razumije. yebes samoodrzivost i poslovni uspjeh ako nama cilj nije dupla kruna. zato sam misljenja da je tan velika prevara.
Hajde ubij se više levatu
:hmmmm: :beba: :kralj: :tralala:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 19 jan 2017, 19:40

Welcome Lelic! Odlican transfer. Mlad, perspektivan, ima iza sebe odlicnu polusezonu gdje je nakupio dobrih minuta, ovu su transferi koji nama trebaju, dosta je bilo rehabilitacije! Steta je sto se ne ulozi u jos 2/3 pojacanja, ciljana, da bi ekipa dobila na jacini i konkurenciji unutar ekipe.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 19 jan 2017, 19:40

I sa ulozenih 15 miliona u igracki kadar, vece su sanse da se ne plasiras u LP, nego da se plasiras. To je previse rizicna investicija.
To niko realan nije niti trazio.
Niko realan nece ocekivsti niti da nam vlasnik napravi stadion.
Ali ocekujem bar mali napredak u odnosu na prije. Ne igramo Bundesligu da su za to potrebni milioni.
Ja se ne mirim sa cinjenicom da mi i sa gazdom smo i dalje prosijek lige.
Neki misli da je to iskljuciva krivica domacih ljudi u klubu i njihova nesposobnost. Haj vidjet cemo, vrijeme je pred nama.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2017, 19:41

belosevic28 je napisao/la:Tako je Hilmaga druze ! Bolje i ne zasluzujemo... Pozz do nekih normalnijih vremena/ljudi na sportskom forumu !!!
Uz tebe smo Beli!!!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 19:42

TobeYarabi je napisao/la: zato sto tana sportski uspjeh ne zanima, i to je ono o cemu evander pise ali ga niko ne razumije. yebes samoodrzivost i poslovni uspjeh ako nama cilj nije dupla kruna. zato sam misljenja da je tan velika prevara.
Ma s ovom Tanovom logikom samo strpljiv treba biti, da bi bili samoodrziv klub jednostavno moramo ganjati sportski uspjeh, isto tako od sportskog ovisi i poslovni uspjeh. Odabran je duzi put, jer mu je ocigledno izigrano povjerenje, ali ja mu vjerujem i imam osjecaj da bi ovim novim nacinom, mogli za godinu, dvije napokon iskorak napraviti.

Edit: @Evander za iskorak u LP ti niko ne moze garantovati taman 100 miliona da ulozis, za taj iskorak je potrebno vrijeme i sreca. Vrijeme u smislu da svake godine prolazimo po jedan krug dalje i da skupljamo koeficijent kako bi nam laksi put bio do grupe, a sreca u smislu da nam se mogu lahki protivnici potrefit u bilo kojem momentu, nebitno od vremena.
Investicija od 15 miliona nije nikakav rizik za milijardera, s tim da sam vec pisao da bi jedan ulazak u grupu evropskog takmicenja isplatio ulozeno.
1946~

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 jan 2017, 19:48

Pa pokusalo se utrpati lova, u sezonama kad smo igrali protiv Gladbacha, pa i Lecha.
Iii :?: Sta bi :?: Popusili foru. Sljedecu sezonu ni u Evropu.
Mora se polako raditi, nema preskakanja koraka, inace se pada :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 19:50

muhamedhulk je napisao/la:Pa pokusalo se utrpati lova, u sezonama kad smo igrali protiv Gladbacha, pa i Lecha.
Iii :?: Sta bi :?: Popusili foru. Sljedecu sezonu ni u Evropu.
Mora se polako raditi, nema preskakanja koraka, inace se pada :D
Pa 100%, strpljenje je kljuc uspjeha, zato i vjerujem ovom novom sistemu, ovo za preskakanje sto pisem je cisto diskusija i jedan drugi put do uspjeha, ali sa velikom dozom rizika.
1946~

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 19 jan 2017, 19:51

Memara je napisao/la:Sad je 3-2 :kafa:
slika

Said nanizao par igraca, na kraju izvrnuo Kadusica i zabio gol s 20 metara na treningu za pobjedu svoje ekipe.
Sad za sad ide odlicno, samo da koljeno izdrzi aBd...

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 19:55

kinosvra je napisao/la:.
Kakav je Liivak i dokle smo s Lelicem?
1946~

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 jan 2017, 19:57

Odlično je što smo doveli mladog Lelića, a sad bi trebali dovesti 2 provjerena igrača uz koje bi ovakvi kao Lelić sazrijevali. Ali, poznavajući nas.. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Allosio, boki86 i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []